Şimdi Ara

Kayseri'de uydunet kullananlar? TTNET kıyas

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 9 yıldır ttnet abonesiyim. ping ve fiyat dışında memnunum açıkçası. yazları giderken yazlığa taşıtıp yaz dönüşü geri eve taşıtmaktayım. ttnetin bu artısı da var tabi ki. fakat bu sene özellikle yurtdışı kaynaklı sunucularda 100 üstü ping aldım genel olarak. bıktırdı haliyle. binamıza da geçen sene uydunet geldi. aklımı kurcaladı açıkçası.

şuan 79 tl ye 100mbit tarife var. ttnet 35 mbit için daha fazlasını alıyor. yaşanılan sıkıntılar da cabası. bu sene interneti taşıtırken bağlamaya gelmeyip bağladıklarını iddia ettiler ve gelmek için ücret istediler. her sene yaşanılan sıkıntılar tümüyle bıktırdı beni.

sizce uydunete geçilir mi? 1 hafta deneme süresi olduğunu belirtmişlerdi. aradığımda deneme süresince iade edersem aktivasyon ücretlerini alacaklarını belirtti çağrı merkezi. 200 tl civarı bir ücret tutuyor. yani alırsam dönüşü yok. binadakilerden test edeceğim sadece.

kafamda iki soru var

100mbit mi yoksa 50mbitlik tarifeyi mi tercih edeyim? ttnet sağolsun yüksek fiyatlar ödemeye alıştığımız için 79 tl çok koymayacaktır. ama vaadettikleri hızı veremiyorlarsa tam olarak, zorlamak istemiyorum.

ikincisi de ping durumu. kayseride kullananlar varsa online oyunlardaki genel ping durumunu iletebilirler mi? ttnet düşük değil ama istikrarlı en azından. 100se 100. buna göre kendimi ayarlıyorum. uydunet için geceleri kesiliyor akşamları 300-400 e çıkıyor falan dediler. bu haliyle kabul edilemez bir durum.

taahhütümün bitmesine 2 ay kaldı. genel olarak yorum alabilirsem şimdiden bağlatmayı düşünüyorum.

• Merhaba Kayseri'de 10 mbit 50 gigabyte kotalı uydunet kullanıyorum, kota dolunca 3 mbite düşüyor, daha önce ttnet kullaniyordum bence uydunet daha iyi ve stabil, hız olarak yüksek tarife dusunuyorsunuz galiba onda da şöyle birşey söyleyebilirim doğum günü hediyesi 100 mbit veriyor Türksat ve hız tam değerlerinde gidiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50mbit 250GB kullandım uzunca süre. bağlantı kopmaları hariç bir sıkıntı yaşamadım. onuda türksat çzöümünü bilmediği için internette biraz araştırma yapınca çözümü bulunuyor. sonrada sorunsuzca uçak gibi kullanırsın
  • teşekkürler. dün komşuda biraz test ettim. kablosuza rağmen evimdeki ttnet(kabloyla bağlıyorum laptopa) e göre daha düşüktü pingler her türlü. ben de akşam arayıp başvuruda bulundum 50mbit 150gb akk li tarife için. arayıp randevu alacaklarını ilettiler bekliyorum bakalım. bağlandıktan sonra ttnet internetim de olacak 1.5 ay kadar daha. karşılaştırmasını yapar yazarım.
  • 100 megabit tercih edilebilir. Ayriyetten yeni akk sistemiyle hem akk doldugunda daha fazla hıza sahip olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldenParsTR

100 megabit tercih edilebilir. Ayriyetten yeni akk sistemiyle hem akk doldugunda daha fazla hıza sahip olursunuz.

dediğiniz mantıklı aslında ama 50mbit yeterli diye düşünüyorum. zaten ayda bir kaç kez 3.5 tl vererek 100mbit e çıkarabiliyoruz galiba. acil bir durum olursa tercih edilebilir. 50mbit i asıl tercih etme sebebim 100mbit kullanıcıların ping şikayetinin olması. yarın sabah için randevu aldılar. umarım işimi görecek kalitede bir internet sunarlar.
  • ping sizin için önemli ise bence ttnet i iptal etmeden deneyin

sonra memnun kalırsanız devam ederseniz,

taahhütünüzün bitmesine 2 ay var. 15-20 gün kala kabloneti bağlayın. İkisi de aktif olsun. Sonra karar verin.

çünkü bazen sıkıntılar olabiliyor

ikincisi cayma süresi boyunca hizmeti beğenmeyip aboneliğinizi iptal ettirebilirsiniz, bunun için de aktivasyon bedeli ya da herhangi bir şey ödemeniz gerekmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

ping sizin için önemli ise bence ttnet i iptal etmeden deneyin

sonra memnun kalırsanız devam ederseniz,

taahhütünüzün bitmesine 2 ay var. 15-20 gün kala kabloneti bağlayın. İkisi de aktif olsun. Sonra karar verin.

çünkü bazen sıkıntılar olabiliyor

ikincisi cayma süresi boyunca hizmeti beğenmeyip aboneliğinizi iptal ettirebilirsiniz, bunun için de aktivasyon bedeli ya da herhangi bir şey ödemeniz gerekmiyor.

Ttnetin 1 ayi daha var. Ikisini beraber kullanacagim. Cayma icin aktif etme bedellerinin alinacagini soyledi musteri hizmetleri. Suan geldi arkadaslar baglantiyi yapiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar bugün kablonetteki ilk günüm. Başvurunun ardından 1 gün sonra geldi ekip ve vaadettikleri saatte bağlantıyı yaptılar - (TTNET'te yazlık evimden dolayı her sene taşıtıp geri evime taşıtıyorum interneti. Her seferinde ortalama 10 gün bekletiyorlar. Bu yönden artıyı verdim)

İkinci durum teknik elemanlar. Yaşları oldukça gençti ve kablo için uğraşmak yerine şurdan geçirelim gibi kolaya kaçtılar. Alanlarında çok uzman sayılmazlardı. Bina görevlimiz halletti çoğu şeyi. Kurulumu yapıp imzaları alıp gittiler

İnternetin aktif olma süresine değinmek istiyorum. Başvuruyu yapar yapmaz müşteri numaramı iletmişti müşteri hizmetleri. Ekip bağlantıyı yaptı ve yarım saatten kullanırsınız dediler. Yaklaşık 5 dakika sonra internetim gelmişti. Bu durum çok memnun etti - (Aynı durum için TTNET tam bir baş belası. Her sene taşıttığım için ekip bağlantıyı yaptıktan sonra "bugün gelmese bile yarın mutlaka gelir" diyordu. ortalama 3-4 gün civarı bekliyordum. bu sürenin 3 haftayı geçip yasal yolla internet bağlantıma kavuştuğum bir sene de yaşadığımı belirteyim. Bu açıdan oldukça hızlı kablonet)

Hız : TTNET'in 35mbit'e kadar tarifesini kullanmaktayım. Downloadlarda 2.5 mbyte hızı geçemiyorum ona rağmen. Bunu müşteri hizmetlerine ilettiğimde "ağda sorun görünmüyor karşı sunucu kaynaklıdır" diye kolay bir biçimde suçtan sıyrılıyorlardı. Kablonet şuan 50mbit hız veriyor ve vaadettiklerinin üzerinde indirme yapıyorum şuan.

PİNG : Geçtiğimiz yaz yazlıktan eve taşıttığımda interneti online oyunlarda 150-160 civarı ping almaktaydım. TTNET "biz ping ile ilgilenmiyoruz. sunucu kaynaklıdır. ya da tesisat kaynaklıdır. kendiniz halledeceksiniz" cevabını iletiyordu bana. Son zamanlarda ping 80-120 arasında gidip gelmekteydi. Kablonet ile şuan 70-90 arası ping almaktayım. Nispeten daha iyi ama bir büyükşehirin şehir merkezinde oturan biri olarak yine de yüksek buluyorum.

Kablonetin sağladığı modemin TTNET'in modemine göre oldukça düşük bir kapsama alanı olduğunu belirteyim. Ağ tipi docsis 3.0 olduğu için piyasada fazla modem çeşitliliği de yok. Modemin bulunduğu odada hız maksimuma yakın verimdeyken diğer odalarda ciddi oranda düşüyor. Modem açısından çeşitlilik şart.

Fiyat : Her türlü kablonet

Aklımda tek sorun istikrar. Kablonet ile şuan bir problemim yok ama ilerde ne olur bilinmez. 9 yıllık ttnet abonesi olarak belirteyim ki; her ne kadar vasat bir hizmetleri olsa da istikrarlılar. 9 yıllık sürede bir kaç kez internet kesintisi yaşamışımdır en fazla. Ping ise nadiren çok yüksek seviyelerde seyretti. Kablonet istikrarı sağlarsa uzun yıllar kullanmaya devam ederim diye düşünüyorum.

• Ben TurkNet e abone oldum. Altınoluk da oturuyorum. Bizim siteye fiber çekilmediğinden 16Mbit ADSL, 150GB AKN, 1000dk telefon. Fiyat 60TL. 1,5~1,6Mb download hızı var. Bence TTnet den çok çok daha mantıklı.
  • Turknet'i de aradım da şubesi yok. kendilerine kargo ile abonelik evraklarını iletmemi falan istediler. uğraşmak istemedim açıkçası. şuanlık hiç sorun yok kablonette. indirme 10 mbyte'a kadar çıkıyor. böyle devam eder umarım. ping daha düşük olabilir diye düşünüyorum sadece.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.