Şimdi Ara

Kaza Sonucu Açılmayan Airbagler (Yenifocus) (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
6.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GEÇMİŞ OLSUN UCUZ ATLATMIŞSIN KASKO PARANIN TAMAMINI ÖDÜYOR SANIRIM NEKADAR ÖDEME YAPICAKLAR TOPLAM BU ARADA YENİ SIFIR GİNE FUCUS YERİNE BAŞKA MARKAYADA YÖNELEBİLİRİSNİZ DEİŞİKLİK OLUR ASLINDA
  • Yanlış bilinen bişey var sanırım...Emniyet kemeri takılı değilken dahi hava yastığı çalışır...Bunu da şurdan biliyorum 2001 ghia focusum varken hırsız çalışır durumda çalmıştı ve 2 gün sonra kaza yapmış şekilde bulundu... 2 hava yastığı da açılmıştı ve emniyet kemerlerinin takılı olmadığı anlaşıldı...Üstelik hırsılardan biri hava yastığını aşıp kafayı cama vurmuş ve camda kan ve kafa darbe izi vardı...
    Üstelik bu yapılan kazada emniyet kemeri arkadan da olsa takılıymış...Yastıkların açılmaması büyük sorun...

Çok çok geçmiş olsun...
  • Arkadaşlar, iyi dileklerniz için yeniden teşekkürler. Aracımın özellikleri Yeni Ford Focus Ghia HB O.V 100ps Metalik idi. Araca 27-28 paha biçtiler. Direttim 29 dediler, sigortacıyı da araya sokarak biraz daha veryansın ettim 30'a çıktı rakam. Uzun yıllardır aynı sigorta şirketiyle çalışıyorum. Bunu da göz önünde bulundurdular sanırım. Bugün tam net rakam belli olacak ama şu an 30 ve bence çok iyi rakam. Yeni focus ghia Hb O.V Metalik 2008 model için bayiden park sensörü dahil 37.300 fiyat aldım. Bu hafta cuma'ya kadar para ödemesi yapılacak. üzerini taamlayıp sıfır alacağım. Daha öncede sormuş olduğum 1-2 soru vardı, belki bilen arkaşlar cevap yazabilirler. aracımı hangi tarihten sonra alırsam ruhsata 2008 model diye işlenir. Bunun zaman aralığı yada şartları nelerdir. Ben yeni focusu tekno paketli alacaktım ama yok, tekno pakette sürüşe duyarlı ön farlar var mercekli halojen farlarla. Mercekli sürüşe duyarlı hala nasıl getiriliebilir, otosan takım halinde komple bu tekno paketteki aynı farı satarmı?

Teşekkürler arkadaşlr

• AGUSTOSUN BAŞINDAN İTİBAREN 2008 OLARAK GEÇİYOR BAZI FİRAMALAR TEMMUZUN SONUNA DOĞRU ALINAN ARAÇLARIDA 2008 OLARAK RUHSATA İŞLİYORLAR
  • gene FORD secmen büyük cesaret
  • işin peşini bırakıp oluruna razı olmana üzüldüm (ben olsam elimden geleni yapar ford avrupaya bile yazar hiçbir şey olmadı ford dan bir müşteri olarak airbagin açılmamasını açıklayan detaylı bilgi isterdim zira biliyorumki avrupda bir müşterinin kafası seninki gibi karıştığını kazayı canlandıran bir simülasyon yapıp airbagın açılmamasını detaylı olarak izah ederler), keşke daha üsteleseydin kendin için değil bundan sonra benzer bir problem yaşayabilecek başka kullanıcılar için (bir arkadaşım aynı durumda nissan a dava açtı, nissan şimdi davayı kapattırmak için türlü taklalar atıyor), anladığım kadarıyla boyle bır probleme rağmen tekrar ford aldığına göre ford fanatiğisin, tekrar geçmiş olsun diyeyim, yeni arabanı da hatasız kazasız günlerde kullan inşallah...
  • çok büyük geçmiş olsun umarım bir daha böyle üzücü bir şey yaşamazsın. bence de bi sadaka falan ver bi fakire.

bu tür olayları daha önce de okudum, duydum herkes dava açtı ama sanırım davayı kazanamadılar bi çoğu.

1) kemer takılı değilken (çok saçma biçimde) hava yastığı açılmıyor (ama mutlaka kemer takmalıyız tv'den falan da izliyorum gerçekten çok önemli özellikle çocuklarımızı küçüklükten alıştıralım)

2) havayastığı sensörleri belli bölgelerde var onun dışında asla açılmıyor.
  • 2008 olup olamıyacağını firma belirler eğer tampon veya kokpitte değişiklik yapacaka işin kasıma kalır toyota olsa şimdiden alırdın :)
  • Benim anlamadığım, neden arkadaşların sorusuna cevap vermiyorsunuz??? 2-3 farklı kişi sizin o süratte durduk yere nasıl yoldan çıktıgınızı ve bariyerlere aracın burnuyla nasıl dikine vurdugunuzu sormuş siz aldıgınız araçtan bahsediyorsunuz ve bu sorulara yanıt vermiyorsunuz? Düz mantıkla aracın çamurluklarının vurması lazım bir arkadaşın da yazdıgı gibi? Siz uyumuş olabilir misiniz direksiyon başında? Uyku derken saniyelik bir dalmadan bahsediyorum ki kazalara sebep olan uyuma türü de çoğunlukla buymuş.

Geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun dilekleriniz için yeniden teşekkürler. (Yataylimit) kaza oluşumunu çok detaylı bir şekilde konun tam başında anlattım. Araçta mekanik veye elektronik bir hata oluştu belki orasını bende çözemedim, araç yol da temizken hakimiyetini kaybederek sol manevrayla dümdüz bariyerlere gitti. Kaza oluşumunu burada çizme araçları olsa idi çizerdim... MMO'sından ve Ford mühendislerinden net bir şey çıkmayınca mecburen peşini bıraktım. Yoksa 2-3 yıl boyunca hem param bağlanacak hemde mahkemelerde uğraşacaktım. Sonucta net benim haklı çıkabileceğimi dahi Makine Mühendisleri Odası söyleyemedi. Bana da yapacak bişi kalmadı.
    Teşekkürler...
  • Kaza fotoğraflarına aşağıdkai linkten ulaşabilirisiniz
    http://www.ixircom.com/accident.htm
  • Neden hakkınızı sonuna kadar aramıyorsunuz? 500YTL ücret diyorsunuz bindiğiniz araç 40000YTL haklı gözüken sizsiniz ve bu durumda hakkınızı aramanız gerekir isterse dava 10yıl sürsün Peşini bırakmayın bence bu işin belki fazla miktarda tazminat falan almazsınız ama yine de firmanın ismini zedelemeniz yeter onlar için en ağır darbe budur. Eğer haklıysanız sonuna kadar hakkınızı arayın.
  • Neyse bmes, ben de Focus almayı düşündüğüm için araç böyle birşeyi nasıl yapabilir diye sitem ettim aslında. Tekrar geçmiş olsun.
  • Hakkımı sonuna kadar savunmak istersem, pert aracın satılşı durduruluyor ve 10 yıl boyunca 40.000 YTL mi oraya bağlamış oluyorum. Arcın parasını dava bitene kadar alamıyorsunuz maalesef...
  • pes etmen çok ilginç, madem bu kadar haklısın niye pes ediyorsun bu kadar kolay kardeşim ?
    40.000 ytl lik araba ya bu, 30.000 a vermişsin 10.000 ytl zararın var!
    her fırsattada aracın çarpılmış resimlerini koymuşsun ilgincime gitti resimleride hep linkini verip verip koyman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgiven3 -- 20 Temmuz 2007; 15:01:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bemes

Hakkımı sonuna kadar savunmak istersem, pert aracın satılşı durduruluyor ve 10 yıl boyunca 40.000 YTL mi oraya bağlamış oluyorum. Arcın parasını dava bitene kadar alamıyorsunuz maalesef...

Selamlar,

Geç işleyen adalet sistemiyle, buraya kadar. İşinden gücünden ayırdığın zaman ve stresde cabası. Firmalarda bu boşluktan yararlanıyor.

Herkese iyi sürüşler dileğiyle.
  • Hurdası bende kalmak üzere pert işlemlerini onaylıyorum derdiniz..
    Hurda için kaç lira değer biçildiyse o düşerdi.. Geri kalan paranızı alırdınız..
    Hukuki işlemleri de yürütürdünüz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozyurek

Hurdası bende kalmak üzere pert işlemlerini onaylıyorum derdiniz..
    Hurda için kaç lira değer biçildiyse o düşerdi.. Geri kalan paranızı alırdınız..

Doğru söylüyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozyurek

Hurdası bende kalmak üzere pert işlemlerini onaylıyorum derdiniz..

hurda dan ne kesilir abi?
  • ALLAHA şükür böle bi kaza geçirmedim geçmiş olsun
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.