Şimdi Ara

kasko değeri neye göre belirleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben arabayı alırken noterdeki çalışan aracımın kasko değerinin 73.000 olduğunu söylediğini hatırlıyorum. şimdi tesadüfen tsb.org.tr adresinden baktım 83.000 çıkıyor. Bu olayı anlamadım, hasar kaydı veya başka durumlara göre değeri azalıyor herhalde, işin aslı nedir

• Onlar farklı parametreler ile oynuyorlar. Benimde 54bin yazıyordu ama satış anında 44bin olarak kağıtta gördüm. Nasıl olduğu hakkında bir fikrim yok..
  • Aracın fiyatına göre belirleniyor. Aracınız ne kadar pahalı ve lükse kasko değeri o kadar yüksektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esas sormak istediğim şey başlıktaki değil, ilk mesajımdaki soru
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    tutmuyor her zaman o da hocam.

2018 honda civic elegance otomatik araç sattım geçen ay, satış evrakında kasko değeri 257 bin lira yazıyordu. normalde sıfırını 190 bine veriyorlardı halbuki.

üstüne 40 bin lira ekleyip aldığım aracın kasko değeri 191 bin lira görünüyordu noter satış evrakında ben üstüne 40 bin lira ekleyip aldım ama kasko değerine göre 60 bin lira daha ucuz. ÜSTELİK KASKOMU KAPATMAMIŞTIM, YENİ ALDIĞIM ARACA AKTARDIM BANA SİGORTA FİRMASI 9 LİRA İADE YAPTI yeni aldığım aracın kasko değeri daha düşük diye

velhasıl; İŞİN ASLI ÇOK KARIŞIK VE SAÇMA SAPAN SONUÇLAR VERİYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 9 Temmuz 2020; 9:8:41 >

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    257.000 de bir hata olmalı, çünkü Temmuz 2020 itibari ile gözüken:

HONDA CIVIC SEDAN ECO ELEGANCE 1.6 (125) OV 2018 186.689,00 ₺

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    noterin bana verdiği satış evrakında yazan odur.

zaten hata olsa 191 bin kasko değeri görünen Tucson için daha fazla kasko ücreti çıkardı, daha az çıktı ve para iadesi aldım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

noterin bana verdiği satış evrakında yazan odur.

zaten hata olsa 191 bin kasko değeri görünen Tucson için daha fazla kasko ücreti çıkardı, daha az çıktı ve para iadesi aldım.

Burada yazan doğrudur.

*Para iadesi olabili, her aracın değeri farklı hesap. Markaya, kaza oranına ve parça fiyatlarına vs. göre değişir.
    Zaten geri ödeme küçük miktarmış, kasko değerleri de birbirine yakın. 187/191.....

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

https://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631
    Burada yazan doğrudur.

*Para iadesi olabili, her aracın değeri farklı hesap. Markaya, kaza oranına ve parça fiyatlarına vs. göre değişir.
    Zaten geri ödeme küçük miktarmış, kasko değerleri de birbirine yakın. 187/191.....

Alıntıları Göster
    1771151 HYUNDAI TUCSON 1.6 GDI ELITE OV 2018 220.306,00 ₺

oraya göre aracımın kasko değeri 220 bin lira. noterden satışı 2-3 hafta önce aldım, kağıtta 191 bin lira yazıyor.

noterlerin bilgileri hatalıysa olabilir, bişey diyemem. ben sadece noterde verdikleri kağıtlarda yazanı yazdım, hem sattığım hem de bir gün sonra aldığım araç için.

normalde kasko ücreti hesaplanırken kasko değeri yanında parça maliyetleri ve kaza yapma oranı yüksek olan modellerin fiyatlarının yüksek çıktığını biliyorum. 200 bin liraya alacağım bmw 5.20d için muhtemelen 4-5 bin lira kasko çıkacaktı mesela. fiyatı aynı gibi ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 9 Temmuz 2020; 12:17:50 >

• quote:

1771151 HYUNDAI TUCSON 1.6 GDI ELITE OV 2018 220.306,00 ₺

oraya göre aracımın kasko değeri 220 bin lira. noterden satışı 2-3 hafta önce aldım, kağıtta 191 bin lira yazıyor.

noterlerin bilgileri hatalıysa olabilir, bişey diyemem. ben sadece noterde verdikleri kağıtlarda yazanı yazdım, hem sattığım hem de bir gün sonra aldığım araç için.

normalde kasko ücreti hesaplanırken kasko değeri yanında parça maliyetleri ve kaza yapma oranı yüksek olan modellerin fiyatlarının yüksek çıktığını biliyorum. 200 bin liraya alacağım bmw 5.20d için muhtemelen 4-5 bin lira kasko çıkacaktı mesela. fiyatı aynı gibi ama.

Alıntıları Göster
    Her ay oran olarak artıyor, aldığın Haziran ayı zamanı 191'miş.
    -ki her ay artmasına rağmen, Temmuz ayında artmış olan Civic değeri düşük kalmış?

Temmuz itibari ile; EXECUTIVE OV 2018 201.436,00 ₺, o bile 257'ye yaklaşamıyor.

Bende merak ettim. Şöyle yapalım; Siz satış evraklarını kasko değer/fiyat/doğru araç kodu vs. olarak tekrar kontrol edin, sizin dediğiniz gibiyse buraya atın bir bakalım nerede hata var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 9 Temmuz 2020; 12:31:27 >

ben arabayı aldığımda kasko değeri 73.000 liraydı, şimdi 83.000 lira görünüyor, kasko değerim mi artmış yani , hani piyasanın yükselmesinden veya o tür şeylerden ötürü, sorduğum sorunun açıklaması bu mudur hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfkli

ben arabayı aldığımda kasko değeri 73.000 liraydı, şimdi 83.000 lira görünüyor, kasko değerim mi artmış yani , hani piyasanın yükselmesinden veya o tür şeylerden ötürü, sorduğum sorunun açıklaması bu mudur hocam
    Aslında bu kasko değerlemesi böyle her ay yükselmezdi yıllık oranda bakıldığında farkı hissederdik. Son dönem sıfır araçların abuk subuk şekilde zam yemesi, fiyatının aşırı artması, 2. elde araçların değerinin aşırı pahalı olmaya başlaması, dövizin artarak parça/işçilik maliyetlerini yükseltmesi, riskin fazlalaşarak sigorta şirketlerine maliyetin artması vs. gibi durumlardan dolayı, kasko değerlemeleri her ay gözle görülür şekilde fazla fazla artmaya başladı. Aracın değeri tüm piyasa şartları ve kriterlere bakıldığında artmış duruyor, kasko değeri arttıkça sigorta şirketlerinin prim oranı da artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 9 Temmuz 2020; 14:4:59 >

Anladım, teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Her ay oran olarak artıyor, aldığın Haziran ayı zamanı 191'miş.
    -ki her ay artmasına rağmen, Temmuz ayında artmış olan Civic değeri düşük kalmış?

Temmuz itibari ile; EXECUTIVE OV 2018 201.436,00 ₺, o bile 257'ye yaklaşamıyor.

Bende merak ettim. Şöyle yapalım; Siz satış evraklarını kasko değer/fiyat/doğru araç kodu vs. olarak tekrar kontrol edin, sizin dediğiniz gibiyse buraya atın bir bakalım nerede hata var

Alıntıları Göster
    satış evrakım, noterden verilen.

kasko değeri neye göre belirleniyor

• quote:

satış evrakım, noterden verilen.

Alıntıları Göster
    Kasko kodunu karalamışsın, ne yazıyor orada?

sadece rakamlar var, 061121345... gibi
  • Tamam işte o koda göre araç sigorta/kasko yapılıyor, nedir yazıver de şuradan bir bakalım; kod mu yanlış? başka araç kodu mu girilmiş? nedir? ne değildir? vesaire.

Daha önce de dediğim gibi, bunu belirleyen kurum burası ve hiç bir 2018 model CİVİC SEDAN'ın kasko değeri(şu andaki tarihe göre bile) senin belge üzerindekine yaklaşamıyor. Senin sattığın ve noterde adı geçen araç bu, kasko değeri de Ağustos 2020 ye göre aşağıda yazan...

0611070 - HONDA CIVIC SEDAN ECO ELEGANCE 1.6 (125) OV - 2018 - 197.318,00 ₺

Kodu yazarsan bakarız, yada sen bak o kod ile alakalı bir Honda var mı? Bize söylersin. O kod yukarıda yazan kod ile aynı değil ise, koda göre arayıp hangi aracı yazmışlar bulabilirsin.

Dediğim gibi bu işi belirleyen kurumun resmi sitesine bakınca o yazdığın kasko değerine en donanımlı dizel yada 1.5T bile yetişemiyor. Bir yerde yanlış var, gereken şey bahse konu aracın araç kodu doğru mu değil mi?

Şimdi güncel Ağustos/2020 fiyat listesinde sıfır 3 tane 1.6 Atmosferik fiyatı var, 188.300 TL / 192.900 TL / 211.700 TL.
    2018 model aracın 257.447TL den kosko değeri olması, mantık dışı değil mi?
    honda.com.tr
    Honda Otomobil Fiyat Listesi 2020 | Honda
    https://honda.com.tr/otomobil-fiyat-listesi

*Hatta o aracın kasko poliçesinden oradaki yazan koda bakıp kontrol de edebilirsin. Araç kodundan kasko değeri bulunuyor(yukarıdaki yer) ve ona göre prim ödemesi gerçekleşiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.