Şimdi Ara

KARLI VE KAYGAN YOLDA ABS İŞE YARAR MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
0
Favori
12.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • huso 2 sorunada cevap veriyorum. buzlu yolda abs nin ikisinede hiç bir etkisi yoktur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

abs buzlu yolda fren mesafesinide kesinlikle ama kesinlikle kısaltmaz arkadaşlar.ilk olarak yazdığım gibi karda buzda abs işe yaramaz.
    quote:

Orjinalden alıntı: .IsTanBul.

quote:

tasshellof yanlış düşünüyorsun.
    kaygan zeminde yani tekerleğin dönmesiyle dönmemesi arasında hiç fark yoktur çünkü araba zaten kayacaktır. freni pompalamak hiç bir işe yaramaz buzlu yolda sert fren anında araba kontrol edilemez. abs nin bu işte bir faydası yoktur

kaygan zemin de tekerein dönmemesiyle dönmemesi arasında büyük fark vardır tekerler eger dönmesse fren mesafesi uzar

kaldırımda giderken ayagının kaydıgı zaman normal hızından daha fazla gidersin bu da buna en ii örnektir

Kardeş ben de seni anlamıyorum video koyuyoruz , anlatıyolar ne işe yaradığını sen hala işe yaramaz diyosun enteresan

• buyrun.
    http://www.frenteknik.com/dokuman/makale/abs%20z.pdf
    karlı buzlu yollar için abs iptal düğmesinin olması gerektiğine değinilmiş.
  • @otomobilci_x

kaygan yolda fren mesafesini kısaltmadığına kesinlikle katılıyorum çünkü ıslak zeminde sık sık başıma gelen bir durum...
  • quote:

buyrun.

Yol dışı şartlarda çalışması gereken arazi ve askeri araçlar için Abs nin belli durumlarda fren mesafesini uzattığı için iptal edilmesi tavsiye edilir.

Yani bizim için önemi yok. Zaten bu tarz araçlar fazla hız yapmadığı için onlara manevra kabiliyeti değil, frenaj lazım.

• loop lütfen işimize geldiği yorumlamayalım. orada abs nin buzlu karlı yollarda işe yaramadığı açıkca belirtilmiş.
  • quote:

loop lütfen işimize geldiği yorumlamayalım. orada abs nin buzlu karlı yollarda işe yaramadığı açıkca belirtilmiş.

Orda abs nin işe yaramadığından bahsetmiyor, frenajı uzattığından bahsediyor. Tekerler tutunabildiği oranda yine manevra kabiliyeti olacaktır.

Ancak arazi taşıtları düşük süratlerde kullanıldığı için onlara manevra kabiliyeti değil frenaj lazım. Yanlış bir şey söylüyorsam uyarın.

Ben Bosch' da abs sistemleri geliştirme bölümünde çalışan bi insan değilim ki abs yi savunayım. Ne düşünüyorsam onu söylüyorum.

Zaten araçlarda abs nin gerekli olmadığı durumlar için Abs off tuşu konulabilirdi, ama şu ana kadar hiç bir binekte böle bir tuşa rastlamadım.

Eğer siz biliyorsanız söyleyin.

• tabiki hiç bir binekte yok.(karlı buzlu havalarda tekerleğin yola tutunması pek mümkün değil zaten)
    şimdi konuyu açan arkadaşın sorusuna dönecek olursak.zaten oda abs'nin karlı buzlu yoldaki faydasını sormuş.

işin özü şudur frenleme olayı tabiki donanımsal özeliklerle doğrudan ilgili bir olay olmasına rağmen fizik kurallarındanda bağımsız değildir.
    yani araçların yavaşlaması sürtünmenin sonucudur.
    karlı ve buzlu havalar sürtünmenin az olduğu ortamlardır.
    dolaysıyla bu ortamlarda donanımsal öğelerin işe yaraması ikinci planda kalır.

özelikle kış aylarında olduğumuz şu günlerde kimse benim arabamda abs var daha kısa zamanda dururum güvenli fren yaparım diye düşünmesin diye bu olay konusunda ısrar ediyorum.

yoksa haklı çıkmak gibi bir kaygım yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 7 Ocak 2008; 12:27:45 >
  • quote:

buyrun.

! Aşağıdaki yol şartlarında ABS fren mesafesini uzatmaktadır:
    - Erimekte olan buz,
    - Yumuşak kar,
    - Çamur,
    - Gevşek kum,
    - mucırlı yol,
    - bozuk ve dalgalı yol

kar loı buzlu yol deil arkadaşım burda sadece abs olmassa kızaklama yapacagı ıcın eger kol sert deılse kumu karı onunu yıgacagın dan daha erken durabılır fakat buzda kesın ve kesın abs nın faydası var dır oda sudur tekerı frenlemez hatta tam bı buzsa hıc fren yapmaz cunku fren yaptıgı an surtunme katsayısı dusecektır.

• Abs nasıl buzlu karlı yollarda işe yaramaz? Tahsiliniz bilginiz nedir?
    Youtube u açıp 5th gear ın videosunu izleyin. Abs olmadığı zaman buzlu zeminde tekerlekler kilitlenerek kaymaya başlar . Zaten abs bu gibi durumlar düşünülerek yapılmıştır.

Kim ABD fren mesafesini uzatıyor derse yanlış biliyor demektir. Abs nin mantığı tekerlekle zemin arasındaki sürtünmeyi artırmaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 6 Ocak 2008; 12:30:38 >
  • istanbul sana bir şey soracağım sen hiç hayatında buzda fren yaptınmı.
  • Ha şunu ekleyeyim, karlı buzllu havalarda fren mesafesi kısalsa da, ABS düşük sürtünmeli ortamlarda kaymayı da engellemez, o işe ESP ve TCS daha iyi bakar...

ABS frenden dolayı tekerleklerin kilitlenerek, TV de gördüğümüz Taksicilerin şahinlerinin maruz kaldığı kaymaları bir nebze olsun engelleyebilir
  • tahsilim işletme üzerine finans konusunda uzmanım. ama bunun konuyla ilgisi nedir.
    bilgimide forumun başından beri paylaşıyorum. eger bildiğiniz bir şey varsa yazın youtube deki videolarmı?
    quote:

Orjinalden alıntı: hasanmerto

Abs nasıl buzlu karlı yollarda işe yaramaz? Tahsiliniz bilginiz nedir?
    Youtube u açıp 5th gear ın videosunu izleyin. Abs olmadığı zaman buzlu zeminde tekerlekler kilitlenerek kaymaya başlar . Zaten abs bu gibi durumlar düşünülerek yapılmıştır.

Kim ABD fren mesafesini uzatıyor derse yanlış biliyor demektir. Abs nin mantığı tekerlekle zemin arasındaki sürtünmeyi artırmaktır...
  • gecen gun bir kadını astra almıştı altına sürüklüyordu izledinizmi o arabada abs vardı. varmıydı bir fark yoktu. olmazda zaten. olamazda. fiziken mümkün değil. sürtünmenin sıfıra yakın olduğu bir ortamdan bahsediyoruz teker dönse ne dönmese ne.
  • abs hiçte yabana atılacak birşey değil her yol şartında faydasını gorebilirsiniz(birkaç küçük detay haricinde)http://www.youtube.com/watch?v=xd5KDvXbE3M&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteresavar -- 6 Ocak 2008; 12:57:21 >
  • yukardaki videolardaki arabaların çoğunda abs var milyarlıkjipler var ama ne oluyor varmı bir fark
    sözünü ettiğim bayan aşağıdaki videoda, arabada abs var.varmı bir fark
    eger bir gün (umarım hiç birinizin başına gelmez) karda buzda frene işiniz düştüğünde göreceksiniz hepiniz hiç bir işe yaramadığını.

http://videogaleri.hurriyet.com.tr/Video.aspx?s=5&vid=1953

ben 10 yıldır absli araç kullanıyorum evim ankarnın en dik yerlerinden birisindeydi ve kışın tamamen kar ve buz dolu yollardan inmek zorunda kalırdım. ne abs nede başka bir şeyle yapabileceğiniz hiç bir şey yoktur. araba ağırlık dağılımına ve direksiyonun yönüne göre kayar,savrulur.
    ama bizim insanımız zannederki arabasında abs var (hani dünyanın parasını verdi ya) o araba artık her sart altında duracak.
    ben niye bu kadar ısrar ettim bu konuda çünkü bizde aslında doğru bilinen bir sürü yanlış vardır. buda onlardan birisi ve yeri gelmişken bi çok kişiye en azından bu konuda düşünme fırsatı verdim.ve çok fazla vakit ayırdım.
    herkese kazasız belasız sürüşler.

• ha sunuda söylemeden çıkmayayım. ben demiyorum ki abs kötüdür. bencede abs mükemmel bir şeydir ve her arabada olması gerekir.
    saygılarımla...
    quote:

Orjinalden alıntı: enteresavar

abs hiçte yabana atılacak birşey değil her yol şartında faydasını gorebilirsiniz(birkaç küçük detay haricinde)http://www.youtube.com/watch?v=xd5KDvXbE3M&feature=related
  • abs buzlu yolda işe yarar...
    fren esnasında sağ sola çevirirseniz abs siz bir araca göre daha iyi tepkiler verir araç..
    direk arkasını bırakıp kopmaz...

abs buzda işe yaramaz diyen arkadaşa da video fln izlemesini biraz....olmadı boş bir yerde abs li ve abs sız aracın farklını buzda denemesini tavsiye ediyorum....

yeni nesil abs ler ile buzda yada yağışlı havalarda uzayabilien fren mesafesi de ortadan kalkmıştır...
    abs buzda fren mesafesini arttırır olayı yeni nesil abs lerde yoktur...
    sanırım bu ABS Bosch 8.0 ve sonrası için geçerli....megane kataloğunda yada sitesinde vardı....

buzda giderken önünüze biri çıktığında abs li mi abs siz araçtamı olmak isterdiniz?.....

otomobilci_x arkadaşım
    şu aşşağıdaki 2 video yu izle hak vericeksin
    http://video.google.com/videoplay?docid=2306850953796318500&q=skoda+safety+site%3Avideo.google.com&total=10&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=2

http://video.google.com/videoplay?docid=-8534277156649163439

bu sitedeki diğer skoda videolarını da herkese tavsiye ederim süper bir iş yapmış skoda....
    ne kadar önemli sistemler olduğu çok iyi denenmiş...

• otomobilci_x
    abs var ben giderim yok abs var dururum istediğim yöne gider evet böyle düşünen insanlar var...bunlar bildiğin cahill...
    bu konuda hemfikir im
    ztn aracın kullanıp kitapçığında kesinlikle bu tür güvenlik sistemlerine güvenip normal limitlerin dışına çıkılmaması gerektiği yazar...
    ama okuyacak adam lazımm

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.