Şimdi Ara

Ağır hasarlı araçları alanlar kim, ağır hasarlı araç aldınız mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 1 yıldır araç bakıyorum hep ucuz, düşeş bi 2. el bulacağım ümidiyle. Belki 1 yıl daha bakarım bu gidişle araç alamayacağım sanırım hem kararsız hem de araç alma konusunda tecrübesizim çünkü. Sıfır fiyatları da yüksek olduğu için o paraları vermem açıkçası. Neyse sözün özü;

Bu araç bu fiyata alınır diyorum ve bir ümit ilana bakıyorum

"şişirilmiş hasar kaydı" (hasss)
    "ağır hasar kayıtlıdır" (salla gitsin)
    "önden bilmem ne olmuşta falan filan.." yok bu sağlam çıkmaz..

mesela şu ilana bakalım:

adam

""aracim da agir hasar kaydi YOKTUR " demiş

sonrasında

"aracimda agir bir hasar yoktur tamamen sigortanin şişirmesidir" demiş..

hani alacağımdan değil de bu araç bu fiyata alınır mı. Şüphelendiriyor insanı çünkü..

4 senelik araç 60bin km de bi de dizel 4 sene kullandın bu arabayı dizel aldın hiç mi bi yere gezmeye gitmedin be kardeşim. Belki de doğru söylüyordur hakkını yemeyeyim ama hiç inandırıcı değil..

Neyse tekrar asıl meseleye geleyim.

Ağır hasarlı araç konusunda beni aydınlatabilecek -detaylı şekilde, bi arkadaş olursa çok sevinirim. Google amcaya sordum, Youtube'dan videolar izledim ama hala kafam karışık. Bu araçları kim alıyor.

Hadi aldı diyelim, ilerde sıkıntı çıkarmaması ne malum. Şans işi diyorsanız o da olabilir. Ya da ağır hasarı şöyle abidik, gubidik nedenlerden dolayıdır diyorsanız onları kalkar sorarım.

Şimdi ben çok uzattım. 3-5-10-15-20 bin lira için kalkıpta ne ağır hasarlı araç alan memnun kalan var mı? 1 sene kullandım, kullanıyorum hiç bi sıkıntısı yok diyen.. Kaza nedeni şuydu, buydu vs..

Ya da ben aldım dilim yandı, amanın diyen?

Şimdiden teşekkürler

Sevgiler.

• 2015 50bin km Astra 1.4 Sport 38bin TL ağır hasar kayıtlı şekilde malum site üzerinden Aksam Oto dan aldım.

Aracın tramerinde değişti denen parçaların hiç biri değişmemişti. Meğersem Aksam oto gibi hasarlı araç satan firmalar , ki genelde büyük garajları oluyor sıfır takılan parçaları sökerek yerine ikinci el yada hasarlı parçaları takıyorlar.

Aldığım araç kocaeli ilk sahibinden tarlaya uçarak alttan hasarlıydı. Jant , lastik , alt braket gibi parçaların değiştiği yazıyordu. ancak hiç biri değişmemiş aksine alt motor braketlerinin hiç biri yoktu. İstemple çalınmıştı.

Alıcağınız ağır hasarlı araç gerçekten doğru toplanmış ve kazadan sonra en az 20bin km yapmış ve siz kullandığınızda herhangi bir arıza vermiyorsa araç ok gibi gidiyorsa alınır.
    star scream s kullanıcısına yanıt
    S star scream demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: star scream

Şaselerde podyelerde direklerde işlem yoksa ,airbaglar sağlam kemerler dirençle kandırılmamışsa ağır hasar kayıtlı araçta alınır. Tabi mekanikte sağlam olmak şartıyla.
    Agir hasar nereye gelecek o zaman
    quote:

Orijinalden alıntı: ALPHA LION KING

Agir hasar nereye gelecek o zaman

Alıntıları Göster
    Ağır hasarı sigorta belirliyor. Aracın serviste sıfır parçalarla değişim fiyatı baz alınıyor. Bu parçaların fiyatı servislerde çok yüksek olduğu için sigorta firması da aracı perte çıkarıp aracı ihale ile satıyor. Ağır hasarlı diye illa aracın şaselerde podyelerde direklerde işlem olacağını göstermez.
    Airbag,emniyet kemerleri benim için önemlidir.Tamir edilmiş airbaglerin patlama garantisi yoktur.
    Ben arabamı ağır hasar kayıtlı olarak almıştım, araba kırmızı ışıkta bir kamyonun altına hafifçe girmiş, kamyonun kasası arabanın kaputunu üstten sıyırmış. Expertiz kaput, ön cam, tampon, sağ sol çamurluk, tampon, tampon çeki demiri, radyatör, iki fara 23000 tl hasar kaydı çıkartmış ve arabayı perte ayırmış. Arabanın hava yastıkları darbe aşağıdan gelmediği için açmammış, şaselerde en ufak bir şey yok, bunun duşında arabada boya dahi yok. Biz aracı alarak yaptırdık, kaput,ön cam orjinali ile değişti,radyatör sağlamdı, sağ sol çamurluklar boyandı, değişmedi. Tampon,farlar çıkma olarak takıldı, başkada bir sıkıntısı yoktu. Araba 2010 Ford Focus, bir senedir bende Allaha şükür en ufak bir sıkıntısı yok. Çok yüksek hızlarada çıktım, 200 km/h civarı, en ufak bir yolda oynama vs yok. Şimdi bu arabada pert, ortadan ikiye bölünüp toplanmış arabada pert, aynı kefeye koymamak lazım. Eğer arabanın geçmişini bilip alıyorsanız sıkıntı yok, ama arabayı iyi göstermek lazım.
  • Agir hasarli 2007 1.4 symbol kullandim.3 sene tik demedi.
    1 sene note kullandim.baski balata haric tik demedi.
    1 sene 2009 megane kullandim.baski balata disinda tik demedi.
    6 aydir agir hasarli fluence aldik ocagima incir agaci dikti
    .sans bu isler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2017 yılında 65bin tl hasar kaydı demek epey yüksek bir rakam. o seneki 0 fiyatlarını bir kontrol edin önce öyle kıyaslama yapın.
    baya bir sağlam dağılmış araba demekki. bu arabada sigorta tarafından gene çok ucuz bir fiyata satılmadığı için yapılırken çok yerinden kaçarak yapılmış olabilir.
    arabalardan çok iyi anlamıyorsan fazla benim gibi ağır hasarlı araçlardan direk uzak dur bence.
  • Bindiğim arabada ağır hasar kaydı yoktu. Trameri bir tane düşük miktarda çıkıyordu.
    Alırken eksper önemli seyler bulamadı. Satacagim zaman gittiğim eksper sağ sol sase ve podyeler islemli boyalı,sağ sol çamurluk kaput değişik dedi. Bende sanayide 4 5 tane ustaya götürdüm hepsi de bu araba çok düzgün bizce hiçbir şeyi yok dedi,yetkili servise götürdüm sonra onlar da kendi aralaeunda tartıştıktan sonra saselerde islem olduguna kanaat getirdiler.

Ben kullanırken hiçbir problem yaşamadım,yüksek hıza da çıktım,hiç hissettirmedi bana işlem olduğunu.

Demem o ki ben artık işçiliği iyi yapılmışsa şasesi islemli araba da alırım binerim.

• OXMOXTOX O kullanıcısına yanıt
    Son aldığınız aracın kazası nasıl olmuş ve ne gibi sıkıntılar çıkardı size üstad.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hakan.. kullanıcısına yanıt
    Güzel araç ama o paraya değmez

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hasarlı araç alınır mı?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: noche34

Son aldığınız aracın kazası nasıl olmuş ve ne gibi sıkıntılar çıkardı size üstad.
    Sag taraftan yan yatmis.klima enjektor subap alternator sorunlari

• ngn kullanıcısına yanıt
    Evet uzak dura dura araba alamadım 😂 kısmet bakalım bu yaza ümitliyim. Şimdiki fiyatlara hiç alamam. Zoruma gidiyor.. düşer ümidi var ya da normale döner piyasa biraz.. 0 lardsn bahsetmiyorum tabii. 2. El temiz araçlar düşer ve iyi bi şey buluruz umarım.

• Search and Rescue kullanıcısına yanıt
    Arabayı almadan mı yaptınız bu hareketleri yoksa aldıktan sonra mı. Şimdi ben gidip bi araç alıp oraya buraya baktırsam içim rahat eder alırım tabii de, satıcı kabul eder mi mesele o. 🤨 hadi expertiz okey der ama oraya buraya gidelim, gelelim vs uğraşırsa ne ala

• OXMOXTOX O kullanıcısına yanıt
    Siz bunu bildiğiniz halde mi aldınız ? Geçmiş olsun

• quote:

Siz bunu bildiğiniz halde mi aldınız ? Geçmiş olsun
    Yana yattigini biliyordum.Hicbirinde sorun yoktu.6 ayda patladi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OXMOXTOX -- 22 Şubat 2020; 1:11:58 >
  • quote:

Arabayı almadan mı yaptınız bu hareketleri yoksa aldıktan sonra mı. Şimdi ben gidip bi araç alıp oraya buraya baktırsam içim rahat eder alırım tabii de, satıcı kabul eder mi mesele o. 🤨 hadi expertiz okey der ama oraya buraya gidelim, gelelim vs uğraşırsa ne ala
    Ben aracı alırken böyle oldugunu bilmiyordum,satarken ortaya çıktı. Alıcı arkadaş emin olsun diye farklı yerlere götürdüm, en son yetkili servis de öyle deyince fiyattan düşüp sattım aracı.

• Ağır hasar kayıtlı 2 aracım vardı ikisinden de son derece memnundum en ufak sorun yaşamadım bana kalırsa ağır hasar kayıtlı araçlar binici için bu piyasada bulunmaz nimet.

• Ağır hasarlı araçlarda kasko, sigorta ne kadar çıkıyor? Benim 45bin km de hasarsız mokka x e 3bin TL kasko çıkıyor. Herhalde ağır hasarlı olsa 10bin den aşşağı gelmez.

• Sigorta şişirmesi diye birşey yok olsa olsa servisin tamir masrafını şişirmesi olur.

Sigortalar kar amaçlı hizmet ediyorlar. Aracın tamir masrafını değerini belli bir kısmını geçiyorsa parasını sahibine verip aracı sarıyorlar. Aracı alanda dışarda ucuza yapıp satıyor sonra da sigorta şişirmesi bahanesine sağınırak tamir ettiği ağır hasar kayıtlı aracı en yüksek fiyattan satmaya çalışıyorlar.

Bu iş alsattan bile daha fazla kazandırıyor.

Bu da bir sorun. Çünkü yaptıkları araç sağlam değilse öldürür...

• Şaselerde podyelerde direklerde işlem yoksa ,airbaglar sağlam kemerler dirençle kandırılmamışsa ağır hasar kayıtlı araçta alınır. Tabi mekanikte sağlam olmak şartıyla.

• Bende vardı şase direkler temizdi airbagler servisten değişmiş 2 yıl kullandım hiç problem yaşamadım

• ben aldım ve evin ikinci aracı olarak dört senedir hizmet ediyor.

dört sene içinde ön takım problemleri dışında (aks kafası, rot vs. bu her araçta yaşanabilecek şeyler zaten) bakımları dışında bir kuruş masraf etmedim.

önden kazalı. sağ köşeden vurmuşlar, sağ şase demiri yırtık belli ki düzeltilmiş. podyelere kadar gitmemiş ama muhtemelen araç airbag açmış. çünkü airbag sensörlerinin olması gerektiği yerde sensör yok ve sarı renkli airbag kabloları aracın motor bölgesi içinde boşta geziyor. sadece yan hava yastıkları aktif, sensörlerine de baktık yerinde duruyor. emniyet kemerleri muhtemelen dirençle kandırılmış. ön konsol ve direksiyon airbag'i orijinal, hiç bilmeyen biri airbag açtığını anlayamaz. işçilik iyi. ya direksiyon airbag'i ile ön konsolu komple sıfır olarak (ya da çıkma) alıp değiştirmişler ya da tamir edilmiş (pek tamirli gibi durmuyor bence çıkma parçalar takılmış) ön sol far ayağı kırık. radyatörde ezikler oluşmuş ve radyatör sallanıyor, ayakları kırık muhtemelen. motor kaputu, ön tampon, sol far, sağ çamurluk komple değişmiş. ancak bunun dışında başka bir hasarlı ya da değişen yeri yok. arka orijinal mesela, araçta ortadan ikiye kesme de yok.

önden yapılacak bir kazada içinden sağ çıkar mısın soru işareti. ama ayağını yerden kesiyor mu evet kesiyor. en azından tofaş'a göre çok daha sağlamdır bu haliyle bile.

tramer'de ağır hasar kayıtlı diyor ancak bedel yazmıyor. muhtemelen aracı sigorta şirketi birisine ihaleyle sattı, adam aldı kendi toplattı arabayı.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.