Şimdi Ara

kasasında çalışmayan bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Parçaları masanın üstüne çıkarıp kasasız çalıştırdığımda bilg. çalışıyor ama kasanın içine toplayınca çalışmıyor. Bilgisayarların sanırım düşünceleri var. Ne yapsamda gıcık etsem şunu falan diye düşünüyorlar her halde. Kasadayken çalışmıyor derken Bios ekranı bile gelmiyor. Bazen bios ekranı geliyor sistem diskini görmüyor. Sistem diskini görse windows yüklerken kilitleniyor. Ama kasanın dışındayken hiç sorun yok.

Deli olucam ben de kullanmıyorum artık bilgisayarımı ;)

Sorunu çözemedim. Çözemiyorum. Hatta uğraşmıyorum artık.

Yeşil ışık yakacak bir arkadaşımız varsa tekrar deneyebilirim.
    Üç gece sabahladım olmuyor olmuyor.

Şimdi şöyle söyleyeyim;

Kasa çalışıyordu eskiden. Sonra sonra sorun yaptı.
    Yok şimdiye kadar çok kasa dağıtıp topladım. Bunun başka bişiyi var.

Ya öyle de denedim.
    Ramleri teker teker denedim olmadı.
    İşlemciyi söktüm denedim olmadı.
    Plaket temizleyici aldım anakartı komple plaket temizleyicisiyle temizledim gene olmadı.
    Diskleri söküp denedim olmadı.
    Sadece CD-Rom'u takıp ubuntu live CD ile açmayı denedim gene olmadı.
    Öyle sanıyorum ki anakart ölmüş diydcem ama kasanın dışında niye çalışıyor?
    Multimetre ile PSU'dan gelen voltajları kontrol ettim hepsi normal değerlerinde.

• kardes sanırım kasanda şase var vidaları falan kontrol et
  • kasaya anakartı koymadan önce sünger bir parça koyuyorlar.
    anakartı onun üzerine konuyoylar.
    böylelikle anakart arkasındaki lehim olsun vida olsun vs. ler kasaya temas etmiyor.
    sen de öyle yap.
    mutlaka bir yerde şase vardır.
  • bence kasada cin var...
    şaka bir yana ilginç bir durum...
    kasa dışında tüm doğru yaptığın bağlantıları kasa içindede yaptığından emin ol birde arkadaşın dediği gibi kasada şase olabilir..
  • şase den kaynaklanabilir süngeri koyup dene olmadı yeni kasa
  • cevaplar için çok teşekkür.
    o süngerden bende yok ama karton falan bişiyler deneyeyim. Anakartın kasaya oturan kısımlarını plastik yapmışlar bu yüzden sünger koymamışlar sanırsam.
  • Anakartı kasaya oturtan vidalardan birisi sanırım kaçak yapıyor.Kısadevre korumalı bir PSU avrsa sistem ya açılmaz yada ekrana kesinlikle görüntü gelmez.Anakartın arka yüzüne bord'un kutusunda çıkan süngeri yerleştirmek sorunu çözebilir.Birde anakart eğer kasaya kolayca sığmıyor ise sorun yaratabiliyor.Vidaları Mb üzerine takarken altlarına yalıtkan bir malzeme ile vida başı borda değmeyecek şekilde yalıtırsanız işinizi görebilir.
  • Arkadaşlar sanırım sorun tamamiyle anakart.

İlginç birşey daha oldu. Windows çalıştırmayan bilgisayarıma Ubuntu 7.04 kurdum ve çalıştı ama windows çalışmıyor. Yaklaşık 12 saat kadar çalıştı sonra tekrar kilitlendi. Windows hiç açılmıyor hatta windows CD'sinden yükleyemiyorum ama Ubuntu çalışıyor. Ama periyodik zamanlarda kilitleniyor.

Isı normal, her şey normal. Ama CPU takılan yerde bir kirlenme var gibi ama nasıl temizleyeceğimi bilmeiyorum. Anakartta CPU yuvasını sökmenin temizleyip geri takmanın bir yolu var mıdır? Sanırım termal macun CPU slotuna kaçmış... Enteresan bir sorun ama böyle.

Kilitlenme windows'ta olmuyormuş üç gün çalıştıktan sonra bazı veriler daha elime geçti.

Hiç bir disk takılı değilken de Bios ayarları ile uğraşırken hatta uğraşmaz sadece bios ekranı açıkken de kilitleniyor. Sanki işlemci sorunu gibi geldi bana. Ya işlemci bozuldu ya da dediğim gibi anakarttaki CPU slotu kirlendi. Compressor ile hava tut demeyin çünkü defalarca yaptım. Daha müdehaleli bir temizleme yolu var ise paylaşabilir misiniz? Mesela işlemci tırnaklarını kilitleyen düzeneği açmanın bir yolu var mıdır? Açsak tekrar kapanır mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.