Şimdi Ara

KAZA YAPTIM BİR BAKAR MISINIZ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
4
Favori
8.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pert olma ihtimalini nasıl değerlendiriyorsunuz? Şu an servise indi araç. Uzaktan bir şey yok dediler ama...
  • Anca tamir ederler bunu pert işine sigortanın gireceğini sanmam.
  • Sigorta şirketi çamura yatar burda.. Dikkat..
  • Yıllar önce hyundai kullanıyordum aynı şekilde geri geri araca vurmuştum hafifçe aracı bagajı tamamen sıfılanmıştı. Kağıt gibi araba resmen soğıdım bu markadan.
  • Büyük geçmiş olsun.insanlah kaskodan paranızı alırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÇOK GEÇMİŞ OLSUN HOCAM.Hocam kaza olurda bir araba bu kadarmı dandik olur.Bu araba degil resmen çöp.Tekrar geçmiş olsun
  • Valla arabadan iyice soğudum, yapılsa bir dert perte çıksa bir dert. Tecrübeli arkadaşlar bir fikir verse sevineceğim.
  • geçmiş olsun hocam. araç o hale nasıl gelmiş çok ilginç
  • Büyük geçmiş olsun, dalgınlıkla her şey olabiliyor,
  • Geçmiş olsun tahmin ettiğimden daha kötü bir hasar almış

• Kasko ilk başta biraz yan cizmeye çalışacaktır, işte kasıtlı yapmadğını nerden bilelim ayağına yatarlar klasik bir durumdur ama karşılarında sert durursanız paşa paşa öderler, yalnız araba perte çıkacak büyük ihtimalle.
  • Hocam dediğiniz gibi alışılmış bir kaza değil. Adı üstünde kaza ancak 60 m mesafe dediğiniz için insan 60 metrede bir tepki verebileceğinizi düşünüyor. Ancak o an panikle mümkün bu durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subsonic -- 27 Mayıs 2013; 14:39:17 >
  • Çok çok geçmiş olsun hocam..
    Forum sırf konuşmak için konuşan bir yığın adam dolu.Yazıklar olsun ayıp valla.
  • fena olmuş. geçmiş olsun. perte çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun

dikkatimi çeken 2 nokta:
    1:araca arkadan kamyon çarpsa ancak bu hale gelirdi,yakın mesafeden duvara çarpmakla bu derece hasar oluşması hayret verici..araçlarda sac kalitesi bu kadar mı kötü artık..
    2:kaskonun dolmasına çok az süre kalması ve olayın oluş tarzı başınızı ağrıtır,kasko firması çamura yatabilir..gayet dik ve dirayetli durmalısınız,mahkemelik bile olabilirsiniz sigorta firmasıyla..

bende 1. viteste arabanın arkasının kaymasıyla evin duvarına vurdum arabanın önü dümdüz oldu perte ayrıldı. araba honda jazz idi. accentin böyle olması çok çok normal.anadolu türkiyedeki en kabadayı şirketlerden didikler araştırır ama diger çingene kasko şirketleri gibi yapmam etmem demez kaskoda ne yazıyorsa öder magdur etmez. benim halk sigorta arabamın degerinden 6-7 bin lira asagı bi rakam önerdi kabul etmedim kasko degeri neyse ödeyin dedim ödemediler mahkemeye verdim 6 ay sürdü ve kazandım.

bu arkadasımızda işinin takipçisi olursa arabanın kasko degeri neyse tamamını alır.geçmiş olsun diyorum herhangi bir sorunuz olursa pmden cevaplayabilirim.bu arada size bir fikir vereyim exper aracı parçalatacak hasarlı parçaların fiyatını ve adedini hesaplatacak orada bulunup expere görüşünüzü bildirirseniz pert etmeleri yönünde görüş bildirebilir.görüşten kastım ben mesela bi daha bu arabaya binemeyecegimi psikolojik olarak çok etkilenecegimi söylemiştim. ki gerçekten öyleydi arabayı parçalarlarken gitmedim bile görmemek için.experde perte ayrılmasının daha mantıklı oldugunu söyledi.tamir yolunada gidilebilirdi çünkü. zarar verdiginiz duvar vs için trafik poliçenizden karşılanacak.bu arada aracın pert edilmesini istiyorsanız expertiz işini mutlaka yetkili serviste yapılmasını isteyin çünkü maliyeti orjinal parça kullanılacagı için yüksek çıkacaktır buda pert ettirilme olasılıgını arttırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uayyildiz35 -- 27 Mayıs 2013; 15:20:33 >

• Alisilmisin disinda bir kaza olmus. Gecmis olsun.

• Öncelikle geçmiş olsun. Fotoğrafları görünce ilk aklıma gelen kasıtlı yapıldığı oldu. Ama sonra kendimi yerinize koydum bagajda lpg deposu var. Eğer deponuz doluysa bu size büyük avantaj sağlar. Kimse Depoda dolu lpg ile kendini bu denli riske atmaz. Eğer Lpg deponuz boşsa kaskoyla işiniz çok zor. Ben kasko şirketi olsam Açıkçası biri lpg deposunu boşaltıp (gari geri kendi canını da riske atmadan) boş otoparkta duvara vursa bende ödeme yapmamak için elimden geleni yaparım.
  • Kasko ya Seve seve verecek parasini aracin
    Neden vermesin ?
    Sozlesmede bilerek yapilan kazalarla ilgili bir aciklama durumumu var ?
    Kanit var mi ? Yok ..
    Kisi yanlislikla oldu diyorsa verecekkkkk
    Bosa para odemiyosunuz kaskoya vermeyecekse parasini ben neden odeme yapayim?
    Unutmayin isterse size dava acsinlar
    Uzgunum musteri herzaman haklidir...
    Gecmis olsun azizimmm
    Iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: degobar

quote:

Orijinalden alıntı: cotyora666

quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun

dikkatimi çeken 2 nokta:
    1:araca arkadan kamyon çarpsa ancak bu hale gelirdi,yakın mesafeden duvara çarpmakla bu derece hasar oluşması hayret verici..araçlarda sac kalitesi bu kadar mı kötü artık..
    2:kaskonun dolmasına çok az süre kalması ve olayın oluş tarzı başınızı ağrıtır,kasko firması çamura yatabilir..gayet dik ve dirayetli durmalısınız,mahkemelik bile olabilirsiniz sigorta firmasıyla..

Aracı çıkarmaya çalıştığım yerle, vurduğum yer arasında rahat 60 m mesafe var. Ben aracı çıkartırken koltuk geri hareket edince frene basayım derken gaza bastım. Zaten bir kaç saniye içinde duvara vurdum.

60 metre geri geri gelip mi vurdun hızınız neydi farkında mısın ?
    bir kaç saniye sürdü diyorsun 2 saniye sürse 108 km
    3 saniye sürse 72 km hız yapman lazım
    dediklerinde tutarsızlık var bana inandırıcı gelmedi
    eksper seni biraz terletecek gibi.

Bunlara ek olarak geri geri o araçla en fazla ne kadar hız yapabilirsin o kadar saniyede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quike -- 27 Mayıs 2013; 15:30:46 >

• Öncelikle geçmiş olsun.

1.si arkanızda canlı birisi olabilirdi.Kasko süreci ne olursa olsun canlı birisine çarpmadığınız için şükür etmelisiniz.
    2.si kasko şirketi sorun çıkaracaktır ama eninde sonunda hasarı karşılayacaktır.İşin içinde kasıt yoksa korkmanızı gerektirecek bir durum yok.
    3.sü eksper sadece hasarın bu kaza ile ilgili olup olmadığının tespiti ve hasarın miktarı ile tutacak işçiliği hesaplar.Eksperler olay yerine bakarlar ancak genel olarak bilirkişi raporu kadar kabul görmezler.Kısacası olay araştırma şirketlerinden bu olaya bilirkişi atanabilir.Bilirkişi atansa bile dediğim gibi kasıt olduğuna dair bir kanıt yoksa görgü tanıklarından ifade alıp kasko şirketine bildirecektir.Kararı kasko şirketinin en tepe yönetici ve sorumluları verir.Bu yüzden süreç oldukça uzayacaktır.Ama sonunda hasarı karşılayacaklardır.Eksper ve bilirkişi ne derse desin ödeme kararını kasko şirketinin yetkilisi verir.
    4.sü kasta yönelik kanıtları varsa bile önce hasarı karşılayıp sizden mahkeme yolu ile tahsil etme yoluna giderler.Elbetteki en kötü senaryo budur çünkü nitelikli dolandırıcılığa girer.Ancak bunun için sağlam kanıtlara ihtiyaçları var.
    5.si duvarın hasarı için gerekli beyanı kasko şirketine verin.Tam emin değilim ama kasko bu hasarı öder ancak ilgili trafik sigortası şirketinden tahsil eder diye düşünüyorum.
    6.sı kasko şirketinizin Anadolu sigorta olması büyük şansınız olmuş.İsimlerini vermeyeceğim bazı şirketler olsaydı sizi çok uğraştırırlardı.Anadolu ve Axa bu konuda yine iyiler.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.