Şimdi Ara

Kaza yaptım kim suçlu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Oznurozcann , Oznurozcann Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burda yeniyim sırf bu konu icin foruma kaydoldum ve daha onceden takip ediyordum .Sokağa çıkarken ilk sol tarafa baktim ve sağa bakmamla adam bana vurdu. Adam dalgın ve adres arıyordu. Ilk defa kaza yaptim sizce kim suçlu . Adam benim olduğum sokağa girecekti heralde beni sonradan fark etti ve saga kirdi ama is isden gecmisdi
    Kaza yaptım kim suçlu ?

Kaza yaptım kim suçlu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun en büyük kazanız bu olsun

• Scofield1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler sağdan gelen haklıdır diyip beni suçlu gösterdiler. Adamin masrafi 1500 2000 tl arabamin herseyi tam masraflari sigorta odicekmis benim arabanin masrafida tahmini 500 tl diye hesapliyorum ama pazartesi belli olur

• %50 ye 50 veriyorlar bu gibi durumlarda.

• Zaboes kullanıcısına yanıt
    Sagdan gelen hakli dediler ve beni suclu gosterdiler.

• Kim sizi suçlu gösterdi? Polis mi, karşı taraf mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gandalfthepurple G kullanıcısına yanıt
    Ben abimi aradim. Abim sagdan gelen hakli diyip tutanak tuttuk. Yani aramizda karar verdik

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kaza da kim haklı?
    5 ay önce açıldı
    Kaza Yaptım...Kim Suçlu ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Siz kavşağı bitirirken diğer araç size çarpmış. Sağdan gelse bile bunfotoya göre siz ondan önce girmişsiniz kavşağa. Önce girdiğiniz için yolun sizin olması gerekmez mi? Yanlış mı biliyorum?

• İkinizde birbirinizi suçlasaydınız büyük ihtimalle %50 olurdu oran. Eğer siz ben çarptım dediyseniz yapacak bişe yok geşmiş olsun. Kusuru size verirler.

• Sağdan gelen yolda herhangi bir trafik işareti yoksa haklı olur. Mevcut durumu bilmiyorum fakat, sizin olduğunuz yolda anayol işareti ya da diğer tarafta yol ver işareti varsa, sağdan gelen haklı olmaz.

Bir de bu kazadan bağımsız olarak şunu söylemek isterim. Kuralları öğrenin. Gerektiğinde hakkınızı daha rahat ararsınız.

• Leqend1234 L kullanıcısına yanıt
    O durum şöyle oluyor; geçiş üstünlüğü soförün sağındaki aracın oluyor ama siz zaten yola çıktıysanız diğer araçtan önce onun size yol vermesi lazım.

Kaza yaptım kim suçlu ?

Bu durumda sağdaki araçlar geçiş hakkına sahip.

Yol ayni böyleydi ben 6 numarayım diyelim adamda 3 numara. Ben tabiki normal olarak burnumu cikardimki adami goreyim ama adam hem sol seritten geliyor hemde benim oldugum tarafa dar bir donus yapacakti ama ne yazikki vurdu. Ben yavasca cikiyordum yola frene bastim ama adam tamponu benim arabanin orta tarafindan alip goturdu.
    Bu arada beyaz arac benim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leqend1234 -- 15 Ekim 2017; 18:50:45 >
  • Kuralları bilmiyoruz. En iyi şoför benim diyen de bilmiyor.

Dönel kavşakta mesela öncelik kavşak içerisinde olan araçlardadır. Ancak bizde hızlı giren ilk geçer mantığı var. Dönel kavşakta sağdan gelen haklı değildir mesela.

Buradaki olay farklı ama demek istediğim kuralları öğrenirsek hakkımızı yedirmeyiz boş yere.
    Eğer poliçeyi işleme koymadıysanız değiştirin derim. Boş yere haksız duruma düşeceksiniz. Tekrar geçmiş olsun.

Maalesef beni suçlu gösterdiler ve karsi tarafin masraflarini sigortam yapicak ama benim masraflar bana kaldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zaboes

O durum şöyle oluyor; geçiş üstünlüğü soförün sağındaki aracın oluyor ama siz zaten yola çıktıysanız diğer araçtan önce onun size yol vermesi lazım.

Kaza yaptım kim suçlu ?

Bu durumda sağdaki araçlar geçiş hakkına sahip.

Benim oturduğum mahallede bu tip kazalar çok oluyor dört yol ağızlarında.Peki burnunu önce çıkaran haklı olmuyor mu bu durumlarda.Yani 6 numara burnunu çıkardı,karşıya geçecek.O sırada 3 numara gelip çarptı ona.Çarpanın suçlu olması gerekmiyor mu ?

• theblackside T kullanıcısına yanıt
    Normalde trafik kurallarına göre kavşakta araçların durur gibi yavaşlayıp kontrollü geçmesi lazım. Ama maalesef böyle yapan yok. Arkadaşın durumundan anladığım kavşakta aynı anda karşılaşmıyorlar. Vuran araç kontrolsüz çıkıyor. Geçiş üstünlüğü olması için aynı anda kavşakta karşılaşmak gerek. Farklı senaryolar üretmek mümkün.

Ben beyaz araç karşı taraf diye düşünmüştüm. Beyaz sizsiniz maalesef hata sizde. Benimdüşüncemfotodanda görülen beyaz vurmuş.

İtirazdık bir durum yok bence.

• gandalfthepurple G kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi adam sol şeritten geliyordu ve benim olduğum sokağa dar bir açıyla girecekti ama vurdu malesef.

• Suçlu siz çıkarsınız.

Geçiş hakkı sağdan gelenin, siz kontrol etmek zorundasınız.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.