Şimdi Ara

(KAYBETTIK) BABAM Yoğun Bakımda ve BANKALAR Üzerimize Geliyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
3
Favori
10.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Muallim Murat

Inşallah.. Evimiz Başımıza yıkılır yoksa.. Altında eziliriz yokluğunun.
    eğer babanızın sağlık durumu kötüyse vefatının ardından (allah korusun böyle birşey olsun istemeyiz ama ihtimal olarak söylüyorum) reddi miras yapabilir ve babanızın mirasını reddedebilirsiniz ancak bu durumda evleri de reddetmiş olursunuz. eğer evleri kendi üzerinize geçirip reddi miras yaparsanız o zaman borçlardan kurtulmuş olursunuz. umarım babanız iyileşise ya da durumu iyiye giderse en mantıklısı fazla faize kapılmadan bir evi gözden çıkarıp satarak borçları kapatıp kalan parayı akıllıca değerlendirmek olur. bu da sizi en azından okul bitene kadar idare edebilir.

kredilerde hayat sigortası yapılır ancak kredi kartları için bildiğim kadarıyla siz özel olarak para verip yaptırmazsanız hayat sigortası olmuyor. Bazı kartlarda otomatik oluyor ama bankaya sormak lazım.

sonuç muhakkak bir avukata danışın bu işler forumda danışmayla olmaz

• quote:

Dostum allah acil şifalar versin. Anne ve Babalarınızın kıymetini bilin, gittikleri zaman çok arıyorsunuz. Eksikliği tarif edilemez, ister ailenden ayrı yaşa isterse diplerinde istersin ki her zaman yanında olsunlar, arıyıp hallerini hatırlarını sorayım ama burada olsunlar istersin, aile farklı birşey moruk.

Gelelim sorununa; Kredilerle birlikte sigorta yapıyorlar hocam bu tarz durumlar için. Hastalık, rahatsızlık, ölüm gibi durumlarda banka kredi haklarından vazgeçmek durumunda kalıyor hayat sigortasının gerekliliklerinden dolayı. Tabi iyice irdelemek lazım.

Tekrarlıyorum, Allah acil şifalar versin.
  • Bütün sayfaları okumadım o yüzden yazılmış bir şeyi tekrar yazacaksam kusura bakmayın.
    Öncelikle geçmiş olsun, sonra burada yazan süper zekalara bakmayın. Bankaların hukuk işleri konusunda bilgili bir bankacı olarak konuşuyorum. Özellikle en beğenilen yorumdaki arkadaşın yazdığı tam bir facia. Öyle bir şey olamaz. Kafanızı bulandırmasınlar.

Kredi için %99,99 hayat sigortası vardır. Neredeyse kredi hayat sigortası yapmadan kredi veren banka yok. Lakin eğer babanızın rahatsızlığı krediyi kullanmadan önce de varsa (mesela düzenli kalp ilacı, kanser ilacı, tansiyon sara vs gibi) sigorta bizi kandırmışsınız zaten hastaymışsınız diye ödemez.

Bankaların izleyecekleri yola gelirsek: daireleri birinin üzerine yapmanız, satmanız vs hiçbir şeyi değiştirmez. Tasarrufun iptali diye bir dava var. Mal kaçırmaya çalıştığınız bariz ortada olacağından satışlar iptal edilir bilginiz olsun.

2 evinizden yalnızca birinin üzerine haciz koyabilirler (diğerine aile konutu statüsünden statüsünden dokunamazlar) Aslında eğer varsa babanızın normal sigortası veya çalıştığı yer oradan alacağınız kıdem tazminatı benzeri şeylerle borcun önemli bir kısmını kapatabilirsiniz.

Son olarak hiçbir çare kalmadı diyelim, hayat sigortası ödemedi, kıdem tazminatı gelmedi vs vs. Bu durumda evlerden birini kendiniz satın. Özellikle altını çiziyorum kendiniz kelimesinin. Çünkü üzerinde hacizle icradan satışı istenirse icra müdürlüğü tarafından atanan bilirkişice belirlenecek kıymet takdir raporundaki değerin %50si üzerinden satışa çıkar ve max %60 dan satılır. Yani eviniz 200.000 tl ise icradan 110-120 bin tlden satılır. O sebeple en kötü senaryoda evinizi kendiniz satın ve borçları o şekilde kapatın. Ama oraya gelmeden de hayat sigortası, kıdem tazminatı, ölüm aylığı benzeri şeyleri sonuna kadar zorlayın.

• quote:

Aynı durumda bir arkadaşım vardı onunda yaklaşık 100 bine yakın bankalara ihtiyaç ve araba kredi borcu vardı. Şimdi babası vefat etti sigorta tüm borcu kapattı üstünede nakit verdi. İnşallah baban iyileşirde böyle bişeye ihtiya kalmaz ama eğer vefat ederse borcu kapatır sgorta siz kredileri dondurmaya bakın avukatla görüşün hastalık sebebiyle falan vardır belki böyle bir durum.

Bahsettiğim kişi ağır kalp hastasıydı kredi çekmeden öncede ameliyat olmuştu kalp pili ile yaşıyordu fakat ölüm nedeni akciğer kanseriydi muhtemelen bu yüzden kapattı kredileri sigorta firması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vaio -- 20 Mayıs 2015; 10:44:08 >
  • kardeşlerinden vekalet almana gerek yok eğer hepiniz müteselsilen borçluysanızki kardeşsiniz o statüdesiniz o zaman herhangi birinizin tek başına ödemesi borcunuzu sonlandırır. ve siz tek başınıza ödediğinizde diğerlerinde para almadıysanız diğer kardeşlerinize eşit şekilde rücu hakkınız bulunmaktadır. ancak dikkat etmeniz gereken ödememezlik defisi gibi herhangi birşey varsa ve siz buna rağmen ödemişseniz sorumluluk size ait olacaktır. Türk Borçlar Kanunu 162-168 maddeleri arasında açıkça yazmaktadır
  • Merhaba

Öncelikle geçmiş olsun ve acil şifalar diliyorum

Kredi çekerken sigorta parası alıyorlar muhtemelen sigorta "Allah gecinden versin" babanıza birşey olduğununda ödenir

Ancak kredi kartları böyle değil Kartlarda kişi talep etmiyorsa sigorta yapılmıyor kredi kartlarının bankalarının internet şubesini kontrol edin netten sigorta yapabilirsiniz en azından denizbank bu seçeneği net şubeden sunuyor yani kredi kartı borcunu ölüm-sakatlık ve işsizliğe karşı sigortalıyor

Sonuç itibariyle hâlâ babanız hayatta bankaların telefon şubelerin den yada net şubeden yararlanarak borcunuzu sigortalamanız sizin menfaatinize olacaktır.
  • quote:

Rabbim acil şifalar versim hocam fakat babanızın hayat sigortası vardır eğer babanıza bir şey olacak olursa kredi borcunuzu hayat sigortası ödeyecektir siz elinizden geldigince kredi geciksede taksitleri ödemeye çalısın
  • Dd mortgageda evim var nakit ihtiyacım var

Diye paketi vardı ipotekli ev kredisi

Sen simdi kirada olan 1000 TL getiren evi ipotek ettir ayda 1200-1300 odersin vadeyi max. Çek 120 ay yada daha fazla kira öder borcu 200-300 ödersiniz her türlü güven bana anlatım az cok

edit : şimdi baktım 1700 liraya tekabül ediyor şöyle hesap edince en uygun seanaryo

Antalyada yaşadığın için düşük kredi kullanabiliyorsun

https://www.ddm.com.tr/sehre-ozel-ev-sahibine-kredi.aspx

ilk sene zorlanırsınız biraz 700 tl cepten cıkacak her ay ama 2 sene sonra bu para hiç birşey hem evi kurtarırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quakka -- 20 Mayıs 2015; 15:56:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Naperva

Arkadaşlar Babam Şuan yoğun bakımda ve pek ümidimiz yok. Doktor kendini hazırla dedi geçen hafta...
    Babam hariç biz 5 kişiyiz.

Kendisinin 30 bin kredi 90 kart olmak üzere 120 bin lira bankalara borcu var.
    Ve bankalar üzerimize gelmeye başladı bile. 2 dairemiz var. ikisi 400 bin lira yapıyor.
    Biri oturduğumuz ev biride 1000 liraya kirada. Bu 120 milyar borcu nasıl yapılandıracağımı bilmiyorum.
    Bir ev mi satıp toptan ödesem, napsam kafam allak bullak oldu...

Evlerde ipotek falan yok. Belki diyorum SİGORTA Vardır kredi kartı ve kredilerde.

İnşallah ayağı kalkar ama ailemi düşünmek zorundayım. Vefatı durumunda kardeşlerimden vekalet alıp borçlarını sileceğim.
    Sormak istediğim birşey var. Kredi sigortası diye bir şey var mıdır vefat durumunda borçları silinir mi ? Kredi ve kredi kartı borçları.

Ve Özel sağlık-hayat sigortası olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ?

Evimizi alıcaklar diye çok korkuyoruz. Ve ne yazık ki ben üniversite öğrencisiyim diğer kardeşleriminde eli ekmek tutmuyor henüz.

Bankalara borcunu hep zamanında ödemiş. Yani şuana kadar tıkır tıkır ödemiş hep. O yüzden şuan fazla sıkıştırmıyorlar.
    Ama 1-2 ay sonra ödemeler geldiğinde haciz getirirler. 10-20 değil ki faiziyle 125 milyar borç...

Hem babamın acısını yaşıyorum hemde maddi olarak toparlamaya çalışıyorum ailemi, yüküm ona bişey olmadan şimdi bile çok ağır

Lütfen tecrübeli abilerim yol göstersin, yaş 23. Babama bişey olursa ailemin başı ben olacağım.
    Ve bu yükün altına ben gireceğim...

Babam İçin DUA edin...

Şuanda para konusunu kafanıza takmayın arayan bankaları sert bir dille geri çevirin bir şey yapamazlar. Kredi çektiyse genelde zorla sigorta yapıyorlar büyük ihtimalle babanada yapmışlardır. Babanın e-devlet şifresini biliyorsan oradan detaylı öğrenebilirsin arama yerine SAGMER yazarsan detaylar çıkar. Buradan poliçeleri görüp direk sigorta şirketini arayıpda detayları öğrenebilirsin. Belki hastalık halinde bile prim ödeyebilirler ve en azından geçiken taksitlerini ödeyebilirler.. Her şeyden önce sağlıktır babanın yaşamasıdır para gelip geçer.

• Kredi cektiginde otomatik olarak saglik sogortasi yapar banka onu bir arastirin kredi belgelerinde bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pearl g. -- 20 Mayıs 2015; 11:34:50 >
  • Hocam vakit kaybetmeden bir avukatla görüşün ve bir yol haritası çıkarın.

Aman yanlış karar vermeyin ve güvenilir bir avukat bulun.
  • Allah gecinden versin hocam, acil şifalar. üzüldüm.

Bu bankalar hayat sigortalarını neden yapıyorlar anlamış değilim. Madem en ufak durumda başımıza çökecekler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 20 Mayıs 2015; 12:44:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmhungrydude

Bütün sayfaları okumadım o yüzden yazılmış bir şeyi tekrar yazacaksam kusura bakmayın.
    Öncelikle geçmiş olsun, sonra burada yazan süper zekalara bakmayın. Bankaların hukuk işleri konusunda bilgili bir bankacı olarak konuşuyorum. Özellikle en beğenilen yorumdaki arkadaşın yazdığı tam bir facia. Öyle bir şey olamaz. Kafanızı bulandırmasınlar.

Kredi için %99,99 hayat sigortası vardır. Neredeyse kredi hayat sigortası yapmadan kredi veren banka yok. Lakin eğer babanızın rahatsızlığı krediyi kullanmadan önce de varsa (mesela düzenli kalp ilacı, kanser ilacı, tansiyon sara vs gibi) sigorta bizi kandırmışsınız zaten hastaymışsınız diye ödemez.

Bankaların izleyecekleri yola gelirsek: daireleri birinin üzerine yapmanız, satmanız vs hiçbir şeyi değiştirmez. Tasarrufun iptali diye bir dava var. Mal kaçırmaya çalıştığınız bariz ortada olacağından satışlar iptal edilir bilginiz olsun.

2 evinizden yalnızca birinin üzerine haciz koyabilirler (diğerine aile konutu statüsünden statüsünden dokunamazlar) Aslında eğer varsa babanızın normal sigortası veya çalıştığı yer oradan alacağınız kıdem tazminatı benzeri şeylerle borcun önemli bir kısmını kapatabilirsiniz.

Son olarak hiçbir çare kalmadı diyelim, hayat sigortası ödemedi, kıdem tazminatı gelmedi vs vs. Bu durumda evlerden birini kendiniz satın. Özellikle altını çiziyorum kendiniz kelimesinin. Çünkü üzerinde hacizle icradan satışı istenirse icra müdürlüğü tarafından atanan bilirkişice belirlenecek kıymet takdir raporundaki değerin %50si üzerinden satışa çıkar ve max %60 dan satılır. Yani eviniz 200.000 tl ise icradan 110-120 bin tlden satılır. O sebeple en kötü senaryoda evinizi kendiniz satın ve borçları o şekilde kapatın. Ama oraya gelmeden de hayat sigortası, kıdem tazminatı, ölüm aylığı benzeri şeyleri sonuna kadar zorlayın.

bende hukuk bürosunda çalışıyorum tamda arkadaşın dediğini diyecektim tasarrufun iptali diye birşey var evleri üstüne almakla kurtulamazsın
    en çok hit alan arkadaş çok yanlış yönlendiriyor bilginiz olsun

• quote:

geçmiş olsun hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

geçmiş olsun hocam

Alıntıları Göster
    Bu arkadaş daha öncede evleri üzerine geçirmek için akıl danışıyordu ve o zaman 1 tane ev vardı şimdi 2 tane olmuş. Abilerinden dert yanıyordu şimdi ablası olmuş. Abilerine evi kaptırmamak için evi üstüne geçirmeyi çalışıyordu, okuduğu şehirde evi vardı falan. CSB diyorum değilsede acil şifalar.
  • Allah acil şifa versin kötü konuşmak istemem ama baban vefat ederse eğer kredi borçları zaten siliniyor hiçbir şey yapmana gerek yok. Benim babamda 5 ay önce vefat etti senin halini en iyi ben anlarım yoğun bakım koridorlarında az sabahlamadım, doktorlar bize de hep aynı şeyi söyledi kendinizi hazırlayın diye ama onu herkese söylüyorlar artık hastanın durumu iyi olsa bile beklenmeyen bir durum gelişebileceğinden her an her şeye hazırlıklı olmanız için bilinçaltınıza ön hazırlık yapıyor Allah'tan umut kesilmez dua et kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyumak istemeyen adam

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ayanozer

Kardeşlerinden vekalet al evleri üzerine yap Allah gecinden versin baban vefat ederse reddi miras ile borçları def et.

Bi avukata 300-500 lira verip net bilgi alabilirsin sureç hakkında Allah sabır versin.

Evleri üzerime yaptıktan sonra borçları nasıl defediyorum ? Banka gelip bana yapışmaz mı hepsinden vekalet alınca ?

Hocam arkadaşın dediğini nasıl atladım bilmiyorum. Dediği gibi babanızdan kalan tüm mirasları bir şekilde üzerinize alın. Ardından allah göstermesi babanız vefat ederse reddi miras davası açarsınız. Bu dava ile babanızdan kalan tüm mirasları reddetmiş olacaksınız. Babanızdan kalan tek miras da borç olacağı için borçtan kurtulmuş olacaksınız. Tabii daireleri vs. önceden üstünüze geçirmezseniz onları da red etmiş olursunuz. Bir avukattan bilgi almanızı öneririm.

bankalar bunu araştırabiliyor

yani babası yoğunbakımdayken böyle mal kaçırırsanız tepenize çökebilirler

bende 23 yaşındayım

annem 10

babam 1 sene önce vefat etti

banada 5 6 milyar kredi kartı
    33 milyarda kredisi kaldı

ziraat bankasındaydı kredi
    sigortalı olduğu için krediyi kapattılar

ve hatta , ödenen parayıda iade ettiler

sigortasız kredi diye bişey zaten yok bütün krediler sigortalıdır
    şuan ben garantiden kredi çektim mesela

100 tl hayat sigortası ödedim . yapmadan vermıyolar zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byoqan -- 20 Mayıs 2015; 14:43:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: groll

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: groll

Kardeş bak hazır borçlar avukatlık olmamış ve icra takibi başlamamışken evleri başkasının üzerine geçir bir an önce.Aksi halde haciz gelir ve adamlar satışa çıkarma hakkına sahip olur.Babanın üzerine ne varsa satış yap en fazla tapuda 2 daire için 8-10 bin masraf edersin ve evlere birşey olmaz.Bundan sonra bankaya borç falan ödeme zorlanıyorsan hiçbir şey olmaz.Sadece baban kara listeye düşer ve bankalardan 5 yıl süreyle kredi alamaz o kadar.Senin gibi onbinlerce borcu olan var bankaya enayilik edip ödeme onlar zaten kredi verirken sigorta yapıyorlar(senin paranla) ve ödenmeyen krediler için sigortadan para alıyorlar.Kıssadan hisse rahat ol,dert etme evleri tanıdığa geçir rahat rahat takıl

Abi bende adam vefat etmemişken nasıl başkasının adına alırım diyorum zaten, öyle bir ihtimal yok ki. Nasıl ödeme boşver diyorlar anlamıyorum.

Kardeşinden vekalet alman birşey ifade etmez.Babanın sanırım vekalet verme durumu yok.Bu durumda intikal yaptırıp(vefat durumunda-umarım olmaz) miras yoluyla tapu kardeşin-sen ve annen arasında paylaştırılacak.Ancak bu biraz zaman alır.Ondan sonra birinin üzerine satış yapar tapuyu geçirirsin.Bu esnada babandan gelecek borcun hacize düşmemesi için oyalaman gerekebilir.(Bunu iyi bir avukata danış)

Diğer bir noktada babanın bilinci açıksa yoğun bakımda vekalet verdirebilmesinin bir yolu olabilir.Keşke önceden vekalet alsaymışssınız.Bilen bir avukat bulun.Umarım babanız sağlığına kavuşur başta.

bunların hepsi mahkeme aracılığıyla bozuluyor hocam.

googlede sürüyle örnek karar var

tabi yinede avukatla görüşün.

hatta şöyle söyleyim ;

allah gecinden versin babanız vefat ederse ve siz
    miras yoluyla üstünüze düşen payları alır paylaştırırsanız
    zaten mirası kabul etmiş olursunuz
    yani reddi miras hakkınız ortadan kalkar .

alacaklı aslandır bankada gelir çatır çatır alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byoqan -- 20 Mayıs 2015; 14:47:08 >

• quote:

bankalar kredi verirken hayat sigortası yapıyorlar
  • İmhungrydude kullanıcısına yanıt
    yazdıkların doğru.

ama konu csb her yıl olur böyle okulların kapanmasına yakın başlar bu csb konuları yaz boyunca

takii eylülde okullar açılana kadar
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.