arkadaşlar 120 gb samsung harddisk 512mb ram amd athlon 64 işlemci ve asus k8n ana kart ve ati radeon 256mb ekran kartım var
kasada 4 tane fan var biri işlemcinin biri ekran kartının biri elektrik beslemesinin içinde kutu gibi olan yer ve biride normal bi fan kasaya bağlı ortada.işde bu ortada duran fan çalışmıyor yağ döktüm temizledim ama genede çalıştıramadım. bilgisayarın derecesine asus probe adlı programdan bakıyorum ve iki tane sıcaklık gösteriyor biri CPU biride MB. mbnin ne olduğunu çözemedim ancak CPU nun sıcaklığı 55-65 arası oluyor MB nin sıcaklığıda 45-55 arası oluyor sizce yüksekmi bu fanı yaptırmam gerekirmi bide acemiyom yardımcı olursanız sevinirim iyi günler
Arkadaşım MB benm tahminimce Mainboard yani anakartın çipiini sıcaklığını veriyor diğeri de zaten CPU nun sıcaklık değeri.
benm kasamda da senn yazdığın fanlardan var ve sistemim hemen hemen aynı işlemcim 40-45 derece arası anakartım da 30-35 derece arası değişiyor. senin değerler biraz yüksek geldi bana.
kasanın içindeki fan çalışmıorsa yenisini alıp değiştirmeni tavsiye ederim kolay gelsin.
O çalışmıyor dediğin fanın kablosu takılı mı kontrol et.Ayrıca,işlemci sıcaklıkların kritik düzeyde diyebilirim.
65C görüyorsa biraz fazla maalesef.O arkadaki çalışmıyor dediğin fanı kontrol et,bağlı olduğu halde çalışmıyorsa sök ve yenisini tak.
O fan olmasan kasayı rahat bir biçimde soğutamazsın.İşlemci sıcaklığının düşmesini istiyorsan o fanın da çalışıyor olması gerek.Ayrıca MB dediğin anakart sıcaklığına da elbette etkisi olacaktır olumlu yönde.
Eğer bu dediklerimi yaptıktan sonra yine işlemci sıcaklıkların 60C civarı geziyorsa,soğutucunun altındaki termal pastayı temizleyip,yeni bir termal macun sür.Ayrıca,maddi durumun varsa,orjinal fandan çok daha kaliteli bir soğutucu satın alabilirsin elbette...
ümit, bakıyorum da son 10 konuya o kadar seri cevap vermişsin ki