Şimdi Ara

Kayıt Yapıldı Ama !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yurtdışından postayla gelen telefonumu uzun uğraşlar sonunda geç kalmadan kayıt ettirdim.Sorun bundan sonra başladı daha kayıt işlemi yapılırken türkcell extra bayisinde 4 5 kişi telefonum kayıt edildi ancak gene kapandı ne yapmalıyım diye geldi ve gitti..Bende acaba bendemi böyle olacağım diye düşünürken telefonum kapandı.Türkcell bayisi kayıt yapıldığına dair herhangi bir resmi evrak veremedeiklerini söyledi.Şuan dava açmayı düşünüyorum.Eğer mümkün olursa yarın veya diğer hafta içi savcılığa dilekçe verecem.Ama elimde herhangi bir resmi evrak bulunmadığı için bu hareket pek mantıklı gelmiyor.Sizce ne yapmalıyım?Konuyla ilgili bilgi verirseniz sevinirim.Aşşağıda kayıt için aldığım ve türkcell extra ya verdiğim belgeleri yazıyorum.

Telefonun faturası
    Gümrük giriş belgesi (55 ytl civarında bir para ödendi)

Birşeh daha bu işlem neden böyle saçma sapan yapılıyor aklım ermedi ancak şöyle bir durum var bu telefonlar gümrük girişleri yapıldığı halde tk neden telefonları gümrük müdürlüğünden belgeleri düzenli olarak isteyerek girişi yapılmış telefonları otomatik kayıt altına almıyor.Herneyse gelişmelerden haberdar edeceğim.Ancak benimle beraber dava açmak isteyen olursa beklerim.Konu başlığı altına yazarsanız görüşebiliriz.

• Bugun benzer bi olayda bi arkadaşın başına geldi, Telsimden kayıt ettirdiği cihaza, avea dan sms gelmiş, cihazınız kapatılacak diye, TK dan sorgulanıncada kayıt dışı görünüyor cihaz, Telsim müşteri hizmetleri arandı, bizde cihazınız kayıtlı diyorlar ama TK bizde kayıtsız diyor, yani telsim tk ya bildirmemiş. Arkadaşın elinde belge var, akşama kadar uğraştı ama bi yere varamadı, ne olacak bilmiyoruz...
  • aynı durumdayım.Avea kayıtlı diyor tk ya ulaşılamıyor durumun üstesinden gelmiş kimse yok sanırım :(
  • Allah kahrestsin bu sistemi ne diyelim... Kacak telefon satanlara engel olacaklarina acisini vatandaslardan cikartiyorlar. kaldi ki gumruk vergisi odenmis bir cihazi kapatmak zaten hepten sacma..Yaziklar olsun..
  • Saçmalıklar ülkesinde yaşıyoruz işte...
  • Adamlar yasayı çıkardı, 5' er milyonu topladı; şimdi ise hiç ilgilenmiyorlar yasayla.
  • gecmis olsun benzeri bizim basımıza geldi 2 telde hemde
  • peki sonuç hiçbirşey yapmadan her kapanan telefonda bekliycekmiyiz ?
  • Arkadaşlar böyle sistem mi olur ya. Benim de yurtdışı 8850 vardı. 5milyon verdim kayıt edildi diye msj geldi Turkcell den. TK da arama yapıyorum kayıtdışı... Geçen kuzenle konuştum N73 getircekti gelirken elden ama telefon orda daha çıkmamış bende vazgeçtim çıkınca burdan alcam. Burdan alcam da bi konu başlığı da şöyleydi KVK dan alınan telefonlar da kapanıyor. Eee biz nerden telefon alcaz. Üç kuruş fazla verip garantili alıyoz o da kaçak çıkıyo. Allah sonumuzu hayır etsin...

TK
  • Hakikaten çok insan mağdur oldu. Telefon satın alırken imei numarası kayıtlı ise alınmalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akay635

Hakikaten çok insan mağdur oldu. Telefon satın alırken imei numarası kayıtlı ise alınmalı.

Keske imeti kayitlari gunu gunune isleniyor olsa nerdee 45 gun arayla guncelleniyor.. Yil basindan beridir kapanan ilk parti telefonlar su arada kapatilanlar...

Sistem guncel olsa bakip oyle aliriz ama yok sistem guncel degil ! 5 YTL veripte kaydettirdigim P910 icin simdi kayit disi diyor Turkcelle soruyorum kayitli diyor.
  • Satın alınacak telefonun sisteme geçip geçmediğini bilemeyiz. Kontrol etmekte fayda var.

quote:

Orjinalden alıntı: Honest

quote:

Orjinalden alıntı: akay635

Hakikaten çok insan mağdur oldu. Telefon satın alırken imei numarası kayıtlı ise alınmalı.

Keske imeti kayitlari gunu gunune isleniyor olsa nerdee 45 gun arayla guncelleniyor.. Yil basindan beridir kapanan ilk parti telefonlar su arada kapatilanlar...

Sistem guncel olsa bakip oyle aliriz ama yok sistem guncel degil ! 5 YTL veripte kaydettirdigim P910 icin simdi kayit disi diyor Turkcelle soruyorum kayitli diyor.

• 5 milyonu pek begenmedikleri icin bole yapıyolar asıl tellerin fiyatının %10unu isteselerdi bak hizmet nası oluyordu
  • Aynı sorun benim de başımda. Turkcell'e kayıt yaptırılan telefon kapandı. Turkcell de kayıtlı görünüyor ama tk sitesinde kayıtdışı tespit edilen cihaz diyor. Turkcell müşteri hizmetleri biz bilgileri gönderiyoruz diyor. Tk'ya ulaşmak çok zor telefonları meşgul çalıyor sürekli. Gece 3 te ancak düşürüp konuşabildim. Bizim kayıtlarımız 2 saatte bir güncelleniyor, operator bize bilgileri göndermemiştir diyorlar. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Elimde sadece arkası gümrükten onaylı faturası mevcut şu anda.
  • açtırırsın gümrük evrakları elinde varsa
  • faturası var ve faturasının arkasında da gümrük onayı ve mühürü var. Yalnız pasaport yok. Telefonu getiren ben değildim, aldığım kişiye de şu anda ulaşamıyorum. Pasaport fotokopisini niye isterler anlamıyorum kayıt için. Zaten gümrük onayı pasaportla yapılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.