Şimdi Ara

Kasislerde gelen gacır gucur sese bir türlü çözüm bulamıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
6.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2014 model seat ibiza aracımda 1 aydır kasislerde ve çukurlarda gelen gacır gucur sesler mevcut.

Viraj lastikleri değiştirildi düzelmedi.
    Salıncak burçları değiştirildi düzelmedi.

Ustalar çözüm bulamıyor. Başına gelen var mı?

• hocam vag grubu araçların hepsinde var o sıkıntı passatı golfü dahil. ön düzendeki amortisör takozları, burçlar vs. kauçuk parçalar yağlanıp yeniden takılacak yerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 1 Şubat 2020; 19:58:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 ibiza var. Cok rahatsiz edici değil ama var ses.
    2005 almeram var. Baya rahatsız edici.
    Hava sıcaklığı 10 derecenin altına inince ses başlıyor.
    Çözümü kesin değil gibi. O yüzden hiç uğraşmadım.
    Birde sanayayiye girsen, deneme yanilma yoluyla bir sürü para gidecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: DntRx

2013 ibiza var. Cok rahatsiz edici değil ama var ses.
    2005 almeram var. Baya rahatsız edici.
    Hava sıcaklığı 10 derecenin altına inince ses başlıyor.
    Çözümü kesin değil gibi. O yüzden hiç uğraşmadım.
    Birde sanayayiye girsen, deneme yanilma yoluyla bir sürü para gidecek.
    2006 passatta da dediğiniz gibi soğuk havalarda ses var. Ben helezonlardandır diye düşünmüştüm.

• Seat kullanıcısı olarak tabii ki bende de var. Yukarıda yazılan yoruma katılıyorum havalar soğuduğu zaman sesler iyice orkestra halini alıyor.
  • Babamın skoda rapid spaceback aracında da mevcut.. sık rastlanan bir durum sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vag grubunun hepsinde var o ses. Benim golf dede var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Seat kullanıcısı olarak tabii ki bende de var. Yukarıda yazılan yoruma katılıyorum havalar soğuduğu zaman sesler iyice orkestra halini alıyor.
    Ustam sıvı gres le yağla azalır ses

• 2009 jettamda ve 2006 caddymde vardı kışın olmasına alışmıştım soğuk havalarda yapıyorlar nedense

• Herkes hemfikir, benim leonda da mevcut, kışın başlıyor, vw bora da öyleydi kışın kasislerden gecerken garç gurç ses gelirdi

• amortisör takozları, burçlardan hoca
  • 2016 Jetta aracımda da mevcut. Bazen bir sorun var diye korkuyorum ama yazılanlara göre normal. Arkadaşımda Kia Rio var onda da durum aynıymış. Ancak vag grubunda daha çok oluyor anlaşılan

• Hocam o gacırtı gucurtuda viraj lastiklerini,salıncak burçlarını değiştiren ustayı bırakın bence.Gercekten gacırtı ise ses onlardan olamaz.Amortisör takozuna bakın önce

• Linea 1.6 da da var kışın.

• Bunun marka ile alakası yok sıcaklık 10 derece altına falan düşünce o sesler neredeyse her araçta oluyor. 1 ay gece sıcaklıkları biraz yükselsin ses falan kalmıyor.

Clio olsun Golf olsun hepsinde var bu olay kafasına takmasın kimse 1 ay daha sabredin

• 2014 polo var aynı sorunu yaşıyorum. Özellikle soğuk havalarda. Ki daha 1 hafta olmadı ön düzenciye götürdüm sağlam hiçbir sıkıntı yok dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: ESER14

Linea 1.6 da da var kışın.
    Amortisör körüğüne plastik kelepçe takarak gıcırtı sona eriyor. Arka amortisör değişiminde usta efendi sağ olsun körükleri takmamış. Arka tarafta ses yok ama önlerde vardı. Önlere yaptım ses kesilmişti. Ön amortisör değişiminde mecbur usta kelepçeyi kesti. Şuan ses yine var. :D

https://blog.yakupulutas.com/suspansiyon-amortisor-gicirtisi/

• Bahsettiğiniz ses soğuk havalarda artıyorsa muhtemelen amortisör takozlarının oralardaki kirlenme ve soğuktaki yağın özelliğinin bir nebze yitirmesinden oluyordur.

Peugeot 2008 kullandım 5 yıl boyunca ve amortisörlerden hiçbir ses almadım çok zorlu kış şartlarında. Ancak yeni 2008 için aracımı sattım ve idareten fiesta aldım. Çok bariz şekilde soğukla beraber tavan yapan bu sesle karşılaştım. Adana merkeze gittiğimde ses olmuyor ama yaşadığım bölgede ses oluyor.

Bana kalırsa araçta değiştirmeniz gereken bir parça yok. Sadece amortisörün bazı parçalarının temizlenip yağlanması gerekiyor o kadar.

• Ben bu şikayetten garantiden arabanın ön takımını yenilediler. Şu anda o sesler yok fakat hava soğuyunca biraz 0 ı görünce hafif hafif başlıyor. Araçta sıfır alt takım var. Bu şekilde bile yapıyorsa pek yapacak bir şey kalmıyor. Araç:2016 model Kadjar.

• Yeni araçların üretim kalitesi ne kadar düşmüş arkadaş. Benim 19 senelik arabada hiç böyle şeyler olmuyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.