Şimdi Ara

Kasko bozdurma derecesi oluyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
3.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni kaza yaptım ne yapacağımda kararsızım yetkile servise verip hiç uğraşmadan işin içinden çıksam mı ( orada da çok yüksek değerler çıkıyor ve aracın değerini çok düşürüyor diyorlar ) kaportacıya götürsem mi sanayi de insanı korkutuyor artık bu hasarın durumunu masrafına göre kaskoda seneye ödeceğimiz para değişiyor mu yoksa arabada 30000 de masrafta çıksa 10000 TL lik masraf çoksasa seneye aynı primimi ödeyeceğim

• Geçmiş olsun.
    Sol arka stopta kırılma var mı tam giremedim ben fotolardan. Yetkili servis komple onu değiştirir. O da büyük mebla tutar zaten.
    Çok aşırı bir göçük yok. Olan boya kalkması alttaki plastik yerde zaten. Üst kısımdan da vakumla çekme yapılabilir. Bence baya uygun fiyata halledilebilir bir şey.. stop dışında parça değişimi gereken bir şey yok ki(kirildiysa)

Sorunuzu da anladım. Hasar tutarı 10 bin yazarsa veya 30 bin yazarsa seneye ne kadar kasko fiyatı fark eder diye sormussunuz. Bilen arkadaşlar yardımcı olur umarım. Ama hasarsızlık gideceği için kasko ve trafik sigortası priminiz artar.
  • Sanayide 20 serviste 40-50 tutar diyorum.
    Ben olsam sanayide stopları orjinal çıkma alır ve 10 bine kapatırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F0316EC -- 11 Mart 2023; 11:2:7 >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt

Siz bu durumda olsanız servis mi yoksa kaportacıya mı verirdiniz aracı

• ver servise adam gibi sıfır parçalarla yapsın. fotoğrafları da saklayın bu kaza ne kadar düşürebilecek aracın değerini.

• emir.ksk kullanıcısına yanıt

Hocam serviste 40-50 bine çıkar ama kaportacı da 10-15 bine çıkar bu da aracı satar iken etkiler diyorlar birde değişen parçadan ise yapılan parça daha iyidir diyenlerde var servise sormak lazım tabi ki bu kaportacıların söylediği şeyler

• Aracın değeri çok düştü geçmiş olsun yapacak bir şey yok . Bundan sonra yetkili serviste mi yaptırırsın yoksa sanayide mi orası sana kalmış. Ama giden gitmiş zaten .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • engonge23 E kullanıcısına yanıt
    Kaza nedeniyle stop degisecekse kaskoya veirrdim.bunun için veriyoruz sonuçta kasko parasını. Yok sadece kaportada kozmetik var ise sanayide yaptırırım. Önceki arabamı sıfır almıştım. Kaodnin birj kapıyı açmıştı lops diye benim kapıya geçirdi. Boya kalktı 1-2 cm lik. Özür bile dememisti. Polise gittim, sonra mini onarım gibi yaparlar diye servise filan gitmiştim hani güzel yapar ince iş yapar diye. Abartmıyorum 1 cm lik yer için evde köşeleri boyamak için kullandığımız fırça ile 5 cm lik alanı boyamisti ve fırçanın kıl izleri filan duruyordu üstünde sildim elimle geri...

Özet: çok takıntılı biriydim. Dün daha maspiyeri sürttüm scalanin. 1-2 saat canımı sıktı sonra aman be plastik dedim. Belki uğrarım bir ara sanayiye o derece.

Stop degisecekse kasko, değişmeyecek sadece alt plastik tamponda pasta cila belki boya üst kısımda da düzeltme yapılacaksa sanayi derim ben.

• Kasko bunun için var yahu ne biçim yorumlar yapıyorsunuz aklım almıyor. Yılda binlerce lira verip kasko yaptırıyorsunuz, hasar kaydı işlenmesin diye bir daha cepten para verip sanayide yamyamlara bırakıyorsunuz.
  • kartalus kullanıcısına yanıt
    Sanayide 15 bine yapılacak iş yetkili serviste 100.000 liraya yaptırıldı arkadaşım tarafından geçen ay. Aracın piyasa değeri ekstradan en az 50 bin düştü. Olay hasar kaydı işlenmesi değil. Çok yüksek hasar kaydı işlenmesi. Alacak adam haliyle ağır hasarlı muamelesi edecek
  • Kasko artık sadece aracın pert olduğu durumlarda kullanılır oldu. Yukarıda bir arkadaş da bahsetmiş. Olay hasar kaydı işlenmesi değil çok fazla hasar kaydı işlenmesi.

Bakıldığında arkadan önemsiz bir hasar. Muhtemelen bagaj havuzuna bile girmemiş ama satarken ''tramer kaydı 50.000 tldir. İsteyenlere kazalı resimleri gönderilir'' dendiği satış olayı biraz daha nazlı oluyor, illaki fiyat düşürmek gerekiyor.

Çünkü alıcı arkadan hasarlı da olsa tramer kaydı bulunan araçla hiç kaydı bulunmayan araca aynı parayı vermek istemez.

• Kasko durumu şöyledir, kaza da karşı taraf haksız siz %100 haklı iseniz kaskonuz bozulmaz. Servis fiyatı çok şişirir, servislerde yapılan işlemlerde çok iyi olmuyor maalesef. Özellikle kaporta , boya anlamında yetersizler.
  • Valla hocam serviste faturası kabarık çıkacaktır ama araç garanti eskisi gibi olur … Kaportacı işi şansa kalmış usta iyi ise eskisi gibi olur stop da orjinal alınır solma vs olmaz … Usta kötü ise geçmiş olsun araca baktıkça söver durursunuz(parçaların tam oturmaması boya tonunun tutmaması kalitesiz işçilik vs) … Düzgün işçiliği olan rs (tamir) servisleri var onlarla konuşulabilir hem kaskodan yapılır hemde kabarık fatura çıkmaz hemde araç 2 parça lokal boyalı olur
  • Geçmiş olsun hocam. Bazı arkadaşlar sanayide 15-20 serviste 50-100 yazmışlar. Sanayide öyle bir fiyat kalmadı. Servisin 100 yaptığını sanayi 80 yapıyor anca. Geçen tamponu sürttüm, lokal boya yaptırayım dedim. Kırık macun işi yok sadece boya için 800 TL istediler metalik olduğu için. Geçen hafta arkadaşın egenın marşpiyeli kaldırıma sürttü boya attı göçtü. Düzeltme ve boya 3500 para verdi. Sanayiden güncel fiyatları öğrenmeden direk karar vermeyin
  • engonge23 E kullanıcısına yanıt

40-50 bin nedir yahu alt tarafı corolla bu.

O stop lambası en fazla 1.000TL'dir eğer ledli stop ise 3.000TL olur hadi bilemedin 5.000 lira olsun.

Servis tamponu komple değiştirse bile 40 bin tutmaz.

• Kaskoyu niye yaptiniz o zaman. Servise verin yapsinlar. Hata karsi taraftaysa prim size girmez heralde
  • Siz gidin servisten ve tamirciden bir fiyat teklifi alın. Yaklaşık bir fiyat verirler. Burada olanlardan da daha iyi sigorta durumu ne olur bilirler.
  • Kaskonuzun anlaşmalı olduğu anlaşmalı servis listesindeki firmaları Google da yorumların bakın sonra güvendiğiniz birine götürüp yaptırın . Yetkili servis düzeltme ile uğraşmaz ama hepsini orijinal ile değiştirir ve fiyat yüksek çıkar. Ama yeni gibi olur . İkisinin de artıları eksileri var . Yetkili de daha fazla çıkar , anlaşmalıda eksper bu düzelsin dediği parça düzelir daha uyguna gelir . Geçen hafta kaza yaptım cepten 16 bin yeter dediler kaskoyu devreye soktum yüzde doksan 30 k civarı bir fiyat çıkacak .
  • Geçmiş olsun öncelikle, ikili kaza olduysa eğer ve kusurlu karşı taraf ise değer kaynı alabiliyorsun. Ama tek taraflı bir kaza ise, ustandan bi fiyat al eğer uygun bişey verirse kaskoyu deldirme, kasko fiyatları çok arttı çünkü birde hasar işin içine girdiği zaman yaptıramayacağın fiyatlar çıkabilir bir sonraki sene.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.