Şimdi Ara

kasa çalışıyor görünüyor ama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kasa çalışıyor görünüyor. açtığımda taraycı çalışıyor. kasanın içindeki ışık yanıyor. bazen ekranın ışığı da devamlı yanıyor(bazen de devamlı sanki kapalıymış gibi yanıp sönüyor.) fareye klavyeye güç gelmiyor ekrana görüntü gelmiyor. nedeni ne olabilir. bilgisayarı power tuşuna beş saniye basaarak kapattım sonra böyl oldu. sebep ne olbilir.

• Hocam nakartın pilini çıkar biraz bekle tak. Dün benimde başıma geldi pc nin açılmaması.
    Bu şekilde çözdüm, umarım senin sorunun da bu kadar basit çözülür.
  • cmos reset işe yarayabilir
    yada bilg. yeni bi donanım eklediysen onu çıkar bakalım duzelecekmi?
  • cmos reset nedir? normal resetle farkı nedir? pilini çıkardım ama bir şey olmadı.
  • Önce ram, kartları falan bir çıkar tak. Tabi kablolarıda oyna. Sonra pili çıkar veya diğer arkadaşın dediğini yap derim.
  • ekran kartı driverı olablir başıma gelmişti.farklı ekran kartı taktığımda olmuştu.F8 ile güvenli modda dene açmayı.açıyosa sorun yok.vga günlüğü,en son iyi yapılandırma vs. dene birinde çözülür umarım
  • sanırım ana kartta problem var . garanti süresnin bitmesine iki ay kaldı. en iyisi servise vermek.
  • bugun anakartı servise verdim perşembe günü derdi neymiş anlayacağız
  • arkadaşım aynı sorun bende de olmuştu keşke psu yu deneseydin
    bende psu dan kaynaklandı
  • quote:

Orjinalden alıntı: isalp

cmos reset nedir? normal resetle farkı nedir? pilini çıkardım ama bir şey olmadı.

ilk önce biosun ne olduğuna bakalım anakartın üstünde yer alan bir chip ini içineki yazılımdır bu yazılım sen power düğmesine bastıktan sonra anakartın üzerindeki bileşenleri sırayla test ederek donanımsal bir problem olup olmadığını kontrol eder ve görevleri arasında anakartın üzerinde yer alan bütün giriş çıkışları kontrol eden bir birimdir. cmos reset ise bu yazılımı üretici firma tarafından uygulanan standart ayarlara geri döndürmeyi sağlayan bir işlemdir.
  • + olarak cmos pilini çıkarıp takman bişey ifade etmez bu cmos sıfırlamak için bios pilinin yakınlarında clr cmos yazan bir üç pinli bu üçünden ikisi bir jumper soketi ile birbirine kısa devre pozisyonunda durmaktadır bu jumper ı boşta kalan pinle kısa devre yaptırılarak tekrar eski pozisyonuna getirilir. bu birinci yöntem ikinci yöntem ise tam emin olmamakla beraber bios pili çıkarıldıktan sonra pil yuvasında bulunan + ve - kutuplara bir metal parçası yardımıyla kısa devre yaptırmaktır bu işlemleri yaparken güvenlik önlemi olarak power kablosunu çıkar
  • teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.