Şimdi Ara

Kartım Yandı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi bu sabah war thunderda yarım saat oynadıktan sonra mavi ekran ve kasadan gelen mis kokular yardımıyla kartımın yandıgını anladım.Zaten değiştirecektim yazın ama napalım yarı yolda bıraktı bizi :(Durumumuz ortada öğrenciyiz parada yok benim max bütçe 220tl civarı.İşte sistemim:

Gigabyte GA-H55M-S2 anakart
    Sapphire AMD Radeon HD3850(gitti güzelim 8 yıllık kart)
    Codegen 350w PSU
    2x2gb Kingston 1333mhz ram
    1366x768monitör

HD6570 nasıldır? 3850deki performansı alabilirmiyim?veya R7 240 ?

• İkinci elden gddr5 bir kart almaya calisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bkooo27 kullanıcısına yanıt
    450 watt 80 plus psu + 2. el r7 260x bulmaya çalışın poweri mümkünse 0 almaya çalışın
  • Bi arkadaş bu kartı önerdi bunu alacagım galiba DDR3 ama iyi duruyo özellikleri:
    http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?&uid=138097
  • Lazeran kullanıcısına yanıt
    Bu kart da baya iyi duruyo ama site güvenilirmi ? Babam pek inanmaz böyle yerlerede :P Hepsiiburada.com dan bile zar zor aldırıyorum parça falan
    Teslimatta kapıda nakit ödeme yapın güven sorunu varsa ailede. Evet site güvenilir.

Kartta baya iyidir fiyatına göre

edit: Bir şey dikkatimi çekti PSU 350W eğer eski kart çalışıyorsa bu da çalışır (aynı gücü tüketiyorlar çünkü) ama PSU upgrade düşünmenizi öneririm bir ara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazeran -- 28 Mayıs 2015; 21:06:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    PSU yandı neden
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mobilim islemciyi goremedim imzanızda falan yazdıysanız, o yaktıgınız karttan gtx 650'ye gecerseniz fark hissedersiniz. Eksende 243 tl.

Ayrıca psu degisimi sart. 8 yıl once aldıysanız ozellikle verimliligi iyice dusmustur o psunun. 450-500 watt gercek psu almanız lazım butce varsa 80+ ozelligi olması iyi olur.

• ah,unutmuşum işlemcim Core İ3 3.09ghz 2çekirdek 4 işlemci.Psu değişimini yazın yapacaktım yeniden düzeyim pcyi diye ama şimdi ikisini birlikte alabileceğimi sanmıyorum onun yerine PSUyla gelen kasalardan alablirim içi çürüdü resmen kasanın ayakkabı kutusuna koysam daha iyi 2haziran dogum günü hediyesi diye aldırırım belki zor oda daha 2 ay önce yol bisikleti aldım okula parasız gidiyorum

daha ilk kez bu sitede kayıt yaptıgım için kuralları pek bilmiyorum özür dilerim :P,ayrıca yardımlarınız için hepinize için teşekkür ederim :)
    Eğer psu o kadar eski olmasaydı gtx 750 takın derdim, 300 watt istiyor sadece elektrik tüketimi yönünden neredeyse devrimsel bir kart. Ancak psu eski olduğundan buna bile sorun çıkarabilir. Bir psu her yıl verimlilik kaybeder bence ekran kartınınızın yanmasında bu da etken olabilir.

PSU ile gelen kasalardan alabilirsiniz ama siz yine sorun burada almadan önce online olan arkadaşlar o esnada yardımcı olurlar. Bütçeye göre ekran kartı gtx 750'ye kadar yolu var düşük-orta bütçede. O i3 kaçıncı nesil bu arada hızı biraz enteresan bir şekilde o.c ettiniz herhalde bclk ile falan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 28 Mayıs 2015; 23:16:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

Eğer psu o kadar eski olmasaydı gtx 750 takın derdim, 300 watt istiyor sadece elektrik tüketimi yönünden neredeyse devrimsel bir kart. Ancak psu eski olduğundan buna bile sorun çıkarabilir. Bir psu her yıl verimlilik kaybeder bence ekran kartınınızın yanmasında bu da etken olabilir.

PSU ile gelen kasalardan alabilirsiniz ama siz yine sorun burada almadan önce online olan arkadaşlar o esnada yardımcı olurlar. Bütçeye göre ekran kartı gtx 750'ye kadar yolu var düşük-orta bütçede. O i3 kaçıncı nesil bu arada hızı biraz enteresan bir şekilde o.c ettiniz herhalde bclk ile falan?

H55 diyor. 2.nesil galiba. Birde 2işlemci 4 çekirdekli yazmış. Kafam karıstı 😀

• Cpt.Alper kullanıcısına yanıt
    H55 anakart ile ilgili i3'ün jenerasyonunu öğrenmek için cpu-z'den ya da (win 7 ise) bilgisayarım---> sağ mouse tuşu---> özellikler tıklayın. i3 xxxx yazacaktır. x yazan kısımda ilk rakam hangisiyse jenerasyon odur. 3. ve ilerisi jenerasyonlar için hala oyun açısından sıkıntı yok. 2.jenerasyon da iyidir, q9550 ayarındadır oyunlarda, gtx750 iyi gider... Ama i3 xxx (3 adet rakam var ise) ise ilk jenerasyon demektir daha düşük düzey gtx 650 gibi kartlar uyumlu olur.

İşlemci 4 çekirdek nerede yazıyor anlamadım ama muhtemelen HT (hyperthreading teknolojisi) ile ilgili, sanal çekirdek olduğundan program reel çekirdek gibi algılamıştır. i3'ler çift çekirdek olsa da HT sayesinde fazladan çekirdek varmış gibi çalışabiliyor. GTA V gibi oyunlarda bunun önemi açığa çıktı son zamanlardan örnek verecek olursak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 29 Mayıs 2015; 2:44:46 >
  • h55 1156 soket yongasıdır..i3 5xx serisi ilk nesil i3..oyunlarda i3 530/540 gibi modeller athlon x4 640 ile benzer performans verebiliyor diye görmüştüm birkaç testte..gtx650 nin birkaç tık üstü modellerde olur ama hd3850 yetiyorsa gtx650 baya baya memnun eder.codegen psu lar 3 günlükken bile kullanılmamalı..birkaç yıldır kullanıyorsanız kesin değiştirip kaliteli bir psu alın

http://www.hardwaresecrets.com/article/Athlon-II-X4-640-vs-Core-i3-530-CPU-Review/1041/9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 29 Mayıs 2015; 2:49:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

H55 anakart ile ilgili i3'ün jenerasyonunu öğrenmek için cpu-z'den ya da (win 7 ise) bilgisayarım---> sağ mouse tuşu---> özellikler tıklayın. i3 xxxx yazacaktır. x yazan kısımda ilk rakam hangisiyse jenerasyon odur. 3. ve ilerisi jenerasyonlar için hala oyun açısından sıkıntı yok. 2.jenerasyon da iyidir, q9550 ayarındadır oyunlarda, gtx750 iyi gider... Ama i3 xxx (3 adet rakam var ise) ise ilk jenerasyon demektir daha düşük düzey gtx 650 gibi kartlar uyumlu olur.

İşlemci 4 çekirdek nerede yazıyor anlamadım ama muhtemelen HT (hyperthreading teknolojisi) ile ilgili, sanal çekirdek olduğundan program reel çekirdek gibi algılamıştır. i3'ler çift çekirdek olsa da HT sayesinde fazladan çekirdek varmış gibi çalışabiliyor. GTA V gibi oyunlarda bunun önemi açığa çıktı son zamanlardan örnek verecek olursak.

Arkadaş öyle yazmış dedim zaten. Yanlış yazmış düzelttim. 2 gerçek 2 sanal çekirdek olması lazım.

eee miladını doldurmuş kartın ölmeyi yeni aklına getirmiş 6570 yerine R7 250 al veya r7 240( oyun delisi değilsen)
  • Cpt.Alper kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlama olmuş hocam kusura bakmayın
  • Kartı ve PSU'yu aldırmaya ikna ettim.Onboard kartla görüntü aldıgım için kalitesi düşük olabilir.Ayrıca OC yapmadım 8yıllık bilgisayar aldıgımda böyle gelmişti dokunmadım içine fazla,ayrıca 3.07imiş ghz yanlış yazmışım Zaten problem çıkarırdı mesela pc dik dururken görüntüde lag oluyordu birden hızlanıp yavaşlıyodu falan yan yatırıp kullanıyodum bende
    Catalystcontrolcenter'da vardı donanım özeliklerinde yazıyordu 2çekirdek 4mantıksal işlemci diye ama CCC açılmıyor onboard var diye galiba
    İşte Cpu-z den görüntü:

Kartım Yandı !

Kartım Yandı !

• Bu sisteme 500 watt gercek psu ile gtx 650 veya bir kademe ustu hd 6850/7770 iyi gider :)

• Bu psu'u iyi duruyor: http://www.hepsiburada.com/dark-force-serisi-500w-3xsata-3xide-6-2pin-pci-e-power-supply-dkps500s1-p-BD304913
    gerçek 500w yazıyor Dark iyi bir marka diye biliyorum ama kart için daha fazla para veremem zaten harçlıgımdan kesildi parası
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.