Şimdi Ara

(KAYBETTIK) BABAM Yoğun Bakımda ve BANKALAR Üzerimize Geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
3
Favori
10.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Naperva

quote:

Orijinalden alıntı: ayanozer

Kardeşlerinden vekalet al evleri üzerine yap Allah gecinden versin baban vefat ederse reddi miras ile borçları def et.

Bi avukata 300-500 lira verip net bilgi alabilirsin sureç hakkında Allah sabır versin.

Evleri üzerime yaptıktan sonra borçları nasıl defediyorum ? Banka gelip bana yapışmaz mı hepsinden vekalet alınca ?

Borç senin değil.
    Kefil değilsen reddi miras yaptın mı konu kapanır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

120bin borç 400bin ev demişsin 400-120=280 kalır neyi dert ettin ki. O banka dediğin çatır çatır alır haberin olsun öyle takla atarım onu alır bunu satarım dersen banka o taklaların kralını bilir. Ne kadar borcun var ise sat kurtul daha da katlanarak alırlar. Ama kredinin sigorta zımbırtısı vardı öyle çekildiyse kredi bir miktarını karşılıyorlar borcun diye biliyorum.

Bende öyle hesaplıyorum. Önce 2 evide arıza çıkmasın diye üzerime almayı planlamıştım.
    Sonra birini satıp borçları öderim. Sonra dediğim yerde anneme bir ev alacağım tapuyu üzerine yapıp.
    Kalan parayla istanbulda bir ev düşürüp kiraya veririm ya da sermaye yaparım
  • quote:

quote:

quote:

Kardeşlerinden vekalet al evleri üzerine yap Allah gecinden versin baban vefat ederse reddi miras ile borçları def et.

Bi avukata 300-500 lira verip net bilgi alabilirsin sureç hakkında Allah sabır versin.

Evleri üzerime yaptıktan sonra borçları nasıl defediyorum ? Banka gelip bana yapışmaz mı hepsinden vekalet alınca ?

Borç senin değil.
    Kefil değilsen reddi miras yaptın mı konu kapanır

Hayır kefil değilim ama benim bildiğim kredi kartı borçları mirasçılara miras olarak kalıyor ?
    Mirası kabullenmeyince alacağımı istemiyorum dolayısıyla vereceğimde yok diyerek reddi miras açılır
    Yanlış mı hocam. Yani demek istediğim, ben mirası tümden vefat halinde üzerime alırsam doğal olarak borçlarıda üzerime almış olmuyor muyum ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uyumak istemeyen adam

quote:

quote:

Hocam arkadaşın dediğini nasıl atladım bilmiyorum. Dediği gibi babanızdan kalan tüm mirasları bir şekilde üzerinize alın. Ardından allah göstermesi babanız vefat ederse reddi miras davası açarsınız. Bu dava ile babanızdan kalan tüm mirasları reddetmiş olacaksınız. Babanızdan kalan tek miras da borç olacağı için borçtan kurtulmuş olacaksınız. Tabii daireleri vs. önceden üstünüze geçirmezseniz onları da red etmiş olursunuz. Bir avukattan bilgi almanızı öneririm.

Babam vefat etmeden hiçbirşeyi üstüme alamam ki. Vekaletim yok. Benim anlamadığım şu hocam.
    Vefatı halinde kardeşlerimden vekalet alıp iki evide üstüme alabilirim.
    Ondan sonra banka mirası aldığım için bana yine yapışır.

Vefat etmeden üzerime bişey alamam ki alsam bile, mirasçı ben olduğum için borçlarıda bana geçer. yanlışsam düzelt lütfen.

Baban yoğun bakımda ve vefatını bekliyorsanız doktordan bi rapor alarak tahti hacir de gosterebilirsiniz. Kendinde değilken kendisi hakkında kararları alan birisinin olması lazım

• Geçmiş olsun. Evleri üzerine alamıyorsan, hemen evleri sat, daha sonra reddi miras yap. Başka türlü borçlardan kurtulamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_

Geçmiş olsun. Evleri üzerine alamıyorsan, hemen evleri sat, daha sonra reddi miras yap. Başka türlü borçlardan kurtulamazsın.

Hocam nasıl satayım, vekalet yok bişey yok. Tapular babamın adına.
  • Geçmiş olsun. Umudunuzu yitirmeyin. Para konuları da bir şekilde hallolur.
  • Baban daha önceden keşke size devretseymiş evleri
    Geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y.S.E -- 19 Mayıs 2015; 20:16:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelik borcu sıfırlamak olsun. Bankadan sıyırma gibi birşeyi düşünme bile. Aklını alırlar ummadığın anda borç ödememekten içeri. Günlüğü 20 tl den içeride ödersin borcunu. artık kaç sene sürer hesap et. Allah yardımcın olsun borcun var ama elinde ödeyecek imkanın da var o da bişeydir. Hayatın gerçeklerine bakıp yoluna devam edeceksin. Zamanla herşey yoluna girer inşallah.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam arkadaşın dediğini nasıl atladım bilmiyorum. Dediği gibi babanızdan kalan tüm mirasları bir şekilde üzerinize alın. Ardından allah göstermesi babanız vefat ederse reddi miras davası açarsınız. Bu dava ile babanızdan kalan tüm mirasları reddetmiş olacaksınız. Babanızdan kalan tek miras da borç olacağı için borçtan kurtulmuş olacaksınız. Tabii daireleri vs. önceden üstünüze geçirmezseniz onları da red etmiş olursunuz. Bir avukattan bilgi almanızı öneririm.

Babam vefat etmeden hiçbirşeyi üstüme alamam ki. Vekaletim yok. Benim anlamadığım şu hocam.

Vefat etmeden üzerime bişey alamam ki alsam bile, mirasçı ben olduğum için borçlarıda bana geçer. yanlışsam düzelt lütfen.

Baban yoğun bakımda ve vefatını bekliyorsanız doktordan bi rapor alarak tahti hacir de gosterebilirsiniz. Kendinde değilken kendisi hakkında kararları alan birisinin olması lazım

Yoğun bakım raporu var elimde bankalara borcu bir müddet durdurmasını istemek için almıştım ama daha gitmedim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam bakın. Ben hukuk konusunda bilgili değilim ama bir şekilde babanız vefat etmeden önce evleri üzerinize alabilirseniz (kısa süre de olsa bilinci açılır notere onay verir ya da bilinci kapalı oldugu icin aileden biri onun yerine yetkili vs. olabilir da olabilir bunu iyi bir avukatla konuşmalısınız) evler size ait olmuş olur. yani babanız satar gibi size devretmiş olacak. miras olarak değil. daha sonra allah gecinden versin babanız vefat ederse de elindeki tek mal varlığı borcu olacağı için size miras olarak borç gelecek. siz de ben bu mirası istemiyorum diye reddi miras davası açıp borçdan kurtulacaksınız. yani yapmanız gereken hukuken mümkünse babanız vefat etmeden önce daireleri üzerinize alabilmeniz.

eğer alamazsanız snra daireler ve borç birlikte miras olarak gelecek. dairelerden vazgeçemeyeceğiniz için kabul edeceksiniz yanında borç size patlayacak.

• quote:

Muvazaa oluyor güzelim o dediğin şey.O şekilde yapılan tescil yolsuz olur,her zaman iptali istenebilir.Bankaların avukatı salak değildir merak etme.

Bankalar büyük miktarda kredi verirken hayat sigortası adı altında para alıyorlar.Bankaya gidip öğrenmeni tavsiye ederim.Ayrıca hastahane raporuyla beraber gidin borçları yeniden yapılandırmayı deneyin.
    Evde ipotek yoksa aile konutu olduğu için icra yoluyla sattıramazlar diye düşünüyorum.

Üstteki cevap senin için de geçerli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eldarion -- 19 Mayıs 2015; 20:27:36 >
  • Hocam geçmiş olsun, babanın hastalığı ney?
  • Eldarion kullanıcısına yanıt
    Hocam siz hukuk okuyorsunuz ne yapmamı önerirsiniz ? Bu borçtan kurtuluş var mı yoksa illa ödenecek mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

Hocam geçmiş olsun, babanın hastalığı ney?

Hipertansiyondan Beyin kanaması geçirdi ne yazık ki, şuan sadece kalbi atıyor ve bilinci kapalı.
    Ameliyatta edemiyorlar. Yüksek ihtimal beyin ölümü gerçekleşti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eldarion

quote:

Muvazaa oluyor güzelim o dediğin şey.O şekilde yapılan tescil yolsuz olur,her zaman iptali istenebilir.Bankaların avukatı salak değildir merak etme.

Bankalar büyük miktarda kredi verirken hayat sigortası adı altında para alıyorlar.Bankaya gidip öğrenmeni tavsiye ederim.Ayrıca hastahane raporuyla beraber gidin borçları yeniden yapılandırmayı deneyin.
    Evde ipotek yoksa aile konutu olduğu için icra yoluyla sattıramazlar diye düşünüyorum.

İlk mesaj da yazdığım gibi hukuki sureçler hakkında benim de bi bilgim yok. Arkadaşa en az zararla kurtulabileceği en mantıklı yolu söyledim.

Ama banka svukatları itiraz etse de bi sonuç alamazlar bu işlem banka borçlarını ilgilendiren bi durum değil. Evlerde rehin falan yok çünkü borçlunun satışını yaptığı malın ortada olmayan parasını talep edebilir ancak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Eldarion

quote:

İlk mesaj da yazdığım gibi hukuki sureçler hakkında benim de bi bilgim yok. Arkadaşa en az zararla kurtulabileceği en mantıklı yolu söyledim.

Ama banka svukatları itiraz etse de bi sonuç alamazlar bu işlem banka borçlarını ilgilendiren bi durum değil. Evlerde rehin falan yok çünkü borçlunun satışını yaptığı malın ortada olmayan parasını talep edebilir ancak.

Maalesef gayrimenkuller de terekeye dahildir.Aile konutu olmadığı sürece sattırılabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_

Geçmiş olsun. Evleri üzerine alamıyorsan, hemen evleri sat, daha sonra reddi miras yap. Başka türlü borçlardan kurtulamazsın.

Hocam nasıl satayım, vekalet yok bişey yok. Tapular babamın adına.

Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. Çok zor durum, bizim gibi hukuk eğitimini tamamlamamışlar için fazla karışık. Bence forumun hukuk bölümüne bu olayı yaz. Elbet yardım eden bir kaç avukat çıakcaktır.
  • Güvenemiyorum ama konu tutarsa csb

• quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

Evleri sat 300 bin tlyi bankaya at ayda 3000 faiz gelir onlada yasa

Bu haftaki hayatımı nasıl mahvedebilirim yarışmanın 1. sisiniz, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.