Merhabalar ben geçen hafta Gigabyte GTX970 ekran kartı ve Thermaltake 650W güç kaynağı aldım. O günden beri oynadığım tek oyun da Batman Arkham Knight. İşlemcim İntel İ7-950 , anakartım Gigabyte X58A-UD3R , kasam da Aerocool PGS Vs-9 model kasa. İşletim sistemi W7 64 bit.
Tamam oyun oynarken ekran kartı falan ısınacak normal. Zaten ekran kartı sıcaklığı 60 dereceyi bile aşmıyor. Fakat elimi ne zaman kasaya değdirsem cayır cayır yanıyor. Tamam ekran kartı anakart falan ısınırda kasam neden ısnıyor? Kasa 6 tarafı açık bi şekilde havada duruyordu. Donanımı gren kapağı çıkartıp vantilatör dayadım artık ısınmıyor ama bunun bir çözümü yok mu? Kasa mı eski model diye , yoksa işlemci veya anakart eski diye mi? Yoksa sadece Batman'ın bozuk grafiklerini çözümlemeye çalışan gariban 970'imdemi sorun?
Bir de ekran kartının şu sıcaklığı zararlı noktalar diyebileceğimiz sıcaklık noktası nedir bilen varsa çok memnun olurum.
eksoz fanı dediğimiz fanların düzgün bir şekilde çalışması lazım vede hava kasa dışına doğru hava çıkışı olmalıdır genelde bunu ters takarlar kontrol edin..
eksoz fanı normal dışarı üflüyor sorun yok ama yetersiz olabilir mi nasıl anlarım birimleri ölçütleri nedir
Isınma Sorunu Genellikle Fandan Olur, Fanında Sorun Olmadığından Emin Misin ?
evet eminim ama kasayla beraber gelen fan 4 sene öncenin modeli yetmiyor olması mümkün değil mi?