Şimdi Ara

Kask Buğu sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
11.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlar 2 hafta önce feyizoğlundan LS2 FF351 Action Kapalı Kask satın aldım ,kask sabahları anormal derecede buğu yapıyor yolu göremiyorum.Havalandırma delikleriyle oynamama rağmen hiç bir olumlu sonuç alamıyorum ne yapmam gerekiyor böyle durumlarda?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kask Buğu Önleme Rehberi

Kask takarken buğu sorunu, özellikle soğuk ve nemli havalarda, görüşü engelleyerek tehlikeli durumlara yol açabilir. Bu sorunun üstesinden gelmek için uygulayabileceğin çeşitli yöntemler mevcuttur.

Kask Camı Buğu Önleme İpuçları:

• Kask Buğu Önleyici Kullan: Piyasada özel olarak kask camı buğu önleme için geliştirilmiş spreyler ve mendiller bulunmaktadır. Bunları kask camına uygulayarak buğulanmayı önemli ölçüde azaltabilirsin.
    • Sabun ve Su Kullan: Kask camını ılık sabunlu suyla yıkayıp yumuşak bir bezle kurulamak buğu oluşumunu azaltabilir.
    • Patates Kullan: Kask camını çiğ bir patatesin kesik yüzüyle ovalamak, içeriğindeki nişastanın buğu önleyici bir bariyer oluşturmasına yardımcı olur.
    • Tıraş Köpüğü Kullan: Kask camına az miktarda tıraş köpüğü sürüp bir bezle silmek buğulanmayı önleyebilir.

Vizör Buğu Önleme Önerileri:

• Çift Vizör Sistemleri: Bazı kasklar, buğu önleyici bir iç vizörle birlikte gelen çift vizör sistemlerine sahiptir. Bu, dış vizör buğulandığında iç vizörü açmana olanak tanır.
    • Pinlock Vizörler: Pinlock vizörler, kask camının iç tarafına takılan ve arasına bir hava boşluğu yaratarak buğulanmayı önleyen eklerdir.
    • Elektrikli Buğu Önleyiciler: Piyasada, kask vizörüne takılan ve buğulanmayı önlemek için ısıtma elemanları kullanan elektrikli buğu önleyiciler de mevcuttur.

Kask buğu sorununu çözmek için birden fazla yöntemi bir arada uygulamak en etkili sonuçları verir. Bu önerileri takip ederek, kask camı buğu önleme konusunda daha iyi bir deneyim yaşayabilir ve yolculukların daha güvenli ve keyifli hale gelebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kaskın camını bir miktar aralandırmaktan başka çare yok maalesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamay_aytam

Kaskın camını bir miktar aralandırmaktan başka çare yok maalesef.

Hocam 70-90 km hız arası giderken de o soğuk havayı içeriye almak adamı öldürür :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: NooBy

quote:

Kaskın camını bir miktar aralandırmaktan başka çare yok maalesef.

Hocam 70-90 km hız arası giderken de o soğuk havayı içeriye almak adamı öldürür :(

Alıntıları Göster
    Çok soğuk havalarda maske takıyorum. Zaten 70-90 ile giderken havalandırma kanalları işini yapabiliyor. O hızda buğu olmuyor pek . Işıklarda durunca kaskın camını biraz açıyorum. Hareket ettikten sonra da hızıma göre ayarlıyorum. Yani buğu sorununu bu yollar haricinde çözmenin bir yolu yok. işin ilginci f/p ürünü olan bu kask hakkında tavsiyelerde bulunanlar hiç bu konuya değinmiyorlar. Bundan önce kullandığım kaskın buğu problemi yok gibiydi neredeyse. Nzi oldschool idi o da.

• bazi kasklarin buhu cami oluyor.Bir arastirin belki sizin kaska uygun bir buhu cami bulursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Çok soğuk havalarda maske takıyorum. Zaten 70-90 ile giderken havalandırma kanalları işini yapabiliyor. O hızda buğu olmuyor pek . Işıklarda durunca kaskın camını biraz açıyorum. Hareket ettikten sonra da hızıma göre ayarlıyorum. Yani buğu sorununu bu yollar haricinde çözmenin bir yolu yok. işin ilginci f/p ürünü olan bu kask hakkında tavsiyelerde bulunanlar hiç bu konuya değinmiyorlar. Bundan önce kullandığım kaskın buğu problemi yok gibiydi neredeyse. Nzi oldschool idi o da.

Bende bu kaskı F/p ürünü olduğu için aldım yalnız buğu ve ses sorunu yüzünden iyice soğudum keşke 150-200 lira daha verip iyi bir kask alsaydım...
  • quote:

quote:

Bende bu kaskı F/p ürünü olduğu için aldım yalnız buğu ve ses sorunu yüzünden iyice soğudum keşke 150-200 lira daha verip iyi bir kask alsaydım...

Alıntıları Göster
    Buğu önlemenin ücretli ve uğraşsız, ücretli ve uğraşlı ve ücretsiz ve uğraşlı olmak üzere 3 yolu var benim bulduğum.
    1. ücretli ve uğraşsız: İsmini hatırlamıyorum, hafif para bayılıyor ve buğu önleyici film ile vizörün içini kaplatıyorsunuz.
    2. ücretli ve uğraşlı: 9-10 tl fiyata buğu önleyici solüsyon alıyorsunuz. (barçın spor ve diğer spor mağazalarının özellikle havuz gözlüğü bölümünden) sürüyorsunuz.
    3. ücretsiz ve uğraşlı: vizörü söküyorsunuz, iç tarafına sıvı sabunu susuz sürüyorsunuz, peçete ile vizöre yediriyorsunuz. En az iki gün buğu yapmıyor. Düzgün yedirmezseniz hafif bozuk görüntü olur. Yağmurda denemeyin, köpürürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orucreis13 -- 14 Nisan 2014; 12:16:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arka Cam Resistans Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: orucreis13

Buğu önlemenin ücretli ve uğraşsız, ücretli ve uğraşlı ve ücretsiz ve uğraşlı olmak üzere 3 yolu var benim bulduğum.
    1. ücretli ve uğraşsız: İsmini hatırlamıyorum, hafif para bayılıyor ve buğu önleyici film ile vizörün içini kaplatıyorsunuz.
    2. ücretli ve uğraşlı: 9-10 tl fiyata buğu önleyici solüsyon alıyorsunuz. (barçın spor ve diğer spor mağazalarının özellikle havuz gözlüğü bölümünden) sürüyorsunuz.
    3. ücretsiz ve uğraşlı: vizörü söküyorsunuz, iç tarafına sıvı sabunu susuz sürüyorsunuz, peçete ile vizöre yediriyorsunuz. En az iki gün buğu yapmıyor. Düzgün yedirmezseniz hafif bozuk görüntü olur. Yağmurda denemeyin, köpürürsünüz.

Alıntıları Göster
    Bende FF351 kullanıyorum ilk zamanlar yaşadım. Çözümü şu; ilk bir kaç km vizör açık olsun sonra kapat. Durduğun yerde vizör kapalı olduğundan buğu yapması normal çünkü içerdeki ağzından çıkan nemli havayı atabilmek için kaskın yukarsından hava girmesi gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fifo

Bende FF351 kullanıyorum ilk zamanlar yaşadım. Çözümü şu; ilk bir kaç km vizör açık olsun sonra kapat. Durduğun yerde vizör kapalı olduğundan buğu yapması normal çünkü içerdeki ağzından çıkan nemli havayı atabilmek için kaskın yukarsından hava girmesi gerekiyor.

Alıntıları Göster
    Kaskın camına tükür ve eldivenle yayarak temizle.
    İğrenç gibi gözüksede işe yarıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: sevilesi adam

Tükürdüğüm vizör den bakmak midem için iyi olmayacak gibi :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sevilesi adam

Tükürdüğüm vizör den bakmak midem için iyi olmayacak gibi :)

Alıntıları Göster
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Fifo'nun dediğini deneyeyim yarın, bakalım bir değişiklik olacak mı.

• Pinlock diye bir şey varmış araştır istersen

• quote:

Orijinalden alıntı: burakaydin

Pinlock diye bir şey varmış araştır istersen

Evet araştırdım ls2 için 65 liraya bulabildim ama yaz geliyor biraz daha idare edeyim diyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burakaydin

Pinlock diye bir şey varmış araştır istersen

Evet araştırdım ls2 için 65 liraya bulabildim ama yaz geliyor biraz daha idare edeyim diyorum.

Alıntıları Göster
    Bauhaus'dan buğu önleyici sprey almıştım 4-5 günde bir uyguluyorum hiç buğu sıkıntısı çekmedim..
    Benim kullandığım ürün budur http://www.sonax.com.tr/2013-02-13-20-19-27/k%C4%B1%C5%9Fl%C4%B1k-%C3%BCr%C3%BCnler/item/55-bugu-onleyici-sprey-355041.html
    benzin istasyonlarındada oluyo bu tip ürünler nette bakarsanız 4-5 tlye bile bulabilirsiniz. marka olaraktan hangisi daha iyidir bilmiyorum ama hepsinin yararını fazlasıyla görürsünüz

• quote:

Orijinalden alıntı: sbs1903

Bauhaus'dan buğu önleyici sprey almıştım 4-5 günde bir uyguluyorum hiç buğu sıkıntısı çekmedim..
    Benim kullandığım ürün budur http://www.sonax.com.tr/2013-02-13-20-19-27/k%C4%B1%C5%9Fl%C4%B1k-%C3%BCr%C3%BCnler/item/55-bugu-onleyici-sprey-355041.html
    benzin istasyonlarındada oluyo bu tip ürünler nette bakarsanız 4-5 tlye bile bulabilirsiniz. marka olaraktan hangisi daha iyidir bilmiyorum ama hepsinin yararını fazlasıyla görürsünüz

Teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sbs1903

Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Bu sorunu yıllardır yaşıyorum ve sonunda kesin,ömürlük(öyle spreyin etkisi geçene kadar falan değil)çok basit ve bedava çözümü buldum. Deneyince nasıl aklımıza gelmedi diyeceksiniz. Ben hala kendime şaşıyorum. Eski model arabaları düşünün. Kuş serisi. Buğ nasıl önleniyordu? Ön camlar iki parmak aralanıyordu. İşte kaskta da çözüm tam bu imiş. Kaskın vizörünü bir tık açın ve yolunuza devam edin. Unutmayın. Sadece bir tık vizörü kaldırın ve gaza basın. 1 dakika sonra buğdan eser kalmayacak. Üşüyünce kapatın,buğlanınca yeniden bir tık açın. Ben bir tık açınca pek sıcaklık farkı hissetmedim. Hep aralık sürüyorum. Bu yöntem sadece buğ çözmede işe yarar. Sisli havalarda vizörün dışında oluşan yamur benzeri damlalanmada işe yaramaz. onu eldivenle siliyorum.

• Venom kaskı öneriyor musunuz almayı düşünüyorum motorsikletaksesuarları.com dan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ele7en

Venom kaskı öneriyor musunuz almayı düşünüyorum motorsikletaksesuarları.com dan

Mt Revenge bakin. Bu havalarda buğu sorunu yaşamıyorum. Kışın nasil olacak, bakicaz.

• vs-fb kullanıcısına yanıt
    Mt revenge kullanıyorum cam buğudan görünmüyor
  • Bende buğu giderici sprey kullaniyorum işe yariyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.