Şimdi Ara

(KAYBETTIK) BABAM Yoğun Bakımda ve BANKALAR Üzerimize Geliyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
3
Favori
10.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    30 bin krediyi sigorta Karşılar diye düşünüyorum. 90 bin borç kalıyor. Yapılandırsam bile ödeyemem. Çünkü öğrenciyim ve babamın işi yok hocam.

Neden sigorta ve miras işi tutmasın ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum borç konusunda bir şey diyemicem ama çoğu zaman bankalar vefata karşı sigorta yapmayı şart koşuyor. Babanıza çok üzüldüm, niye hastaneye düştü hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carmella

Dostum borç konusunda bir şey diyemicem ama çoğu zaman bankalar vefata karşı sigorta yapmayı şart koşuyor. Babanıza çok üzüldüm, niye hastaneye düştü hocam?

Hipertansiyon. Beyin kanaması geçirdi hocam.
    Krediye sigorta varmış, kartlara yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muallim Murat -- 20 Mayıs 2015; 2:29:46 >
  • Neyse geçmiş olsun tekrar
    30 bin kredi büyük ihtimalle silinir, geriye 90 bin lira kalır.

1 ev satıp 90 bini öndersiniz, kalan parayla daha küçük bir ev alabilirsiniz.

Tekrar çok geçmiş olsun...
  • Teşekkür ederim umarım Gözünü açarda bunlar masal olarak kalır... Kendisi bana akıl verir.

Hepinizden Allah Razı olsun arkadaşlar. Saolun.

• Zebaniyi bekliyorum kimseye güvenim kalmadı...
  • Allah yardım etsin kardeşim

• Kredi borcunu mutlaka redd-i miras yap, biz yapmadık 750 bin tl borç ödedik hala daha ödüyoruz kart borcu hakkında bilgim yok galiba onları kapatmak için kredi kullandırıyor bankalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayanozer

Kardeşlerinden vekalet al evleri üzerine yap Allah gecinden versin baban vefat ederse reddi miras ile borçları def et.

Bi avukata 300-500 lira verip net bilgi alabilirsin sureç hakkında Allah sabır versin.

avukata gerek kalmamış ki.
  • Hocam bir tanıdığın başına gelmişti, kredinin ödenen kısmı mirascılara ödendi. Kalanı ise sigorta tarafından karşılandı.
  • geçmiş olsun hocam allah şifa versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: macsimust

Hocam bir tanıdığın başına gelmişti, kredinin ödenen kısmı mirascılara ödendi. Kalanı ise sigorta tarafından karşılandı.

Nasıl yani ödediği parayı geri mi ödediler ?

• Hocam yapabileceğin tek şey bir avukata tüm olayı anlatmak bilgi almak. Arkadaşın yazdığı reddi miras mantıklı geliyor ancak baban yoğun bakımdayken evleri nasıl başkasının üzerine yapılacak o da önemli.
  • geçmiş olsun hocam.

bende 2 ay önce dedemi aynı hastalıktan kaybettim. 4 ay yoğun bakımda kalmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naperva

Arkadaşlar Babam Şuan yoğun bakımda ve pek ümidimiz yok. Doktor kendini hazırla dedi geçen hafta...
    Babam hariç biz 5 kişiyiz.

Kendisinin 30 bin kredi 90 kart olmak üzere 120 bin lira bankalara borcu var.
    Ve bankalar üzerimize gelmeye başladı bile. 2 dairemiz var. ikisi 400 bin lira yapıyor.
    Biri oturduğumuz ev biride 1000 liraya kirada. Bu 120 milyar borcu nasıl yapılandıracağımı bilmiyorum.
    Bir ev mi satıp toptan ödesem, napsam kafam allak bullak oldu...

Evlerde ipotek falan yok. Belki diyorum SİGORTA Vardır kredi kartı ve kredilerde.

İnşallah ayağı kalkar ama ailemi düşünmek zorundayım. Vefatı durumunda kardeşlerimden vekalet alıp borçlarını sileceğim.
    Sormak istediğim birşey var. Kredi sigortası diye bir şey var mıdır vefat durumunda borçları silinir mi ? Kredi ve kredi kartı borçları.

Ve Özel sağlık-hayat sigortası olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ?

Evimizi alıcaklar diye çok korkuyoruz. Ve ne yazık ki ben üniversite öğrencisiyim diğer kardeşleriminde eli ekmek tutmuyor henüz.

Bankalara borcunu hep zamanında ödemiş. Yani şuana kadar tıkır tıkır ödemiş hep. O yüzden şuan fazla sıkıştırmıyorlar.
    Ama 1-2 ay sonra ödemeler geldiğinde haciz getirirler. 10-20 değil ki faiziyle 125 milyar borç...

Hem babamın acısını yaşıyorum hemde maddi olarak toparlamaya çalışıyorum ailemi, yüküm ona bişey olmadan şimdi bile çok ağır

Lütfen tecrübeli abilerim yol göstersin, yaş 23. Babama bişey olursa ailemin başı ben olacağım.
    Ve bu yükün altına ben gireceğim...

Babam İçin DUA edin...

Allah sifalar versin.Vefat durumunda borç silinmez hatta borç mirasciya bile geçebilir. Dikkatli olun. Dikkatli olursanız 1 kuruş dahi ödemezsınız bir avukata danışın size detayı anlatsın tereke hakkında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkuazımsı -- 20 Mayıs 2015; 4:20:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ayanozer

Kardeşlerinden vekalet al evleri üzerine yap Allah gecinden versin baban vefat ederse reddi miras ile borçları def et.

Bi avukata 300-500 lira verip net bilgi alabilirsin sureç hakkında Allah sabır versin.

Yok oyle bir dunya zeki arkadasim sen hem reddi miras yapacaksin, hem evleri uzerine alacaksin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CBE59604 -- 20 Mayıs 2015; 5:08:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bildiğim evlerde iptoek yoksa banka hiç bir şekilde el koyamaz anca icralık yapar icrada muhatap bulamayacağı için pek sıkıntı yok Allah şifa versin kardeş. Baba vefat ederse eğer (Allah göstermesin) vekalet al kardeşlerinden kendi üstüne yap.

Son olarak o kadar yüksek meblağ kredi çektiyse muhtemelen sigortalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Virüsü -- 20 Mayıs 2015; 5:15:18 >
  • bu miras işinden hiç anlamam ama baban miras'da borçları bi kardeşine verse daireleride sana verse o borcu alan kardeşin reddi miras yapınca daire sizde kalır borçta olmaz
  • Hayattayken vekalet Almananın bir yolu olsa herşey daha hızlı olur.

• daireleri vekaletle hemen soyadi farkli olan birinin uzerine gecir baban vefat ederse kesinlikle borcu odemek zorunda degilsiniz dairelerde olmayinca anca 3 un birini alirlar

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.