Şimdi Ara

Kaza Sonucu Açılmayan Airbagler (Yenifocus) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
6.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: vozer
    efsane kasa corolla'dan bir önceki kasa ile içinde 7 kişi varken yaptığı kazanın resmini upload ederdim buraya. Araçtaki 7 kişi de yürüyerek çıktı. Ama aracın halini görseniz yukardaki resimlerdeki focus'dan daha beter.

Bu işler biraz da şans. Üniversiteden bir arkadaşım broadway ile emniyet kemeri takılı olmadan 3 - 4 takla attı. Kesin sayısı kendisi de bilmiyor. Ama o da ciddi bir hasar almadan çıktı araçtan. Sanırım kimse Broadway çok güvenli bir araç demez.

Toyotadaki 7 kişi birbirine hava yastıklığı yapmış..
    Broadway'dekilerin verilmiş sadakası çokmuş..
  • bu testlerden sonra zaten 7 hava yastığı koymaya başladılar arabalara :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

bu testlerden sonra zaten 7 hava yastığı koymaya başladılar arabalara :)

demek avensise 9 kişi binip takla atınca diz havayastıı ile 9 tane koymuşlar.hoş toyota bi acayip sayıyo havayastıklarını ama nese
  • 9 havayastığı şu şekilde oluyor:

1 adet sürücü havayastığı
    1 adet yolcu havayastığı
    2 adet perde havayastığı (perde havayastığı boydan boyadır, arka ayrı ön ayrı açılmaz, açıldığında boydan boya açılır)
    4 adet yan havayastığı
    1 adet diz havayastığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 22 Haziran 2007; 20:00:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

ben izmitli değilim
    sadece koceli üniversitesinde okuyorum

oLsun ßuda yeterLi :))
  • arkadaşlarım ben airbeg belgeseline bakmıştım. vede airbeg açılma meselesini renoult servisinede sordum bildilerimi sizinle paylaşayım.
    airbeg emniyet kemerinden bagımsız çalışır. onu taksan da takmasan da çalışır. arabaların belirli bölgelerine ince teller bırakıyolar. mesela ön tampon her iki kısmında ayrı sensörleri var (TELLER) şoför ve yolcu tarafı. diyelimki araç önden darbe aldı tampon kırıldıgı zaman o teller de kırılıyor. tellerin kırılması ile beyne durum iletiliyor ve şöför tarafındaki airbegin içindeki kablolara elektirik veriliyor. elektirikle tepkimeye giren kimyasal madde katı halden anında gaz haline geliyor ve böylece airbeg açılıyor. yani komprasör gibi hava basma yok.
    kaza anında aracın tüm a.rbegleri açılmaz hangi bölge hasar aldı ise o tarafın airbegi açılır.
    ha şurasıda var bazı durumlarda illaki tamponun kırılması gerekmez titreşimlede airbeg açılabilir.

http://www.youtube.com/watch?v=XlC6l_rrxTM

işte vatandaşın burada kemeri talkılı ve airbeg açılmış.

AYRICA RENAULT DA İYİ SALLAMIŞ DEMEKKİ MEGANENİN ÖN AİRBEGLERİNİN AÇILMASI İÇİN ÜZERİNE METEOR DÜŞMESİ LAZIMMIŞ

• Kardeş, büyük geçmiş olsun...Allah daha beterlerinden saklasın...
  • benım bıldıgım kadarıyla da kemer takmadan hava yastığı açılmaz...
  • quote:

9 havayastığı şu şekilde oluyor:

1 adet sürücü havayastığı
    1 adet yolcu havayastığı
    2 adet perde havayastığı (perde havayastığı boydan boyadır, arka ayrı ön ayrı açılmaz, açıldığında boydan boya açılır)
    4 adet yan havayastığı
    1 adet diz havayastığı

işte bundan acayip sayıyo dedim ya :)
    toyotanın hesabına göre benim aracımda 8 havayastığı var o zaman :)
    oysa
    ön 2
    yan 2
    perde 2
    toplam 6 tane

nie böle cinslik yapmışlar ki?hiç yakışmıyo yek havayastığını sürücü ve yolcuyu koruyo diye 2 saymak...
  • extremeenvy

tam anlayamadım ben Toyota nasıl saymış? Hangi tek havayastığını sürücü ve yolcuyu koruyor diye 2 sayıyor ki? Yolcu ve sürücü havayastıkları zaten birbirlerinden ayrı. O yüzden ayrı sayılıyorlar ve 2 adet oluyor.

Yan havayastıkları önlerde ve arkalarda birer adet olmak üzere 4 adet.

Perde havayastıkları ise hem şoför hem de yolcu tarafında birer tane olmak üzere 2 adet

Şoför için ayrıca 1 adet diz havayastığı var

Toplayınca 9 ediyor.
  • ön sürücü 1
    ön yolcu 1
    yan yolcu 1
    yan sürücü 1
    perde ön sağ 1
    perde ön sol 1
    perde arka sağ 1
    perde arka sol 1

Benim aracım astra elegence 2006 da bu şekilde toplam 8 adet airbag var, zaten 8 adet airbag yazısı var...

Ama bu toyota hesabı 8...yoksa aracımda fonksiyonel olarak 6 HY var....

vozer@ ilk defa sen de duydum 4 adet yan hava yastığı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 23 Haziran 2007; 3:17:15 >
  • otobüslere koysalar kaç tane olur acaba 50- 60 :)
  • arkadaşım büyük geçmiş olsun fordlar sağlam arabadır ama hava yastıklarının açılmaması beni düşündürdü büyük geçmiş olsun
  • quote:

extremeenvy

tam anlayamadım ben Toyota nasıl saymış? Hangi tek havayastığını sürücü ve yolcuyu koruyor diye 2 sayıyor ki? Yolcu ve sürücü havayastıkları zaten birbirlerinden ayrı. O yüzden ayrı sayılıyorlar ve 2 adet oluyor.

Yan havayastıkları önlerde ve arkalarda birer adet olmak üzere 4 adet.

Perde havayastıkları ise hem şoför hem de yolcu tarafında birer tane olmak üzere 2 adet

Şoför için ayrıca 1 adet diz havayastığı var

Toplayınca 9 ediyor.

perde havayastıklarından bahsediyorum :)

hem sürücüyü hem yolcuyu (arkada oturan) koruduğu için 2 saymıyolar mı?

diycektim ki mesajı tekrar tekrar okudum şimdi oldu :)
    ben perde hava yastıklarını hem sürücü hem yolcuyu koruduğu için 2 sayıyolar sandım :)

şimdi oldu.
    açıklama için teşekkür ederim

• quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

ön sürücü 1
    ön yolcu 1
    yan yolcu 1
    yan sürücü 1
    perde ön sağ 1
    perde ön sol 1
    perde arka sağ 1
    perde arka sol 1

Benim aracım astra elegence 2006 da bu şekilde toplam 8 adet airbag var, zaten 8 adet airbag yazısı var...

Ama bu toyota hesabı 8...yoksa aracımda fonksiyonel olarak 6 HY var....

vozer@ ilk defa sen de duydum 4 adet yan hava yastığı...

Ben de ilk defa senden 4 adet perde havayastığı duyuyorum.

Örnek vermek gerekirse 407 COMFORT, DYNAMIC ve EXECUTIVE Sürücü ve yolcu yan havayastığını standart sunuyor fakat bu modellerde arka yan havayastıkları yok. Arka yan havayastıklarına sahip olmak için DYNAMIC PREMIUM veya EXECUTIVE PREMIUM almak gerekiyor.

Ama ben hayatımda hiç ön tarafta olup arka tarafta olmayan perde havayastığı duymadım. Perde havayastığı bütündür ve açıldığı zaman boydan boya açılır. Sanırım bazı araç firmaları hem önde oturanı hem de arkada oturanı koruduğu için 4 olarak sayıyor bunu. Bu sayma şekliyle bakarsak 407 de 11 havayastığı olmuş olur.

Dediğim gibi yan havayastığı konusunda önlerde olup arkada olmayan arabalar mevcut.

• Bir de hazır havayastıklarından konuşurken aklıma takılan bir konu daha var. Yeni konu açmadan buradan sormak istedim. Örneğin 407'nin kullanım klavuzunu satır satır okudum neredeyse ama bu konuda bir bilgi görmedim. Ön yolcu koltuğu boşken araçlarda kaza anında yolcu havayastığı açılır mı açılmaz mı? Açılıyorsa şehiriçinde yalnız gezerken manuel olarak iptal etmek gerek. 3 kuruşluk kaza yüzünden içeriyi darmadağın eder ya o bir açılırsa.
  • çoook teşekkür ederim arkadaşlar, iyi dilek ve temennileriniz için. Araç 100-120 km hızla, düm düz önden bariyerlere drekt vurmuş akabinde diğer hareketler olmuştur. MMO'dan haber bekliyorum, mail atacaklar. Gelince sizlerle paylaşacağım.
    Saygılar...
  • çk geçmiş olsun hakkını sonuna kadar aramalısın

bazı araçlarda böyle üretim hataları olabiliyor
  • son durum nedir çok merak ediyorum ?
  • öncelikle geçmiş olsun
    muhmelelen bir hatalı üretim söz konusudur
    ama bu tür durumlarda da tazminattan yırtmak için
    genelde kullanıcı hatası vardır derler
    dikkat et ki olay tersine dönmesin
    markayı kötülemekten sen tazminat verme
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.