Şimdi Ara

Kaza yapıyodum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler bugün dünyanın en tehlikeli hareketini bilmeden yaptım. Çoğunuz bilirsiniz taksiciler yokuş aşağı kontak kapatır. Ben de ehliyeti alali 2-3 ay oldu. Eve giderken yokuş var orda o taktiği yapiyim dedim yapmaz olaydim. Birkaç kere frenlemek zorunda kaldım sonra önüm boştu saldim arabayi. İlerde viraj var araba da biraz fazla hızlandı yavaşlıyım derken frene basmamla fren taş gibi oldu ve tutmadı. Bi anda kafamda canlandi viraja o hızda giriceğim. Nasıl olduysa bi anda düşünüp el frenini çektim araba 15 metre civari kaydı az kalsın virajdan dönen arabaya da geçiriyodum. Siz siz olun asla yokuş aşağı kontak kapatmayın!!!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E afedersin ama oha. Ehliyet alırken öğretmediler mi? Yokuş aşağı araba boşa bile atılmaz.

• Hocam neden aracı çalıştırmadınız anlamadım

• Calistircak zaman yoktu yani 30 metre sonra viraj vardi duvar var duvara girerdim bi an el frenini çektim

• Allah uçak kazası vermesin

• Yokuş aşağı normalde hep boşta gidiyorum neden boşa alınmaz ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaza yaptım. tamponu kırdım.
    11 yıl önce açıldı
    Kaza yaptım yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: canreyiz

Yokuş aşağı normalde hep boşta gidiyorum neden boşa alınmaz ?

Boşta motor freni yapamazsın sadece frene yuklenerek durabilirsin. Yokuş aşağı vites küçülterek in.

• Motor freni derken ?
  • Yokuş aşağı boşta gitmenin bile bir mantığı yokken kontak kapatmak arkadaşlar boşa atarsanız motor rölantide döner yakıtı kullanarak. Ama 1e takıp inerseniz motorla tekerler aynı hızda döner yani yakmaz. Boşa da atmayın.

• Geçmiş olsun..

• Dusunsene asagidan bi ferrari 458 italia geliyor ona carpiyorsun

ulan dusunmesi bile kotu arabayi satsan masrafini karsiliyamazsin

• Kontağı niye kapatıyolar abi nasıl bi fantezidir bu.araba çalışmazken fren tutmazki zaten.bayır aşağı ayağın frende olucak hep sürekli yavaş yavaş basıcaksın.boşta olursa kontrol zorlaşıyo bide

• quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Karadeniz

Dusunsene asagidan bi ferrari 458 italia geliyor ona carpiyorsun

ulan dusunmesi bile kotu arabayi satsan masrafini karsiliyamazsin

İsterse dünyanın en pahalı arabası gelsin o an o korkuyla duvara çarpçağımı hissettim ama Allah korudu cana gelceğine mala gelsin.
  • quote:

Motor freni derken ?

Kursun derslerine gitmediğin belli. Biraz teknik bilgi öğren internetten ya da kurs kitap verdiyse oradan. Vitesle inersen frenleme mesafesini de önemli ölçüde azaltirsin boşa göre çok daha hızlı durursun. Fren direksiyon hidroliklerini sürekli kontrol et. Arabanın kitapçığında nerde olduğunu görürsün. Çok işine yarar bu bilgiler.

• Otomobil genele konu ac birde daga iyidir yardımcı olurlar

• quote:

Orijinalden alıntı: dhdh

quote:

Motor freni derken ?

Kursun derslerine gitmediğin belli. Biraz teknik bilgi öğren internetten ya da kurs kitap verdiyse oradan. Vitesle inersen frenleme mesafesini de önemli ölçüde azaltirsin boşa göre çok daha hızlı durursun. Fren direksiyon hidroliklerini sürekli kontrol et. Arabanın kitapçığında nerde olduğunu görürsün. Çok işine yarar bu bilgiler.

Araba 92 model renault sping :D
    Ne hidrolik var ne kullanma kitapçığı Allaha emanet gidiyoz
  • abi araba bahcede iken hicbi binip gaza frene basmadin hic mi direksiyonu cevirmedin kontak kapaliyke illa bugunu mu bekledin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.