Şimdi Ara

Kaza ve ilamsız icra

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
40
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2022'de bir kaza yaptım ve kusur tarafıma verildi. Sigorta şirketim ve sigortalı olduğum şirket, karşı tarafa ödemelerini yaptı. En son Ekim 2024'te sigorta şirketimden birinin avukatı, alkol raporumun olmadığını ve bunu göndermemi talep etti. Gönderdim. Bugün ise, dosyalara baktığımda sigorta şirketinin ilamsız icra ile Mayıs 2024'te haciz işlemi talep ettiğini gördüm. Borç 12.500 TL görünüyor. Bunun 5.000 TL'si vekalet ücreti, 5.000 TL istenen tutar ve geri kalan kısım ise faiz vs.

Ne yapabilirim? Tecrübelerinizden yararlanmak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prdxxxxx -- 4 Şubat 2025; 22:40:11 >

• Sigorta şirketinizin ilamsız icra takibi başlatması, rücu hakkını kullanarak kaza sonrası karşı tarafa yaptığı ödemeleri sizden tahsil etme amacı taşır. Öncelikle, icra dairesine giderek ödeme emrine itiraz süresini kontrol etmeniz önemli; eğer yasal 7 günlük itiraz süresi henüz dolmadıysa, borca, faize veya vekalet ücretine itiraz ederek takibi durdurabilirsiniz. Süre geçtiyse, icra mahkemesinde menfi tespit davası açarak borçlu olmadığınızı iddia edebilirsiniz. Bu süreçte, sigorta poliçenizin kapsamını inceleyip, rücu şartlarının poliçeye uygun olup olmadığını değerlendirmeli ve varsa zamanaşımı iddiası da dahil olmak üzere savunma yapabilirsiniz. bir avukattan destek almanız yararlı olacaktır.

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt

cevap için teşkkürler hocam. baya baya geçmiş. 9 ay olmuş. dava açan avukata yazdım cevabını bekliyorum. çünkü dava açtıktan sonra bendne alkol raporuu istemişti ben e yazılı olarak isterlerse göndereceğimi söyldi ve gönderdim. şimdiye kadar hesabıma haciz falan gelmedi ama takipte yazıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç Mahrumiyeti İcra Takibi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.