Şimdi Ara

KASKOLU ARAÇ ÇARPTI HASARIMI KARŞILAR MI ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaş ilk olarak herkese iyi günler..

Benim aracımda Sigorta yoktu yoldan giderken kaskolu araç sağdan benim araca çarptı yani gömdü iki kapının oradan. allah'tan kimseye bir şey olmadı
    Benim aracımda sigorta yok. kasko benim aracımın hasarını karşılar mı adam tanıdık diye tutanak falan tutmadık kasko karşılar abi hasarını dedi siz değerli arkadaşlar biliyorsunuzdur kasko benim hasarımı karşılar mı ?

• Zor bir durumdasınız açıkçası. Öncelikle kasko ile ilgisi yok sizin hasarınızın, kasko karşı tarafın hasarını ödemez, bu yüzden karşı tarafın trafik sigortası ile sizin derdiniz. Trafik sigortası olmayan durumlarda tutulan tutanak geçersizdir polis çağrılması gerekir ilgili genelgeye göre. Büyük ihtimalle karşı taraf suçlu olsa bile sigorta şirketi ya tutanağı geçersiz sayacak yada sigortanız olmadığı için hasarınızı ödememeye çalışacaktır, ama dava açarsanız büyük ihtimalle suç oranlarına göre karşı tarafın sigortası, suçlu olunan oranı karşılayacaktır.
  • Ortadan çarptıysa %50 %50 hata payı var. Eğer ön tarafa doğru çarptıysa sizin hata, arka tarafa çarptıysa onda hata var demektir.

Kasko değil, trafik sigortası ilgileniyor hasar karşılama konusunda. Eğer oranı yüksek olarak hatalı çıkarsa trafik sigortasından karşılanır hasarınız.
  • alii_1907 A kullanıcısına yanıt
    Kasko karşı tarafın hasarını ödemez. Sizin hasarınızı eğer haklı iseniz karşı tarafın trafik sigortası öder. Size çarpan aracın hasarını da vuran aracın kaskosu öder. Yani kaskonun sizlik bir durumu yok. Sizin işiniz trafik sigortası ile.

Bu arada söylemeden edemicem sigortasız trafiğe çıkmak ciddi cesaret işi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: n_mert

Zor bir durumdasınız açıkçası. Öncelikle kasko ile ilgisi yok sizin hasarınızın, kasko karşı tarafın hasarını ödemez, bu yüzden karşı tarafın trafik sigortası ile sizin derdiniz. Trafik sigortası olmayan durumlarda tutulan tutanak geçersizdir polis çağrılması gerekir ilgili genelgeye göre. Büyük ihtimalle karşı taraf suçlu olsa bile sigorta şirketi ya tutanağı geçersiz sayacak yada sigortanız olmadığı için hasarınızı ödememeye çalışacaktır, ama dava açarsanız büyük ihtimalle suç oranlarına göre karşı tarafın sigortası, suçlu olunan oranı karşılayacaktır.

Teşekkürler bende öyle düşünmüştüm zaten :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Ortadan çarptıysa %50 %50 hata payı var. Eğer ön tarafa doğru çarptıysa sizin hata, arka tarafa çarptıysa onda hata var demektir.

Kasko değil, trafik sigortası ilgileniyor hasar karşılama konusunda. Eğer oranı yüksek olarak hatalı çıkarsa trafik sigortasından karşılanır hasarınız.

ortadan iki sağ kapının ortasından çarpıyor adam %100 %100 suçlu olduğunu kabul ediyor olay saattin de alkollü ve ticari araç kullandığı için polis çağırmadık olmazsa benim aracıma sigorta yaptırıp yeni çarpmış gibi göstersek bir sıkıntı olur mu ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: alii_1907

quote:

Ortadan çarptıysa %50 %50 hata payı var. Eğer ön tarafa doğru çarptıysa sizin hata, arka tarafa çarptıysa onda hata var demektir.

ortadan iki sağ kapının ortasından çarpıyor adam %100 %100 suçlu olduğunu kabul ediyor olay saattin de alkollü ve ticari araç kullandığı için polis çağırmadık olmazsa benim aracıma sigorta yaptırıp yeni çarpmış gibi göstersek bir sıkıntı olur mu ki

Sigorta yaptırırsanız ekpertler aracınızı inceler, hasarı görür.

Eğer vuran kişi zaten %100 suçlu olduğunu kabul ettiyse trafik sigortasından karşılanır masrafınız içiniz rahat olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Eğer vuran kişi zaten %100 suçlu olduğunu kabul ettiyse trafik sigortasından karşılanır masrafınız içiniz rahat olsun.

benim siğortamın olup olmaması bir şey değiştirmez dimi

• 7he mcRp kullanıcısına yanıt
    şehir küçük şehir aracıda yeni aldım 300 lira çıktı bende acele etmiyeyim elime biraz para gecince aradan çıkarım diye düşündüm. % 0 alkol kullanan biriyim + trafikte çok dikkatliyim ama ben ne kadar dikkat edersem ediğim karşıdaki öküz olunca sen ne yapsan boş bunu anladım
  • quote:

şehir küçük şehir aracıda yeni aldım 300 lira çıktı bende acele etmiyeyim elime biraz para gecince aradan çıkarım diye düşündüm. % 0 alkol kullanan biriyim + trafikte çok dikkatliyim ama ben ne kadar dikkat edersem ediğim karşıdaki öküz olunca sen ne yapsan boş bunu anladım

Yapıcak bişey yok hocam geçmiş olsun demekten başka. Olacagı varmış demek ki. Bu arada üst mesajınıza da cevap vereyim. Bildiğim kadarıyla sizin sigorta olmadıgı için karşı tarafta karşılamaz.Çünkü sigorta şirketleri kendi aralarında hallediyor işlemleri. Karşı tarafın sigortasının muhatap olacagı bir sigortacı yok karşısında.Yanlışsam bilen biri düzeltsin

• Hatalısınız. Tanıdık kişinin samimiyetine ne derece inanıyorsunuz bilemem ama, alkollü de olsa o an tutanak tutup "Ben hatalıyım" yazmasını sağlamalıydınız. Buna ek olarak bazı arkadaşlar "Kasko karşı tarafın hasarını ödemez" demiş ama, bir çok kasko poliçesinde karşı tarafın hasarını karşılama maddesi vardır; yani hepsi bir değil. Bizim Groupama 25.000'e kadar karşının hasarını da karşılıyor mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Hatalısınız. Tanıdık kişinin samimiyetine ne derece inanıyorsunuz bilemem ama, alkollü de olsa o an tutanak tutup "Ben hatalıyım" yazmasını sağlamalıydınız. Buna ek olarak bazı arkadaşlar "Kasko karşı tarafın hasarını ödemez" demiş ama, bir çok kasko poliçesinde karşı tarafın hasarını karşılama maddesi vardır; yani hepsi bir değil. Bizim Groupama 25.000'e kadar karşının hasarını da karşılıyor mesela.

hocam önce trafik sigortası hasarı karşılar eğer yetmez ise sizin kasko 25.000 tl ye kadar karşılar trafik sigortasından önce kasko devreye girmez. sizin dediğiniz kaskoda mali mesuliyet klozu olarak geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi öğretmen58 -- 17 Haziran 2013; 8:48:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: öğretmen58

quote:

Hatalısınız. Tanıdık kişinin samimiyetine ne derece inanıyorsunuz bilemem ama, alkollü de olsa o an tutanak tutup "Ben hatalıyım" yazmasını sağlamalıydınız. Buna ek olarak bazı arkadaşlar "Kasko karşı tarafın hasarını ödemez" demiş ama, bir çok kasko poliçesinde karşı tarafın hasarını karşılama maddesi vardır; yani hepsi bir değil. Bizim Groupama 25.000'e kadar karşının hasarını da karşılıyor mesela.

hocam önce trafik sigortası hasarı karşılar eğer yetmez ise sizin kasko 25.000 tl ye kadar karşılar trafik sigortasından önce kasko devreye girmez. sizin dediğiniz kaskoda mali mesuliyet klozu olarak geçer.

Yani sonuç olarak karşılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: öğretmen58

quote:

Yani sonuç olarak karşılıyor.

şöyle düşünün son model mercedes bi arabaya çarpıp perte çıkarttınız. suçluda sizsiniz. trafik sigortası 25.000 tl sini karşılar. eğer kaskonuzda mali mesuliyet varsa orada yazan miktar kadarın da kasko karşılar yetmez ise üstünü cebinizden ödersiniz. kaskodaki mali mesuliyeti isterseniz artırabilirsiniz bu rakam 5.000 de olabilir 100.000 de bu size kalmış.

yukarıdaki konuda 1 tarafın sigortası olmadığı için sıkıntı kesin çıkacaktır. ben çevremde çok şahit oldum . kasko yaptırmak 5 dakika kaskodan para almak işkence

• quote:

quote:

quote:

quote:

benim siğortamın olup olmaması bir şey değiştirmez dimi

Değiştirmez ama trafik sigortası zorunlu değil miydi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.