Şimdi Ara

Kasko bozdurma derecesi oluyor mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
3.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Mutlaka hocam buraya aldığım fiyatlarında yazacağım yaptığım işlemleride ben nasıl bu siteden bu kadar güzel faydalanıyorsam başka arkadaş da görür faydalanır bu site o kadar güzel bir site ki sıfır araba almaya düşündüğüm zaman bile buradaki arkadaşlarım fiyatları paylaşması sayesinde bayiden çok güzel bir fiyat bile almıştım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili servis harici sıçıp sıvar arka çamurluk bükülmüş. Yazık ben olsam kaskodan yaptırım baktım çok çıktı yapmam birdaha

• Servis bugün baktı tampon değişecek bagaj kapağı değişecek stoplar değişecek dedi çamurluk için düzeltmeye gidilir içe sinmez ise değişir oda dedi 45- 50000 kaba taslak sanayiye gider isen stopları yan sanayi yerleştirir para almak için bagaj kapağını düzelttim der ama yarın bagajın içine su alır tamponu kesinlikle onlarda değiştirir dediler amamoraliöi bozan çıkacak fiyat değil zaten cebimden çıkmayacak çamurluk kısmı eğer orayı düzeltmez ise direklerle oynayıp arabayı iyice satılmaz hale getirecek

• engonge23 E kullanıcısına yanıt

Benimde başıma ufak bir kaza gelmişti. Ön tampon sol taraftan yırtılmıştı. Yetkili servis komple değişecek dedi haliyle. Kasko poliçenizde yazar, hızlı onarım noktaları denen yerler var. Genellikle tamiri mümkün parçaları tamir edip, geri kalanları orijinalleri ile değiştiriyorlar. Ben o şekilde bir Bosch Car Service noktasına gittim tabii kaskomun anlaşmalı olduğu bir noktaya. Oldukça düşük bir tramer ile işimi çözmüştüm. Kasko poliçem de çok yükselmedi enflasyon zamları harici. Belki işleme başlanmıştır ama bende bir sonraki durumlar için önerimi yazmak istedim..

• Arabaya kaç yıl bineceksiniz ? 10-15 yılsa hasar kaydı 5-10 k max oynatır onuda resimle çözer gidersin. Kaskoya gelirsek , hasarsızlıgının derecesine baglı. Hasarın tutarına göre değil adedine göre hareket edilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok güzel açıklamışsın kardeş fakat ben bu olaya nasıl müdahale edecem orada çalışan ustanın kalitesine bağlı değil mi bu söylediğiniz korkum bu olduğundan servisteki usta o direk kısmına girer diye korkuyorum değişim ise servis ama bu çamurluk kısmı için ustalık gibi geliyor

kardeş bu araçta 50 binlik hasar yok gereksiz işlere girme sanayide tavsiye usta bul çiçek gibi çıkar aracın

hele çamurluğun değişimine hiç gerek yok kesme işlemi olucak hepten sıkıntı servisin her söylediğine inanma 50 bin hasar kaydı büyük rakam

• Önerilen kaportacıya götürdüm adam hiç bir parça değiştirmem 12000 TL ye hallederim stoplarda orjinal üzerine ekle dedi kaskodan yaptıracak değince morali bozuldu işlem yaparken bana ücret ödersin kaskodan para gelirse hesabına alırsın dedi kendin yaptırırsan hemen hallederiz ama kaskodan olursa işlem alır dedi

• Peki arkadaşlar bir sorumda şu olacak kaportacılara gittiğimde parayı peşin alırım kasko para yatırırsa hesabına sonra yatırırım bu güvenilecek bir durum mu

• Dikkat edeceğin tek şey kaskonun atayacağı ekspertizle irtibat kurman. Kasko şirketinin sitesinde atanan ekspertizin numarası yazar. Kaskonun ödeyeceği tutar ile ustanın senden isteyeceği tutar arasında büyük bir fark olmasın. Örneğin kasko sana bu onarım için 7-8 bin öderim derse o zaman cebinden ekstra 4 bin çıkar.

Stopu mutlaka orjinal al. Yan sanayi 1 sene sonra solma yapıyor. Hatta bana kalırsa çıkma al. Çıkma parça deyince kırık çatlak gelmesin aklına. Örneğin araba önden büyük bir kaza yapıyor. Perte ayrılıyor. Ama arka stoplarda çizik bile yok. Ben aldım. Güvenilir yer olsun veya gözünle gör yeter.

Bir de mümkünse arabanın başında dur.

Son tavsiyemde şu: nerede yaptırırsan yaptır ortam çok pis. Usta, çırak vs arabayı ileri geri çekerken içine oturuyor. Bazen kapı-cam açık kalıyor. Arabanın içi çok batıyor. Örtü ört.

• Arkadaşlar bir kaportacıda anlaştım belgeleri işleme koyduk fakat bir sıkıntı daha çıktı muayene tarihi aracın 15 nisanda doluyor usta da bayramdan sonraya bıraksak diyor ben bu araca muayeneye sokar isem aracın muayeneden geçme olasılığı var mı yok ise gene de girsem ve ağır kusurlu belgesi alıp 1 aylık hakkı alsam ve bayramda bu şekilde aracı kullansam polis durdursa ceza yer miyim

Değişen parça yerine yapılan parça daha mı iyi? Onu diyen kişiden hiç bir şekilde fikir almayın hocam  

Değişen parça her zaman daha iyidir, onarım görmektense, sonuçta metal yığınına biniyorsunuz, yılda tonla kaskoya para veriyorsunuz, kasko bunun için var. Ayrıca yeni moda araç satarken tramersiz olup fakat işlemli araçlar pek alıcıya hitap etmiyor. Kendince haklılar tabi, kazanın boyunu anlamak için meblağ görmek gerekiyor.

• Arkadaşlar, kazayi yapan arkadaş aracin ikinci elini vs dusunmese corolla almazdi..Actigi konuda hakli yani .Corolla bakan insan da deger kaybı vs çok önemser

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yetkili servis varken sanayi ile boşa uğraşıyorsun hocam geçmiş olsun. Adam şimdiden bile ekmeye başlamış. Bu şekilde araç geçmez. Ağır kusurlu belgesi alsan polis çevirir cezayı yazar.

• Hocam valla yetkili servis beni ürküttü çıkacak maliyet değil problem adam bana çamurluk yapılmaya çalışılır olmama ihtimali var o zaman orayı keseriz değince eyvah dedim arkadaşlar şasesi direkleri ellenen bir arabayı kimse almak istemez

• Servis ile konuşursanız bence onlar da değişim yerine onarım yapabilirdi. Durumu açıkça söyleyin, böyle yapmazsanız dışarıda yaptırırım deyin. Hatta imkan var ise bu durumu başka yerler ile de konuşun. Sanayideki usta da onarım için az bir rakam söylememiş. Serviste olsa da aynı para olacaksa bir anlamı kalmaz. Hatta sanayide 12 serviste 16 falan olacaksa bile bir anlamı kalmaz. Aradaki fark ödemli.

Poliçe olayını ise sigortacı ile illaki konuşun. Onlar daha iyi hesaplıyor, bunu kendin yaptırırsan yarın ödeyeceğin rakam ne olur diye. Samimiyetine göre de açıkça söylüyorlar zaten genelde.

• urugakhina U kullanıcısına yanıt

Haklısınız ama servisin bunu söylemesi bile korkutucu değil mi sağlık olsun artık kaporta iya verdik inşallah güzel olur

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.