< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 16 Aralık 2023; 14:24:4 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Kaygı bozukluğu?
-
-
Tedavi ol.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorunlarinin temelinde carpik dusunce seklin yatiyor. Kurtulus receten: Dusunce seklini degistir.
Sen hep baskalarina odakli dusunuyorsun. Merkezinde hep baskalarinin hakkinda ne dusunecegi var, boyle dusununcede vucudun buna dogal olarak saglikli sekilde tepki gosteriyor. Sorun yasadigin semptomlar degil, sorun baskalari ne der bakis acin.
Baskalarini kontrol edemezsin ne dusuneceklerinide bilemezsin. Belirsizlik kaygi yaoar. Herzaman ne yapabilirim diyeceksin, elinde olana bakacaksin olmayana degil. Kendine deger ver biraz. Baskalarida sen gibi senin ne dusunecegini onemseyip kaygilaniyor. Buna simdi guluyorsundur ama oyle iste bu kadar bos seye kafa yoruyorsun.
Metroda birine carpsan ne olacak? Baskasi dinledigin sarkiyi duysa ne olur? Dunyanin sonumu? O insani bir daha gorecekmisin? Ne dusunurse dusunsun umursamayi birak. Belki hosuna gidecek sarki.
Hicbir felaket dusunduklerin kadar korkunc degildir. Gercek felakette bile ya kacarsin ya birsey yaparsin bu kadar seni uzmez. Ama kafandaki kurgulara takildigin surece pesinden suruklenirsin. O seyi taktigin an kontrol sende degildir ve buda belirsizliktir. Bu yuzden aklina telen seyleri kabul et gul ve gec.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ya 3 hafta geçti azalmıyor bitmiyor metroda bir yanlış anlar diye etrafa bile rahat rahat bakamıyorum montumu çıkarsam cebimden telefon vs çıkarsam yanımdaki rahatsız olur ya da yanlış anlar diye düşünüyorum baya kafayı yemek üzereyim. Gitsem muhtemelen okb gibi bir tanım konulur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ilaç felan kullandınmı hiç
-
Hayır
yaş kaç hocam
-
19
Doktora git, tedavini ol bence, böyle her gün her gün eziyet çekmene değmez
-
senelerdir var . aşırı gerginim . anca ilaç felan sonra eski haline geri dönüyor . bence alışmalısın :D ama yorgun oldugum zaman felan azalıyor .
-
Bende o hastalık da vardı, onun da üstesinden geldim,
sevdiğin insanları ve kendini boşvermen gerekecek biraz.
Ne olursa olsun diiceen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 2 Ocak 2024; 20:38:35 > -
Birine anlatınca çok saçma gelen şeyler ama hassas olduğum konular üzerine olduğu için takılıyor aslında, üsteki örnekte mesela otobüste metroda elim birine çarptı diye ya tepki gösterirse şikayet ederse öyle olursa böyle olursa diye diye işi akademik kariyerim başlamadan bitti olayına getiriyorum aklımda, %99.9 böyle bir şey olmasa da.
Son paragraf gerçekten durumu özetliyor, bunu üzerimden atmaya çalışacağım her ne kadar her gün birçok kişiyle muhatap olan bir öğrenci olsam da.
Up
hocam umarım aşarsınız, unutmayın ki kafanıza taktığınız sebeplerin bir tanesi bile gerçek değil.
elin birine çarpar ve tepki alırsan pardon der geçersin, dinlediğin müziği görseler ne olacak.
tabi elinin nereye çarptığı da önemli veya hizbullah marşı mı dinliyorsun bilemeiyorum ama hayat gerçekten böyle yıkılmıyor.
bence sende deneyim eksikliği var, gerçek dünya deneyimi.
umarım ilaca başlamadan halledersin çünkü bu ilaçlar senden sadece "kaygıyı" almayacak.
sevinci alacak, hüznü alacak, her şeyini alacak
-
Aynısının farklı bir versiyonunu yaşıyorum.”Ya olursa” düşüncesi benim hayatımı zehir etti.Artık dayanacak gücüm kalmamıştı doktora gittim.Hiç istemesem de ilaçlarla en azından makul seviyede yaşamımı düzelttim.Kendinize bu durumu takmanın gerek olmadığını hep telkin etmelisiniz.Dediğiniz gibi %99 düşündüğümüz korkunç senaryo gerçekleşmiyor.%1 ihtimale takılmak yerine %99’luk kısma bakıp içinizi rahatlatabilirsiniz.Gerçekten zor bir durum yaşayan bilir.Allah yardımcımız olsun.
2 ay geçti, o kadar da tavsiye geldi ama düzelmiyor, arkadaşlarla takıldıktan sonra eve dönerken o yaşadıklarımı tek tek düşünüyorum, acaba yanlış bir şey dedim mi diye içim içimi yiyor, hata yaptıysam kendimi çok kötü hissediyorum, basit şeylerde bile hayatım mahvolacakmış gibi tedirgin oluyorum
Samimi arkadaşlıklarım olmasına rağmen yalnız kalmaktan korkuyorum, akademik hayatıma zarar gelecek diye ya da herhangi bir şeyde rezil olmaktan korkuyorum, o yüzden günlük hayatta yaşadığım en küçük sorun bile olmayan şeyleri bu korkulardan birine kafamda senaryo kuruyorum ve milyonda bir olacak şey için günlerce moralsiz geziyorum. Bölümle ilgili sorunlar, gelecek kaygısı da ayrı bir problem. Artık kampüse gidip geldiğim yolun uzak olmasını bile dert etmeye başladım ve bu sadece bir örnek. Oysaki dışarıdan bakınca gayet standart bir hayatım varken ben niye böyleyim, çevremi bile çok daraltıyorum basit şeylerde bir şey olmaz değil mi demekten :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 21 Şubat 2024; 17:54:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Uppp
:(
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- coexist ne demek
- cipralex geciktirici etkisi
- özel üniversite dondurma ücreti
- puzzle çerçevesi yapımı
- doktordan rapor nasıl alınır
- google çizim yap
- suudi arabistan
- penis nakli
- çay emojisi
- prompt mühendisliği nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X