Şimdi Ara

Kasa açılıyor görüntü gelmiyor herşeyi denedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba beyler geçenlerde ekran kartım bozuldu yeni bir kart alana kadar kasa 1-2 ay yattı bugün sıfır RX570 aldım vatandan neyse montajı yaptım güç kablosunu taktım bastım starta kasa normal açılıyor ama ekrana hiçbir şekilde görüntü gelmiyor power 600w yeterli monitörü leptopta denedim aynu kabloyla görüntü var ama kasadan görüntü gelmiyor diğer kasamdan çalışan r7 240 taktım gene görüntü vermiyor ilk defa başıma böyle bişey geldi ramleride aynı şekilde denedim çalışan kasadan söktüğüm ramleri farklı slotlardan denedim ama banamısın demiyor bios pilini söktüm bekledim taktım gene yok usb çıkışları boş yani herşeyi denedim power bozulacağını sanmıyorum herşey çalışıyor anakart desen fanları felan döndürüyor işlemci ışıkları yanıyor varmı fikri olan akşamdan beridir uğraşıyorum kafayı çizicem

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ekran kartınız bozulduğu sırada power supply'e(güç kaynağınada) de bir şey olmuş olabilir. Varsa başka bir güç kaynağı ile deneme yapmanız sizin için iyi olacaktır. Başka bir donanım bozuk ise bu durumda tespit çok zor. İşlemci veya anakarta da bir şey olmuş olabilir. O yüzden ilk olarak başka bir güç kaynağı ile deneme yapmanız gerekecek. Yok ben yapmam diyorsanız bir teknik serviste parça kontrolü yaptırmanız gerekebilir.

Kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Powerın işlemciye ve ekran kartına verdiği voltajı ölçtüm şimdi 12.4 volt geliyor ikisinede, klavye ve fare taktığımda ışıkları yanmıyor onada baktım sorun anakartta gibime geliyor teşhis nasıl koyabiliriz?

• leonmusk L kullanıcısına yanıt
    Yani çok seçenek yok. Ki seçeneklerden bir çoğunu eledik. Farklı ekran kartı taktınız yeni eski görüntü gelmedi. Haricinde ölçüm yapmışsınız ne ile yaptınız bilmiyorum ama çok düşük bir voltaj ölçümü bu ve sorun anakarttan değilde power'dan da olabilir. Power'dan az güç geliyor olabilir.

Eğer onboard ekran kartınız var ise diğer kasanızdaki power'ı bu kasaya monte edip onboard bilgisayarınızın çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Diğer kasadaki power'ın wattı az ise o yüzden onboard ekran kartını kullanarak açmanızı söylüyorum. En azından görüntünün gelip gelmediğini anlayabiliriz ve sorun power'dan ise anlamış oluruz. Yada tam tersi işte bozuk kasadaki power'ı çalışan kasaya takarak görüntü orada da kasanın açılıp açılmadığını kontrol edipi power kaynaklı bir sıkıntı olup olmadığını test edebilirsiniz.

Kolay gelsin.

• bu işler böyledir hocam pc işlerini asla anlayamassın o kadar karışık ki en ufacık vidadan bile görüntü vermiyor olabilir başıma çok geldi sorun ya işlemci de ya da anakartta ama bana soracak olursan yüksek yüksek ihtimal anakartta problem var üzücü bi durum bi de ekran kartı nasıl bozuldu hocam onu tam anlamadım ne yapıyodunuz o sıra neler oldu ?
  • MUSA36 M kullanıcısına yanıt
    Ekran kartının üstüne iyi sabitlenmeyen 12 cm fan düştü Logic çipi yolları ile birlikte kırıldı yeni çip aldım çinden 1 ayda onu bekledim ama randuman vermedi yani canim kart çöp oldu para ayarlayıp bin liraya kart aldım ama şimdide böyle bir sorunla karşı karşıyayım durduk yere niye bozulsun anakart şaşıyorum :(

• Şimdi uzay montaj yaptım şase yapacak hiçbişey yok ama yine görüntü vermiyor hem önceden işlemci hemen ısınırken şimdi ısınmıyor bios arızasıda olabilirmi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beyler 970 çipsetlerde kuzey köprüsü ısınma sorunu var biliyorsunuz bende bi bakayım dedim soğutucu bloğu söktüm köprünün toz vardı fırça ile temizledim macun sürüp taktım tekrar start verdim ve görüntü geldi arkadaşlar ama hala şaşkınım sktiri bktan bir kuzey köprüsü böyle bir sorun yaparmı? Kart çöpe gidecek diye yeni kart bakmaya başlamıştım

• leonmusk L kullanıcısına yanıt
    Hocam ben sana ne dedim :) PC İŞLERİNİ ASLA ANLAYAMASSIN ASLA dedim ya ufacık 1 vidadan bile görüntü vermiyor olabilir diye aman ya boşver masraf çıkarıp bozulmasında para bunların hepsi sonuçta
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.