Şimdi Ara

Kasanın içini temizledim,Windows açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaz temizliği olsun diyerekten bilgisayarımın içini temizledim.Kasa içindeki bütün fanları(işlemci ve ekran kartı dahil) temizledim, gıcır gıcır oldu ama sorun şu ki bilgisayar her bir donanımı görmesine rağmen windowss yüklenirken kitleniyor.Fan temizledim diye windows mu gitti yani şimdi??

• ram , vga karti , hdd kablolari gibi bilesenleri sokup tekrar takmakta fayda var.
  • bütün baglantı kablolarını tkrr gözden geçir ram leri tkrr slotlardan çıkar kontrol et
  • acaba ısıdan olabilirmi? yani ısınan donanım zarar görmesin diye kendini kapatıyo olabilir bence.
  • Kasayı kapamadan önce zaten kurcaladığım her bağlantıyı kontrol ediyorum.Kitlenmeden evvel bi kaç kere görüntü alamadım.Ekran kartını çıkarıp takınca görüntü geldi ama hala kitleniyor.Bu sefer fare imleci çıkıyor ekrana.Tam açılacak derken kitleniyor yine .

• İşlemci ve fanını sök ve tekrar dikkatlice tak.sonra tekrar aç makianayı.ve baglantıları bir kez daha gozden gecir.
  • o zaman güvenli mod da açmayı dene belki çözünürlükle alkalı olabilir açtıgında[ ki açarsa ] çözünürlük ayarı yap ve herz ayarlarını kontrol et 60 herz olarak ayarla güv.mod açmaz ise vga modunu dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: EneRGy.

İşlemci ve fanını sök ve tekrar dikkatlice tak.sonra tekrar aç makianayı.ve baglantıları bir kez daha gozden gecir.

İşlemçiyi çıkarmadım.Sadece stok sğutucu üzerindeki fanı çıkarıp temizledim.

Güvenli mod da da açmayı denedim ama yemedi maalesef
  • komple sökmek yerine bi kurutma makinası ile alın tozunu tamam gıcır gıcır olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: flywer

komple sökmek yerine bi kurutma makinası ile alın tozunu tamam gıcır gıcır olur

aklıma gelmedi değil ama evde uyuyanlar var diye yapmadım
  • parçaları iyi yerleştirdiğinden eminsen takarken parçalara ya da soketlere bi zarar vermiş olabilirsin...
  • quote:

İşlemci ve fanını sök ve tekrar dikkatlice tak.sonra tekrar aç makianayı.ve baglantıları bir kez daha gozden gecir.

aynı şey başama geldi. 15 gün bilgisayarsız kaldım. işlemcim yandı. sebep işlemci deliklerine metal bir şey kaçması idi. işlemciyi çıkar. kolunu indir kitle. makina ile delikleri temizle. sonra kolu kaldır gene temizle..

işlemci ısındığı için kitleniyor.. durum tehlikeli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mikail13

quote:

aynı şey başama geldi. 15 gün bilgisayarsız kaldım. işlemcim yandı. sebep işlemci deliklerine metal bir şey kaçması idi. işlemciyi çıkar. kolunu indir kitle. makina ile delikleri temizle. sonra kolu kaldır gene temizle..

işlemci ısındığı için kitleniyor.. durum tehlikeli.

Bİlgisayarı bir kaç defa açmayı denedim.10dk oldu işlemci 48C de.Kitlenirmi ki bu sıcaklıkta(Athlon 64)
    50C oldu bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falonso5 -- 27 Mayıs 2007; 10:19:47 >

• Athlon64 serisi bir işlemcinin default düzeyde 50C görmesi pek alışılagelmiş birşey değil. Bence gözden kaçırdığın birşey var. O işlemci fan çalışmasa bile 50yi anca görür. Fana bir bak istersen :)
  • bende temizliyecem bilgisayarın içini ama millet hep yazmış kitlendi bi daha açılmadı diye korktum temzilemeye şimdi
  • cpu fanı tam oturmamıs olabilir
  • sen ya fanı temizleyecem diye bozdun yada tam yuvasına oturtamadın olmadı parca garantisi varsa fan bozulmuşsa degiştir
  • Atacam camdan aşağı şimdi
  • Güvenli Modda açarken mavi ekran verdi:
    Ntfs.sys - address F755DC46 base at F755D000, datestamp 45cc56a7
  • Yaww niye her parcayı söküpte temizlersinki senin temizleyecegin seyler bellidir fazlasına elleme
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.