Şimdi Ara

Kaza Yaptım ancak karşı taraf belgelerini getirmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

geçen hafta akşam cuma günü aracıma arkadan vurdular . Kazadır olur dedik ve tutanak tuttuk ancak ilk kazam olduğu için karşı tarafın ruhsat fotokopisini almayı unutmuşum.

1 haftadır karşı taraf beni oyalıyor... Şehir dışındayım vs ve en sonunda arabayı sattım ben dedi ve küfür ederek kapattı.

aracımın hasarı 2074 tl çıktı eksper geldi inceledi ancak sigortanın onay vermesi için ruhsat fotokopisi lazım.

Şimdi benim izlemem gereken yol nedir bilen birisi aydınlatırsa memnun olurum.

illk önce emniyete mi gitmem lazım yoksa direk mahkemeye mi yoksa beyfendiye ihtarname mi çekmem lazım...

• Karakola gidip kaza resimlerini gösterin. Araç sahibine ulaşıp karakola çağıracaklardır. Gelmezse zaten yasal işlem yapılır olay mahkemeye taşınır.
  • Benim merak ettiğim fotokopi çektirilecek yer yoksa ne yapılacak ?

Ya da foto çekmek gerekiyor ya telefonun şarjı yok ne olacak ?

Siz bu durumlarda ne yapıyorsunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: arifomer

Benim merak ettiğim fotokopi çektirilecek yer yoksa ne yapılacak ?

admaın poliçesi fotoğrafı elimde şaşi numarasına kadar tutanak dolduruldu ama neova sigorta hala ruhsat fotokopisi istiyor anlamış değilim.

zaten servise de kıl oldum. ufacık bir ezilme için komple bagaj kapağını değiştiriyor...

yarın gene yollamaz ise emniyete gidip suç duyurusunda bulunucam ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brian O Conner

Karakola gidip kaza resimlerini gösterin. Araç sahibine ulaşıp karakola çağıracaklardır. Gelmezse zaten yasal işlem yapılır olay mahkemeye taşınır.

yalnız araç sahibi ile şöför farklı kişiler bu durumda gene de araç sahibi mi lazım ?
  • doldurulmuş tutanak var, çekilmiş resimler var, karşılıklı atılmış imzalar var, kaçabileceği hiçbir yer yok
  • Adam bulunur o kapattığı telefon münasip bi yerine sokulur masraf adama ödettirilir. En güzeli bu bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Babam sürerken arkadan çarptılar.Fotoğraf çekmemişti experle görüştük tutanak olduğu için sorun çıkarmadılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

quote:

admaın poliçesi fotoğrafı elimde şaşi numarasına kadar tutanak dolduruldu ama neova sigorta hala ruhsat fotokopisi istiyor anlamış değilim.

zaten servise de kıl oldum. ufacık bir ezilme için komple bagaj kapağını değiştiriyor...

yarın gene yollamaz ise emniyete gidip suç duyurusunda bulunucam ...

Hocam siz adamı düşünüyorsunuz 1 haftadır hala getirmesini bekliyorsunuz ve suratınıza küfür edilip telefon kapatılıyor yarın hiç aramınıza bile gerek yok niye arayıp kontörünüze yazık edesiniz ki gidin onu çağırınca o paşa paşa gelicektir

• Ruhsatın da fotoğrafını çekip yazıcıdan çıktı alınabilir sanırım böyle durumlarda. İllaki fotokopi çekecek bir yer aramaya gerek yok diye düşünüyorum.

Allah göstermesin de henüz tutanak tutmayı gerektirecek bir kazaya karışmadığım için açıkçası ne yapılacağını da pek bilmiyorum kaza durumunda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sırf bu şarj sebebinden dolayı kibar kullanışlı bi fotograf makinesi aldım sürekli arabada taşırım, hem iyi de oluyor gezerken falan sağı solu da çekiyorum. Fotokopi için zaten uğraşmam kesinlikle aracımı o şekilde bırakıpta yolun karşısında dahi olsa fotokopiciye gitmem, makineyle onu da çeker çıktısını alırım. Bana göre en ideali bu. Tabi ilerde araç içi kameralar iyice yaygınlaştığında onlar da çok yardımcı olacaktır.
  • Zamanin da beni de oyalamaya calisan kisiye,polise sikayet ederim,savciliga suc duyurusunda bulunurum dedigimde tipis tipis gelmisti ayagima kadar...

• yarın trafik şubedeki tandığım ile görüşücem eğer o trafik şubeden ruhsat fotokopisine ulaşabilirse adamla muhattap bile olmama gerek kalmayacak eğer ulaşamazsam.

karakola davet ettiricem eğer gene gelmez ise hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere avukatımı devreye sokacağım ...
  • Ozn.Onl kullanıcısına yanıt
    Bence en doğrusu budur
    Durumu tutanak altına almanız zaten hukuksal olarak çok şeyi halletmiş genellikle bu tür durumlar maalesef bir avukatın aramasına bakıyor. Alakasız bir konuda geçen yıl bize atarlananlar avukata karşı süt dökmüş kediye dönmüştü verdiğimiz miktar da cüz i bir miktardı. Tavsiye ederim ben de.
  • quote:

Artık araba da telefon şarj kablosu taşımayan kalmamıştır herhalde!...
  • arifomer kullanıcısına yanıt
    Polis çağırıyorsunuz.

Edit:Telefonlarınız şarjı yok nasıl arayalım derseniz de yoldan geçen birinden rica ediyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 28 Ağustos 2014; 2:33:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

yarın trafik şubedeki tandığım ile görüşücem eğer o trafik şubeden ruhsat fotokopisine ulaşabilirse adamla muhattap bile olmama gerek kalmayacak eğer ulaşamazsam.

karakola davet ettiricem eğer gene gelmez ise hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere avukatımı devreye sokacağım ...

ruhsat fotokopisine ulasacaksiniz, araciniz tamir olacak.. ugrastigini sizin zarariniz olacak, o şahsın ettigi kufur de yanina kar kalacak..

kimseyi hizaya getirmek gibi bir vazifeniz olmasa da, saniyorum bu arkadasi en azindan karakola kadar bir getirmek icap ediyor.. zaten dava vb gibi sureclerden her zaman kacinilir, uzlasma aranir.. siz yine de eger mumkunse suc duyurunuzu yapin..

• Yerinizde olsam gel bunlari doldur fotokopilerini 1 saate kadar getir yoksa polis çağircam derdim.ruhsatinada el koyardim.dangalağa bak kufrediyrmuş hemen savciliğa git suç duyurusunda bulun.bu tiplere nefes aldirmican kufretmesi gereken sizsiniz.ben zaten önce bi peşin döverdim vurunca nolur nolmaz kaçiyolar böle işte .

• hocam git değer kaybı davası aç üstüne girsin bir taraflarına o adamın haketmiş
  • quote:

benim başıma geldi 2sene önce kırmızı ışıkta bekliyordum aracın teki vurdu arkadan duramamış indim fotoğraflarını çektim aracların arka sağ stop çatlamıştı sadece benim vuran kişinin ön pert tampon farlar çamurluk yerdeydi çektik araçları köşeye bir yere yolu işgal etmemek için sonra adamla bindik arabamıza ben önden oda arkamdan takip etti kendi aracı ile bir kırtasiye bulduk fotokopileri çektirdik gerekli belgelerin kağıt üzerinde de gösterdik olayın nasıl olduğunu telefon numaralarımızı aldık sonrada ayrıldık :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.