Şimdi Ara

Obsesif Kompülsif Bozukluğu(Mükemmeliyetçilik) Hastalığım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, takıntım hakkımda bilgi vereceğim ama gerçekten çok saçma bir takıntım var, işin zor kısmı da bu gibi takıntıları olan insanları sadece bu hastalığı yaşamış kişiler anlar.

Öncelikle, çocukluğumdan beri karalarken bir şeyleri hep taşırmamaya ve tamamını karalamaya çalışıyorum eksiksiz. Bu sorun değil, bunun açtığı sorun ben YGS-LYS sınavlarına gircem tekrardan ancak optiği kodlarken hepsini en ince ayrıntısına kadar karalamaya çalışıyorum, taşırmamaya yada hafif karalasam bile kabul edilleceğini söyleyenlere rağmen hala titiz davranıyorum ve bu bana baya zaman kaybına neden oluyor. Sadece görüşlerinizi almak istiyorum, trollerseniz de canınız sağolsun, benim için çok zor ve saçma bir şey.

• Bana da oluyor, iyidir iyi. Risk sıfır, garanticisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendini karala kökten çözüm
  • Yapacağın ilk şey karalamalarının mükemmel olmadan bırakmak olmalı.

Kompulsif davranışları gerçekleştirmezsen, obsesyonunu kendi kendine çözebilirsin.

• Tamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDcdy

Yapacağın ilk şey karalamalarının mükemmel olmadan bırakmak olmalı.

Kompulsif davranışları gerçekleştirmezsen, obsesyonunu kendi kendine çözebilirsin.

Hocam, kafamda saçma sapan senaryolar uyduruyorum, biliyorum sana çok saçma geliyor ama sanki optik okumayacak tüm emeklerim gitcekmiş gibi geliyor lanet olsun bu takıntıya. Benim dışımda bazılarında temizlikle ilgili sorunları olan var mesela küçük mikrop dese eline 10 kere elini falan yıkıyor.
  • Dodgers kullanıcısına yanıt
    Okb' nin ne olduğunu ve boyutlarını biliyorum.
    Psikoloji yüksek lisans okuyorum.
    Ben sana sadece bir tavsiyede bulundum.

Normal şartlarda yaşamını ve sosyalleşmeni engellemiyorsa buna OKB demek biraz saçmalık oluyor.

Hatta senin hastalığında gerçek bir OKB tanısı konan kişi,

O yuvarlağın mükemmel olması için o kadar çok uğraşır ki 2. soruya bile geçemez.

Seninki sadece takıntı veya sınav stresinden kaynaklanan bir savunma mekanizması bile olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaygı bozukluğu?
    geçen yıl açıldı
    anksiyete bozukluğu
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sınava girmeyin hocam o zaman sıkıntı olmaz.
  • Mükemmelliyetçiliğim sayesinde girdiğim sınavlardan hep B A aldım,
    F alacağımı bildiğim sınavlara girmedim
    yaptığım ödevlerde en iyisini yapmaya çalıştım ve iyi notlar aldım
    mükemmelliyetçiliğimin bana herhangi bir - si olmadı gerçi optiği kodlamak işkence oluyordu bana da ve daha bir çok takıntı,olsun her gülün dikeni vardır,gerçi takıntılar da bazen çileden çıkarıyor insanı
    mükemmelliyetçi kişilik yapısına sahip olduğum için mutluyum ve kendimi şanslı hissediyorum
    spss e verileri girdikten sonra belki hatalı girmişimdir diye girdiğim verileri silip baştan girmiştim 0 hatasız şekilde,hatasız girdiklerime tik atmıştım şu an bütün anketlerde tik var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lalelim -- 21 Ocak 2016; 21:03:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lalelim

Mükemmelliyetçiliğim sayesinde girdiğim sınavlardan hep B A aldım,
    mükemmelliyetçiliğimin bana herhangi bir - si olmadı gerçi optiği kodlamak işkence oluyordu bana da ve daha bir çok takıntı,olsun her gülün dikeni vardır,gerçi takıntılar da bazen çileden çıkarıyor insanı
    mükemmelliyetçi kişilik yapısına sahip olduğum için mutluyum ve kendimi şanslı hissediyorum
    spss e verileri girdikten sonra belki hatalı girmişimdir diye girdiğim verileri silip baştan girmiştim 0 hatasız şekilde,hatasız girdiklerime tik atmıştım şu an bütün anketlerde tik var

Sana faydası var seninkinin ama benimkinin hiçbir faydası yok hocam, sorun da burada. :)

• olm şurda bi tane mi normal adam yok lan
  • Yukarıdaki arkadaş demiş buna OKB denemez. Ben de tıp okuyorum.Sınava kadar boş zamanlarında optik doldurabilirsin. Ama bunu hızlı bir şekilde yapmaya çalış yani nasıl olduğunu umursamadan zamanla alışırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Baklava Sevmeyen Antepli

Yukarıdaki arkadaş demiş buna OKB denemez. Ben de tıp okuyorum.Sınava kadar boş zamanlarında optik doldurabilirsin. Ama bunu hızlı bir şekilde yapmaya çalış yani nasıl olduğunu umursamadan zamanla alışırsın.

Hocam zaten deniyorum, sorun da şu "ulan optik ya okumaz ya tüm emeklerim boşa giderse?" diye kafamda kurguluyorum. Biri gerçekten dese bu kadar tam doldurmana gerek yok veya az taşırsan sorun yok eyvallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dodgers

quote:

Sana faydası var seninkinin ama benimkinin hiçbir faydası yok hocam, sorun da burada. :)

Klinik psikolog dan randevu al

• Obsesif kompulsif bu değil emin ol.
    Ayrıca optik kutucuğu o kadar doldurmanın zaman kayıbına ol açtığını bilmene rağmen hala da titizlikle doldurmakta ısrar ediyorsan
    Bunun adı başka bişey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dodgers

quote:

Optik sorunu bende de vardı dediğim gibi ve ben onu çözdüm
    nasıl çözdüm anlatayım
    önce dairenin etrafını çizdim
    sonra içini boyadım
    ve sorunu çözdüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lalelim -- 21 Ocak 2016; 21:28:11 >

• Deneme sinavlarinda 2 3 kere bu haraketini yapmamaya calis bakalim kabul olacak mi. Eger sinavda tasirirsam veya tam dolmazsa saymazlar diye dusunursen su gelsin aklina, kaybedecek neyin var?

• quote:

Orijinalden alıntı: boilermaker

Bana da oluyor, iyidir iyi. Risk sıfır, garanticisin.

Keşke öyle olsa hocam. Adam onun için zaman kaybediyor. Bir yerden kazanıp bir yerden kaybediyor yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.JohnWatson

Bende var bu hastalık daha doktora gitmedim gitmeye korkuyorum biraz

Elimi filan yıkıyorum her saat her dakika, bir şey aklıma takılınca hiç bir işe eli sürmüyorum oturuyorum boş boş mesela şuan hemen yapmam gereken işler var aklıma takılan bazı şeylerden dolayı yapmıyorum. Güne nasıl başlarsam öyle gidiyor. Evi toplayarak başladım mesela o gün evde neyi yamuk görsem düzeltirim genelliklede aklıma bir şey takılınca oluyor. Evi temizlerken herşeyi en ince ayrıntısına kadar temizlerim.şuan aşırı derece bir el yıkama isteğim var ama yıkamayacağım metrobüslerde peçete ile tutunarak gidiyorum. Kapı kollarına dokunmuyorum herkes ile tokalaşmıyorum, eşya biriktiriyorum, her şeyim planlı, bir bir şeyler yapmaktan korkuyorum birine sözlü fiziksel zarar vermekten, kapıları doğalgazları kontrol ediyorum. Yolculuk ederken bütün eşyalarım yerinde mi diye kontrol ediyorum bazen yola çıkıyorum bir şey unutmuşmuyum diye geri yürüyüp tekrar bakıyorum belkide kendi teşhisimi kendim koyduğum için gitmek istemiyorum

OKB grubumuza hoşgeldin hocam! Seni anlıyorum, büyük ihtimal sen de beni anlıyorsundur. Bu sigara, uyuşturucuya benziyor sanki yapmayacaksın, kısaca şöyle düşünecen "hayat ciddiye alınacak kadar önemli bir olgu değil" diye ama sorun da bu işte uygulayamamk. Kolay gelsin sana da hocam.

• Mükemmelliyetçilik kaynaklı OKB sorununu ilaçsız nasıl çözdünüz beyler?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.