Şimdi Ara

(KAYBETTIK) BABAM Yoğun Bakımda ve BANKALAR Üzerimize Geliyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
3
Favori
10.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Vefat etmeden vekalet alan birini tanıyor musunuz hocam ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • allah sifa verdin öncelikle. kredi için hayat sigortası yapılıyor cekerken. en basit 2000 tl kredi için hayat sigortası yaptırılmıştı ve yanılmıyorsam tum borc için yapılıyor kalan için değil. kredi kartları içinse belki kendisi yaptırmıştır. ekstrelere hesapları kontrol edin , sigorta odemesi var mı diye.

allah korusun durum kotu biterse, evler kimin üzerine? şayet babaya ait değilse ve babanın üzerinde başka bişi yok ise reddi miras ile babanın tum malvarlığı ve borçlarımdan feragat edebilirsin ama shk dan maaşıda kaybedebilirsin. bunu bir avukata sorman lazım.

ek bunları yazarken farkettim, şayet kartlar çok eskiyse kefilli çıkarılmış olabilir. banka tarafındanda incelemek lazım. şayet kredi kartlarında kefil var ise size yansıma kefile yansıt borç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jonywayt -- 20 Mayıs 2015; 7:08:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: luzyto

daireleri vekaletle hemen soyadi farkli olan birinin uzerine gecir baban vefat ederse kesinlikle borcu odemek zorunda degilsiniz dairelerde olmayinca anca 3 un birini alirlar

borç yasal varislere geçer ve haciz durumu söz konusu olur. ev içerisinde alacakları yeterli olmazsa çalışan çocukların annenin maaşının 1/3 une kadar haciz gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jonywayt -- 20 Mayıs 2015; 7:09:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dengesizherif

bu miras işinden hiç anlamam ama baban miras'da borçları bi kardeşine verse daireleride sana verse o borcu alan kardeşin reddi miras yapınca daire sizde kalır borçta olmaz

tum miras eşit bolunur. farklı bişi varsa banka enayimi bırakmaz peşini

• Arkadaş halen onu al bunun üzerine geçir ıvır zıvır konuşuyonuz. O krediler verilirken ansiklopedi gibi evraklar imzalatıyorlar kaçınız açıp baştan sona okudu okusanız ne anlayacaksınız o da ayrı konu işte o anlayamadığınız sayfalarda bu tarz durumlarda nasıl işlem yapılacağı yazıyor. Sizin aklınız kadar bankanınki yok mu sanıyorsunuz. Banka avukatı ne diye var adamların işleri bu. Söküp almak. Krediyi ver adam ölsün allah rahmet eylesin borcunuzu sildik gitti mi diyecekler. O mal mülk el değiştirme işlemlerinin hepsinin peşine düşerler. İstediğin avukatı tut kredideki imzayı attığında ölsen bile varislerin kurtulamaz

• Kardesim gecmis olsun en acilinden vekalet al kendi ustune yada ailenden bir bireyin uzerine al evleri ipotek filan gosterme.Bunun disinda 3 4 ay odeme yapmasan icra hemen gelicek bisey degil 6 7 ayda icra gelir evi haciz olarak gosterir ama sen her ihtimale karsi direk evi baskasinin uzerine al.Allah sifa versin

• Ölüm durumunda borçlar silinir diye biliyorum araştırmanda fayda var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zorunlu kredi sigortası var. alırken yapmak zorunda. o yüzden babana bir şey olursa borç sigorta şirketine kalır. üstüne alma borcu. evi falan da satma. beklettir bir şekilde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah yar ve yardımcınız olsun hocam.

• Kredileri sigorta şirketi öder ama kart borçları ne olur bilemiyorum.

• kredi yapilirken sigorta olmasi lzm sigortaninda borcu silmesi lzmben boyle bikiyorum allah yrdimciniz olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlreadyTR -- 20 Mayıs 2015; 7:49:42 >
  • Hayat sigortası varsa kredi borcu silinir ve ödediğiniz paralar size iade edilir aklında bulunsun. Kredi kartı borcunu bilemeyeceğim ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mollyket

quote:

Orijinalden alıntı: Mcuk

Kalpsiz biri gibi gözükmek istemem ancak artık böyle konulara inanasım yok.Geçen gün annem öldü konusunu hatırlayan vardır.Git konu dışı özel'e aç.Hit kasmak için buralarda sürünme orada açsan kimse dalga geçmez

Aynısını söylemek için geldim. Bu tarz konular konu dışında genelde dikkat çekmek isteyenler tarafından senaryo ürünü oluyor. Belki doğrudur, bilemem ama konu dışındaki bu tarz konular gözüme hep fake potansiyeli görüyor.

Naperva yi daha onceden de biliyorum. Konu gercek buyuk ihtimal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Naperva

quote:

Orijinalden alıntı: uyumak istemeyen adam

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam geçmiş olsun. Daireleri ipotek gibi gösterip borcu ödemek için yapılandırsanız. sonra daireleri kiralayıp geliriyle ödemeye çalışsanız mümkün değil midir acaba? Mantıken uygun geldi ama böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum hiç bilgim yok ipotek ve kredi vs. konularında

Ben iki daireyide satıp borcu ödeyip kalan parayla anneme bir daire almayı düşünüyorum antalyada evler çok ucuz.
    Kalan parayla napılır bilmiyorum şimdilik. Bir ev benim var, bir ev oturduğumuz...

Napıcağımı şaşırdım

Hocam daireleri direkt satayım şak diye borcu kapayıp kurtulayım demek güzeldir, kolaydır. Ama dediğim şekilde birkaç sene idare edebilir ve 2 daire elinizdeyken borçları kapayabilirseniz sizin için çok daha iyi olacaktır. 0 borç ve 400 bin tl ederinde 2 daireniz oldugunu düşünürseniz.

Hocam 120 bin lira dile kolay. Ben henüz öğrenciyim. Birinden kira alarak okuyordum. Diğer evde ailem yaşıyor.
    Çalışan zaten yoktu babamdan başka... Nasıl yapabilirim, nasıl ederim bilmiyorum...

O halde 2 daire 400 bin demiştiniz birini 200 bin lira olarak sayıyorum. Sadece ailenizin oturduğunu satın. 120 bin lirası ile borcu kapayın geriye kalan 80 bin lira ile antalya taraflarında annenize yetecek kadar küçük de olsa güzel bir ev bulabilirsiniz ben de muğladayım. Diğer evin kira geliriyle yaşamaya devam edin hocam. Okulunuz vs. bitip iş vakti gelince daha sağlıklı düşünebilirsiniz. Olmadı o zaman satar daha büyük bir iş için sermaye edersiniz. ya da zaten işiniz varsa siz oturursunuz. yerleriniz uyuşmazsa da kiraya devam edersiniz yani direkt satmanızı önermem elinizde bir güvence olmalı bence

Anneme zaten emekli maaşı kalıyor ufak biryerde yaşasa sıkıntı çekmez.

Annene kalan emekli maaşından kesilir o borç gene. Annenin de dava açması gerek.

Baban ne iş yapıyorsa o işi devam ettirme imkanın yok mu ? Evleri ölü fiyatına satıp ta borçları ödemeye kalkışma. Yapılacak en kolay şey. Taksit e bağlama gibi durumun varsa öyle bir şey deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

Arkadaş halen onu al bunun üzerine geçir ıvır zıvır konuşuyonuz. O krediler verilirken ansiklopedi gibi evraklar imzalatıyorlar kaçınız açıp baştan sona okudu okusanız ne anlayacaksınız o da ayrı konu işte o anlayamadığınız sayfalarda bu tarz durumlarda nasıl işlem yapılacağı yazıyor. Sizin aklınız kadar bankanınki yok mu sanıyorsunuz. Banka avukatı ne diye var adamların işleri bu. Söküp almak. Krediyi ver adam ölsün allah rahmet eylesin borcunuzu sildik gitti mi diyecekler. O mal mülk el değiştirme işlemlerinin hepsinin peşine düşerler. İstediğin avukatı tut kredideki imzayı attığında ölsen bile varislerin kurtulamaz

Kardeşim niye bilip bilmeden konuşuyorsunuz. Kredi alırken hayat sigortası yapılır zorunlu olarak. Öldüğün zaman borcun silinir ve ödediğin para da geride kalanlara iade edilir. Az araştırın. Yanlış bilgilendirmeyin milleti.

• Erbaa82 kullanıcısına yanıt
    Nereden zorunlu oluyormuş ben 60bin lira çektim öyle bir sigorta olayım yok. Ne olacak şimdi

• Kredilerde zorunlu sigorta var, Allah korusun babana bir şey olursa sigorta karşılayacak.

Sakın cahillik etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

Nereden zorunlu oluyormuş ben 60bin lira çektim öyle bir sigorta olayım yok. Ne olacak şimdi

Ev kredilerinde zorunlu. İhtiyaç kredisinde de birkaç sene öncesine kadar zorunluydu ama artık bazı bankalar zorunlu tutuyor bazı bankalar da tercihe bırakıyor.

• bizde ev kredisi çektik babama zorunlu sigorta yaptılar eğer vefat ederse borç silenecek. csb gibi geldi.

• Allah kolaylık versin. Bankaların hepsi kan emici.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.