Şimdi Ara

Katalizör mü? Susturucu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
2.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2005 Model Megane 2 aracım var. Km'si 120binde. Araç lpg de tekleme yapıyor benzinde ise çekmeme sorunu yaşıyordum. Ben sorunu gaz ayarında sandım(yani ne kadar ustaya gittiysem öyle dedi) kaç kez ayar yaptırdım ve benzindeki çekmeme olayını da aracın acemisi olduğum için farkedemedim ve conta yandı. Neyse conta yenilendi 500TL gibi bir masraf yaptım. Aracım yine aynı şekilde devam etti ve sorunun eksozdan olduğu sonunda anlaşıldı(Ne kadar acemi usta varsa hepsi bana denk geldi bu yüzden şanssızım). Bir eksozcuya gittim ve katalizörün dağıldığını ve parçalarının eksozu da tıkadığını söyledi. Eksozu kurtaramadık ve 310 tl verip orta ve son susturucuyu orjinale yakınıyla değiştirdim. Katalizörümün içinin boş olduğunu ve euro 2 kalitede bir katalizörü 330 tl ye takabileceklerini söylediler.

Ancak aracımda olan katalizör de orjinal değilmiş yani en az 2.kez dağıtmış bunu. Boş katalizörle gezmek istemiyorum. Çünkü rahatsız edici bir sesi var. Bunun yerine tekrar katalizör taktırırsam tekrar dağıtabileceğini düşünüyorum ancak eksozcu öyle kolay dağılmaz diyor takalım diyor ancak lpgli araçta dağılmama garantisi vermiyorum diyor. Ben de düşünüyorum ki bu dağılma olayını uzun yolda yaparsa başıma bir sürü iş çıkartacak. Susturucu taktırayım diyorum. Bu sefer de araç çok yakmaya başlar diyorlar ancak bu katalizör benim bildiğim sadece benzini geri yakmak için yolluyor motora, lpgde artı bir ekonomikliği yok. Yanlışsam düzeltin. Susturucu ile de muayneden kesinlikle geçmez diyor.

Şimdi karar veremedim. Aracım benzinli olsa hiç düşünmeden tekrar katalizör taktıracağım ama lpg li olunca kafamda sürekli soru işaretiyle mi gezmek zorundayım katalizör ha dağıldı ha dağılacak gibilerinden. Yoksa iyi bir susturucu taktırıp bu sorunu kökünden mi halletmeliyim?

• hocam lpg benzin detayına çok takılma bu bir
    ikincisi kat iptal edip düz boru atabilrsin ama sesten yana sıkıntım var diyorsan o başka
    üçüncüsü ise oraya bir susturucu taktırıp aracın sıkıştrmasını alt devri üst devri bir test edip sorun çıkartmıyorsa onunlada dewam edebilirsin
    çok büyük yakıt farkları olmaz ayrıca egzozcularında en sevdiği lafıdır abi vizeden geçemezsin kat olmadan mutlaka alman lazım araç çok yakar falan filan lafları hayır o kadar fark etmiyor 26 kr yakan araç aynı düzenekte kat iptaliyle 29 kr yakmaya başladı durum o
    neyse hocam vize zamanlarında egzozcular 30 40 tl ye kat kiraliyorlar bunuda aklına yaz şimdi yazdıklarım içinden kafana uyanı seç bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: SMTRSLN

hocam lpg benzin detayına çok takılma bu bir
    ikincisi kat iptal edip düz boru atabilrsin ama sesten yana sıkıntım var diyorsan o başka
    üçüncüsü ise oraya bir susturucu taktırıp aracın sıkıştrmasını alt devri üst devri bir test edip sorun çıkartmıyorsa onunlada dewam edebilirsin
    çok büyük yakıt farkları olmaz ayrıca egzozcularında en sevdiği lafıdır abi vizeden geçemezsin kat olmadan mutlaka alman lazım araç çok yakar falan filan lafları hayır o kadar fark etmiyor 26 kr yakan araç aynı düzenekte kat iptaliyle 29 kr yakmaya başladı durum o
    neyse hocam vize zamanlarında egzozcular 30 40 tl ye kat kiraliyorlar bunuda aklına yaz şimdi yazdıklarım içinden kafana uyanı seç bakalım

hocam işin açığı susturucudan yana aklım şu an katalizör boş ve alt devirlerde bir cansızlık var. susturucu takınca alt devirlerdeki cansızlık düzelir mi? hiç farketmez mi? hiç farketmezse bu alt devirlerde acayip rahatsız ediyor arabanın çekişi

• Kat iptalinde Alt devirlerinde cansızlık olur üst devirlerinde rahatlık hissedersin benim tavsiyem katalik'i iptal etmeyin performansa yönelik birşeyler düşünmüyorsanız bırakın dursun yakıt arttırmaz alt devirlerindcen olmazsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    egzost spirali nedir ne işe yarar
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.