Şimdi Ara

98 R9 KALORİFER SICAK ÜFLEMİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
10.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracın kalorifer ayarlama kolu bozuk camlara veren kısımta takılı kalmıs camlara verıyor ve camlarada ılık ufluyor sıcak üflemiyor hem içeri vermesini sağlayıp hemde sıcak hava nasıl üflettirebilirim neler lazım

kalorifer peteğini değiştirip havalandırmalarıda temizlettireyim diyorum ama yaptığıma değermi ? gerçekten sıcak üflermi ve neler yapılabilir ? önemli olan yaptıgıma deyıp gerçekten ısıtıcak kadar sıcak uflemesi

• Hocam muhtemelen motor suyun donmuş. Antifriz koyman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meldowkan

Hocam muhtemelen motor suyun donmuş. Antifriz koyman lazım.

kusura bakma tutamadım kendimi
  • Size tavsiyem o tür araçların meşhur ısıtma sistemi olan Çorum kaloriferi taktırın
  • oto elektrikci baksın belki basit bişeydir, birde havayı dışardan alacak şekilde ayarlayın.
  • müşür arızası olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

quote:

Komik bir şey mi var? Kaloriferin soğuk üflemesinin birçok sebebi var. Antifriz koymamak da bunlardan biri.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    98 R9 KALORİFER SICAK ÜFLEMİYOR
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: disparity

müşür arızası olabilir.

aynen. Termostat da olabilir... araç gereksiz fan açıp motoru optimum sıcaklığa ulaştırmıyor olabilir. Spring de başımıza gelmişti.

bu problem için genel olarak :

Termostat- müşür değişimi, Herkes gülmüş ama antifriz etkendir, onun kontrolü ve aynı zamanda sistemde dolaşan hava olmamalı.

petek temizletme işine girince zaten o kalorifer düğmesini de yaptırırsınız. belki en sıcak ayara bile geçmiyordur.

Özetle eski araçlarda problem; birden fazla yerde olabilir. Bunu kabullenip biniyorsunuz tabi ki, ama kışın ısıtma sistemleri hayati önem taşır. Gerek buğu çözmede gerek sağlık açısından.

kolay gelsin.
  • quote:

quote:

quote:

Komik bir şey mi var? Kaloriferin soğuk üflemesinin birçok sebebi var. Antifriz koymamak da bunlardan biri.

Valla bende tutamadım kendimi gerçekten komik. Motor suyu donması veya antifrizin kaloriferin ısıtmasıyla ne alakası var Allah aşkına???

• mr.big kullanıcısına yanıt
    hocam öyle saçma yerde kalmışkı kol yazın bısıy olmuyodu tamamda arabaya biner binmez bir buğu oluyor arabanın önü görünmüyor resmen ve ısıtmıyorda oraya elımı degdırınce oyle cok sıcakda vurmuyor yani antfirizle su donmasıyla alakası yok o kesinde, petekte veya dediğiniz gibi sıcak ayarında yada o tarz birşeyde de olabilir bi oto elektrikçisine götürmeyi düşünüyorum buğu olayı kazaya sebebiyet veriyor özelliklede gece peki sormak istediğin bir olay var

acaba kalorifer gerçekten ısıtıyormu içeriyi acaba sıcak oluyormu üflüyormu
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    hocam kalorifer konusunda spring zayıftı. Biz o zamanlar istanbulda olduğumuz için sıkıntı yaşamıyorduk. Pek soğuk değildi yaşadığımız yer. Antifriz ile alakası şu: motor devridaim suyunun sıcaklığını içeri yansıtır ısıtıcılar. Kendinden rezistanslı fazla araç yok öyle. yani motor ısınmadan sıcak üflemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

hocam kalorifer konusunda spring zayıftı. Biz o zamanlar istanbulda olduğumuz için sıkıntı yaşamıyorduk. Pek soğuk değildi yaşadığımız yer. Antifriz ile alakası şu: motor devridaim suyunun sıcaklığını içeri yansıtır ısıtıcılar. Kendinden rezistanslı fazla araç yok öyle. yani motor ısınmadan sıcak üflemez.
    aracın ön cam su ızgarasının orada kaputu açınca görürsün vana var üzerinde de tel var
    o vanayı sağa sola oynat sağ taraf sıcak sol taraf soğuk olmalı
    10 sene kullandım ben
  • beyzade0606 kullanıcısına yanıt
    çok baktım ettim ama kaloriferle ilgili kaputu acınca birşey göremedim 98 model yeni kasa olmasındanmıdır en iyisi bi oto elektirikçisine götürüyüm benn bunu oto elektirikçisimi yapıyor bu kalorifer işlerini ?
  • kalorifer petegi var bildigimiz ondeki radyator gibi,kucugu...buyuk ihtimal tikanmis veya izgara aralari kirlenmistir tam olarak sileceklerin altinda on cam birlesim yerinde kaliyor kolu sicaga getirdiginizde radyatore giden kapak aciliyor ve sicak hava geliyor,sogukta tam tersi sicak kapanip dis hava kapagi aciliyor
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    resimli olarak gösterebilirseniz sevinirim acaba kol tam olarak nerede kendim biraz kurcalayayım olmazsa sanayiye götüreceğim mecbur
     98 R9 KALORİFER SICAK ÜFLEMİYOR 98 R9 KALORİFER SICAK ÜFLEMİYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 3 Kasım 2014; 16:56:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

resimli olarak gösterebilirseniz sevinirim acaba kol tam olarak nerede kendim biraz kurcalayayım olmazsa sanayiye götüreceğim mecbur
     98 R9 KALORİFER SICAK ÜFLEMİYOR 98 R9 KALORİFER SICAK ÜFLEMİYOR
    Termostata bi baktırmak lazım. Termostat kapatmıyorsa motor geç ısınır. He ısınınca da sıcak üflemesi lazım. Kalorifer radyatöründe veya hortumlarında neyse işte bir sorun olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

Termostata bi baktırmak lazım. Termostat kapatmıyorsa motor geç ısınır. He ısınınca da sıcak üflemesi lazım. Kalorifer radyatöründe veya hortumlarında neyse işte bir sorun olabilir.

Alıntıları Göster
    bizimde eskiden broadway vardı yaz kış soğuk üflüyor mübarek
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

quote:

quote:

Valla bende tutamadım kendimi gerçekten komik. Motor suyu donması veya antifrizin kaloriferin ısıtmasıyla ne alakası var Allah aşkına???

Eski arabalarda motor ısınmadan içeriyi ısıtmaz..
    bkz. toros
    bkz. fiat bis.

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    buğu yapmanın sıcakla alakası yok, içerideki havayı verince yapar.
  • Tofaş bu konuda çok başarılı. Fırın gibi oluyor araç mübarek.

Termostat ayarı yaptırın bence.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.