Şimdi Ara

kaza yaptım aracımda kasko yoktu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımın kaskosu bitmişti iki gün için fiyat araştırması yaparken bir kaza yaşadım araba 2011 model astra şimdi kaza da karşı taraf suçunu kabul etti herşeyde hatalı olduğunu da belirtti. servise götürdüğümde 16.000 masraf olabilir dediler piyasa değerinin yüzde 60 ına denk geliyor gerçi pert olması çok zor dediler ancak yine de pert olursa iki tarafın şu durumda kaskosu olmadığı için ne ypabilirm diyelim sigorta şirketi son sınır olan 20.000 tl yi ödedi ancak daha fazlasına sattılar bilenler 27.000 felan diyor geri kalan para onlarda mı kalır bu birinci sorumdu ikinci sorum ise diyelim sigorta şirketi beni haklı buldu araba da pert olmadı ve 12.000 tl gibi rakamı kabul etti o zaman arabamı illa yaptırmak zorundamıyım o halde elden çıkarmam yasal olarak mümkün değil mi bana bilgi verip yardımcı olabilirseniz çok sevinirim çünkü 0 aracım ilk aracımı hevesle almıştı gerekirse 7.000 lira kredi çeker gene alırım ama o arayı nasıl karşılayabilirim sizce pert olma durumu daha mı mantıklı

• belki soru saçma gelebilir de sorumun amacı şu aslında sigorta 13.000 ödemeyi kabul ederse para da hesabıma yatarsa belki kazalı aracımı o halde ucuz pahalı satarsam diyelim ki 17.000 eder 30.000 bi sene de 9000 zarar olsa da hiç olmazsa bununla kurtardık diyebilirm böyle birşeyin olma olasılığı nedir sigorta şirketi parayı bana yatırsa bile acaba parayı almam mümkün değil midir ?
  • Anlamak istediğim şu, karşı tarafın kaskosundan mı para almak istiyorsunuz yoksa kendi trafik sigortanızdan mı? Eğer kendi trafik sigortanızdan yaptırmak istiyorsanız aldığınız bedeli aracınıza yansıtmanız gerekli fakat karşı tarafın kaskosundan yararlanacaksanız elden çıkarabilirsiniz. Zorlu bir iş olacaktır çünkü biliyoruz kasko şirketlerinin ne mal olduğunu. Kolay gelsin.
  • Çok geçmiş olsun, Bende kasko için fiyat araştırıyorum şu ara yaptıracağım.

Sayın IslakFasulye, konuyu tam anlamamış iki tarafında trafik sigortası var olduğunu kaçırmış galiba.

Benim burada size söyleyeceğim şu % 100 raporda karşı tarafmı suçlu?

Araç değeri sigortanın max. limiti üzerinde ancak bir şekilde pert ilan ederse aracı, tavsiyem anlaşmalı olarak yaptıracakları yerlerdeki fiyatı size exper söyleyecektir.Diyelimki 10 bin e bu araç tamir olur derse, o parayı bana verin arabamıda verin ben razıyım de , aracını o halde ver sahibindene emin ol zararsıza yakın çıkacaksın.

Birde senin ve karşı tarafın sigortası nedir?O çok önemli !

Benzeri bir olay başımdan geçti.İlan verdim sabaha inanılmaz teklifler geldi.

Allah kolaylık versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MHMTKTLY -- 15 Haziran 2012; 9:00:41 >
  • arkadaşım çok teşekkürler karşı tarafın kusuru 100 de 100 onunki anadolu benimki de güneş sigorta peki ben onlara desemki arabamı verin paramı da verin bunu kabul etmeme gibi bir bahaneleri olabilir mi acaba siz de aynısını yapmışsınız ya da yasal olmayan bi tarafı var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hacettepel

arkadaşım çok teşekkürler karşı tarafın kusuru 100 de 100 onunki anadolu benimki de güneş sigorta peki ben onlara desemki arabamı verin paramı da verin bunu kabul etmeme gibi bir bahaneleri olabilir mi acaba siz de aynısını yapmışsınız ya da yasal olmayan bi tarafı var mı ?

Şöyle söyleyeyim.

Pert olursa max sigorta limiti üzeri olduğundan ne olur bilemem.

Ben başıma gelen olaydan sana şunu söyleyeyim.Serviste yaptırmayalım dediler bana anlaşmalı yerimiz yarısına yapar bu maliyetin dediler.Bana birde isterseniz bu parayı size veririz ancak aracıda pert kaydı ile veririz dediler.Masraf parası (anlaşmalı yerdeki fiyat)+ araba (hurda) , bu şekilde kabul edin dediler, ben bunu istemedim pert e siz çıkarın satın bana nakit parasını ödeyin dedim. 13 400 lira olarak bana değerinden biraz düşün bir fiyatı kabul ettirdiler.

Sizinle bağlantıya geçecekler, bu konuda uzman olan yok herkes ayrı bişey söylüyor haberin olsun.Bilmeden akıl veren çok oluyor ki , sizin şuanda kafanız çok karışıktır.

Allah kolaylık versin

• SAĞOLASIN KARDEŞ İŞİM ZOR AYNEN DEDİĞİN GİBİ FİKİR SÜRÜSÜNE BEREKET AMA SENİN YAZILARINLA AKLIMDA Bİ YOL OLUŞTU ALLAH RAZI OLSUN
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ......Kaza Yaptım......
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şöyle söylim ben size trafik sigortası araç pert olursa 22.500 lira verir. Standart araç başına kaza değeri budur. Eğer sizin aracınız 40.000 tl ise geriye kalan parayıda araç sahibinin kaskosu yoksa araç sahibi karşılar. Paranın tamamını sigorta size ödeyip geriye kalan 17.500 lirayıda araç sahibinden kendi alabilir. Karşı taraf %100 suçlu olduğundan korkmanızı gerektiren bişi yok çatır çatır alırsınız. Geçmiş olsun.
  • Yukarıdaki arkadaşın dedigi gibi suç sizde yoksa aracın degerinin tamamını alırsınız. Karşı yani suçlu taraf sigortadan geri kalan kısmı cebinden karşılamak durumunda kalacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.