Şimdi Ara

KASKOM 1 YIL ICERISINDE KAC KAZADA IPTAL OLUR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
16.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar arasında cok tartısma konusu olan bır konuyu burada sızlerle paylasmak ıstedım
    benım bılgım 1 yıl ıcerısınde 3 kaza olursa 3 ncu kaza da dahıl kasko odeme yapıyor ama tartısma konusu bızde daha farklı yerlere geldı
    kaskoya gore degısır
    kasko da bulunan maddeye gore degısır
    aractakı masraf durumuna gore degısır
    kazaya gore degısır
    kısacası her kafadan bır ses bu konuda sızlerınde yardımcı olmasını beklıyorum

• bu tamamen poliçeye bağlıdır, normalde iki tarafta sözleşmeyi feshetme hakkına sahiptir ama bunun belirli kuralları var, bu sigorta şirketine görede değişkenlik gösterir, 3 defa kaza yapıca poliçe iptali biraz saçma, ancak sigorta şirketleride çok fazla kaza yapan müşterilerini elediklerini duymuştum
  • Merhabalar,

Sigorta şirketleri 2010 yılı itibari ile yeni geçtikleri sistemle artık iyi sürücü kötü sürücü ayrımına gitmektedirler. Bu uygulama ile sigorta şirketleri artık 3 hasar ve üzerinde kasko poliçesini iptal etme yolu gitmektedir. Bu yolla iptal edilmiş bir araç ile başka bir sigorta şirketide kasko poliçenizi yapmamaktadır veya 3 hasar almış iptal edilmemiş yenilemesi gelen poliçeleride bir başka şirket kötü kullanıcı uygulaması yaparak kasko poliçesi düzenlememektedir.

Böyle durumlarda büyük kazalarınız hariç her durumda kasko poliçenizi kullanmanızı önermiyoruz.
  • Okulda bir hoca arabasında kapı sacı değişti ve boyandı,yan ayna kırıldı değişti,çamurluk düzelti boyandı gibi işlemler yaptırdı.Yenilemeye daha 3 ay olmasına rağmen arayıp poliçenin iptal edildiğini söylemişer.Kasko Anadolu Sigorta ...
  • bence bu çok saçma bi kural, tabi poliçede bu madde var ve altına imzanızı atıyorsanız yapacağınız bi şey yok

kimse isteyerek gidipte bugün canım sıkıldı karşıdan gelen kamyonun altına gireyim demez, sonuçta kaza bu

Geçen sene 3 ay içinde 4 kere kaza yapan tanıdıklarım var ve kaskoları iptal olmadı, ama kasko bitip yenileme yapılacağında size kasko yapmıyoruz dediler.
  • sayfalarca yazan seylerı okumak zor gelıyor bıze boyle ceremesını sonradan cekıyrouz ıste
    kımbılır daha ne maddeler var bu kaskoların ıcınde
  • bu aralar kaskomu yenileyeceğim. Araştırmam sonucu şunu anladım ki ucuza kasko olmuyor. Fazladan verdiğimiz her lira ile yeni bir teminat ekleniyor. Eğer işi bilmiyorsak anlamıyoruz tabii ama olay başımıza gelince düşünüyoruz. Mesela bunu da acentaya sormak lazım belki ekstara teminat vererek bunu sınırsız yapabiliriz. Ucuz bir kaskoda belki bu rakam 2'dir. Of çok kafam karışık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RENO 9 KAC KİŞİ TASIYABİLİR
    18 yıl önce açıldı
    Ikıncı 6 ay
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seka_1905

bu aralar kaskomu yenileyeceğim. Araştırmam sonucu şunu anladım ki ucuza kasko olmuyor. Fazladan verdiğimiz her lira ile yeni bir teminat ekleniyor. Eğer işi bilmiyorsak anlamıyoruz tabii ama olay başımıza gelince düşünüyoruz. Mesela bunu da acentaya sormak lazım belki ekstara teminat vererek bunu sınırsız yapabiliriz. Ucuz bir kaskoda belki bu rakam 2'dir. Of çok kafam karışık

Axa Sigortayı öneririm. Kullandıklarımız arasında en iyisi.

Bazı poliçelerde bir yıl içinde, şu kadar TL'ye kadar küçük onarımlar ücretsiz; şu kadarlık hasara kadar kazasızlık indirimidevam diye maddeler vardır. Poliçe almadan önce paketleri iyice öğrenin, poliçe koşullarını okuyun. Okumaya üşendiğiniz yazı üç sayfa.

• dostum haklısın vallaha 3 sayfayı okumaya usenıyoruz
  • İptal olmaz önce senden sür pirim isterler(nakit para) onu ödersin devame der....
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

quote:

Orijinalden alıntı: Seka_1905

bu aralar kaskomu yenileyeceğim. Araştırmam sonucu şunu anladım ki ucuza kasko olmuyor. Fazladan verdiğimiz her lira ile yeni bir teminat ekleniyor. Eğer işi bilmiyorsak anlamıyoruz tabii ama olay başımıza gelince düşünüyoruz. Mesela bunu da acentaya sormak lazım belki ekstara teminat vererek bunu sınırsız yapabiliriz. Ucuz bir kaskoda belki bu rakam 2'dir. Of çok kafam karışık

Axa Sigortayı öneririm. Kullandıklarımız arasında en iyisi.

Bazı poliçelerde bir yıl içinde, şu kadar TL'ye kadar küçük onarımlar ücretsiz; şu kadarlık hasara kadar kazasızlık indirimidevam diye maddeler vardır. Poliçe almadan önce paketleri iyice öğrenin, poliçe koşullarını okuyun. Okumaya üşendiğiniz yazı üç sayfa.

son aracımızla 6 yıl önceki aracımızla 6 yıl toplamda 12 yıl axa sigortadan kaskomuz var, önceden axa-oyak'tı hatta...

mini onarım axa'da yok diye biliyordum, ekletilebiliyor mu? yani ufak tefek şeyleri hasasrızlık bozmadan yapıyorlar mı?

• Generali sigortadan kaskoluydu araç 3 hasar sonrası iptal ettiler kaskoyu poliçenin parasının yarısını geri iade etmişlerdi 840 liraydı poliçe 420 sini iptal ettikten sonra verdiler.

Daha sonra yeni kaskoyu Ak sigorta da yaptırmıştık hiç yapmayız sizin araç artık damgalı demediler daha da ucuza yaptırdık kaskoyu 770 liraya yaptırmıştık.

Oyüzden aracınızda bir hasar oluştuğunda kasko dan hasarı karşılatmaktan korkmayın iptal etseler bile elbet kasko yapan başka bir firma bulunuyor.Bazıları çok yüksek fiyat çekebiliyor bazılarıda üzgünüz yapamıyoruz diyebiliyorlar.İyi araştırmakta fayda var firmaları.

Mesela Trafik sigortası yaptıracaktık başka bir aracımıza Axa 650 lira fiyat çıkarmıştı, Aynı araca Anadolu sigorta dan 350 liraya poliçe almıştık.Firmadan firmaya acayip fiyat uçurumları olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

Generali sigortadan kaskoluydu araç 3 hasar sonrası iptal ettiler kaskoyu poliçenin parasının yarısını geri iade etmişlerdi 840 liraydı poliçe 420 sini iptal ettikten sonra verdiler.

Daha sonra yeni kaskoyu Ak sigorta da yaptırmıştık hiç yapmayız sizin araç artık damgalı demediler daha da ucuza yaptırdık kaskoyu 770 liraya yaptırmıştık.

Oyüzden aracınızda bir hasar oluştuğunda kasko dan hasarı karşılatmaktan korkmayın iptal etseler bile elbet kasko yapan başka bir firma bulunuyor.Bazıları çok yüksek fiyat çekebiliyor bazılarıda üzgünüz yapamıyoruz diyebiliyorlar.İyi araştırmakta fayda var firmaları.

Mesela Trafik sigortası yaptıracaktık başka bir aracımıza Axa 650 lira fiyat çıkarmıştı, Aynı araca Anadolu sigorta dan 350 liraya poliçe almıştık.Firmadan firmaya acayip fiyat uçurumları olabiliyor.

kasko firması olsam her sene ödediği paranın 3-4 katı masraf çıkartana ben de kasko yapmazdım, hatta bi sürücü bu kadar kazaya sebebiyet veriyorsa ehliyeti alınmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Generali sigortadan kaskoluydu araç 3 hasar sonrası iptal ettiler kaskoyu poliçenin parasının yarısını geri iade etmişlerdi 840 liraydı poliçe 420 sini iptal ettikten sonra verdiler.

kasko firması olsam her sene ödediği paranın 3-4 katı masraf çıkartana ben de kasko yapmazdım, hatta bi sürücü bu kadar kazaya sebebiyet veriyorsa ehliyeti alınmalı

Sırf kaza yapılmıyor ki bizim iptal edilen kaskonun hasarlarını anlatayım

1. 2 kere cam patlatıldı birini kasko ücretsiz değiştirdi 2.sini hasardan düştüler camın değeri 250 tl

2. ülkemizin güzel çukurlu yolları sağ olsun araç çukura girdi lastik patladı jant yamuldu değişim yapıldı lastik 250 tl jant yanlış hatırlamıyorsam 500 tl di belki daha yüksekti tam hatırlamıyorum.

3. Kazada tampon ve ön kaput değişti bu hasardan sonra iptal oldu.

Baktığınız zaman sadece tek kaza var diğerleri tamamen dış etkenlerden kaynaklanmış hasarlar ama kasko şirketi için farketmiyor nasıl hasar olduğu direk iptal.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Sırf kaza yapılmıyor ki bizim iptal edilen kaskonun hasarlarını anlatayım

1. 2 kere cam patlatıldı birini kasko ücretsiz değiştirdi 2.sini hasardan düştüler camın değeri 250 tl

2. ülkemizin güzel çukurlu yolları sağ olsun araç çukura girdi lastik patladı jant yamuldu değişim yapıldı lastik 250 tl jant yanlış hatırlamıyorsam 500 tl di belki daha yüksekti tam hatırlamıyorum.

3. Kazada tampon ve ön kaput değişti bu hasardan sonra iptal oldu.

Baktığınız zaman sadece tek kaza var diğerleri tamamen dış etkenlerden kaynaklanmış hasarlar ama kasko şirketi için farketmiyor nasıl hasar olduğu direk iptal.

sizin açınızdan bakıldığında siz haklısınız ancak bu olaylar çok olağan dışı, 12 yıldır kaskomuz var, 6 yılı önceki araçta, 6 yıl şimdiki aracımızda, hiç böyle olaylar başımıza gelmedi, başına gelen sayısının da çok olduğunu sanmıyorum, yoldaki çukura girdiğinde polis çağırıp tutanak tuttunuz mu? olay yerinin fotoları var mı? ya da yetkili herhangi birisi yoldan kaynaklandığını tespit etti mi? bu masrafı belediyeden de tazmin edebilirdiniz. ya da kasko şirketi size ödediği bedeli belediyeden tahsil edebilirdi (belki de etti)

cam neden patlatıldı acaba? (yani kim neden böyle bir davranışta bulunsun, patlatıldı yazdığınız için sordum merakımdan, taş falan gelmiştir yolda, bir yerden bişey düşmüştür mesela)

siz alınmayın ama kaç tane kullanıcı biliyorum, aracın mesela aracın sağ ön ya da arka farı kırılıyor bir kazada renk/parlaklık farkı oluşmasın nasıl olsa kaskolu diyerek ötekini de kendisi kırıyor, bu şekilde kaskolar istismar edildikçe bu tür yaptırımların olması da normaldir. bizim ülkemizde ortalık nasıl olsa kakolu nasıl olsa şirket arabası, diyerek deli gibi araç kullanan, arkadalının arabasının çizik olan parçasının değiştirilmesi için kendi kaskolu arabasıyla çarpıp kaza süsü verenlerden geçilmiyor

• Selamlar.

Aksigorta yetkili acentesi olarak kısa bilgi vermek istiyorum.

Hasarsızlık indirimi oranları 30-40-50-60-65 şeklindedir.

Yıl içinde yaptığınız ilk hasarda, hasarsızlık indiriminiz 1 basamak geriler, ve poliçenizin süresi dolduğunda bu basamaktaki hasarsızlık indirimi oranıyla poliçenizi yeniletebilirsiniz.

Aynı yıl içinde yaptığınız ikinci hasarda, hasarsızlık indiriminiz sıfırlanır. Örneğin 5 sene hasar yapmadınız %65 indirim aldınız ama ertesi sene içinde 2 hasarınız olması durumunda bu indirim tamamen kaybolur. Bu nedenle önerimiz ufak hasarlarınız için kasko poliçenizi kullanmamanızdır. Ufak hasarlarınız için zaten Aksigorta ve bazı şirketler Auto King Hasar servisiyle anlaşmalıdır ve hasarsızlığınız bozulmadan bu servisten yararlanma imkanınız mevcuttur.

Aynı yıl içinde yaptığınız 3. hasar sonucunda hasarınızın parasal boyutuna bakılmadan poliçeniz iptal edilir. Çünkü siz artık şirket için riskli bir müşteri olmuşsunuzdur. Bu uygulama genelde bütün şirketlerde aynıdır. Kasko kişinin tc kimlik numarasına yapışık olması nedeniylede başka bir araç alsanızda kaskonuzun primi yüksek tutarlarda çıkacaktır. (şirketler istatiski verilerle riskli müşterilerine sürprim uygularlar)

Bu uygulamaya tepki göstermeniz ise kendi açınızdan doğru gibi görünsede sigorta şirketlerinin amacının az hasar çok kar olduğunu unutmamak gerekir. Normaldirki sigorta şirketleri riskli ve kendisine zarar veren müşterilerle çalışmak istemezler. Genel mantık şudur; risksiz müşterilerle çalışalım, ama bu müşteriler hasar yaparsada kaliteli bir hizmet sunalım. Bu politika sigorta şirketinin kalitesini göstermektedir. Bunu ise piyasadaki sınırlı sigorta şirketi sağlayabilmektedir. Bu nedenle sigorta şirketinizi seçerken fiyat politikalarından ziyade hasar anında ne kadar yanınızda olduklarını ve ne kadar az brükrasiyle hasar ödediklerini dikkate almanızı tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.