Şimdi Ara

Kasıtlı Olarak Telefonları Yavaşlattığını Kabul Etmesine Rağmen Iphone Kullanmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    daha önce belki karşınıza çıkmıştır veya duymuşsunuzdur. İddia değil kanıtlanmış gerçek.
    Biraz araştırırsanız bu konu hakkında başta Fransa olmak üzere çoğu ülke Apple şirketine dava açarak milyonlarca dolar ödemeye mahkum etti Apple' ı.
    Burada sadece merak ediyorum yaptığı güncellemelerle telefonları kasıtlı olarak yavaşlattığını kabul eden bir firmanın telefonlarını halen kullanmaya iten sebep nedir ?

• İnsanlar neden iPhone alıyor? Bu sorunun cevabını şu yolla biraz olsun bulabilirsin;

- 6S ile S6 2015 senesinde çıkmış. Bugün S6 kullanımı ne durumda?
    - S10 kullanan birine bir kaç ay S6 kullandırsak ne hisseder?
    - S6 hala güncelleme alıyor mu? Alıyorsa bu güncellemelerin içeriği nedir? Mevcut sistemi mi hızlandırıyor, hataları mı gideriyor yoksa cihaza ekstra yenilikler mi getiriyor?
    - S6 nın sıfır ve ikinci el fiyatları ne durumda?

Ben XR dan 6S e geçtim, bir süre onu kullandım sonra XS aldım. Yüksek modellerle beraber 6S i tecrübe ettiğim için iPhone tarafından cevap verebilirim;

- 6S kullanımı hala çok yaygın.
    - XS-XR gibi yüksek model kullanan birine bugün 6S denettirsek konforundan pek de bir şey kaybetmeden çok rahat kullanabilir. Bizzat tecrübe ettiğim için gönül rahatlığıyla bunu söyleyebilirim.
    - 6S hala güncelleme alıyor IOS13 gibi büyük bir güncellemeyi dahi alacağı açıklandı.
    - 6S sıfır ve ikinci el fiyatları hala çok güçlü.

S10 ve S6 yı "aynı anda" tecrübe etmiş birileri bu sorulara nasıl cevaplar verir, bunun karşılaştırılması yapılırsa "sebep" az çok ortaya çıkacaktır.
  • Telefonunun bataryası ölmemişse, işlemcinin voltajını karşılayabiliyorsa öyle bi durum yok.
  • Android mi kullanak ?
  • 6 ayda bir format isteyen Android cihazları mı kullanalım? Ayrıca pil eskimediği sürece iPhone yavaşlamıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6s kullanıyorum yavaşlama yok

• 6s kullanıyorum her ana ios güncellemesi geldiğinde gayette hızlanıyor? Hem bunun iphonela ne alakası var kapitalist sistemin bir gerçeğidir zatne bu. Neyse onu bunu boşver de “akıllı cep telefonu” kullanmak isteyen adam iphone alır.

• Devamli restart isteyen, birkac ayda bir format isteyen Android kullanmak yerine iOS bin kat daha iyidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alma

• Telefonun yavaşladığından değil de aksine telefonun şarjını çabuk tüketmesinden şikayetçiyim. Telefon her güncellemede sanki daha bir hızlı geliyor ama şarjı fena tüketiyor. Biraz yavaşlatsınlar şarjı dengelesinler kafiyim.
  • Yavas hali bile 32 cekirdekli androidden hizli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her modeli yavaşlatmıyor.
    iPhone 5s gibi eski telefonları yavaşlattı Apple.
    Lityum-iyon piller zamanla performans kaybı yaşıyor ve telefonların zaman içerisinde istenmeyen kapanmalar yaşamasına neden oluyor.
    Son modelleri güvenle kullanabilirsiniz.
  • Faramir kullanıcısına yanıt
    powerbank ve kablosuz şarj diye bir şey icat ettiler haberiniz var mıdır?

• Bu ve benzeri yanlış kararlarından dolay ben de iPhone dan Android e geçtim (mate 20 pro) ama sen neden böyle bir konu açma gereği duydun anlayamadım!
    Açık konuşmak gerekirse ya bir karın ağrın var yada ağır işsizsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VaporWave kullanıcısına yanıt
    Bu nasıl bir boş yorumdur. İşe giderken durmadan yanımda powerbank ya da şarj aleti mi taşıyacağım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ronicfarm

Telefonunun bataryası ölmemişse, işlemcinin voltajını karşılayabiliyorsa öyle bi durum yok.
    Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi batarya ölmemişse sorun yok.Ölmüşse zaten değiştiriyorsunuz telefon eski hızına geri dönüyor.

• Faramir kullanıcısına yanıt
    Ulan o batarya dediğin şeyi telefonu fişe takılı kullanma diye icat ettiler zaten. Bir sorun varsa çözümü de vardır. Şarjdan şikayetçiysen alırsın bir powerbank işine nakarsın yoksa git kendin geliştir batarya onu tak telefonuna, hatta kendi telefonunu icat et.

Powerbank çıkmış, kablosuz çıkmış işe giderken onu da mı taşıyacağım diyor. İyi telefonu da taşıma madem.

• VaporWave kullanıcısına yanıt
    Adama bak, bütün sorunları çözdü. Üstün zekalı diye buna denir. Tebrik ederim seni. Fişe takmak benim nasıl aklıma gelmedi ya. Senin tavsiyenle artık telefonu taşımama kararı aldım. Hem şarj bitme durumundan da kurtulmuş olurum. Bundan sonra kendi telefonumu üretme kararı alıyorum. Değerli tavsiyen için teşekkür ediyorum.
    Bir de ulan yazmış.
  • Bence bu pil olayını Apple olayı ört bas yapmak icin icat etti. Bende 6 plus 9.3.5 versiyonuyla vardı canavar gibi çalışıyordu hiç kapanmadı çalışırken ama ne zaman satmak icin iOS 12 ye guncelledim tlf voltaj muhabbetine kapanmaya başladı. Bence tamamen oyun. Maksat yavaşlatıp yeni cihaz almaya zorlamak.

• 8 plus kullanıyorum 7 aralık 2017 de aldım. yani yaklaşık olarak 4.5 ay daha garantisi var. ancak son 2 - 3 aydır günde 2 - 3 kere şarj etmem gerekiyor.

pil sağlığı %87 den düştükten sonra durum tam olarak kötüleşmeye başladı.

4 gün önce pil sağlığım %81 iken kvk bakırköy e telefonu bıraktım. sadece format atıp tekrar verdiler. döngü 480ken. format sonrası %83 olmuş pil sağlığı ve biliyorsunuz ki apple 500 döngü üstü olan pilleri garantiye sokmuyor. apple akasya ya götürdüğümde de kesinlikle pil sağlığı bu durumdayken pil garantiye girmez dediler. safari kullanırken bile ısınan telefonum var artık.

pilim ölmeye başladığında döngüm de hızla yükseliyordu aslında. 300 küsür liraya da pil satmak istediler..

iphone 3 den itibaren apple kullanan birisi olarak artık son cihazım olacak diyorum.

bundan sonra çevremde kim varsa bu yaşadıklarımı da anlatacağıma emin olabilirsiniz.

garanti konusunda sıkıntı yaşatmıyor. yazılım desteği devam ediyor. daha kullanışlı diye tercih ettiğim apple ile elimdeki cihaz ı değiştirdiğimde vedalaşmış olacağım..

• Her güncellemeyi cihaza kurma hatası olmazsa iphone her zaman alınır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.