Merhaba, AMD Radeon 5450HD 1GB DDR3 ekran kartım vardı. (AMD Radeon 6870HD 1GB 256 Bit GDDR5 yeni ekran kartım) Intel Core i3-2120 3.30Ghz işlemcim var. 6GB RAM'im var. pegatron ipxsb-h61 anakartım var. Windows 10 ve 64 bit bilgisayarım
Ve güç kaynağı ise 2.el yeni aldım. Aynı zamanda ekran kartını da yeni aldım.
Şimdi benim bu sistemim için kaç watt PSU gerekiyor? Ben yine ekran kartını aldığım satıcıdan PSU'da aldım. Ama birisi bana bu PSU dandik sana söylendiği gibi değil dedi. Artık dandik olmasını geçtim. Watt yetsin ki sistemime parçalarıma zarar gelmesin veya patlama olmasın istiyorum.
Yeni PSU = Huntkey HK600-53AP (Marka ve model)
Yeni ekran kartım ve yeni PSU ile değerlendirmeyi unutmayın sistemimi lütfen. Yani; AMD Radeon 6870HD 1GB 256Bit GDDR5 ekran kartı Intel COre i3-2120 3.30Ghz işlemci 6GB Ram Windows 10 ve 64 bit pc pegatron ipxsb-h61 anakart Ve PSU size bıraktım :( (Huntkey HK 600-53AP)
Bu sisteme 400 watt da yeterli olurdu. sen gidip 600 almışsın. Çok bile olmuş.
Aldığınız psu 2 12v kanalından 430w veriyor sisteminiz için yeterli ama kalitesi nedir ne değildir bilmiyorum.. üretici yeterli soğutucu blok kullanmış ve adi kondansatör vs kullanmamış ise sorun çıkartmaz
MuharremAylar
kullanıcısına yanıt
Teşekkürler bilgilendirme için :)
2019daDHyekatilmak2
kullanıcısına yanıt
Teşekkürler üstad. Eğer adi bir ürün ise bu nasıl belli olur? Veya ne zamana belli olur? 2 gündür aralıksız kullanıyorum ürünü.
En kötü ihtimalle yeterli elektrik veremiyor ise pc kapanır. O zaman anlarsınız.
Sorun çıkaracağını şöyle anlarsınız. Mesela sistem normal sıcaklıkta çalışıyor işlemci ekran kartı ram disklerde bir sorun yok ama sistem durduk yere reset atıyor. Psu yeterli gücü veremediğiden kaynaklanıyordur ve sonu yakındır. Tabi direkt patlayadabilir. Yada ince ince yanık kokusu aladabilirsiniz. Başka türlü anlama yöntemi de psu yu sistemden söküp multimetre ile 12v 3.3v 5v çıkışlarının değerlerini ölçmek olabilir eğer bu değerlerin altında veriyor ise kondansatörler ömrünü tamamlamaya yakındır vs .
2019daDHyekatilmak2
kullanıcısına yanıt
Şimdi kasa falan patlamaz ölmeyiz değil mi zarar falan görmeyiz :( Haberlerde çıkmıştı da.. Size amd catalysy programına girip ekran kartı sıcaklığını falan atayim isterseniz?
MuharremAylar
kullanıcısına yanıt
Güç kaynağı yetersiz ise pc kapanır. Bu kadar basit mi olay? Eğer böyleyse yine iyi. Patlama falan olmasın ev falan uçmasın da :O
Bahsetmeye çalıştığım şey arızalı psularin verdiği sinyaller. 2 gündür kullandığınızı söylediniz demek ki sorun yok . Belki 2 sene kullanırsınız sorun olmadan belkide 3 ay sonra bozulur bunu bilemeyiz. Kendim 1 ay önce yeni psu aldım bu dediklerim benim içinde geçerli. Psu alırken daha bilindik markaların kendini kanıtlamış ürünlerini kullanmakta yarar var. Ayrıca böyle bir şey almadan önce konu açıp sorsanız aynı marka ürünü kullanan kişilerden bilgi alsanız daha iyi olur. Zaten ürünü almışsınız bundan sonrası sizin şansınıza kalmış. Sorunsuz kullanmanız dileğiyle
2019daDHyekatilmak2
kullanıcısına yanıt
Anladım teşekkür ederim yardımınız için :)
"KAZIK MI YEDİM ÖĞRENMEK İSTİYORUM" demişsiniz ama kaç paraya aldığınızı belirtmemişsiniz.
ehhalil
kullanıcısına yanıt
Kazık mı yedim öğrenmek istiyorum derken burda kasteddiğim şey aslında aldığım watt'ın kalitesiydi.
amd radeon 6870hd 1gb gddr5 256 bit ekran kartı ve 600watt diye aldığım huntkey hk600-53ap PSU'yu 500TL'ye alacaktım. 400TL'ye aldım. Bendeki PSU ve ekran kartını satıcıya bıraktım. Hatta 390TL verdim nakit.
[ HD6870 + Huntkey HK600-53AP ] benim gözümde en fazla 400 TL eder zaten. İkisi de kabaca 10 yıllık donanım, hatta PSU biraz daha eski olabilir.
ehhalil
kullanıcısına yanıt
İlginiz için teşekkürler :)
Ben bu parçaları nereden bulduğunuzu merak ettim?
2.el satış uygulamaları sahibinden letgo
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme