Şimdi Ara

Kaza Sonucu Açılmayan Airbagler (Yenifocus) (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
6.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dostum bu arada yolcu hava yastığı nın patladıgından emınmısın fotolarda görünmüyoda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi placebo_as -- 27 Haziran 2007; 19:52:51 >
  • çok büyük geçmiş olsun bende bu arabadan aldım şimdi içime kurt düştü :((
  • Arabanı yenileyeceksin...Canını kurtardıgına şükret...Hakkını ara..Kemerin baglı olsaydı kesin açılırdı kusur senin diyecekler...Ben Clio topiginde yazdım. Kamyonun altına girdim...Kemer baglı, arabanın yarısı yok oldu. Nasıl sag kaldım bilmiyorum..Sag bilegim kırıldı, çenem dagıldı, iki parmagım kırıldı...Dudaklarım patladı...Sol dizimde hala geçmeyen agrı var..Merdiven çıkarken canım yanıyor...HAVA YASTIGI AÇILMADI...KEMERİM BAGLIYDI...Bu hava yastıları acaba süs olsun diyemi koyuluyor ? Bilmiyorum.....Geçmiş olsun......Saygılarımla..
  • bugün servise uğramıştım , focus hava yastıkları aktif gergili oldukları için takılı olmadığı zaman hava yastıkları açılmazmış
    servis öyle diyoooo.
  • Arkadaşlar yeniden merhaba. Uzun bir zaman diliminden sonra Ford Destek Hattından biri aradı, ve birkaç şey sordu. 1 hafta oldu yeniden arayan soran yok. yeni, bilgiler geldikçe ileteceğim sizlere..
  • mak. muh. od. tespit yaptırdın mı ? onlar ne dediler ?
  • Resimlere aşağıdaki linkten baktılar ve kaza raporunu da gönderdim. Net bir şey söyleyemediler, 500 YTL civarı tutarmış masrafları ve ne gatif olursa paranız boşuna gider dediler ve öylecene kaldı. Ford Destek hattına dün telefonla sorduğumda ise inceleme yapıldığını ve gerekli açıklama yazılı olduğu bir kağıd varmış onu imzalayarak alabilirmişiz.

Henüz net bir şey yok maalesef

http://www.ixircom.com/accident.htm
  • e yaptırın tespiti , nasılsa haklı çıkmayacakmısınız . ?
  • bence sonuna kadar hakkınızı arayın, 500 ytl vermek istemiyorsanızda ford a ben mmo ya tespit yaptırıcam airbaglerım açılmadığı için dava çocam diyede agresif şekilde saldırın, hiç kimse bu kadar hasar görmüş bir araçta airbag açılmamasını haklı gösteremez, mantklı olarak açıklayamaz, hatasını örtmek için binbir takla atar, başınıza gelen ingilterede bir kullanıcının başına gelse kıyamet kopardı
  • quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

e yaptırın tespiti , nasılsa haklı çıkmayacakmısınız . ?

aynen yaptırın testi bu kadar konuşuldu haklı çıkmıcakmısınız zaten?
  • öncelikle geçmiş olsun. Resimlerde gördüğüm kadarı ile yaşam hücresi baya bi korunmuş. Sütunlar görevlerini yapmışlar, a sütunlarından biri hafif yamulmuş ama olsun. Havayastığının açılmaması mide bulandırıcı olsa da, resimler arabanın sağlam olduğunu gösteriyor gibi geldi bana, çelik konstriksiyon olarak. Acaba kaç takla attı araç?
  • Teşekkürler arkadaşlar.
  • Dikkat edeceksin arkadaş! Yok hava yastığı açılmadı. Yok fren tutmadı geç onları. Kazaların % 99 u insan faktörü! Başkalarına top atmadan bence hayatta olduğunuza dua edip, bundan sonrası için tedbirli araç kullanacaksınız. Bu bu kadar basit.
  • ARKADAŞLAR GÖREN DUYANIZ VARSA PEKİ BİRÇOK FOCUSTA BÖYLE Mİ OLUYOR YOKSA BU İSTİSNA MI
  • benim gördüğüm pek çok focustan sağ çıkılıyor :)
  • ben focusun gia 2005 modelini 1 yıl kullandım orjinal kadran neyse onu gösteryor sınıfının mükemmel aracı focus fordun en kemikli ve kaliteli aracıdır özellikle hb böle bi durum olması enteresan çok geçmiş olsun arkadasım
  • Büyük geçmiş olsun,hayattasın o yeter üzülme

Focus yeni segmentlerde emniyet kemeri takılı değilken airbag.larda tutarsızlık oldugu söyleniyordu
  • Arkadaşlar son gelişme şu şekilde. Makina muhendisleri odası net bir olumsuzluk olabileceği konusunda rapor çıkamayabilir dediler. Ford mühendisleri ise kazanın oluşumundan kaynaklanan sebeplerden dolayı airbagler açılmamış olabilir dediler. Araç güvenlik kafesi fazlasıyla görevini yapmış olduğu da bir gerçek. ayrıca uzun bir araştırma yaptım ve Focus gerçekten sınıfında tek. Dolayısyla kaskodan param bu hafta ödenecek ve üzerine kalan kısmı ödeyerek yeni sıfır Focus Ghia HB O.V alacağım.

Herkese yardımları, paylaşımları ve düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum.

*KESİNLİKLE EMNİYET KEMERSİZ ARAÇ KULLANMAYALIM.

teşekkürler...
    Yeni focus hakkındaki görüş düşüncelerimihttp://forum.donanimhaber.com/m_3389992/tm.htm forumunda yazacağım...

• @bemes arkadaşım geçmiş olsun,

resimden görüldüğü kadarıyla ön taraf gitmiş, 100 km hızla önden çarptığını söylüyorsun, emniyet kemerin de arkadan takılıymış yani "kemer takılı değilse hava yastığı açılmaz" tezi de çürüyor. yani her halükarda o yastıkların açılması gerekirdi. kimse hiçbir şekilde kıvıramaz.

seni anlayabiliyorum, seninkine çok benzer bir kazayı honda jazz ile yapmıştım, kemerim takılıydı, hava yastıkları açıldı, emniyet kemeri gerildi vs. araç yapabileceği bütün güvenlik gereklerini yaptı. ön kaput sendeki gibi dağılmıştı, ön cam çatlamadı kapılar rahatça açıldı vs. , birşey olmamış gibi kapıları açıp çıkmıştık.

bütün fordlar böyle değildir muhakkak, sendekinin hava yastığı kısmında problem olabilir. ama şu da var bu kadar para sayıp aldığımız bir araçta hayati önem taşıyan güvenlik unsurunun çalışmaması kafamda firmaya karşı bir soru işareti oluştururdu.

tekrar geçmiş olsun,
    Saygılar.

• Bu konuda bir kaç kez bu hava yastıklarının açılması gerektiğini yazmış olmakla birlikte;
    100 km hızla giden bir araç, bariyerlere kafadan çarpmayı nasıl başarmış onu da merak ediyorum doğrusu..
    Direksiyonu tam kırsan bile yine araç bariyere yönünü dönmeden çamurluklardan çarpmış olur..
    Ha açılmalımıydı açılmalıydı..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.