Şimdi Ara

Kaval Koruyucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar model çalışmaları için kaval koruyucu almak istiyorum fakat plastik gibi olanlar biraz pahalı geldi. Birde çorap şeklinde olanlar var cyclone ve green hill marka. Kullananlar varsa yardımcı olabilir mi çorap şeklinde olanlardan alsam işimi görür mu, ayrıca hangi marka daha iyi olur ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ikisi de işini görür ama tavsiye etmem

idmanda tekme çalıştığında kaval kemiği bölgesinin acıması gerek. acımadığı sürece o bölgedeki sinirleri öldüremezsin. heavybagde tekme çalışırken sürekli acıdan duraksarsın. ama zamanla vücudun acıya alışıyor ve bu senin için uzun vadede daha iyi bir gelişme. koruyucuları o yüzden ben kullanmıyorum, kullanmak isteyene de önermiyorum. sert idman yapman senin için her zaman daha iyi olur. tabi bu sana kalmış bir olay

kullanılacaksa da bire bir idman yaptığın antrenman arkadaşının acı çekmemesi için kullanabilirsin. gel gör ki bir muay thai dövüşçüsü olarak ben bunu da tavsiye etmiyorum (buraya hafif bir sırıtma ekle) tekme -yumruk yiyen yerlerinin de acıya ve darbeye alışması için idmanda koruma takmayı şahsen sevmem. ancak sertlik dozu serbest sparringlerde kask takılması iyi olur. gerisi bana gereksiz geliyor

son olarak; söylediğin markaların ürünleri ucuzdur ve gereken korumayı sağlar. alıp kullanabilirsin

• Cevabın için teşekkürler kardeşim. Antrenmanların sertliği konusunda ki düşüncelerine bende katılıyorum ve normal şartlarda kullanmıyorum zaten, fakat salonun dışında fırsat buldukça bir arkadaşla model çalışması yapıyorum onun için gerekli oluyor yani kendi kaval korumarından ziyade tekmelerde karşıya koruma sağlasın diye almayı düşünüyorum. Tekrar teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heathen

ikisi de işini görür ama tavsiye etmem

idmanda tekme çalıştığında kaval kemiği bölgesinin acıması gerek. acımadığı sürece o bölgedeki sinirleri öldüremezsin. heavybagde tekme çalışırken sürekli acıdan duraksarsın. ama zamanla vücudun acıya alışıyor ve bu senin için uzun vadede daha iyi bir gelişme. koruyucuları o yüzden ben kullanmıyorum, kullanmak isteyene de önermiyorum. sert idman yapman senin için her zaman daha iyi olur. tabi bu sana kalmış bir olay

kullanılacaksa da bire bir idman yaptığın antrenman arkadaşının acı çekmemesi için kullanabilirsin. gel gör ki bir muay thai dövüşçüsü olarak ben bunu da tavsiye etmiyorum (buraya hafif bir sırıtma ekle) tekme -yumruk yiyen yerlerinin de acıya ve darbeye alışması için idmanda koruma takmayı şahsen sevmem. ancak sertlik dozu serbest sparringlerde kask takılması iyi olur. gerisi bana gereksiz geliyor

son olarak; söylediğin markaların ürünleri ucuzdur ve gereken korumayı sağlar. alıp kullanabilirsin

Dostum kaval kemiğini alıştırmakla kaval koruyucu kullanmanın ne alakası var? Dünyadaki bütün profesyonel kickboks'cular-Muay thaiciler antremanda sprarring yaparken koruyucu kullanır. Sparringde kaval koruyucu kullanmamak bacağını alıştırmaz tam tersine sakatlıklara yol açar, onu torbanın alt tarafına vura vura ve bir sopayla hamur açar gibi üzerinden geçerek geliştirebilirsin.

Sorunun cevabına gelince ikisi de iş görür dostum ancak genelde çorap gibi giyilenleri pek tavsiye etmem.

• Enes4125 kullanıcısına yanıt
    çoğu genç arkadaş torba döverken de kaval koruyucu takıyor ben o yüzden yazdım oraya. sparringde takarsın yada takmazsın kardeşim eyvallah sakatlık riski zaten her zaman var. profesyonel adamlar bile bacaklarını kırıyor maç esnasında. biz de bazen takıyoruz spar atarken, bazen de takmıyoruz. müsabık sporcu musun bilmiyorum da maçta koruyucu yokken ilginç bir his oluşuyor karşındakine vururken. bir çekinme oluyor tekme atarsam acır mı, oturtabilir miyim, dizine gelirse kırılır anasını satayım tarzında. özellikle ilk maçına çıkan arkadaşlar bunu çok ağır yaşıyor, açık bulsa bile korkusundan vuramıyor. anlatabildim mi?
    bunun önüne geçmek için kaval koruyucusu ve kask olmadan da spar atmayı çok önemli görüyorum. hani o çeneye sağlam bir kroşe yemenin hissiyatını tatmak amacıyla.

aynısı sadece müsabakada değil, sokakta combative durumlarda da geçerli. ben bunu yaşadığım için söylüyorum. biz de ilk başladığımızda aman incinmeyelim diye ne paralar bayılıp donandık ama müsabaka yada sokakta daha kendinden emin bir dövüşçü olabilmek için bu tarz koruyucuları mümkün olduğunca az kullanmak gerek diyorum.

isteyen de kullansın keyfi bilir , ben kendi bakış açımdan anlattım

• quote:

Orijinalden alıntı: Heathen

çoğu genç arkadaş torba döverken de kaval koruyucu takıyor ben o yüzden yazdım oraya. sparringde takarsın yada takmazsın kardeşim eyvallah sakatlık riski zaten her zaman var. profesyonel adamlar bile bacaklarını kırıyor maç esnasında. biz de bazen takıyoruz spar atarken, bazen de takmıyoruz. müsabık sporcu musun bilmiyorum da maçta koruyucu yokken ilginç bir his oluşuyor karşındakine vururken. bir çekinme oluyor tekme atarsam acır mı, oturtabilir miyim, dizine gelirse kırılır anasını satayım tarzında. özellikle ilk maçına çıkan arkadaşlar bunu çok ağır yaşıyor, açık bulsa bile korkusundan vuramıyor. anlatabildim mi?
    bunun önüne geçmek için kaval koruyucusu ve kask olmadan da spar atmayı çok önemli görüyorum. hani o çeneye sağlam bir kroşe yemenin hissiyatını tatmak amacıyla.

aynısı sadece müsabakada değil, sokakta combative durumlarda da geçerli. ben bunu yaşadığım için söylüyorum. biz de ilk başladığımızda aman incinmeyelim diye ne paralar bayılıp donandık ama müsabaka yada sokakta daha kendinden emin bir dövüşçü olabilmek için bu tarz koruyucuları mümkün olduğunca az kullanmak gerek diyorum.

isteyen de kullansın keyfi bilir , ben kendi bakış açımdan anlattım

Dostum bu söylediklerin çok mantıklı, ben maça çıktım ancak kaval koruyucusu vardı. Mesela rakibin bacağına lowkick atacağım zaman korkusuzca asılıyorum ancak koruyucusuz b ukadar cesur atamazdım, orta seviye ve yüksek seviye neyse ancak low kick çok tehlikeli. Genelde kasksız yapmaya alışığım, hatta maçlarda kas takıldığı için şu an kaskla maç yapmaya alışmaya çalışıyorum, bir değişik geliyor kask alışık olmadığım için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nano Ekran Koruyucu cam
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.