Şimdi Ara

Obsesif kompulsif bozukluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Ben 21 yaşında bir erkeğim. 6 senedir okb teşhisiyle tedaviler gördüm. Son zamanlarda beni pek etkilemiyordu. Ama bir olay oldu ve benim hayatımı mahvvetti. Ben 3 ay önce spor salonuna yazıldim. 3 aylık peşin verdim ücretini. 1 ay gidip 2 ayı gitmedim. Neyse üyelik bittikten sonra düşünceler gelmeye başladı. Neden o parayı verip gitmedin yazık değil mi diye. İlk başlarda umursamadım. Daha sonra sinsi şekilde zihnimi yine ele geçirdi bu düşünceler. Bu düşünceleri uyku harici her dakika saniye düşünüyorum. Pişmanlık suçluluk duygusu hatsafhaya ulaştı.1 ay boyunca bu hayatımı cehenneme döndürdü. Daha sonra buna bir yenisi eklendi. Bunu düşünerek stres yaptım suratım çöktü eskisi gibi değil gibi düşünce gelmeye başladı. Mesela kendime kıyafet alicam diyorum bu bedene mi alicaksin yaşlanmış bedene mi . Kendimi eskisi gibi hissetmiyorum. Diyorum keşke o salona yazilmasaydim şuan hayatım böyle olmayacaktı. Lütfen benim gibi olan varsa bana yardımcı olsun lütfen. Bizi en iyi bız anlarız. Gerçekten dünyam cehenneme döndü. Uyumak istiyorum hep aklıma gelmesin diye bu düşünceler. Dünyada cehennemi yaşıyorum. Şuana kullandığım ilaçları yazayım birde
    Prozac
    Lustral
    Paxil
    Anafranil
    Duloxx
    Rivotril
    Abizol
    Venegis
    Olfrex
    Welbutrin
    Cipram
    Citol
    Lütfen bana yol gösterin lütfen

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• hocam bu kadar ilaç yani bilemedim zaten bu kadar çok ilacı kullanıp da normalolmak mümkün değil ki aklınıza o düşünceler geldğinde tam tersini yapın daha iyi benim çok ileri değildi ama böyle kurtulmuştum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0alametifarika0 -- 14 Mart 2022; 23:4:27 >
  • Kendinizi düşük kalitede biriymiş gibi görmeyin. Özgüveninizi son derece yüksek tutmaya çalışın. Spora verdiğiniz yani 2 ayın parasını kaybettiğiniz parayı mesela bir işe girerek çıkartmaya çalışın veya da tekrar spor salonuna yazılın ama bu sefer verdiğiniz paranın değerini bilerek spor yapın. Hayatta karşınıza bu gibi durumlar çokça çıkacaktır, bu gibi eylemleri yapmadan önce düşünün ki sonradan pişman olmayın ve kafanıza takmayın. Her seferinde bu şekilde düşünürseniz akıl sağlığınız çok kötü durumlara gelebilir, bazı şeyleri de boşvermeyi bilin. Umarım faydalı bir yorum olmuştur. Şifalar dilerim ilaçlardan da kurtulursunuz umarım.

• 0alametifarika0 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Ama çok ileri benimki olmuyor

• hastalıkları hayatınıza çok yansıtıyorsunuz. baksana forum nickin bile obsesif, ayrıca 2 yıl önce de bunla ilgili konu açmışsın.

böyle her yere hastalığını hatırlatacak şeyler yazarsan hayat boyu çekersin geçmiş olsun

• gavuroglan kullanıcısına yanıt
    Hayatıma yansıtmıyorum aslında. Hayatımı tamamen ele geçirdi bu lanet

• burdan ne gibi bir yol göstermemizi bekliyorsun ki bulunduğun çevredeki devlet hastanelerinde iyi bir psikiyatri doktoru araştır ona git ya da paran varsa özele ama araştır doktoru

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaygı bozukluğu?
    geçen yıl açıldı
    anksiyete bozukluğu
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • highest in the room kullanıcısına yanıt
    Birçok doktora gittim. Profesör dahil. Şuan bir şehir hastanesine randevu aldım. Ama kullandığım ilaçlar ortada. Umudum kalmadı artık. Yani koskaca tıp ta bana göre ilaç yok mu

• O kadar ilaç kullanırsan dünyada cehennemi yaşarsın tabi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam deneye yanila bulunur bu ilaçlar. Hepsini aynı anda kullanmadım tabii ki. Aspirin degilki

• Obsesifmenn O kullanıcısına yanıt
    Tişört mü kardeşim bu dene yanıl yapıyorsun...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin beyin yapısı genetiği bir değil. Bir ilaç bana iyi gelir senin hayatini bitirir. Çok farkli etkenler var

• yine 1 ay gitmişsin, ben 6 ay peşin ödedim 3 gün gittim salon kapandı

• Hocam size birşey diyeyim mi, bende de vardı bundan. Pişmanlık suçluluk duygusu hat safhaya ulaştı demişsiniz. Gözlemlediğim kadarıyla zaten problem bu, ortada bir bastırılmış travma var, pişmanlık ve suçluluk var altta yatan, düşünceler o travmanın filtresinden geçerek beyninize ulaşınca rahatsızlık veriyor.

Geçmişte pişmanlık, suçluluk yaşadığınız ve sizi etkileyen bir olay var mı ? Elleri sık yıkama da bu suçluluğu temizlemek için diyordu bir videoda, hep suçlu ve yetersiz olduğunu düşündüğün için mükemmeliyetçi oluyorsun ayrıca, bence.

Size birşeyler önerebilirim kendi yapabileceğiniz sorun buysa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sosyal bi ortam da bulunurun insanın göre o gün aklım da tekrarlarım ettiğim kelime davranışım hareketi keşke yapmasaydım diyerek.

telefon almıştım yıllar önce aldıktan sonra keşke almasaydım neden aldım şu modele baksaydım diye aylarca yaşadım.

sürekli yaşadıklarımı ve yaptıklarımı tartar aklım da yaşarım. Herkesin hakkım da kötü düşündünü düşünüyorum. Hayatımı etkiliyor ama doktora gözükmeyeceğim kendim yenerim yada böyle devam ederiö

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.