Şimdi Ara

(KAYBETTIK) BABAM Yoğun Bakımda ve BANKALAR Üzerimize Geliyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
203
Cevap
3
Favori
10.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

Evleri sat 300 bin tlyi bankaya at ayda 3000 faiz gelir onlada yasa

300.000 TL ile borsaya girmek varken, 300.000 TL ile restoran açmak varken neden 300.000 TL üzerinden ayda sadece 3.000 TL kazanmak istesin ki?

Çok küçük düşünüyorsunuz...
  • 30 bin liralik kredi için kesin konuşuyorum o borcu odemezsiniz , zira artik en ufak kredi de dahi yasam sigortası zorunlu o olmadan kredi alamazsınız, kredi kartları için bisey diyemeyeceğim ama geçmiş olsun allah şifalar versin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayat sigortası genelde tüm kredi tiplerinde yapılıyor.
    Dert etme. Evlerde ipotek yok diyorsun. Babanın üstüne ise vekalet toplayarak kendi üstüne veya;
    "emlak vergisinden kurtulmak için, ev hanımı olan annenin üzerine" yaparsın olur biter...

Evleri satmak gibi bir ahmaklık sakın yapmayın.

Önce banka telefondan bunaltmaya başlar, ay geçer yazı yollar, bir ay daha geçer
    avukattan yazı gelir haciz için, bir ay daha geçer memurlar kapınızı çalar, onlarıda kapıya geldikçe şu kadar günde ödeyeceğim diye imzalar geri gönderirsin.
    Kısacası 5,6 ay vaktiniz var. sağlam bir avukata danışın evleri kurtarmaya bakın,
    kredi zaten sigortadan karşılanır, ama kart için nasıl bir yasal süreç var bilmiyorum.
  • Kardeş bak hazır borçlar avukatlık olmamış ve icra takibi başlamamışken evleri başkasının üzerine geçir bir an önce.Aksi halde haciz gelir ve adamlar satışa çıkarma hakkına sahip olur.Babanın üzerine ne varsa satış yap en fazla tapuda 2 daire için 8-10 bin masraf edersin ve evlere birşey olmaz.Bundan sonra bankaya borç falan ödeme zorlanıyorsan hiçbir şey olmaz.Sadece baban kara listeye düşer ve bankalardan 5 yıl süreyle kredi alamaz o kadar.Senin gibi onbinlerce borcu olan var bankaya enayilik edip ödeme onlar zaten kredi verirken sigorta yapıyorlar(senin paranla) ve ödenmeyen krediler için sigortadan para alıyorlar.Kıssadan hisse rahat ol,dert etme evleri tanıdığa geçir rahat rahat takıl

Edit:Yukardaki arkadaş kapınıza gelirler falan demiş.Kimse kapıya gelmez.Ev icrası kalktı gibi.Avukat harç yatırcak,nakliye tutacak,yolluk yatırcak,yedieminde depo kiralıyıp parasını vericek de senden aldığı 2 eşyayı ihaleyle ucuza satıp karşılıycak.Bunu kimse yapmıyor artık çünkü ihaleden gelen paranın en az 5 katı harcaması lazım banka avukatının.Ayrıca evde 2 tv ya 2 buzdolabı varsa 1 tanesini alabilir.1 tane varsa alamaz yaşam hakkı olduğu için.O yüzden korkmana gerek yok dediğimi yap ben bütün gün adliyedeyim bilirim bu süreci.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi groll -- 20 Mayıs 2015; 1:06:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Hayat sigortası genelde tüm kredi tiplerinde yapılıyor.
    Dert etme. Evlerde ipotek yok diyorsun. Babanın üstüne ise vekalet toplayarak kendi üstüne veya;
    "emlak vergisinden kurtulmak için, ev hanımı olan annenin üzerine" yaparsın olur biter...

Evleri satmak gibi bir ahmaklık sakın yapmayın.

Önce banka telefondan bunaltmaya başlar, ay geçer yazı yollar, bir ay daha geçer
    avukattan yazı gelir haciz için, bir ay daha geçer memurlar kapınızı çalar, onlarıda kapıya geldikçe şu kadar günde ödeyeceğim diye imzalar geri gönderirsin.
    Kısacası 5,6 ay vaktiniz var. sağlam bir avukata danışın evleri kurtarmaya bakın,
    kredi zaten sigortadan karşılanır, ama kart için nasıl bir yasal süreç var bilmiyorum.

Diyelim vekalet toplayıp üzerime aldım. Borcunda üstlendim. 30 bin sigorta krediyi kapattı 90 bin lira kredi kartını nasıl ödeyeceğim ki hocam.
    Memur geldi geri yolladık nereye kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: groll

Kardeş bak hazır borçlar avukatlık olmamış ve icra takibi başlamamışken evleri başkasının üzerine geçir bir an önce.Aksi halde haciz gelir ve adamlar satışa çıkarma hakkına sahip olur.Babanın üzerine ne varsa satış yap en fazla tapuda 2 daire için 8-10 bin masraf edersin ve evlere birşey olmaz.Bundan sonra bankaya borç falan ödeme zorlanıyorsan hiçbir şey olmaz.Sadece baban kara listeye düşer ve bankalardan 5 yıl süreyle kredi alamaz o kadar.Senin gibi onbinlerce borcu olan var bankaya enayilik edip ödeme onlar zaten kredi verirken sigorta yapıyorlar(senin paranla) ve ödenmeyen krediler için sigortadan para alıyorlar.Kıssadan hisse rahat ol,dert etme evleri tanıdığa geçir rahat rahat takıl

Abi bende adam vefat etmemişken nasıl başkasının adına alırım diyorum zaten, öyle bir ihtimal yok ki. Nasıl ödeme boşver diyorlar anlamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Naperva

quote:

Orijinalden alıntı: groll

Kardeş bak hazır borçlar avukatlık olmamış ve icra takibi başlamamışken evleri başkasının üzerine geçir bir an önce.Aksi halde haciz gelir ve adamlar satışa çıkarma hakkına sahip olur.Babanın üzerine ne varsa satış yap en fazla tapuda 2 daire için 8-10 bin masraf edersin ve evlere birşey olmaz.Bundan sonra bankaya borç falan ödeme zorlanıyorsan hiçbir şey olmaz.Sadece baban kara listeye düşer ve bankalardan 5 yıl süreyle kredi alamaz o kadar.Senin gibi onbinlerce borcu olan var bankaya enayilik edip ödeme onlar zaten kredi verirken sigorta yapıyorlar(senin paranla) ve ödenmeyen krediler için sigortadan para alıyorlar.Kıssadan hisse rahat ol,dert etme evleri tanıdığa geçir rahat rahat takıl

Abi bende adam vefat etmemişken nasıl başkasının adına alırım diyorum zaten, öyle bir ihtimal yok ki. Nasıl ödeme boşver diyorlar anlamıyorum.

Kardeşinden vekalet alman birşey ifade etmez.Babanın sanırım vekalet verme durumu yok.Bu durumda intikal yaptırıp(vefat durumunda-umarım olmaz) miras yoluyla tapu kardeşin-sen ve annen arasında paylaştırılacak.Ancak bu biraz zaman alır.Ondan sonra birinin üzerine satış yapar tapuyu geçirirsin.Bu esnada babandan gelecek borcun hacize düşmemesi için oyalaman gerekebilir.(Bunu iyi bir avukata danış)

Diğer bir noktada babanın bilinci açıksa yoğun bakımda vekalet verdirebilmesinin bir yolu olabilir.Keşke önceden vekalet alsaymışssınız.Bilen bir avukat bulun.Umarım babanız sağlığına kavuşur başta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi groll -- 20 Mayıs 2015; 1:16:28 >

• quote:

Arkadaşlar Babam Şuan yoğun bakımda ve pek ümidimiz yok. Doktor kendini hazırla dedi geçen hafta...
    Babam hariç biz 5 kişiyiz.

Kendisinin 30 bin kredi 90 kart olmak üzere 120 bin lira bankalara borcu var.
    Ve bankalar üzerimize gelmeye başladı bile. 2 dairemiz var. ikisi 400 bin lira yapıyor.
    Biri oturduğumuz ev biride 1000 liraya kirada. Bu 120 milyar borcu nasıl yapılandıracağımı bilmiyorum.
    Bir ev mi satıp toptan ödesem, napsam kafam allak bullak oldu...

Evlerde ipotek falan yok. Belki diyorum SİGORTA Vardır kredi kartı ve kredilerde.

İnşallah ayağı kalkar ama ailemi düşünmek zorundayım. Vefatı durumunda kardeşlerimden vekalet alıp borçlarını sileceğim.
    Sormak istediğim birşey var. Kredi sigortası diye bir şey var mıdır vefat durumunda borçları silinir mi ? Kredi ve kredi kartı borçları.

Ve Özel sağlık-hayat sigortası olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ?

Evimizi alıcaklar diye çok korkuyoruz. Ve ne yazık ki ben üniversite öğrencisiyim diğer kardeşleriminde eli ekmek tutmuyor henüz.

Bankalara borcunu hep zamanında ödemiş. Yani şuana kadar tıkır tıkır ödemiş hep. O yüzden şuan fazla sıkıştırmıyorlar.
    Ama 1-2 ay sonra ödemeler geldiğinde haciz getirirler. 10-20 değil ki faiziyle 125 milyar borç...

Hem babamın acısını yaşıyorum hemde maddi olarak toparlamaya çalışıyorum ailemi, yüküm ona bişey olmadan şimdi bile çok ağır

Lütfen tecrübeli abilerim yol göstersin, yaş 23. Babama bişey olursa ailemin başı ben olacağım.
    Ve bu yükün altına ben gireceğim...

Babam İçin DUA edin...

Evi göster dostum. Sıkıntılı günlerindesin baska birşeyi çekecek halin yoktur.

• CSB beyler. İnanın bana.
  • aynısının benim başıma geldiğini düşündümde çok kötü bir durum Allah şifa ersin babana ,dairelerin fiyatlarının ayrı ayrı ne kadar olduğunu söylerseniz arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilirler daireleri elden çıkarmamaya çalışın uzun vadeli krediyle evin kirası krediyi ödeyebilir 1000 tl iyi bir kira bu ilerde artar en kötü ihtimal ucuz olan evi satarsınız 90.000 tl yi kapatırsın baban ne iş yapıyor bilmiyorum ama onuda amca-dayı yardımıyla devam ettirebilirsen ek gelir olur
  • farmcanna F kullanıcısına yanıt
    Evi sat mı demek istediniz ipotek gösterip borcu kapatmaya çalışmı dediniz ?

• Krediler alınırken babanin saglik durumu yerinde miydi ?

• 01virüs01 kullanıcısına yanıt
    Evler 200' er bin lira. Babamdan devralacak işim yok ve akrabalar el uzatmaz hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: purpleandbeyond

Krediler alınırken babanin saglik durumu yerinde miydi ?

Evet hocam, yerindeydi ve geciktirmeden öderdi. Evrakları bende Mayıs taksitleri bile ödenmiş 10 gün evvel.

• İlk önce araba almaktan vazgeçebilirsin mesela...

http://forum.donanimhaber.com/m_105490826/f_//tm.htm#105526314

Buram buram csb kokuyor ama değilse diyerekten bir iyi niyette bulunalım; Allah yardımcın olsun.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: purpleandbeyond

Krediler alınırken babanin saglik durumu yerinde miydi ?

Evet hocam, yerindeydi ve geciktirmeden öderdi. Evrakları bende Mayıs taksitleri bile ödenmiş 10 gün evvel.

Herhangi bir vefat olayında eğer kefillik durumu yoksa borclar aileye kalmaz. Ama bankalarda bununla ilgili siz bilerek kredi çektiniz vs. gibi sacma sapan nedenler bulup sizi baya ugrastiracaktir. Ama en önemlisi umarim babaniz iyilesir

• Meteormta kullanıcısına yanıt
    Babam cuma günü hastaneye düştü.
    Ananıza bacınıza sövdürtmeyin, bak...

• Allah Razı olsun biraz araştırdım da kart borcu miras olarak kalıyormuş hocam. kredi halloluyormuş sadece.

Ödememe gibi bişey SÖZKONUSU olsa keşke.

• quote:

Arkadaşlar Babam Şuan yoğun bakımda ve pek ümidimiz yok. Doktor kendini hazırla dedi geçen hafta...
    Babam hariç biz 5 kişiyiz.

Kendisinin 30 bin kredi 90 kart olmak üzere 120 bin lira bankalara borcu var.
    Ve bankalar üzerimize gelmeye başladı bile. 2 dairemiz var. ikisi 400 bin lira yapıyor.
    Biri oturduğumuz ev biride 1000 liraya kirada. Bu 120 milyar borcu nasıl yapılandıracağımı bilmiyorum.
    Bir ev mi satıp toptan ödesem, napsam kafam allak bullak oldu...

Evlerde ipotek falan yok. Belki diyorum SİGORTA Vardır kredi kartı ve kredilerde.

İnşallah ayağı kalkar ama ailemi düşünmek zorundayım. Vefatı durumunda kardeşlerimden vekalet alıp borçlarını sileceğim.
    Sormak istediğim birşey var. Kredi sigortası diye bir şey var mıdır vefat durumunda borçları silinir mi ? Kredi ve kredi kartı borçları.

Ve Özel sağlık-hayat sigortası olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ?

Evimizi alıcaklar diye çok korkuyoruz. Ve ne yazık ki ben üniversite öğrencisiyim diğer kardeşleriminde eli ekmek tutmuyor henüz.

Bankalara borcunu hep zamanında ödemiş. Yani şuana kadar tıkır tıkır ödemiş hep. O yüzden şuan fazla sıkıştırmıyorlar.
    Ama 1-2 ay sonra ödemeler geldiğinde haciz getirirler. 10-20 değil ki faiziyle 125 milyar borç...

Hem babamın acısını yaşıyorum hemde maddi olarak toparlamaya çalışıyorum ailemi, yüküm ona bişey olmadan şimdi bile çok ağır

Lütfen tecrübeli abilerim yol göstersin, yaş 23. Babama bişey olursa ailemin başı ben olacağım.
    Ve bu yükün altına ben gireceğim...

Babam İçin DUA edin...

120000 borcu 1000 lira kirayla ödemen mümkün değil çünkü 10 senede 144000 tl ortalamada 50000 tl nin geri ödemesi.Borcun 120000 olduğundan ara ödemeler vs olmadan o parayı hayatta ödeyemezsin.Bence en güzeli faiz falan işletmeden evin birini satıp 110000 lik başka bir ev alman.Bu şekilde borç 30000 civarına iner erken ödemeden dolayı ( kredi kartı borcu kapanacak bu parayla mutlaka çünkü diğer kredi yeniden yapılandırılabilir fakat kartlarda asgari ödenmediği takdirde yüzde 5 faiz işletme hakkıdır bankanın) sonrasında aldığın evden gelecek kirayla(öğrenci semti ve çok lüks bir yer olmaması tercih sebebi yüksek kira alabilmen adına) 30000 civarı borcu yeniden yapılandırırsın.Banka iyimser olasılıkla 7 senelik 50000 civarı bir fatura çıkarır sana fakat düze çıkarsın.Kira geliri olmadığından durumunuz biraz problemli olabilir.

Reddi miras, hayat sigortası olayının tutacağını zannetmiyorum banka 60 lira için dava açabilecek kapasitede ( bkz garanti bankası hesap işletim ücretleri) zaten büroyla genel anlaşmaları var o sebepe borcu temizlemek en iyisi.Ülkede en ters düşülmeyecek 3 kurumdan biri bankalar,kredi puanı düşürme-kara liste gibi bir durumda hayatın boyunca kredi alamayacağın gibi kredi kartı da alamazsın.Özetle burda yazan 2-3 şark kurnazı yerine borcu bir şekilde kapatma yoluna git.

çok geçmiş olsun ayrıyetten,olası bir kötü durumda sakın takla attırtma kartlara ya da borç yapılandırma adı altında yerlere başvurma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bordo_BERE -- 20 Mayıs 2015; 2:20:13 >

• dediğin gibi 300bin lira ederi var ise evlerin bankaya bunlardan birini ipotek gösterip kredi rahatlıkla alabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.