Şimdi Ara

Kasa ön jaklar format sonrası çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese hayırlı bayramlar win 7 yüklü bilgisayarıma format atacaktım ki hazır format atacakken windows8 i denemek istedim nasıl diye kurdum ama beğenmedim ve kaldırdım daha sonra win 7 yi kurdum ana kartın sitesinden (ASUS P5QPL-AM) driverlarını indirdim ki zaten otomatik buluyor siteden ama kasanın ön tarafında daha önceden bağlı olan kulaklık girişi şimdi çalışmıyor. arka girişte ses sistemi bağlı ön girişte de kulaklık bağlıydı realtek hd audio yöneticisiyle varsayılan aygıt olarak hangisini ayarlarsam ondan ses geliyordu ama şimdi ön girişlere taktığım jakı dahi algılamıyor ve programda daha önce kulaklık ibaresi çıkıyordu artık o da çıkmıyor. biostan kontrol ettim hani şu ayar yeri adı aklıma gelmiyor ama ac97 olarak seçili.bu uygulamayı her format atışımda yapıyordum ilk defa sorun çıktı anlamadım .inşallah sorunu anlatabildim ve yardım edebilirseniz sevinirim.

• benım eskı pcde boyleydı arkadakılerı kullanıyodum
  • Anakart driver'ını kurarsan sorun çözülebilir.
  • ses driverlerini tekrar indirin tekarar kuurun,çalışacaktır
  • evet anakart sürücüsünü yada anakartın üstündeki ses kartı sürücüsünü yeniden yukle en sağlıklısıda markanın kendi sitesine gir indir bence. win8 uyumlu orda bulabilirsin yada elindeki cd dede belki destekler.
  • 1- format atarken o meşhur 100 mb lik boş alanı sildinizmi eğer silmediyseniz silin bence ne alaka diyebilirsiniz ama bazen oluyo işletim sistemi değiştirirken
    2-programda simge çıkmıyor demişsiniz programı çıkan simgeyi vs ayrıntılı bi şekilde açıklarmısınız
    3- sorun yazılımsalda olmayabilir yani kabloda temassızlık vardır falan bunları bi dene
  • Bende tam anlayamadım, ama sebepsiz yere arıza çıkarmaz driver sürümünden eminmisiniz? Otomatik olarak bulunan driver yüzde 100 doğru olacak diye bir şey yok. ayrıca aldığınız kulaklığın CD si falan çıktıysa içinden birde onu kurmayı deneyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şimdi aygıt ayarlarını yapmaya çalıştığımda sadece kayıt aygıtı çıkıyor daha önce burda çalma aygıtı diye birşey çıkıyordu .kırmızı ile çevirdiğim hoparlör simgesinin yanında daha önce kulaklık simgesi de çıkıyordu bahsettiğim o simge
     Kasa ön jaklar format sonrası çalışmıyor

bu arada driver ı otomatik olarak değil de manuel olarak bulup yükledim ama yine aynı ekran çıkıyor.format sırasında o 100 mb lık alanı nasıl sileceğimi bilmiyorum ama win7 nin açılışının yavaşlamaması için gerekli diyorlar o alan için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.karaduman -- 22 Ağustos 2012; 0:10:56 >

• aygıtın gelişmiş ayarların altında sarı klasör gibi görünen yere tıkle jack alğılamayı devre dışı bırakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur-ugur -- 22 Ağustos 2012; 10:33:06 >
  • Anakar driveri
  • biostan ac97 olarak seçili yeri hd audio olarak değiştirip kaydet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur-ugur

aygıtın gelişmiş ayarların altında sarı klasör gibi görünen yere tıkle jack alğılamayı devre dışı bırakın.

ön panel jack saptamasını engelleyin bölümü devre dışı zaten

quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

biostan ac97 olarak seçili yeri hd audio olarak değiştirip kaydet.

hd audio seçip denedim ama sonuç aynı

quote:

Orijinalden alıntı: naberl

Anakar driveri

ana kart driverı derken hangi driverını yüklemem gerekiyor anlayamadım ses drıverını yüklüyorum

• yanlış driveri yüklemiş olabilirsin.birde güncel driveri yükle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Want to

yanlış driveri yüklemiş olabilirsin.birde güncel driveri yükle

asus sitesinden en güncel driverı yüklüyorum inanılmaz bir sey ya sürekli olan şey şimdi bir türlü olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.karaduman

quote:

Orijinalden alıntı: Want to

yanlış driveri yüklemiş olabilirsin.birde güncel driveri yükle

asus sitesinden en güncel driverı yüklüyorum inanılmaz bir sey ya sürekli olan şey şimdi bir türlü olmuyor

asus riverleri güncellemeyebilir.
  • quote:

Öncelikle herkese hayırlı bayramlar win 7 yüklü bilgisayarıma format atacaktım ki hazır format atacakken windows8 i denemek istedim nasıl diye kurdum ama beğenmedim ve kaldırdım daha sonra win 7 yi kurdum ana kartın sitesinden (ASUS P5QPL-AM) driverlarını indirdim ki zaten otomatik buluyor siteden ama kasanın ön tarafında daha önceden bağlı olan kulaklık girişi şimdi çalışmıyor. arka girişte ses sistemi bağlı ön girişte de kulaklık bağlıydı realtek hd audio yöneticisiyle varsayılan aygıt olarak hangisini ayarlarsam ondan ses geliyordu ama şimdi ön girişlere taktığım jakı dahi algılamıyor ve programda daha önce kulaklık ibaresi çıkıyordu artık o da çıkmıyor. biostan kontrol ettim hani şu ayar yeri adı aklıma gelmiyor ama ac97 olarak seçili.bu uygulamayı her format atışımda yapıyordum ilk defa sorun çıktı anlamadım .inşallah sorunu anlatabildim ve yardım edebilirseniz sevinirim.

asus anakart da aynı sorunu bende yaşıyorum.burada yazan yazmayan her şeyi denedim olmuyor.çözümü bulamadım.belki yeniden format atmak çare olabilir ama onu da ben yapmadım.istersen bir dene.çözüm bulursan geri dönüş yap buraya bende yapayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

quote:

Öncelikle herkese hayırlı bayramlar win 7 yüklü bilgisayarıma format atacaktım ki hazır format atacakken windows8 i denemek istedim nasıl diye kurdum ama beğenmedim ve kaldırdım daha sonra win 7 yi kurdum ana kartın sitesinden (ASUS P5QPL-AM) driverlarını indirdim ki zaten otomatik buluyor siteden ama kasanın ön tarafında daha önceden bağlı olan kulaklık girişi şimdi çalışmıyor. arka girişte ses sistemi bağlı ön girişte de kulaklık bağlıydı realtek hd audio yöneticisiyle varsayılan aygıt olarak hangisini ayarlarsam ondan ses geliyordu ama şimdi ön girişlere taktığım jakı dahi algılamıyor ve programda daha önce kulaklık ibaresi çıkıyordu artık o da çıkmıyor. biostan kontrol ettim hani şu ayar yeri adı aklıma gelmiyor ama ac97 olarak seçili.bu uygulamayı her format atışımda yapıyordum ilk defa sorun çıktı anlamadım .inşallah sorunu anlatabildim ve yardım edebilirseniz sevinirim.

asus anakart da aynı sorunu bende yaşıyorum.burada yazan yazmayan her şeyi denedim olmuyor.çözümü bulamadım.belki yeniden format atmak çare olabilir ama onu da ben yapmadım.istersen bir dene.çözüm bulursan geri dönüş yap buraya bende yapayım.

ben yeniden format attım asus sitesindeki en güncel driverları yukledim burda arkadaşların yardım etmek için söylediği herşeyi denedim ama sonuç olumsuz malesef

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.