Şimdi Ara

Kaybolan HD...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bilgisayara format atarken 80gb'lık HDmi 2 ye bölerim herzaman, son attığım formatta nasıl olduysa bilmiyorum bir yerde hata yapmışım şimdi sadece 40gb gözüküyor, böldügüm diger parcayı winde göremiyorum,

suanda tekrar format atamam okadar seyi kurduktan sonra acaba gözükmeyen HDnin diger yarısını win üzerinden nasıl gösterebilirim? yoksa diger formata kadar 40gb olarakmı kalacak?

• Bilgisayarım/Sağ Tuş/Yönet/Disk Yönetimi

Burdan disklerini yöentebilirsin. Biçimlendirme yada tanımlama gibi .kolay gelsin..!
  • Malesef sağ klikten sonra Yönet diye bir secenek cıkmıyor Xp kullanıyorum, diger seceneklerede tek tek baktım Disk yönetimi adı altında bir yer bulamadım. Başka biryer olabilir mi?
  • Muhtemelen sen f-disk sırasında ikinci bölümü oluşturmadın. bunu sistem açıkken bazı programlar yardımı ile - örneğin partition magic - yada Bilgisayarım/Sağ Tuş/Yönet/Disk Yönetimi ile yapabilirsin. Burası her xp'de vardır. Tekrar bakmanı öneririm..!
  • Çok pardon şimdi gördüm, yanlız dedigin yerde de HD 40gb olarak gözüküyor, sanırım dediğin gibi 2. bölüm oluşturulmamış peki simdi gözükmeyen 40gb'ı geri getirmem için tek cözüm önerdigin program mı?
  • Aklıma takılan şu 80 olarak gözükmediginden bölmeye degil diger kısmını bulmaya ihtiyacım var.
  • Disk Yönetimi ve Partition Magic programı ile o bölüme ulaşabilirsin. Ve ulaştıktan sonra bölüm olşuşturabilirsin ki oluşturmak zorundasın zaten.. Kolay gelsin..
  • İlgilendiğin ve yardım ettigin için teşekkür ederim. İlk olarak o programı bulup yüklemeden Disk yönetiminden denemek isterim bunun için ne yapmam gerektiği hakkında bir bilgin varmı? yani tam olarak o ekranda ne yapmam gerekiyor?
  • ayarım/Sağ Tuş/Yönet/Disk Yönetimi'ne girdikten sonra, HDD iki bölümdne oluşuyorsa, orda ikiside gözükecektir. Ama bir tanesinde mantıksal sürücü olamadığını göreceksin. Bölüm oluşmamış partitionun üzerine gelip sağ tuş yap. Sonra mantıksan sürücü oluştur de! Sonrasında da aynı şekilde biçimlendirme yap . Kolay gelsin..!
  • Malesef tek bölüm olarak gözüküyor.
  • İstersen Partition Magic programı ile bir dene. Çünkü orda mutlaka gözükecektir. Pek bilmiyorsan da fazla karıştırma, en azndan diğer bölümüne zarar gelmesin..
  • Evet haklısın diger tarafa zarar gelmesini istemem, tekrar bilgini paylaştıgın ve yardım ettigin icin teşekkürler.
  • hocam xp cd sini tekrar takıp aynı format atma ekranına gelip ordan d olan 2. sürücünü ntfs veya fat 32 diye biçimlendirirsin..biçimlendirme bittimi makineye restart atıp cd yi çıkartırsın..makinen 2. bölümü görmüş olur..partition magicle uğraşmak istemiyorsan tabii..
  • Umarım bir zarar vermez diger bölüme denemekte fayda var sagol.
  • yok hocam hiçbir şey olmaz..ben yıllardır öyle yaparım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.