Şimdi Ara

Kaza yaptık kim kusurlu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Maalesef dün saçma bir şekilde kaza yaptık.
    Olay şöyle oldu;ışıklardan kalktıktan sonra X aracı ışık ihlali yaparak önümüze atladı.Bizde(A) vurmamak için frene bastık,yavaşladık-tam durmadık-bu sırada B aracı duramayarak bize vurdu.
    Olay sonrası jandarma geldi,X aracı için bir şey yapılamayacağını, olayın A ve B ile arasında çözülmesi gerektiğini söyledi.
    Sorum şu;kim kusurlu,X için bir şey yapabilir miyiz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye de binlerce kural tanımaz mağara adamı, trafikte masum insanların hayatını kaybetmesine neden oluyor da hemen salınıveriyor, sen ne yapabilirsin ki??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yksln

Türkiye de binlerce kural tanımaz mağara adamı, trafikte masum insanların hayatını kaybetmesine neden oluyor da hemen salınıveriyor, sen ne yapabilirsin ki??
    Orası ayrı bir konu hocam.En azından maddi olarak bir sıkıntı yaşamasını istiyorum.

• Kusurlu b yolda ne olacağı belli olmaz dikkatli olması gerekirdi. takip mesafesini korumalıydı ki ışıktan yeni kalkıp (muhtemelen 5-10 km/h civarında) duramamak için yol harici başka şeyle ilgileniyor olsa gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rzcyle

Kusurlu b yolda ne olacağı belli olmaz dikkatli olması gerekirdi. takip mesafesini korumalıydı ki ışıktan yeni kalkıp (muhtemelen 5-10 km/h civarında) duramamak için yol harici başka şeyle ilgileniyor olsa gerek.
    Hocam o muhtemelen ışığa takılmamıştı.Çünkü çok hızlı geldi,kendi 80’le geldiğini söyledi ama ben pek inanmadım.

• Robert Neville kullanıcısına yanıt
    Işık olan yerde 80'le gelmesi bence çok daha büyük kusur. Kendisi %100 kusurludur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rzcyle

Işık olan yerde 80'le gelmesi bence çok daha büyük kusur. Kendisi %100 kusurludur.
    Teşekkürler hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kaza da kim haklı?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • X ve B asli kusurlu. A kusursuz. (Bence)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çizimdeki oklar olayı karıştırmış ama anlattığınıza göre B aracının size arkadan vurmuş olması gerekiyor.
    Arkadan vuruşlarda durum ne olursa olsun %100 arkadan çarpan kusurlu çıkıyor diye biliyorum.

Herhangi bir sebepten ötürü yavaşlayabilirsiniz, durabilirsiniz de. Arkadaki korumak zorunda mesafeyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bir Rind

Çizimdeki oklar olayı karıştırmış ama anlattığınıza göre B aracının size arkadan vurmuş olması gerekiyor.
    Arkadan vuruşlarda durum ne olursa olsun %100 arkadan çarpan kusurlu çıkıyor diye biliyorum.

Herhangi bir sebepten ötürü yavaşlayabilirsiniz, durabilirsiniz de. Arkadaki korumak zorunda mesafeyi.
    Oklar araçları isimlendirmek için,sadece X’in önündeki çizgi hareketini gösteriyor.Evet B arkadan vurdu,X ise tali yoldan ışık ihlali yaparak önümüze çıkan ve yavaşlamamıza neden olan araç.

• X’e yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Maalesef yasalarımız bu tip şeylere yaptırım getirmiyor. Ben her daim söylerim, cana geleceğine mala gelsin ama kendinizin kusursuz olduğunuzdan eminseniz, karşıdakinin yaptığı hata için sakın ha sakın kendi aracınızı başka bir yere vurma, kaldırıma çıkma gibi şeyler yapmayın, vurun geçin. Hata yapıp çekip gidene kadar hiç değilse kazanın sonucuna katlanmış olur. Sizin durumda da X aracı için yapabileceğiniz tek şey, gidip şikayetçi olmaktır muhtemelen ona da takipsizlik kararı çıkar, uğraşmazlar. Olay A ve B arasında olmuş kabul edilir. Bu durumda aksi bir şey yoksa arkadan vuran kusurlu olur. İsterseniz gün ve saat belirtip bir dilekçe yazarak karakola şikayette bulunun ama dediğim gibi savcılık takipsizlik verir, bir şeye ulaşamazsınız.

• Sen X aracın plakasını kasko şirketine ver gerisini hallederler.

• Arkadan vuran her zaman suçludur diye bir şey yok. Bizzat başıma da geldi bana arkadan vuruldu ama ben hatalıydım, kabul de etmiştim ve kusur da bana çıktı.
    Ama bu olayda arkadan vuran araç hatalı anlatımınıza göre. Yine de ani fren yapmamaya, her türlü tehlikeye karşı uyanık olmaya ve ani fren yapmanız gerekirse dörtlüleri yakmaya özen göstermek gerekir.

• Cevaplar için herkese teşekkürler.
    Dörtlüler yanıyordu,kaldıki kavşağa yaklaşırken hiç yavaşlamamış diğer araç son anda fren yaptı ardından kayarak geldi vurdu.

• hakim bey kullanıcısına yanıt
    arkadan vuran ne zaman suçlu değil hocam, takip mesafesini korumayan araç kusurlu benim bildiğim her zaman
  • jandarma dedikleri doğru. x aracı bulunsa bile en fazla ışık ihlalinden ceza alır.
  • Kamera kaydı bulabilmeniz lazım
  • X aracında şöyle kusur olabilirdi. siz x aracına çarpmamak için yaya kaldırıma felan çarpıp dursaydınız x aracına çarpmasanız dahi x aracı kusurlu olurdu.Diğer araç sizi arkadan takip ettiği için takip mesafeseni korumak zorunda.Farzedin kırmızı ışıkta araç geçmedide önünüze aniden hayvan çıktı durmak zorunda kaldınız.bunun için arkadaki araç takip mesafesini korumak zorunda ve kavşaklara yaklaşırken hızını azaltması gerekiyor.jandarma doğrusunu yapmış.x araca kırmızı ışık ihlalinden ceza yazılır.

• Kaza da X aracının kusurlu sayılabileceği bir durum yok hocam. Kamera kaydı bulunursa kırmızı ışık ihlalinden ceza yazılır en fazla.
    Bu durumda size arkadan çarpan arkadaş %100 kusurlu sayılır.
    Geçmiş olsun tekrardan.

• En fazla ışık ihlali cezası kesilebilir bildiğim kadarı ile, mevzu sizinle arkanızda araç arasında. Arkadan çarpanda muhtemelen %100 kusur çıkacaktır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.