Şimdi Ara

KASKO BOZDURMAYA DEĞER Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabah mezarlıkta bir anlık dalgınlıkla duran minibuse sürttüm. Karşı tarafta herhangi bir hasar yok fakat benim aracımın sağ tarafında bir göçük oluştu. İlk kazam olduğundan pek bilgili değilim. Kaskoyu bozdursam bir sonraki yıl kaskom ne kadar artar? Trafik sigortam bu olaydan etkilenir mi ? Seneye kosko yaptırırken sadece hasarsızlık indirimi mi gider yoksa kaza yaptığımdan dolayı kosko bedelinde ekstra bir artış olur mu ?

•  KASKO BOZDURMAYA DEĞER Mİ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

KASKO BOZDURMAYA DEĞER Mİ?
    kasko bu günler için var fakat kasko ile onarımlarda fiyatları şişiriyorlar yani 200 tl tutacak iş ise bu size 500 tl tutar ve ek olarak kasko yenileme ücreti artacaktır.

Karşı aracın boyası geçmiş sanırım aracınıza vakumla çekebilirlerse pasta + cila ile boyasız halledilecek gibi gözüküyor.

İstanbulda iseniz mtcoto.com öneririm daha önceden gitmiştim işlerinde iyiler.

İlk kaskosuz fiyat alın kaskoyu hiç belirtmeden fiyata göre karar vermek gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 5 Temmuz 2016; 17:05:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

kasko bu günler için var fakat kasko ile onarımlarda fiyatları şişiriyorlar yani 200 tl tutacak iş ise bu size 500 tl tutar ve ek olarak kasko yenileme ücreti artacaktır.

Karşı aracın boyası geçmiş sanırım aracınıza vakumla çekebilirlerse pasta + cila ile boyasız halledilecek gibi gözüküyor.

İstanbulda iseniz mtcoto.com öneririm daha önceden gitmiştim işlerinde iyiler.

İlk kaskosuz fiyat alın kaskoyu hiç belirtmeden fiyata göre karar vermek gerekir

Alıntıları Göster
    Yorumunuz için teşekkürler. Bende sizin gibi düşünüyorum. Bu işlerde acemi olduğumdan bir foruma danışayım dedim.

• 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,

Kaskonuz da tek hasar koruma teminatı var mı?
    birde hasarsızlık indirimiz kaçıncı basamakta?
  • quote:

Orijinalden alıntı: damneed

Hocam merhaba,

bi güzel sil temizle sonra göçük time git sakın boyatma
  • quote:

Hocam merhaba,

İlk aracım hasarsızlık indirimi almadım. Tek hasar koruma teminatı yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Hocam merhaba,

İlk aracım hasarsızlık indirimi almadım. Tek hasar koruma teminatı yok.

Alıntıları Göster
    hocam geçmiş olsun Allah beterinden saklasın. Pek büyük birşey durmuyor pasta cila kaportayı düzeltirdikten sonra eski haline döner boyatma taraftarı diğilim. kasko bozmaya gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Red

hocam geçmiş olsun Allah beterinden saklasın. Pek büyük birşey durmuyor pasta cila kaportayı düzeltirdikten sonra eski haline döner boyatma taraftarı diğilim. kasko bozmaya gerek yok.

Alıntıları Göster
    Sağolun. Bayram bittikten sonra göçük düzelten yerlerden fiyat alıcam ona göre karar vereceğim. Benim merak ettiğim 1 2 soru var.

1. Kaskodan yaptırırsam önümüzdeki sene trafik sigortasını etkiler mi? Yaşım küçük(27) ve ilk aracım olduğundan bu sene 1300'e yaptırdım eğer bu kazadan dolayı trafik sigortası etkilerse seneye 2500 altı fiyat vermezler.

2. İlk aracım olduğundan hasarsızlık indirimim yok. Kaskoyu bozdurursam seneye yaptıracağım kasko fiyatı ne kadar artar?

• quote:

Sağolun. Bayram bittikten sonra göçük düzelten yerlerden fiyat alıcam ona göre karar vereceğim. Benim merak ettiğim 1 2 soru var.

1. Kaskodan yaptırırsam önümüzdeki sene trafik sigortasını etkiler mi? Yaşım küçük(27) ve ilk aracım olduğundan bu sene 1300'e yaptırdım eğer bu kazadan dolayı trafik sigortası etkilerse seneye 2500 altı fiyat vermezler.

2. İlk aracım olduğundan hasarsızlık indirimim yok. Kaskoyu bozdurursam seneye yaptıracağım kasko fiyatı ne kadar artar?
    hocam kaza yapmanız aslında onlar için çok iyi bir fırsat ne kadar artıracakları hakkında tahminim yok ama eğer simdi bozdurursanız önümüzdeki sene 1,5 - 2 katı bile artabilir. sigortanında assağı kalacağanı sanmıyorum sigorta sirketide artıracaktır 1.5 - 2 katı. ayrıyetten İşin içinde kasko varsa her türlü kaza kaydı çıkıyor, çıkmaması için sanayide kendin para verip yaptırman gerek. aracınızın değeri düşebilir veya kasko fazla fiyat biçebilir. Satacağınız zamanda yaptırdığınız yerden detaylı bir fatura alırsınız onu ve kazanın resmini gösterirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Red

hocam kaza yapmanız aslında onlar için çok iyi bir fırsat ne kadar artıracakları hakkında tahminim yok ama eğer simdi bozdurursanız önümüzdeki sene 1,5 - 2 katı bile artabilir. sigortanında assağı kalacağanı sanmıyorum sigorta sirketide artıracaktır 1.5 - 2 katı. ayrıyetten İşin içinde kasko varsa her türlü kaza kaydı çıkıyor, çıkmaması için sanayide kendin para verip yaptırman gerek. aracınızın değeri düşebilir veya kasko fazla fiyat biçebilir. Satacağınız zamanda yaptırdığınız yerden detaylı bir fatura alırsınız onu ve kazanın resmini gösterirsiniz.
    buna bozdurmayacaksan neye bozduracan , serviste 3-4 bin tl hasar çıkarırlar , benim sağ ayna kapağı kırıldı 750 tl hasar kaydı oluştu, sanayiye gitsem 100 tl ye hallettirirdim

• 300-500 arasi isini iyi yapan vokumla kaporta duzeltme yapan bir yer fiyat ceker eski haline getirir. Hic kaskonuzu bozmayin yazik olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hazan

300-500 arasi isini iyi yapan vokumla kaporta duzeltme yapan bir yer fiyat ceker eski haline getirir. Hic kaskonuzu bozmayin yazik olur
    Kaskoyu neden yapıyorsunuz, yapmayın o halde zaten trafik sigortanız mevcut cebinizden karşılayacaksnız hersene 1500tl neden veriyorsunuz birilerine
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavador

Kaskoyu neden yapıyorsunuz, yapmayın o halde zaten trafik sigortanız mevcut cebinizden karşılayacaksnız hersene 1500tl neden veriyorsunuz birilerine

Bende kaskodan yaptırmak isterim fakat kaskodan yaptırırsam zarara giriyorum. Kaskoya 1500 trafik sigortası 1300. Kaskodan yaptırsam seneye kaskom tahmini 1600TL civarı bir ücret çıkacak. Aracı kendim yaptırsam seneye hasarsızlık indirimi alsam 1300TL civarına kaskoyu hallederim. + Bu olay tramere işleneceğinden trafik sigortası risk fazla yaş düşük diye tahmini 2500TL civarına çıkar. Bana toplam maliyeti sadece önümüzdeki yıl için 1500TL civarı çıkıyor. Araca kaza işlendiği için sonraki yıllarda hep yüksek kasko ve trafik sigortası çıkacak. Aracı yaptırmak için bir yerden fiyat aldım resimlerden 800TL tutar dediler.

* Kaskonun yaptırma sebebim yüksek hasarlı kazalar. En azından ülkemiz için durum bu.

• 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Trafik sigortasını bozmuyorsunuz seneye indiriminiz devam edecek, siz kaskodan yapıyorsunuz.

Ayrıca ben mesela işlem görmüş ama hiç hasar kaydı olmayan araçlara daha şüpheyle yaklaşıyorum çünkü hasar ne tuttu belli değil.
  • quote:

Trafik sigortasını bozmuyorsunuz seneye indiriminiz devam edecek, siz kaskodan yapıyorsunuz.

Ayrıca ben mesela işlem görmüş ama hiç hasar kaydı olmayan araçlara daha şüpheyle yaklaşıyorum çünkü hasar ne tuttu belli değil.

Tam olarak bilmiyorum ama kasko yaptırdığım acenteye sordum, kaskoyla yaptırırsam tramere işleneceği için seneye trafik sigortası daha yüksek çıkar dedi.
  • quote:

quote:

Tam olarak bilmiyorum ama kasko yaptırdığım acenteye sordum, kaskoyla yaptırırsam tramere işleneceği için seneye trafik sigortası daha yüksek çıkar dedi.

Alıntıları Göster
    Trafik sigortasından dosya actırmayacakyasınız neden yüksek cıksın cıksın ki ! police tamamıyla kullanılmamış olacak

Siz kasko kullanacaksınız kaskonuz %20 zamlanacak dosya actıracağınız için

• quote:

Trafik sigortasından dosya actırmayacakyasınız neden yüksek cıksın cıksın ki ! police tamamıyla kullanılmamış olacak

Siz kasko kullanacaksınız kaskonuz %20 zamlanacak dosya actıracağınız için

Bende bilmiyorum. Bugün iyi bilen birilerinede sorucam.
  • Bana göre kasko önemli hasarlar için kullanilmalı. Çekici kullanılacağı ve ikame araç temin edileceği türden masraflı kazalar veya pert durumlarında kaskodan faydalanilmali. Onun dışında 1000 tlye kadar kasko bozdurmanın bir anlamı yok. Böyle düşünerek kasko yaptırmak bana da mantıksız geliyor o ayrı mesele. Malesef ülkemizde kasko sorunu bu şekilde. Ben hasar kaydına girer,seneye başka kaskoya gecersem hasarsızlık indirimi vermezler diye mini onarım hakkımı bile kullanmadım.
    Kasko bozulması trafik sigortasını etkilememesi lazım ama sigorta şirketlerinin ne yapacağı belli olmaz. Sizi riskli sürücü sınıfına sokabilirler. İyce araştırmak lazım. Sigorta ve kasko işlemleri konusunda sigorta ve kasko uzmanlarına sorabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osamanos

Bana göre kasko önemli hasarlar için kullanilmalı. Çekici kullanılacağı ve ikame araç temin edileceği türden masraflı kazalar veya pert durumlarında kaskodan faydalanilmali. Onun dışında 1000 tlye kadar kasko bozdurmanın bir anlamı yok. Böyle düşünerek kasko yaptırmak bana da mantıksız geliyor o ayrı mesele. Malesef ülkemizde kasko sorunu bu şekilde. Ben hasar kaydına girer,seneye başka kaskoya gecersem hasarsızlık indirimi vermezler diye mini onarım hakkımı bile kullanmadım.
    Kasko bozulması trafik sigortasını etkilememesi lazım ama sigorta şirketlerinin ne yapacağı belli olmaz. Sizi riskli sürücü sınıfına sokabilirler. İyce araştırmak lazım. Sigorta ve kasko işlemleri konusunda sigorta ve kasko uzmanlarına sorabilirsiniz.
    Bugün trafik sigortası yaptırdığım acenteye sordum. Kaskodan yaptırırsam trafik sigortasını etkilemeyeceğini söyledi fakat araç kaskonun 1. yılında kaza gördüğü için seneye kaskom 1500TL'den 2500TL'ye çıkabileceğini söyledi.2 yere sordum biri boyasız 700tl'ye hallederiz diğeri parça değişmesi lazım dedi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.