Şimdi Ara

KB de hakaret niçin ediliyor. Son verelim.Hakaret etmeden herkes konuşsun. Uzlaşalım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
2.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kişiseleştirmemek istiyorum. Başkaları görüş bildirsin.
  • Taraflarda hep bir
    'Buralar bizden sorulur' havası var
    Bir kısmımızda da foruma küsmek
    Yönetime kızmak ortak yönümüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Ben 21:15'te yazmışım ve siz 21:19'da cevap yazmışsınız. Benim söylemek istediğime siz cevabı hızınızla vermişsiniz zaten.

Sonra okuyacağım. Söyleyacaklarim varsa da acelesi yok sonra söylerim. Konu ilerledikçe daha iyi bir dıruma gelmek için benim de eleştirilmem gerek. Herkesin özeleştiri yapması da gerek Şu an başkalrı konuşsun. Kısa sakin kırmadan cevaplarım.
  • quote:

ar_tryk, hangi eliniz şikayet butonu üzerindeyse, lütfen çekin artık. Hayatınız, beğenmediğiniz mesajları şikayet etmekle geçiyor ve çocuk gibi ağlıyorsunuz.

Haklısınız, burası Kültür-Bilim ve benim şikayetçi olduğum konuda sizin de çok büyük payınız var. İnatla ve müthiş bir iradeyle hiç anlamadığınız Evrim konusunda yazıp duruyorsunuz ama yazdıklarınız kaynağı dünyada sadece dalga geçilen ve hiçbir geçerliliği olmayan biri ve onun müridleri. Bana diyorsunuz ki "Hayır efendim, ben o siteden almıyorum." ve ben de diyorum ki, o siteden ya da başka bir siteden alıp almamanız önemli değil, yaptığınız şey anlamsız ve mantıksız, çünkü kaynağınız bilimsel değil. Bu forumda Evrim konusu ile ilgili yazdığım ve tekrarlayıp durduğum yegane şey "Bir tane dünya çapında tanınmış akademik kurumdan bilgi getirin" bundan başka bir katılımım yok, ama siz ve diğer Evrim karşıtları inatla aynı şeyleri tekrar edip duruyorsunuz.

Benim söylememle herhangi birşey değişecek mi, tabii ki değişmeyecek. Burada uzman olmayan ve sadece Evrim konusuna ilgi duyan insanların sizin sorularınıza cevap veremiyor olması, ki gördüğüm kadarıyla cevap verdikleri durumlarda bile herhangi bir işe yaramamakta, size göre Evrim Teorisi'ni çürütüyor olabilir ama zaten buna ihtiyacınız olmamalı, çünkü siz Evrim Teorisi hakkında bilgi peşinde değil, onu çürüttüğünüzü görme peşindesiniz. Bunun aksi bir durumda, gerçekten Evrim konusuna merak salmış olsaydınız, birçok akademik kurum ya da akademisyenden bu konuda faydalanabilirdiniz. Özetle, derdiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir.

Biraz dürüst olun, bugüne kadar kaç tane Evrim Teorisi ile ilgili kaynak okuduğunuza, bu kaynakların geldiği yerlere, kaynakları hazırlayanların vasıflarına bakın ve eğer halinizden memnunsanız, bu sizi ilgilendirir ama buraları bunlarla kirletme hakkınız yok. Siz Evrim Teorisi'ni çürütmeye çalışadurun, hastaneye işiniz düştüğünde size uygulanan tedavilerin çoğunun temelinde bu tür (size göre) din karşıtı bilgilerden faydalanıldığını bilin ve yine gitmeye devam edin lütfen.

Narissa konusuna gelince,
    Kendisini tanımam ve hayatımda ilk defa rumuzunu gördüm. O kadar şartlanmışsınız ve o kadar kinlenmişsiniz ki, benim üzerimden konu açıyorsunuz, genele konuşan birinin söylediklerini üzerinize alınıyorsunuz ve küfretme alışkanlığı son haddinde olan, insanları tehdit ettiğini sanan ve durmadan ceza yiyen birini, sırf benimle ağız dalaşına girdiği için savunmayı doğru buluyorsunuz.

İnanın bana, çoğu yerde ben de küfretmek istiyorum çünkü biri çıkıp imzasına "Tüm ateislerin ataları maymundur" diye yazıyor, bir diğeri çıkıp "Kızılbaş dölü" diye küfrettiğini sanıyor, bir diğeri her konuda konuşabilecek yeteneğe sahip olduğu için bilgiye ihtiyacı olmadığını düşünüyor, biri işi gücü bırakmış benimle uğraştığını ve bana ağzımın payını verdiğini düşünüyor. Bu örnekler daha da çoğaltılabilir, ama ait olduğunuz grup sizi belirler. Sizinle aynı tarafta olduğunu düşündüğünüz ve bu nedenle de arka çıkmaya çalıştığınız, onlarla münakaşaya girdiği için insanlara tavır aldığınız grubu kendinize yakıştırıyorsanız, bu sizin bileceğiniz iştir.

Ben size "Saf" demiştim ve bu laf üzerine, devamlı olarak bana çıkıştınız ve size hakaret edemeyeceğimi söylediniz. Size daha sonra o yazıyı sizin bir şekilde yanlış anladığınızı, benim o cümlemde anlaşılan şeyin, ki cümle kurmakta kötü değilimdir, iyi ve temiz yürekli olduğunu söyledim ama o kadar kinlenmişsiniz ki, sanırım ya o mesajı atladınız ya da doyamadınız ve içinizde kalanları kusmak istediniz. Hangisi olursa olsun, siz rahatlayın yeter ki.

Benim bu bölümden istediğim şey, insanların bilmedikleri konularda sırf şartlanmışlıklarından dolayı fanatizm içeren mesajlarla konuları kirletmemeleriydi ve siz her ne kadar kızsanız da, sizin inancınıza laf söylendiğini ve bunu da buradaki müdavim arkadaşlarımızın yaptığını söyleseniz de, aslında siz ve grubunuzun yaptığı da aynı şeydir. Bütün gün sadece materyalizme ve Evrim Teorisi'ne yönelik asılsız, bilimden uzak ve kaynağı safsatalar olan şeylerle forumu kirletiyorsunuz ve karşınızdaki insanlara, onların inançlarına hakaret ediyorsunuz.

Daha kolay anlaşılması için aynı durumu tersten ele alalım isterseniz;
    Ben bugün bir konu açayım ve içerisinde tanrının yokluğuna dair kanıtlar sunayım ve sorularımla bunu tekrar edip durayım. Bana saçma gelen yerleri hakkında devamlı yazılar yazayım ve buradaki amacım sadece dinin anlamsızlığını ortaya koymak olsun ve kaynak olarak da sadece din karşıtlarının kaynaklarını kullanıp dini kaynakları asla işin içine sokmayayım ve bunu yıllarca yapmaya devam edeyim. Sizce bunu yapmak zor mu? Yapacak kapasitesi olan insanların burada olmadığını mı düşünüyorsunuz? Böyle bir duruma ne kadar sabredebilirsiniz?

Savunduğunuz insana tekrar bakın lütfen; Küfretmediğini söyleyip, küfürden dolayı durmadan ceza alan, tehdit etmediğini söyleyip tehdit mesajı buraya konulduğunda "küçücük bir latife" diyen bir insandan bahsediyoruz ve siz şu anda onun üzerinden burada politika yapmaya çalışıyorsunuz. Ben baştan söyledim, Neommy küfredecek olursa alenen eder ve o konuda kendisinden haremde fuhuş yapıldığına dair belge istemek kadar aptalca bir çıkmaza giren kişiye bir kitap kapağı ile yanıt vermişti. İşin suyunu çıkaran kişi burada haremdeki fuhuş üzerine yazılı kanıt isteyen kişidir, Neommy değildir.

Bizim tepkilerimiz sizinkine göre neden serttir hiç düşündünüz mü?
    Biz okuyoruz, düşünüyoruz ve paylaşmaya çalışıyoruz. Burada yazanlar bende çok değişikliğe neden oldu ama görüyorum ki özellikle bir kesim senelerdir sadece aynı şeyleri yazmak için buradalar. Okumaya, öğrenmeye, paylaşmaya değil dayatmaya gelmişler ve hedeflerinin biz olmadığımız da apaçık ortada. Daha ülkesinin kurucusunun adını bile söylemeye korkan, ondan ve onun gibi düşünenlerden nefret etmeye programlanmış insanlara laf anlatmaya çalışıyoruz. Daha doğrusu buradaki kirli propagandanın önüne geçmeye çalışıyoruz.

Sevgili Narissa, sizin söylediklerinize gelirsek;

Benim burada olma nedenim sizin bahsettiğiniz insanlar değil. Benim burada olma nedenim daha genç insanlardır. Burada günlerce İsmet İnönü'yü karalama kampanyaları düzenlendi ve tek neden olarak "Milleti bir parça ekmeğe muhtaç etti" cümlesi kullanıldı. Bu cümleyi ortaya çıkaran kişi, kendisinden sonra gelen Menderes'ti. Ancak bu cümleyi söyleyenler, bildikleri halde şu cümleyi söyleme ihtiyacı duymazlar. "İnönü o ekmek dilimi karşılığında İkinci Dünya Savaşı'na girmeyen çok ama çok az ülkeden biri olmamızı sağladı"
    İşte bizim burada varlık göstermemizin nedeni ikinci cümleyi kurmaktır. Kurtuluş Savaşı sırasında da bu ülkeyi satanlar vardı, yine var. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni anlamlı kılan durumun kaynağı da bu insanlardır. Emek harcamadan sahip oldukları hakların değerini doğal olarak bilmemekteler ve yarını güzel geçirmek adına torunlarından yiyecekleri lanetleri umursamamaktadırlar.

Kocaballi, biraz da size söyleyeceklerim var;
    Bu konu burada kalmalı, çünkü bizi ilgilendiriyor. Kural uygulamamalısınız çünkü biz problemlerimizi başka yerde çözmeyiz. Ancak, benim açtığım konuya gösterdiğiniz ilgi ve hız takdire şayan iken, bu konu aynı şekilde olup burada kalabiliyor ve sizden bunun için bir cevap bekliyorum. Ama sakın benim üzerimde hareket edip bu konuyu da benim konumun olduğu yere göndererek tepkileri bana yöneltmeyin, çünkü burada hatalı olan ne benim ne de ar_tryk. Ortada iki tane benzer durum var ve bizim davranışlarımız ar_tryk ile aynı iken sizinki değil. Benim sizden beklediğim bir açıklamadır, başka birşey değil.

webbie
    bit kadar dahi aklı olan her kişi senin haklı olduğunu görür.
    Fakat karşındakiler akılsız değil. Fanatik...
    Boşuna elinizi yorduğunuzu düşünüyorum...
    Baki selamlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Hakareti en çok hangi kesimin kullandığı belli.Eee ne yaparsın.İlkel teokrasiye mantık kullanmadan bakarsan sonuç kaçınılmaz oluyor.

imzanda hakaret var ama ölmüş insana iyiki ölmüş yazmıştın konu dışında necmettin erbakan öldüğü zaman çok iyi hatırlıyorum muhafaakar insanları karşı çok kincisin böyle olmana hiç gerek yok umarım hayıtına çok iyi bir muhafaakar kişi girer düşüncelerin değişir.

• Kb de hakaret ediliyor çünkü insanlar her şeye tahammülsüz.
    Aslında eskiden tahammülsüz insanlar ne biliyim yazıyı okumazlar, okusalar yorum yapmazlardı. Fakat şimdi tahammülsüzlüklerini normal yazılarla anlatamayacaklarından daha kolay olan hakaret etme yöntemini belirlemişler.
    Her hangi bir düşünceyi benimsemiş insanlarda mevcut bu kadro. Gelipte şunlar daha şöyle diyen insan tamamen tahammülsüzlüğünü akıtmış olur konuya.

Bazen insan öyle duruma düşüyor ki doğru bellediği değerleri savunmaktan utanç duyuyor neredeyse. Öyle saçma , mide bulandırıcı sözler , ithamlar ediliyor ki insan paylaşımdan tartışmaktan her şeyden soğuyor.

İnsanların kutsalına saygı gösterilmiyor ve asıl maraz da burdan doğuyor. Makarnaya tapanlara "siz salaksınız o sadece makarna,pişirip yersin" desen onlarda aynısını sana derler diye düşünmüyor insanlar. İnanan veya inanmayan bir kimse sadece buradaki yazılarla olmadığı bir kişi olmaz, devamlı unutuyoruz bunu.

Daha söyleyecek çok şey var lakin bir şeye etki etmeyeceğinden dolayı gerek yok uzatmaya.

• Evrim teorisinin aslında masal olduğunun anlaşılmasıyla, evrimcilerin karamsar ruh halini yansıtan biraz da ajitasyon içeren yazılarını gördükçe, yazılarımızın ne kadar etkili olduğunu daha iyi anlıyoruz. Artık evrimciler eskiden olduğu gibi gazetelerden, tvlerden, internetten atıp tutamıyorlar. Ateistler de Allah'a, Peygamberimize hakaret edemiyorlar. Çünkü yapılması kanunen suç teşkil ediyor. Bununla beraber müslüman olduğunu belirten bazı yobazlar da dini içinden çıkılmaz bir hale getiremiyor, müslümanları cahil, demode, pis ve kadın düşmanı olarak gösteremiyorlar. Çünkü dünyanın en kaliteli insanı samimi bir müslümandır. Bizim bunu davranışlarımızla göstermemiz gerekir. Üzülmek, küsmek, hakaret etmek bir müslümana yakışmaz. Affetmek, sabırlı olmak, ve samimi olmak yakışır.
    Yanlız henüz olmamız gereken noktada değiliz. Bunun için bir 10-15 yıla daha ihtiyaç var. O zamana kadar gayretli bir şekilde bilimle sanatla bu faaliyetimize devam edeceğiz inşaAllah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmanja -- 8 Ağustos 2012; 23:52:39 >

• Burada ateist ve inananlar arasındaki çatışma
    Alevi sünni çatışmasına komik bir maske oluşturmuş durumda
    Bir konuda hatırlamıyorum
    Webbi'ye ' alevimisiniz' diye sormuştum
    Cevaben;
    'Ateistim .Bir problem mi var' demişti
    O aslında yetiştiği kültürü sorduğumu anlamasına rağmen
    Böyle bir cevap vermeyi uygun görmüştü
    ,,,,,,,,

Ben aramızdaki problemlerin çok derin olduğunu düşünmüyor olmama rağmen
    Yetiştiğimiz kültürün
    Bugün düşüncelerimiz değişmiş olsa bile
    İliklerimize kadar işlediğini kabul ederek
    Yeni bir düşünce devrimine ihtiyacımız olduğunu düşünmekteyim
    ,,,,,,,,,,
    Ortak sorunlarımız ortak paydalarımızdır özelimizde
    Bunlar bazılarınca es geçilebilir şeyler olsa bile
    Hatta modası geçmiş gibi görünse bile
    Yaşadığığımız sürece geçmiyor ve görünen o ki geçmeyecek
    ,,,,,,,,,,

Varlık sorunu hep olacak
    Bazan ve belki bilim
    Bazan ve belki din yada inançlarımız buna kapı açacak
    Ama kimse atalarının intikamını
    Düşünerek değil sadece duygusuyla da
    Buraya cevaplar yazmamayı başarabilirse-k
    Hakikaten bölümün hakkını vermiş olabiliriz diye düşünüyorum

• quote:

Çingene çalmış, Kürt oynamış...

http://forum.donanimhaber.com/m_64091001/tm.htm de.

Çingene benim galiba Carmanja da Kürt.

Seviyeyi herkes görsün. Şikayet tuşuna bastım uzun zamandır basmamıştım. Sonra vageçtim. Üyelere şikayetim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carmanja

Evrim teorisinin aslında masal olduğunun anlaşılmasıyla, evrimcilerin karamsar ruh halini yansıtan biraz da ajitasyon içeren yazılarını gördükçe, yazılarımızın ne kadar etkili olduğunu daha iyi anlıyoruz. Artık evrimciler eskiden olduğu gibi gazetelerden, tvlerden, internetten atıp tutamıyorlar. Ateistler de Allah'a, Peygamberimize hakaret edemiyorlar. Çünkü yapılması kanunen suç teşkil ediyor. Bununla beraber müslüman olduğunu belirten bazı yobazlar da dini içinden çıkılmaz bir hale getiremiyor, müslümanları cahil, demode, pis ve kadın düşmanı olarak gösteremiyorlar. Çünkü dünyanın en kaliteli insanı samimi bir müslümandır. Bizim bunu davranışlarımızla göstermemiz gerekir. Üzülmek, küsmek, hakaret etmek bir müslümana yakışmaz. Affetmek, sabırlı olmak, ve samimi olmak yakışır.
    Yanlız henüz olmamız gereken noktada değiliz. Bunun için bir 10-15 yıla daha ihtiyaç var. O zamana kadar gayretli bir şekilde bilimle sanatla bu faaliyetimize devam edeceğiz inşaAllah.

Senin yazılarını görünce , senin gerçekten Harun Yahya olup-olmadığını sorguluyorum.

• quote:

ar_tryk, hangi eliniz şikayet butonu üzerindeyse, lütfen çekin artık. Hayatınız, beğenmediğiniz mesajları şikayet etmekle geçiyor ve çocuk gibi ağlıyorsunuz.

Çok ilginç. Beğenmediğiniz mesaj mış

Konuyu açan sizsiniz. Benim açılan konuya şöyle bir bakmaktan başka bir işim olmadı. Ben de bir izleyiciyim. İron un bile şikayetinin dikkate alınmadı. Olayın çoğu yönetici ile neommy arasında geçtği belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 10 Ağustos 2012; 0:21:01 >
  • quote:

Haklısınız, burası Kültür-Bilim ve benim şikayetçi olduğum konuda sizin de çok büyük payınız var. İnatla ve müthiş bir iradeyle hiç anlamadığınız Evrim konusunda yazıp duruyorsunuz ama yazdıklarınız kaynağı dünyada sadece dalga geçilen ve hiçbir geçerliliği olmayan biri ve onun müridleri. Bana diyorsunuz ki "Hayır efendim, ben o siteden almıyorum." ve ben de diyorum ki, o siteden ya da başka bir siteden alıp almamanız önemli değil, yaptığınız şey anlamsız ve mantıksız, çünkü kaynağınız bilimsel değil. Bu forumda Evrim konusu ile ilgili yazdığım ve tekrarlayıp durduğum yegane şey "Bir tane dünya çapında tanınmış akademik kurumdan bilgi getirin" bundan başka bir katılımım yok, ama siz ve diğer Evrim karşıtları inatla aynı şeyleri tekrar edip duruyorsunuz.

Benim söylememle herhangi birşey değişecek mi, tabii ki değişmeyecek. Burada uzman olmayan ve sadece Evrim konusuna ilgi duyan insanların sizin sorularınıza cevap veremiyor olması, ki gördüğüm kadarıyla cevap verdikleri durumlarda bile herhangi bir işe yaramamakta, size göre Evrim Teorisi'ni çürütüyor olabilir ama zaten buna ihtiyacınız olmamalı, çünkü siz Evrim Teorisi hakkında bilgi peşinde değil, onu çürüttüğünüzü görme peşindesiniz. Bunun aksi bir durumda, gerçekten Evrim konusuna merak salmış olsaydınız, birçok akademik kurum ya da akademisyenden bu konuda faydalanabilirdiniz. Özetle, derdiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir.

Biraz dürüst olun, bugüne kadar kaç tane Evrim Teorisi ile ilgili kaynak okuduğunuza, bu kaynakların geldiği yerlere, kaynakları hazırlayanların vasıflarına bakın ve eğer halinizden memnunsanız, bu sizi ilgilendirir ama buraları bunlarla kirletme hakkınız yok. Siz Evrim Teorisi'ni çürütmeye çalışadurun, hastaneye işiniz düştüğünde size uygulanan tedavilerin çoğunun temelinde bu tür (size göre) din karşıtı bilgilerden faydalanıldığını bilin ve yine gitmeye devam edin lütfen.

Ben sizinle evrim konusunda tartıştığıımı hiç hatırlamıyorum. Olabilir yine de. Sadece Evrime karşı olduğu için üniversiteden atılan prof.Adem Tatlının konusunda yazıştık.Konuyu ben açtım. Gece işim olduğundan ilgilenemedim. Forumda kaldığım az bir süre içinde kendi kendinize uydurmalar yaptınız.

http://forum.donanimhaber.com/m_63274067/tm.htm

Nasıl bir okuyup anlama yeteneğiniz var ki linkte görüleceği gibi konuyla direk alakalı olmayan başka bir kitaptaki ismi araştırıyor ve onun kim olduğunu bulmaya çalışıyorsunuz. Yapmayın diyorum tam gaz devam Zaten ben Arnold un adını ağzıma almamışım. Kitapta evrimci prof falan da yazmıyor. Sinirleniyorum. Konuyu ustaca başka tarafa çekip baltalamaya çalışıyorsunuz. Aradan zaman geçiyor bir yıl kadar HY den alıntıladığım bir sahte bilim adamını ifşa ettiğinizi söylüyorsunuz. Yok böyle bir şey diyorum. Defalarca forumda aynı şeyi söyleyip sahte bir kahraman edasıyla gezmeye çalışıyorsunuz. İspatlayın dediğimde bunu yapamıyorsunuz. Kimse de size inanmıyor. En son yine yazınca sahte HY den alıntıladığımı iddia ettiğiniz ve benim muhteşem prof dediğim kişiyi araştırıyorum. Bir zamanlar bir kitabın tanıtımında bir sözü olan Arnold Lunn mu acaba diyorum. Çok seviniyorsunuz. Ama ben çok iyi hatırlıyorum olayı. Anlatıyorum. Kitabı tekrar buluyorum. Siz de hatırlayıveriyorsunuz. Ama özür dilemiyor konuyu geçiştirmeye çalışıyorsunuz.

Bunun dışında Sürekli ithamlarınız oluyor. HY den alıntılar yapıyor muşum.

Buraya kadar paranoyayı herkes anladı umarım. HY alıntısı meselesini aşağıda anlatayım.

• HY alıntısı yaptığımı defalarca yazdınız. PM den az alıntım var dedim. Şimdi hatırlayamıyorum ama üç dört veya beş altı olabilir ne farkeder sayfalarca evrim konusunda.

KB ye ilk geldiğimde Miller deneyi konuşuluyordu. Ben izledim ve bir şeyden haberleri olmadığını anladım. HY , Mıller in deneyden çok çok sonra Dünya eski atmosferinin deneydeki atmosfer şartları ile aynı olmadığını söylediğini yazıyordu. Hemen hakaretler başladı. Cahilliğim hemen her mesajda söylenmeye başladı. KB ye yeni geldiğimden bu sözü söyleyen herkesi şikayet ettiğimi söyledim. Neommy de dahil cahil sözünü kullandığında şikayet ettim. 3 veya dört yıl önce tabi. (ŞİMDİ SADECE GÜLÜYORUM CİDDİYE ALMIYORUM) Sonra baktım daha ağır sözlere de ceza verilmiyor şikayeti bıraktım. Ama konunun peşini bırakmadım. Evrimle pek alakam yoktur diye ilk geldiğimde söyledim zaten.Mıller i de söyleyip çekip gidecektim ki cahil vs deyince kalmaya karar verdim. Uzun zaman pek çok kişi ile Mıller tartışmasına girdim. Bir gün Trojka söylediğimi dinledi. Diğerlerinden farklı insan gibi konuştu. Belki de kabul etti o zamandan beri evrim konularına çok çok nadir uğruyorum. Hiç girmiyorum sayın. İtirafın hangi kitapta olduğunu da yazdım burada. TAKİP ETMEDİNİZ TABİİ.

Alıntılarımın az olduğunu söylüyorumya iyi dinleyin. HY kitabında oltalı bir böceğe yer vermişti. Forumdakiler bunun sahtekarlık olduğunu olmayan böceğin yani günümüzde yaşamayan böceğin fosille beraber oltalı olarak karşılaştırıldığını söylediler. Bir gece sabaha kadar o böceği nette aradım ve bir yabancı balık avcısı sitesinde buldum. Böcek günümüzde vardı. Hata oltanın olmasındaydı. Ama sahtekarlık yoktu. PS ile işlem yapılmıştı. Ama olta kaybedilmemişti. Ben istenilse oltanın kaybolacağını ama kaybetmediklerini oysa ps işlemine uğradığını anlattım. Aslında sizinkilerin alıntısı idi benim değil.

Üçüncü alıntım

Coelacanth balığıydı. İncelersen hala var olduğu sanılanın aksine derin denizlerde yüzdüğünü falan anlattım. Halen bazı kitaplar düzeltmedi durumu. Tekrar anlatacak değilim. Balığın karaya geçişlerindeki sıkıntıyı evrimcilerden de anlayanlar oldu.

Dört somon balığını ben anlattım. Sadece HY den harita aldım. Hatırladığım bunlar var. Çok az başka da olabilir hatırlamadığım.

Bunu size açıkladığım halde HY alıntıları yaptığımı söyelemeniz düşündürücü. Sohbet konusunda eski mesajlarıma bakın ben alıntı konusunu açıkladım dedim.

• quote:

Bana diyorsunuz ki "Hayır efendim, ben o siteden almıyorum." ve ben de diyorum ki, o siteden ya da başka bir siteden alıp almamanız önemli değil, yaptığınız şey anlamsız ve mantıksız, çünkü kaynağınız bilimsel değil.

Sonunda anladınız son ikazımla. Diğer yazdıklarımın çoğu yazan arkadaşların tutarsızlıklarını incelemek oldu.

Beni okumadığınız da çok açık. Okumadan yazıyorsunuz. Okuduğunuzu anlamaya çalışma yerine söylemediğim şeyleri söylediğimi varsayıyorsunuz.

Evrim konusunda Carmanja ile faklı olduğum konu şu. Ben Allah canlılığı evrimle mi tasarımla mı yarattı inceliyorum diyorum. Evrim dinimize göre doğru ya da yanlış demiyorum. Bilim açıklar diyorum. Bunu bile okuduğunuz sanmıyorum. Okumadığım söylemediğim düşünmediğim şeyleri paranoya haline getirmişsiniz.

Kabak tadı verdi. Artık sizin benim evrim konusunda yaptığım hataları uydurmanızdan usandım.

Bilimsel takılma uğruna uydurmalar yapmayın. Sahte başarı aramayın. Kaldıki ben iddialıyım demedim hiç bir zaman.

Neyin bilimsel olduğunu sizden öğrenecek değilim.

Bundan sonra evrim ile ilgili iddianıza cevap vermeyeceğim.

Bakın konuyu kişiselleştirdiniz. Millete ne ar_tryk nin evrim anlayışı. Yav insan sorar çevresine bu adam evrim konularına giriyor mu diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 9 Ağustos 2012; 6:39:04 >

• Ar_tryk, artık benimle dalga geçtiğinizi düşünüyorum.

Bastan sona ve açıkça benim rumuzum ve mesajlarımda dolu konu acıyorsunuz, cevap veriyorum ve okumadan cevap yazıyorsunuz ve okumadığınız yazıma karşılık olarak sinirlenmeme öğüdü veriyorsunuz, ardından tekrar rumuzumu ve mesajlarımı kullanıyorsunuz ve yine ardından kisisellestirmememi söylüyorsunuz.

Hakikaten saka yapıyorsunuz. Aklı basında birinin yapacagı isler değil bunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık daha yapıcı olup bu tartışmayı git gide daha kısa mesajlar yazarak kapatmayı öneriyorum.

Bir yanlış anlaşılma olmuştur. Ama bu yanlış anlaşılma her dafeasında daha uzun yazıalr yazılarak çözülebilecek değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

Çingene çalmış, Kürt oynamış...

http://forum.donanimhaber.com/m_64091001/tm.htm de.

Çingene benim galiba Carmanja da Kürt.

Seviyeyi herkes görsün. Şikayet tuşuna bastım uzun zamandır basmamıştım. Sonra vageçtim. Üyelere şikayetim

Kürt değilim ancak Kürt olsaydım bundan gurur duyardım. Kürtler dünyanın en misafirperver, namusuna düşkün insanlarındandır. Ayrıca ben kendilerini Selahattin Eyyübi'nin ve Bedüizzaman'ın torunları olarak görüyorum. Dolayısı ile arkadaşın söylediğini iltifat olarak algıladım. Ayrıca çingeneler de çok neşeli, eğlenceli, kendi halinde ve gururuna düşkün insanlardır.

Bizim için önemli olan, kişinin milliyeti/kavmi değil, samimiyetidir, Allah korkusu ve sevgisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmanja -- 9 Ağustos 2012; 10:18:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

quote:

Narissa konusuna gelince,
    Kendisini tanımam ve hayatımda ilk defa rumuzunu gördüm. O kadar şartlanmışsınız ve o kadar kinlenmişsiniz ki, benim üzerimden konu açıyorsunuz, genele konuşan birinin söylediklerini üzerinize alınıyorsunuz ve küfretme alışkanlığı son haddinde olan, insanları tehdit ettiğini sanan ve durmadan ceza yiyen birini, sırf benimle ağız dalaşına girdiği için savunmayı doğru buluyorsunuz.

İnanın bana, çoğu yerde ben de küfretmek istiyorum çünkü biri çıkıp imzasına "Tüm ateislerin ataları maymundur" diye yazıyor, bir diğeri çıkıp "Kızılbaş dölü" diye küfrettiğini sanıyor, bir diğeri her konuda konuşabilecek yeteneğe sahip olduğu için bilgiye ihtiyacı olmadığını düşünüyor, biri işi gücü bırakmış benimle uğraştığını ve bana ağzımın payını verdiğini düşünüyor. Bu örnekler daha da çoğaltılabilir, ama ait olduğunuz grup sizi belirler. Sizinle aynı tarafta olduğunu düşündüğünüz ve bu nedenle de arka çıkmaya çalıştığınız, onlarla münakaşaya girdiği için insanlara tavır aldığınız grubu kendinize yakıştırıyorsanız, bu sizin bileceğiniz iştir.

Ben size "Saf" demiştim ve bu laf üzerine, devamlı olarak bana çıkıştınız ve size hakaret edemeyeceğimi söylediniz. Size daha sonra o yazıyı sizin bir şekilde yanlış anladığınızı, benim o cümlemde anlaşılan şeyin, ki cümle kurmakta kötü değilimdir, iyi ve temiz yürekli olduğunu söyledim ama o kadar kinlenmişsiniz ki, sanırım ya o mesajı atladınız ya da doyamadınız ve içinizde kalanları kusmak istediniz. Hangisi olursa olsun, siz rahatlayın yeter ki.

Benim bu bölümden istediğim şey, insanların bilmedikleri konularda sırf şartlanmışlıklarından dolayı fanatizm içeren mesajlarla konuları kirletmemeleriydi ve siz her ne kadar kızsanız da, sizin inancınıza laf söylendiğini ve bunu da buradaki müdavim arkadaşlarımızın yaptığını söyleseniz de, aslında siz ve grubunuzun yaptığı da aynı şeydir. Bütün gün sadece materyalizme ve Evrim Teorisi'ne yönelik asılsız, bilimden uzak ve kaynağı safsatalar olan şeylerle forumu kirletiyorsunuz ve karşınızdaki insanlara, onların inançlarına hakaret ediyorsunuz.

Daha kolay anlaşılması için aynı durumu tersten ele alalım isterseniz;
    Ben bugün bir konu açayım ve içerisinde tanrının yokluğuna dair kanıtlar sunayım ve sorularımla bunu tekrar edip durayım. Bana saçma gelen yerleri hakkında devamlı yazılar yazayım ve buradaki amacım sadece dinin anlamsızlığını ortaya koymak olsun ve kaynak olarak da sadece din karşıtlarının kaynaklarını kullanıp dini kaynakları asla işin içine sokmayayım ve bunu yıllarca yapmaya devam edeyim. Sizce bunu yapmak zor mu? Yapacak kapasitesi olan insanların burada olmadığını mı düşünüyorsunuz? Böyle bir duruma ne kadar sabredebilirsiniz?

Savunduğunuz insana tekrar bakın lütfen; Küfretmediğini söyleyip, küfürden dolayı durmadan ceza alan, tehdit etmediğini söyleyip tehdit mesajı buraya konulduğunda "küçücük bir latife" diyen bir insandan bahsediyoruz ve siz şu anda onun üzerinden burada politika yapmaya çalışıyorsunuz. Ben baştan söyledim, Neommy küfredecek olursa alenen eder ve o konuda kendisinden haremde fuhuş yapıldığına dair belge istemek kadar aptalca bir çıkmaza giren kişiye bir kitap kapağı ile yanıt vermişti. İşin suyunu çıkaran kişi burada haremdeki fuhuş üzerine yazılı kanıt isteyen kişidir, Neommy değildir.

Bizim tepkilerimiz sizinkine göre neden serttir hiç düşündünüz mü?
    Biz okuyoruz, düşünüyoruz ve paylaşmaya çalışıyoruz. Burada yazanlar bende çok değişikliğe neden oldu ama görüyorum ki özellikle bir kesim senelerdir sadece aynı şeyleri yazmak için buradalar. Okumaya, öğrenmeye, paylaşmaya değil dayatmaya gelmişler ve hedeflerinin biz olmadığımız da apaçık ortada. Daha ülkesinin kurucusunun adını bile söylemeye korkan, ondan ve onun gibi düşünenlerden nefret etmeye programlanmış insanlara laf anlatmaya çalışıyoruz. Daha doğrusu buradaki kirli propagandanın önüne geçmeye çalışıyoruz.

Sevgili Narissa, sizin söylediklerinize gelirsek;

Benim burada olma nedenim sizin bahsettiğiniz insanlar değil. Benim burada olma nedenim daha genç insanlardır. Burada günlerce İsmet İnönü'yü karalama kampanyaları düzenlendi ve tek neden olarak "Milleti bir parça ekmeğe muhtaç etti" cümlesi kullanıldı. Bu cümleyi ortaya çıkaran kişi, kendisinden sonra gelen Menderes'ti. Ancak bu cümleyi söyleyenler, bildikleri halde şu cümleyi söyleme ihtiyacı duymazlar. "İnönü o ekmek dilimi karşılığında İkinci Dünya Savaşı'na girmeyen çok ama çok az ülkeden biri olmamızı sağladı"
    İşte bizim burada varlık göstermemizin nedeni ikinci cümleyi kurmaktır. Kurtuluş Savaşı sırasında da bu ülkeyi satanlar vardı, yine var. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni anlamlı kılan durumun kaynağı da bu insanlardır. Emek harcamadan sahip oldukları hakların değerini doğal olarak bilmemekteler ve yarını güzel geçirmek adına torunlarından yiyecekleri lanetleri umursamamaktadırlar.

Kocaballi, biraz da size söyleyeceklerim var;
    Bu konu burada kalmalı, çünkü bizi ilgilendiriyor. Kural uygulamamalısınız çünkü biz problemlerimizi başka yerde çözmeyiz. Ancak, benim açtığım konuya gösterdiğiniz ilgi ve hız takdire şayan iken, bu konu aynı şekilde olup burada kalabiliyor ve sizden bunun için bir cevap bekliyorum. Ama sakın benim üzerimde hareket edip bu konuyu da benim konumun olduğu yere göndererek tepkileri bana yöneltmeyin, çünkü burada hatalı olan ne benim ne de ar_tryk. Ortada iki tane benzer durum var ve bizim davranışlarımız ar_tryk ile aynı iken sizinki değil. Benim sizden beklediğim bir açıklamadır, başka birşey değil.

webbie
    bit kadar dahi aklı olan her kişi senin haklı olduğunu görür.
    Fakat karşındakiler akılsız değil. Fanatik...
    Boşuna elinizi yorduğunuzu düşünüyorum...
    Baki selamlar...

Peh !
    Yaklaşıma bak.
    ben de atom parçacığı kadar aklı olan sizlerin haksız olduğunu anlar diyeyim işin içinden çıkayım.
    Sizlerin yanlışı kendi doğrularınızın başkalarının da doğruları olduğunu sanmanız ve ironik bir biçimde asıl fanatiğin sizler olmanızdır.
    Kendinizinkinden başka düşünceye tahammülü olmayan, elinizden gelse sizden farklı düşünceye sahip kişilerin sesini kısmak isteyecek, dünya kendi etrafınızda dönüyor zanneden kişilersiniz.

• Yeni Türkü kısa tutmayı bırakın başkaları konuşsun diyorum. Bu konuda evrim konuşmak zorunda kalıyorum. Ben de yapıcı olunsun diyorum ısrarla.

Aynı hakaretler devam ediyor.
  • KB konusunda hakaret ve küfür edenler bellidir (sırf bu konu içinde 4-5 tane aşağılma görebiliriz)
    müslümanız diyoruz yobazssınız diyorsunuz
    şu partiye oy verdik hemen koyun resimleri
    bu cemaatan hemen şakirt fetocu bilmen neci
    siz kendinizi ne sanıyrosunuz ki bizi aşağılama cüreti gösteriyorsunuz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.