Şimdi Ara

(KAYBETTIK) BABAM Yoğun Bakımda ve BANKALAR Üzerimize Geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
203
Cevap
3
Favori
10.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Babam Şuan yoğun bakımda ve pek ümidimiz yok. Doktor kendini hazırla dedi geçen hafta...
    Babam hariç biz 5 kişiyiz.

Kendisinin 30 bin kredi 90 kart olmak üzere 120 bin lira bankalara borcu var.
    Ve bankalar üzerimize gelmeye başladı bile. 2 dairemiz var. ikisi 400 bin lira yapıyor.
    Biri oturduğumuz ev biride 1000 liraya kirada. Bu 120 milyar borcu nasıl yapılandıracağımı bilmiyorum.
    Bir ev mi satıp toptan ödesem, napsam kafam allak bullak oldu...

Evlerde ipotek falan yok. Belki diyorum SİGORTA Vardır kredi kartı ve kredilerde.

İnşallah ayağı kalkar ama ailemi düşünmek zorundayım. Vefatı durumunda kardeşlerimden vekalet alıp borçlarını sileceğim.
    Sormak istediğim birşey var. Kredi sigortası diye bir şey var mıdır vefat durumunda borçları silinir mi ? Kredi ve kredi kartı borçları.

Ve Özel sağlık-hayat sigortası olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ?

Evimizi alıcaklar diye çok korkuyoruz. Ve ne yazık ki ben üniversite öğrencisiyim diğer kardeşleriminde eli ekmek tutmuyor henüz.

Bankalara borcunu hep zamanında ödemiş. Yani şuana kadar tıkır tıkır ödemiş hep. O yüzden şuan fazla sıkıştırmıyorlar.
    Ama 1-2 ay sonra ödemeler geldiğinde haciz getirirler. 10-20 değil ki faiziyle 125 milyar borç...

Hem babamın acısını yaşıyorum hemde maddi olarak toparlamaya çalışıyorum ailemi, yüküm ona bişey olmadan şimdi bile çok ağır

Lütfen tecrübeli abilerim yol göstersin, yaş 23. Babama bişey olursa ailemin başı ben olacağım.
    Ve bu yükün altına ben gireceğim...

Babam İçin DUA edin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muallim Murat -- 20 Mayıs 2015; 20:02:12 >

• Evleri sat 300 bin tlyi bankaya at ayda 3000 faiz gelir onlada yasa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah yardımcınız olsun

• Hocam geçmiş olsun. Daireleri ipotek gibi gösterip borcu ödemek için yapılandırsanız. sonra daireleri kiralayıp geliriyle ödemeye çalışsanız mümkün değil midir acaba? Mantıken uygun geldi ama böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum hiç bilgim yok ipotek ve kredi vs. konularında
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyumak istemeyen adam

Hocam geçmiş olsun. Daireleri ipotek gibi gösterip borcu ödemek için yapılandırsanız. sonra daireleri kiralayıp geliriyle ödemeye çalışsanız mümkün değil midir acaba? Mantıken uygun geldi ama böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum hiç bilgim yok ipotek ve kredi vs. konularında

Ben iki daireyide satıp borcu ödeyip kalan parayla anneme bir daire almayı düşünüyorum antalyada evler çok ucuz.
    Kalan parayla napılır bilmiyorum şimdilik. Bir ev benim var, bir ev oturduğumuz...

Napıcağımı şaşırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naperva

quote:

Hocam geçmiş olsun. Daireleri ipotek gibi gösterip borcu ödemek için yapılandırsanız. sonra daireleri kiralayıp geliriyle ödemeye çalışsanız mümkün değil midir acaba? Mantıken uygun geldi ama böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum hiç bilgim yok ipotek ve kredi vs. konularında

Ben iki daireyide satıp borcu ödeyip kalan parayla anneme bir daire almayı düşünüyorum antalyada evler çok ucuz.
    Kalan parayla napılır bilmiyorum şimdilik. Bir ev benim var, bir ev oturduğumuz...

Napıcağımı şaşırdım

Hocam daireleri direkt satayım şak diye borcu kapayıp kurtulayım demek güzeldir, kolaydır. Ama dediğim şekilde birkaç sene idare edebilir ve 2 daire elinizdeyken borçları kapayabilirseniz sizin için çok daha iyi olacaktır. 0 borç ve 400 bin tl ederinde 2 daireniz oldugunu düşünürseniz.

• quote:

quote:

quote:

Napıcağımı şaşırdım

Hocam daireleri direkt satayım şak diye borcu kapayıp kurtulayım demek güzeldir, kolaydır. Ama dediğim şekilde birkaç sene idare edebilir ve 2 daire elinizdeyken borçları kapayabilirseniz sizin için çok daha iyi olacaktır. 0 borç ve 400 bin tl ederinde 2 daireniz oldugunu düşünürseniz.

Hocam 120 bin lira dile kolay. Ben henüz öğrenciyim. Birinden kira alarak okuyordum. Diğer evde ailem yaşıyor.
    Çalışan zaten yoktu babamdan başka... Nasıl yapabilirim, nasıl ederim bilmiyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşlerinden vekalet al evleri üzerine yap Allah gecinden versin baban vefat ederse reddi miras ile borçları def et.

Bi avukata 300-500 lira verip net bilgi alabilirsin sureç hakkında Allah sabır versin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Napıcağımı şaşırdım

Hocam 120 bin lira dile kolay. Ben henüz öğrenciyim. Birinden kira alarak okuyordum. Diğer evde ailem yaşıyor.
    Çalışan zaten yoktu babamdan başka... Nasıl yapabilirim, nasıl ederim bilmiyorum...

O halde 2 daire 400 bin demiştiniz birini 200 bin lira olarak sayıyorum. Sadece ailenizin oturduğunu satın. 120 bin lirası ile borcu kapayın geriye kalan 80 bin lira ile antalya taraflarında annenize yetecek kadar küçük de olsa güzel bir ev bulabilirsiniz ben de muğladayım. Diğer evin kira geliriyle yaşamaya devam edin hocam. Okulunuz vs. bitip iş vakti gelince daha sağlıklı düşünebilirsiniz. Olmadı o zaman satar daha büyük bir iş için sermaye edersiniz. ya da zaten işiniz varsa siz oturursunuz. yerleriniz uyuşmazsa da kiraya devam edersiniz yani direkt satmanızı önermem elinizde bir güvence olmalı bence

• Kalpsiz biri gibi gözükmek istemem ancak artık böyle konulara inanasım yok.Geçen gün annem öldü konusunu hatırlayan vardır.Git konu dışı özel'e aç.Hit kasmak için buralarda sürünme orada açsan kimse dalga geçmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mcuk

Kalpsiz biri gibi gözükmek istemem ancak artık böyle konulara inanasım yok.Geçen gün annem öldü konusunu hatırlayan vardır.Git konu dışı özel'e aç.Hit kasmak için buralarda sürünme orada açsan kimse dalga geçmez

Aynısını söylemek için geldim. Bu tarz konular konu dışında genelde dikkat çekmek isteyenler tarafından senaryo ürünü oluyor. Belki doğrudur, bilemem ama konu dışındaki bu tarz konular gözüme hep fake potansiyeli görüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayanozer

Kardeşlerinden vekalet al evleri üzerine yap Allah gecinden versin baban vefat ederse reddi miras ile borçları def et.

Bi avukata 300-500 lira verip net bilgi alabilirsin sureç hakkında Allah sabır versin.

Evleri üzerime yaptıktan sonra borçları nasıl defediyorum ? Banka gelip bana yapışmaz mı hepsinden vekalet alınca ?
  • http://forum.donanimhaber.com/forumid_2106/tt.htm Hocam buraya açarsanız belki daha bilgili birilerini bulabilirsiniz.
    Ben size inandım çünkü bilgi istemişsiniz ilgi için açılan konulara benzemiyor ama burada ne konular gördü millet inanmayanlar, troll cevap verenler illa olacaktır. Boşuna sinirleriniz bozulur.
    Umarım babanıza bir şey olmaz, siz de bir şekilde düzlüğe çıkarsınız. Bilgim olmadığı için yardımcı olamıyorum inş net bilgisi olan birileri de çıkar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Napıcağımı şaşırdım

O halde 2 daire 400 bin demiştiniz birini 200 bin lira olarak sayıyorum. Sadece ailenizin oturduğunu satın. 120 bin lirası ile borcu kapayın geriye kalan 80 bin lira ile antalya taraflarında annenize yetecek kadar küçük de olsa güzel bir ev bulabilirsiniz ben de muğladayım. Diğer evin kira geliriyle yaşamaya devam edin hocam. Okulunuz vs. bitip iş vakti gelince daha sağlıklı düşünebilirsiniz. Olmadı o zaman satar daha büyük bir iş için sermaye edersiniz. ya da zaten işiniz varsa siz oturursunuz. yerleriniz uyuşmazsa da kiraya devam edersiniz yani direkt satmanızı önermem elinizde bir güvence olmalı bence

Anneme zaten emekli maaşı kalıyor ufak biryerde yaşasa sıkıntı çekmez.

• ev satılır borç ödenir rahat ol. Bizimkinin de 40bin borcu var satçak ev yok napayım ben? Buraya konu mu açayım :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Kardeşlerinden vekalet al evleri üzerine yap Allah gecinden versin baban vefat ederse reddi miras ile borçları def et.

Evleri üzerime yaptıktan sonra borçları nasıl defediyorum ? Banka gelip bana yapışmaz mı hepsinden vekalet alınca ?

Hocam arkadaşın dediğini nasıl atladım bilmiyorum. Dediği gibi babanızdan kalan tüm mirasları bir şekilde üzerinize alın. Ardından allah göstermesi babanız vefat ederse reddi miras davası açarsınız. Bu dava ile babanızdan kalan tüm mirasları reddetmiş olacaksınız. Babanızdan kalan tek miras da borç olacağı için borçtan kurtulmuş olacaksınız. Tabii daireleri vs. önceden üstünüze geçirmezseniz onları da red etmiş olursunuz. Bir avukattan bilgi almanızı öneririm.

• 120bin borç 400bin ev demişsin 400-120=280 kalır neyi dert ettin ki. O banka dediğin çatır çatır alır haberin olsun öyle takla atarım onu alır bunu satarım dersen banka o taklaların kralını bilir. Ne kadar borcun var ise sat kurtul daha da katlanarak alırlar. Ama kredinin sigorta zımbırtısı vardı öyle çekildiyse kredi bir miktarını karşılıyorlar borcun diye biliyorum.

• quote:

quote:

quote:

Hocam arkadaşın dediğini nasıl atladım bilmiyorum. Dediği gibi babanızdan kalan tüm mirasları bir şekilde üzerinize alın. Ardından allah göstermesi babanız vefat ederse reddi miras davası açarsınız. Bu dava ile babanızdan kalan tüm mirasları reddetmiş olacaksınız. Babanızdan kalan tek miras da borç olacağı için borçtan kurtulmuş olacaksınız. Tabii daireleri vs. önceden üstünüze geçirmezseniz onları da red etmiş olursunuz. Bir avukattan bilgi almanızı öneririm.

Babam vefat etmeden hiçbirşeyi üstüme alamam ki. Vekaletim yok. Benim anlamadığım şu hocam.
    Vefatı halinde kardeşlerimden vekalet alıp iki evide üstüme alabilirim.
    Ondan sonra banka mirası aldığım için bana yine yapışır.

Vefat etmeden üzerime bişey alamam ki alsam bile, mirasçı ben olduğum için borçlarıda bana geçer. yanlışsam düzelt lütfen.

• Evi satıp kurtatmaya çalış. Asla ve asla borç alarak borç ödeme. Bizim işte ödemeler çok vadeli olduğu için böyle yapıyorduk. Battık.

Edit: Yukarda arkadaşların anlattıkları da mantıklı. Eğer baban arada kısa süreli uyanıyorsa ayağına noter götürüp vekalet alabilirsiniz. Tabi bu da baya meşakatli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumfiçu -- 19 Mayıs 2015; 20:09:17 >
  • Allah Babana şifalar versin İnşallah tez zamanda iyileşir, sanada yardimci olsun. Genelde kredi cekince hayat sugortasi zorunlu yapiluyor, size bankadan birileri gelip kagit imzalatmaya calisirsa imzalamayin, borcu siz alacaksiniz derse almayin. Sigortaya bakin.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.