Şimdi Ara

KASKO YAPTIRIRKEN İNDİRİM HAKKINIZI KULLANIYOR MUSUNUZ ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
22
Favori
34.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ümit Bey merhaba,geçen hafta sattığım aracımın kaskosu Şubat ayında bitiyor.Bu aralar başka bir araç alma arayışındayım.
    1.Sorum:Halihazırdaki kaskomu iptal edip yaklaşık 2 aylık ücretimi iade aldığım zaman %40 olan hasarsızlık hakkım devam eder mi?Yoksa iptal işlemi ile birlikte o da mı yanar?
    2.Sorum:Şubat'a kadar,yani kaskonun bitimine kadar beklesem ve 4-5 ay araç almasam hasarsızlığım iptal olur mu?

Bu konularda şirketlerin farklı uygulamaları olduğunu duydum,aydınlatırsanız memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet0761

Ümit Bey merhaba,geçen hafta sattığım aracımın kaskosu Şubat ayında bitiyor.Bu aralar başka bir araç alma arayışındayım.
    1.Sorum:Halihazırdaki kaskomu iptal edip yaklaşık 2 aylık ücretimi iade aldığım zaman %40 olan hasarsızlık hakkım devam eder mi?Yoksa iptal işlemi ile birlikte o da mı yanar?
    2.Sorum:Şubat'a kadar,yani kaskonun bitimine kadar beklesem ve 4-5 ay araç almasam hasarsızlığım iptal olur mu?

Bu konularda şirketlerin farklı uygulamaları olduğunu duydum,aydınlatırsanız memnun olurum.

Mehmet Bey; süreçle ilgili tavsiyem:

Öncelikle kaskonuzu kesinlikle İPTAL ETTİRMEYİN ! İptal ettirdiğiniz taktirde kazanacağınız indirim hakkını da, geçen seneden gelen hakkınızı da kaybedersiniz. poliçenin son iki ayını boşa ödemişsiniz gibi gözükebilirsiniz ama kazancınız daha fazla olur.

Eğer yakın tarihte araç alacaksanız yeni aracınızı ARAÇ DEĞİŞİKLİK ZEYİLİ ile mevcut kasko poliçenize ekleyin Şubat ayında gelen tekliflere göre istediğiniz şirkette devam edin.

4-5 ay araç almayacaksanız şu yolu izlemenizi öneririm.

1 - Poliçenizi iptal ettirmeden Şubat Ayını Bekleyin.

2 - Şubat Ayında Yenilemenizi de YAPTIRIN. (Çünkü Mevcut poliçeniz bittiğinde 30 süreyle poliçe yenilemesi yapmazsanız hasarsızlık hakkınızı kaybedersiniz)

3 - Yeni poliçenize TEMİNAT DURDURMA ZEYİLİ yaptırın.

Mayıs Ayında yeni aracınızı aldığınızı varsayalım.

4 - Teminat Durdurma Zeyilini kaldırarak ARAÇ DEĞİŞİKLİK ZEYİLİ ile poliçenizde ki sattığınız aracı yeni aracınızla değiştirin.

5 - Teminat Durdurma Zeyili yapmış olduğunuz için yeni poliçeniz Hem hasarsızlık indirim hakkını kaybetmemiş olur, hemde Mayıs 2013 - Mayıs 2014 tarihleri arasında geçerli olur gün kaybı yaşamazsınız.

Şubat ayında benimle iletişim kurarsanız sürecin yönetimi konusunda size yardımcı olabilirim.

Saygılarımla

• Merhabalar. Yeni bir araç aldık ve bunun trafik ve kasko sigorta işlemleri hakkında bir sorum olacaktı. Eşim öğretmen ve ben veterinerim henüz çalışmıyorum vergi mergi dediler eşinin üstüne yapma dediler kendi üstüme aldım arabayı. Trafik sigortamızı yaptırdık tam o sırada kasko ile ilgili bilgi alırken indirim sorduğumuzda veterinere yok ama öğretmen olsaydınız %20 indirim alırdınız diye cevap verdiler. E o zaman bizimde düşüncemiz arabayı gidip noterde tekrar eşimiz üzerine taşımamız. Fazladan bir 86 lira daha vermiş olacağız. Bir önceki trafik sigortasından 30tl falan kaybınız olur dediler (418tl ye yapıldı) öteki taraftan kasko 1000 tl tutsa misal 200tl indirim olacak o kaybımızdan her türlü karlı çıkacağız.

İkimizde ilk arabası olduğu için fiyatlar yüksek çıkıyor nereden indirim yaptırabiliriz diye uğraşıyoruz. Şimdi sizce bu düşünce mantıklı mı arabayı tekrar eşimiz üstüne yapıp oradan öğretmen indirimi olan %20 indirimi almamız nasıl bir fikir?

Ayrıca acenta aradı verdiği fiyatlarda zaten veteriner indirimi de yaptık diyor ama % olarak rakam veremiyor. Bu eş üzerine taşıma fikrini de anlattık belli olmaz bayan olduğu için daha yüksek çıkıpta indirim boşa da gidebilir diyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: leventkirca

Merhabalar. Yeni bir araç aldık ve bunun trafik ve kasko sigorta işlemleri hakkında bir sorum olacaktı. Eşim öğretmen ve ben veterinerim henüz çalışmıyorum vergi mergi dediler eşinin üstüne yapma dediler kendi üstüme aldım arabayı. Trafik sigortamızı yaptırdık tam o sırada kasko ile ilgili bilgi alırken indirim sorduğumuzda veterinere yok ama öğretmen olsaydınız %20 indirim alırdınız diye cevap verdiler. E o zaman bizimde düşüncemiz arabayı gidip noterde tekrar eşimiz üzerine taşımamız. Fazladan bir 86 lira daha vermiş olacağız. Bir önceki trafik sigortasından 30tl falan kaybınız olur dediler (418tl ye yapıldı) öteki taraftan kasko 1000 tl tutsa misal 200tl indirim olacak o kaybımızdan her türlü karlı çıkacağız.

İkimizde ilk arabası olduğu için fiyatlar yüksek çıkıyor nereden indirim yaptırabiliriz diye uğraşıyoruz. Şimdi sizce bu düşünce mantıklı mı arabayı tekrar eşimiz üstüne yapıp oradan öğretmen indirimi olan %20 indirimi almamız nasıl bir fikir?

Ayrıca acenta aradı verdiği fiyatlarda zaten veteriner indirimi de yaptık diyor ama % olarak rakam veremiyor. Bu eş üzerine taşıma fikrini de anlattık belli olmaz bayan olduğu için daha yüksek çıkıpta indirim boşa da gidebilir diyorlar.

bu sigortacılarda 3 kağıt çok dönüyor kardeşi tandık bir sigortacı yada güvenilir bir sigortacı bulman lazım burada Ümit Bey'İ övüyorlar yardımcı olması sebebiyle fakat ben hala çekimser olarak uzaktan izliyorum.hali hazırda sigorta şirketiylede davalıgım bu arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: umitmuratoglu

quote:

Ümit Bey merhaba,geçen hafta sattığım aracımın kaskosu Şubat ayında bitiyor.Bu aralar başka bir araç alma arayışındayım.

Öncelikle kaskonuzu kesinlikle İPTAL ETTİRMEYİN ! İptal ettirdiğiniz taktirde kazanacağınız indirim hakkını da, geçen seneden gelen hakkınızı da kaybedersiniz. poliçenin son iki ayını boşa ödemişsiniz gibi gözükebilirsiniz ama kazancınız daha fazla olur.

Eğer yakın tarihte araç alacaksanız yeni aracınızı ARAÇ DEĞİŞİKLİK ZEYİLİ ile mevcut kasko poliçenize ekleyin Şubat ayında gelen tekliflere göre istediğiniz şirkette devam edin.

2 - Şubat Ayında Yenilemenizi de YAPTIRIN. (Çünkü Mevcut poliçeniz bittiğinde 30 süreyle poliçe yenilemesi yapmazsanız hasarsızlık hakkınızı kaybedersiniz)

4 - Teminat Durdurma Zeyilini kaldırarak ARAÇ DEĞİŞİKLİK ZEYİLİ ile poliçenizde ki sattığınız aracı yeni aracınızla değiştirin.

5 - Teminat Durdurma Zeyili yapmış olduğunuz için yeni poliçeniz Hem hasarsızlık indirim hakkını kaybetmemiş olur, hemde Mayıs 2013 - Mayıs 2014 tarihleri arasında geçerli olur gün kaybı yaşamazsınız.

Şubat ayında benimle iletişim kurarsanız sürecin yönetimi konusunda size yardımcı olabilirim.

Saygılarımla

Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim.Bazı acentaların,kasko iptal edilse bile tramer kayıtlarına bakarak hasarsızlığı devam ettirdiğini okudum.Doğruluk payı nedir?Bir de sigortalarla ilgili yasal mevzuata nereden erişebilirim?Çünkü ifadeler farklı farklı.

• quote:

Merhabalar. Yeni bir araç aldık ve bunun trafik ve kasko sigorta işlemleri hakkında bir sorum olacaktı. Eşim öğretmen ve ben veterinerim henüz çalışmıyorum vergi mergi dediler eşinin üstüne yapma dediler kendi üstüme aldım arabayı. Trafik sigortamızı yaptırdık tam o sırada kasko ile ilgili bilgi alırken indirim sorduğumuzda veterinere yok ama öğretmen olsaydınız %20 indirim alırdınız diye cevap verdiler. E o zaman bizimde düşüncemiz arabayı gidip noterde tekrar eşimiz üzerine taşımamız. Fazladan bir 86 lira daha vermiş olacağız. Bir önceki trafik sigortasından 30tl falan kaybınız olur dediler (418tl ye yapıldı) öteki taraftan kasko 1000 tl tutsa misal 200tl indirim olacak o kaybımızdan her türlü karlı çıkacağız.

İkinizin de hasarsızlık indirimi olmadığı için Sorunuzun en basit çözümü aynı arabaya hem eşiniz hemde sizin adınıza kasko teklifi hazırlamak olur.

Aracın bilgilerini

Eşinizin ve Kendinizin Tc kimlik Numarasını Telefon Numaranızla birlikte mail atarsanız yardımcı olmaya çalışayım.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: yeniyil09

quote:

bu sigortacılarda 3 kağıt çok dönüyor kardeşi tandık bir sigortacı yada güvenilir bir sigortacı bulman lazım burada Ümit Bey'İ övüyorlar yardımcı olması sebebiyle fakat ben hala çekimser olarak uzaktan izliyorum.hali hazırda sigorta şirketiylede davalıgım bu arada.

Endişenize saygı duyuyorum Sayın leventkırca. Sanırım bu konuda aynı şeyleri düşünüyoruz.

Acenteden yaptırdığınız bir sigorta poliçesinde satın aldığınız ürünün birbirinin aynısı poliçeler değil, bir yıl boyunca alacağınız danışmanlık hizmeti olduğunu düşünüyorum.

Bu nedenle Yaptığım tüm görüşmelerde amacımın daha ucuz fiyat bulmak değil, doğru teminatları seçmenize yardımcı olmak, şirketler arasında ki artı/eksi farkları doğru bir şekilde yansıtmak olduğunu belirtiyor, yaklaşık 30 dk poliçe hakkında bilgi veriyorum.

Sanırım müşterilerimin memnun olmasının nedeni daha ucuz fiyat çıkartmak için poliçeden kısıtlamalar yapmak yerine; Ufak farklarla Poliçesini nasıl daha sağlam hale getirebileceklerini söylüyor olmam Birde Gece Saat: 02:00'de Arayan Sigortalımın "Kusura Bakmayın Ümit Bey Gecenin Bu Saatinde Rahatsız Ettim" diyerek aradığı telefona "Aramanız Beni Rahatsız Değil, Mutlu Eder; Buyrun Efendim" cevabını almasıdır.

Umarım Birgün Size de Danışmanlık Hizmeti Sunma Fırsatı Yakalayabilirim...

Saygılarımla

• size kasko teklifi için mail attım en kısa zamanda donus yaparsanız sevinirim
  • teklif için size bilgileri mail attım bana donus yaparsanız sevinirim
  • hocam size e posta gönderdim dönüş yaparsanız sevinirim
  • benim 206 hdı aracım var bu günlerde kasko taptırmak istiyorum en uygun olan kasko hangisi yardımcı olursanız çok sevinirim
  • quote:

quote:

quote:

Saygılarımla

Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim.Bazı acentaların,kasko iptal edilse bile tramer kayıtlarına bakarak hasarsızlığı devam ettirdiğini okudum.Doğruluk payı nedir?Bir de sigortalarla ilgili yasal mevzuata nereden erişebilirim?Çünkü ifadeler farklı farklı.

Aynı bilgiyi bir AXA Oyak sigorta acentasından ben de aldım. Dediğine göre bazı sigortalar eski araçtaki kasko iptal edilse dahi kazanılmış indirimler eski plaka adına TRAMER'de bir süreliğine kayıtlı olarak kalmaya devam ettiği için yeni araca teklif alınırken kullanılabiliyormuş. Ancak bazı sigortalar ise illa eski aracın başka birine satışından sonra indirimlerin kullanılmasına izin veriyormuş. Ben mesela eski aracımı yeni aracımı teslim aldıktan belli bir süre sonra satmayı planlıyorum. Bu yüzden eğer yeni aracımı AXA'da kaskolarsam satış yapmadan iptal ettirip indirimleri yeni kaskoda kullanabiliyorum ama AK Sigorta'da illa eski aracın satışı gerekliymiş. Böyle bir durumda tercihim tabiki AXA olacaktır (Zaten yıllardır AXA kullanıyorum).

Dolayısıyla görevli bana eski aracımdan yeni aracıma kaskomu indirimleriyle aktarmak istiyorum dediğimde yeni aracıma kasko yaptırmadan önce eski aracıma kasko yaptırdığım acentama iptal ve iade dilekçesi ile başvurmamı daha sonra kendisine geldiğimde o eski indirimlerimin tamamını yeni aracıma sigorta teklifi alırken uygulayabileceğini söyledi.

Ümit bey bu bilginin doğruluğunu bizim için teyit edebilirse, aracını yenilemek ve yıllar yılı gelen indirimli kaskolarını yeni araçlarına aktarmak isteyen kullanıcılara yol göstermiş olur.

• indirim için illa araç sahibinin mi olması lazım bu meslek grubundan yoksa abi abla dayı amcalarda sayılıyormu ?
  • bir araç satıldıktan sonra yeni araca hasarsızlık indirimleri aktarılmak isteniyorsa muhakkak eski aracın noter satışı ile iptal edilmesi gerekiyor aksi halde yeni araca indirm aktarılmaz 2 araca brden indirimmi alıcaksınız böle birşey olmaz ya siz yanlış anladınız yada bunu anlatan sigorta acentesi işi bilmiyor ,diğer bir indrim alma yöntemi ise kullandıgınız aracı satıp yeni araca poliçe zeyili ile aktarımlar yapılabilir

kasko indirimleri için dikkat edin dh üyeleri yorumlarda okudum annesi devlet memuru emeklisi oğlu onun indirimini alıyor böle bir indirim olamaz kim yapıyorsa üçkağıt yöntemiyle iş yapıyor ilerde kaza olursa ozaman anlar indirimi sadece asker eşleri kaskoda indirimden yararlanıyor yoksa baba kamu sen diye eşi alamaz o ayrıcalık sadece askerlere verilmiş

örneğin A.Ş çalışanları groupama sigortada ind alabiliyorlar aksigortada askeri personel avivasa polç.indirimi ,anadolu ask personel,kamusen indirimi (her devlet memuru kamusene bağlı olmuyor ) polislere, smmm avukat vs gibi meslek indirimleri mevcuttur dikkat ederseniz askeri personele indirim vermeyen şirket nerdeyse yok ,

konu ile ilgisi olmayan bir örnek x plakalı aracınızı sattınız iptal ettirdiniz %20 indirimi vardı tradık polç birsüre sonra yeni araç aldınız haliyle yeni aldıgınız için indirimsiz oluyor ama acente eski aracın indirimini girerse siz böylelikle daha uygun trafık polç sahip olacaksınız ama bu her sigorta şirketinde geçerli değil bildiğim kadarıyla axa sigortada yapılıyordu en son

• quote:

Orijinalden alıntı: goodfalles

indirim için illa araç sahibinin mi olması lazım bu meslek grubundan yoksa abi abla dayı amcalarda sayılıyormu ?

indirim için abi abla amca indirimi yok bunu size söyliyipte indirim yapıyoruz diyen varsa yalan söylüyordur ozaman sigorta şirketleri herkese indirim yapması lazım indirimlerdeki amaç topluluk halinde olan kişileri kendilerine çekebilmektir askerlerde oldugu gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodfalles

indirim için illa araç sahibinin mi olması lazım bu meslek grubundan yoksa abi abla dayı amcalarda sayılıyormu ?

Aloneon hakklı indirim hakkına sahip kişilerin eşi ve çocukları dışında kimse indirimden faydalanamaz.

Yine Aloneon'un söylediği gibi hakkınız olmayan bir indirimden sizi faydalandıracağını söyleyen kişiye kesinlikle inanmayın.

Teknik açıdan hiç alakası olmayan bir kişiye asker indirimi yaparak %35 indirim yapmak mümkündür. Ama Bir kazada veya aracınız pert olduğunda Sigorta şirketi sizden asker olduğunuzu belgelemenizi isteyecektir.

Belgeleyemediğiniz taktirde hasar ödemenizde indirim oranında yani %35 kesintiye gidecektir.

Saygılarımla
  • quote:

Kişi birkaç indirim grubuna dahilse bütün indirim oranlarından faydalanabiliyor mu?
  • arac benim ustume,dolayisi ile kasko'da
    fakat esim ogretmen
    anadolu sigortanin %15 indiriminden faydalanmamin bir yolu var mi?
  • Merhaba
    Benim trafik sigortam 3 Ocak ta doluyor, bu ay sigorta yaptırmam mümkünmüdür? Malum primler artıyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aloneleon

bir araç satıldıktan sonra yeni araca hasarsızlık indirimleri aktarılmak isteniyorsa muhakkak eski aracın noter satışı ile iptal edilmesi gerekiyor aksi halde yeni araca indirm aktarılmaz 2 araca brden indirimmi alıcaksınız böle birşey olmaz ya siz yanlış anladınız yada bunu anlatan sigorta acentesi işi bilmiyor ,diğer bir indrim alma yöntemi ise kullandıgınız aracı satıp yeni araca poliçe zeyili ile aktarımlar yapılabilir

Aslında bana söylenen tam bu değil, yani 2 araca birden indirim almayacağım, derdimi yanlış anlattım galiba. Eski aracımda 10 yıldan fazladır yenilenerek ve indirimleri artarak gelen bir kaskom var. Yeni aracımı Ocak ayının başında büyük ihtimal 1 hafta içinde alacağım ama o zamana kadar eski aracımı satmam mümkün değil. En erken Ocak sonu olabilir. Ama o indirimleri de yeni aracıma kasko yaptırırken kullanmak istiyorum, yeni aracımı da eskisini satana kadar kaskosuz kullanmak istemiyorum.

Sigortacının bana çözüm olarak söylediği "Eski aracınızdaki sigortayı İPTAL ettirin böylece kalan primlerinizi (prim ya da başka bir miktar tam bilmiyorum yanlış olmasın) size geri öderler ama indirimleriniz bir süre TRAMER'de aktif kalır. Yeni aracınıza kasko yaparken de bu aktif indirimleri kullanırız." Yani sonuçta yeni aracım kaskolu olacak eskiden gelen indirimlerle birlikte, ama eski aracımın kaskosu olmayacak.

Böylesi de mi mümkün değil?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.