Şimdi Ara

Kasa kapağını açınca 10 derece fark ediyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kasanın kapagını açınca işlemci ısısı 10 derece düştü oyunlarda kasa fanlarının konumu doğru sorun ne olabilir?

yandaki fanlar içeri, alttaki fan üste yani içeri, üstteki fanlar dışarı üflüyor. seidon 120v 2li fanlar var sıvı soğutma. acaba ekran kartı mı kasayı ısıtıyor diye düşündüm o da maximum 70 derece oluyor ama bilmiyorum.

• Kasa ne acaba?İşlemciyi soğutan fanların önündeki delikler büyük mü,toz filtresi var mı?
    Benim kasanın üstünde şöyle bir şey var. Kasa kapağını açınca 10 derece fark ediyor?
    Ekran kartı da tam oraya bakıyor, havayı üstten direk alıyor.2 tane fanda oradan karta üflüyor.Kartım diğerlerine göre sıcak çalıştığından bir sürü fan kombinasyonu yaptım bir sonuç alamayınca üstteki parçayı çıkarıp denediğimde Aynı hızda 6 derece düşme oldu.Meshin delikleri hem çok küçük hemde toz filtresi varmış aynı zamanda, havayı inanılmaz kesiyormuş.Delikli mesh filtreyi çıkarttım kapaktan, koydum kenara toz filtresini de kapağın üstüne kondurdum öyle kullanıyorum şu an. Toz filtresi de sıcaklığı 2 derece etkiliyor ama şimdilik böyle kullanacam.
    Yani mesh filtre ve toz filtresi hava akışını baya önlüyor.Mesh daha fazla etkiliyor bende.

• quote:

Orijinalden alıntı: Al Swearengen

Kasa ne acaba?İşlemciyi soğutan fanların önündeki delikler büyük mü,toz filtresi var mı?
    Benim kasanın üstünde şöyle bir şey var. Kasa kapağını açınca 10 derece fark ediyor?
    Ekran kartı da tam oraya bakıyor, havayı üstten direk alıyor.2 tane fanda oradan karta üflüyor.Kartım diğerlerine göre sıcak çalıştığından bir sürü fan kombinasyonu yaptım bir sonuç alamayınca üstteki parçayı çıkarıp denediğimde Aynı hızda 6 derece düşme oldu.Meshin delikleri hem çok küçük hemde toz filtresi varmış aynı zamanda, havayı inanılmaz kesiyormuş.Delikli mesh filtreyi çıkarttım kapaktan, koydum kenara toz filtresini de kapağın üstüne kondurdum öyle kullanıyorum şu an. Toz filtresi de sıcaklığı 2 derece etkiliyor ama şimdilik böyle kullanacam.
    Yani mesh filtre ve toz filtresi hava akışını baya önlüyor.Mesh daha fazla etkiliyor bende.

kasa corsair 400R hocam. benim üstte yok toz filtresi altta var güç kaynağının altında.

işlemcinin fanı önünde toz filtresi yok. seidon 120v kullanıyorum. arka egzoz çıkışından atıyor havayı.

hocam siz söyleyince ekran kartından şüphelendim sıcak havayı işlemciye mi üflüyor diye ama 660 ti çok ısınan bir kart değil. siz çözmüşsünüz en azından.

bende toz filtresi olmadığı için (alttaki hariç) aklıma bi şey gelmiyor. 2 tane de ethernet kartı takılı ama bilmiyorum.

• Kasanın kapağını açınca bileşenlerin ısısı düşüyorsa kasa airflow'u yanlış demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Kasanın kapağını açınca bileşenlerin ısısı düşüyorsa kasa airflow'u yanlış demektir.

üst fanlar üste, alttaki fan üste, egzoz fanı dışarı kasa kapağındaki fanlar içeri üflüyor hocam. yanlış olan hangisi?
  • Sıcak memlekette yaşıyorsan kasanın içi fan dolu olsa bile hiçbir şey kasa kapağını açmak kadar fayda etmiyor. Ben Dark n10 kullanıyorum içi geniş, beş tane fan var. Ama yazın oda sıcaklığı 32 derece olunca onlar da fayda etmiyor, mecburen yan kapak açık şekilde kullanıyorum. 10 derece fark olmasa bile 6-7 derece fark ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.