Yarın aracımın kaskosunu yeniletmem gerekiyor. Geçen sene Anadolu sigortadan yapılmıştı, bu sene hem anadolu hem de axa sigortayı'yı araştırdım. Anadolu sigorta için birkaç yerden teklif aldım. Poliçeleri incelediğim zaman birkaç farklılık var. Bu konuda bilgi sahibi kişiler yardımcı olursa sevirim.
Hepsinde ek şözleşme maddelerinde aynı maddeler yazılı. Tek dikkatimi çeken -deprem ve -deprem, sel (koltuk ferdi kaza) maddeleri hepsinde olmasına rağmen bazılarında genel şartların alt kısmında "Deprem hasarlarında muafiyet uygulanmayacaktır." yazıyor ama bir tanesinde ve benim geçen sene yaptırdığımda böyle bir ek bulunmuyor. Bu ne anlama geliyor yardım rica ediyorum.
Poliçelerde farklı olan diğer kısımlardan biri Artan Mali Sorumluluk kısmı ve -kombine tek limit kısmı. Bazısı limitsiz bazısı 100.000 olarak belirlemiş.
Bir tanesinde deprem muafiyeti başlığı altında "Her bir deprem hasarında uygulanacak muafiyet oranı %15. Bu muafiyet ek teminat deprem hasarları için geçerlidir." yazıyor.
Merhaba,
Axa Sigorta hasar ödemelerin de çok hızlı fakat yenileme poliçeniz için hasarsızlık indiriminiz de mevcut ise Anadolu Sigorta' yı tavsiye ederim.Ben Hem Axa hem Anadolu sigorta' nın acenteliğini yapmaktayım.İş yerimiz Ankara' da.Axa Sigorta' da mini onarım,Araçtan çalınan kişisel eşyalar ve hasarsızlık koruma teminatı yok.Tam aksine Anadolu Sigorta' da var.Artan Mali Sorumluluk Axa da düşük yükseltmek istediğiniz de prim fazlasıyla artıyor ama anadolu sigorta' da ben herkese sınırsız veriyorum çünkü söylemiş olduğunuz 100.000 TL ile sınırsız arasında 12-15 TL fark çıkıyor ve o yüzden 100.000 Tl almaya değmiyor.Acentenin o 15 TL den kazancı 2 tl civarında tamamen müşterinin çıkarına sınırsız veriyorum.Bu sene kendi aracımın kaskosunu Anadolu sigorta' dan yenileyeceğim.Daha önce Anadolu Sigorta ile acenteliğimin sözleşmesi olmadığı için Ergo Sigorta' dan düzenliyordum fakat çift hasar koruma teminatı olması ve sınırsız Artan Mali Sorumluluk teminatı olması beni Anadolu Sigorta' ya çekmektedir.
Deprem hasarlarında muafiyet uygulanmayacaktır demesi poliçede kesinti olmamasını belirtir.Eğer o ibare yok ise depremde muafiyet var demektir.Yani deprem hasarı olursanız aracınız enkaz altında kalır ve pert olursa ödenecek paradan %20 kesinti olacak demektir.
Dilerseniz kaskonuzu yenileyebiliriz.
quote:
Orijinalden alıntı: PamirSAROS
Merhaba,
Axa Sigorta hasar ödemelerin de çok hızlı fakat yenileme poliçeniz için hasarsızlık indiriminiz de mevcut ise Anadolu Sigorta' yı tavsiye ederim.Ben Hem Axa hem Anadolu sigorta' nın acenteliğini yapmaktayım.İş yerimiz Ankara' da.Axa Sigorta' da mini onarım,Araçtan çalınan kişisel eşyalar ve hasarsızlık koruma teminatı yok.Tam aksine Anadolu Sigorta' da var.Artan Mali Sorumluluk Axa da düşük yükseltmek istediğiniz de prim fazlasıyla artıyor ama anadolu sigorta' da ben herkese sınırsız veriyorum çünkü söylemiş olduğunuz 100.000 TL ile sınırsız arasında 12-15 TL fark çıkıyor ve o yüzden 100.000 Tl almaya değmiyor.Acentenin o 15 TL den kazancı 2 tl civarında tamamen müşterinin çıkarına sınırsız veriyorum.Bu sene kendi aracımın kaskosunu Anadolu sigorta' dan yenileyeceğim.Daha önce Anadolu Sigorta ile acenteliğimin sözleşmesi olmadığı için Ergo Sigorta' dan düzenliyordum fakat çift hasar koruma teminatı olması ve sınırsız Artan Mali Sorumluluk teminatı olması beni Anadolu Sigorta' ya çekmektedir.
Deprem hasarlarında muafiyet uygulanmayacaktır demesi poliçede kesinti olmamasını belirtir.Eğer o ibare yok ise depremde muafiyet var demektir.Yani deprem hasarı olursanız aracınız enkaz altında kalır ve pert olursa ödenecek paradan %20 kesinti olacak demektir.
Yardımınız için teşekkür ediyorum.
Sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra Anadolu sigorta'dan yaptıracaksam şu kısımlara dikkat etmem gerektiğini anlıyorum. -kombine tek limit kısmının 100.00 yerine sınırsız olması. -genel şartların alt kısmında "Deprem hasarlarında muafiyet uygulanmayacaktır" yazmalı. Deprem bölgesinde yaşadığım için poliçemde deprem muafiyeti başlığı altında "Her bir deprem hasarında uygulanacak muafiyet oranı %15. Bu muafiyet ek teminat deprem hasarları için geçerlidir." yazmaması gerekiyor.
Sınırsız olarak hazılayan firma ölüm, sürekli sakatlık kısmını 5.00 olarak belirlemiş. 100.00 olarak yapan bir firma 10.00 diğer firmada 5.00 olarak hazırlamış.
Dikkat edilmesi gereken başka bir ayrıntı varsa uyarmanızı rica ediyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: PamirSAROS
Merhaba,
Beni de sigortacım sizin gibi uyarmış 12-13 tl farkla sınırsız artan imm limiti yapmıştık yani limitsiz. Poliçede içimi rahatsız eden şu açıklama da olmasa iyiydi
• Artan Mali Sorumluluk Sınırsız Teminatı (Artan Mali Sorumluluk) Sınırsız Artan Mali Sorumluluk teminatı; petrol, dogalgaz, diger hidrokarbon ve her tür yakıt depolama tesisleri, yakıt pompalama istasyonları, rafineriler, enerji santralleri, elektrik dagıtım merkezleri, trafolar, kimyevi madde depolama tesisleri, patlayıcı ve parlayıcı madde imalathaneleri ve depolama tesisleri, cephanelikler, silah ve mühimmat imalathaneleri ve benzeri patlayıcı ve parlayıcı maddelerin depolandıgı, üretildigi veya yüksek miktarda kullanıldıgı tesislerin dıs sınırlarından itibaren tüm arazileri ile havaalanları, hava limanları, limanlar ve tren garları gibi ulasım tesislerinin tüm ziyaretçilere ve yolculara ait araç trafigine açık kısımları haricindeki kısımlarında ve sayılan tesislerin baska tesislerle aynı mahalde ortak giris bulunacak sekilde bir arada bulunması halinde tesisler bütününün tamamında olay basına teminat limiti, tüm teminat türleri için toplam 2.500.000 TL ile sınırlanmıstır. Bu sınırlama, sözü edilen alanlara girildigine dair uyarı isaretleri olup olmamasına bakılmaksızın uygulanacaktır. Manevi tazminat talepleri 2.500.000 TL ile sınırlı olmak üzere teminat kapsamındadır.