Şimdi Ara

KB de hakaret niçin ediliyor. Son verelim.Hakaret etmeden herkes konuşsun. Uzlaşalım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
2.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam sizin için söylemiyorum ancak Harun yahya gerçekten refearns alınmamalı. Zira adamın ahvali ortada. "Dervişin fikri neyse zikride odur"

Aslında bu sorun bilimin çözüm olacağı düşüncesi. Bence bilim hiçbirşey için tek başına çözüm değildir. Ancak dinde her söze sokulabilecek bir yapı değildir. BUnun ayarını vermek gerçekten zor ki zaten forumdanda anlaşılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Ar_tryk, artık benimle dalga geçtiğinizi düşünüyorum.

Bastan sona ve açıkça benim rumuzum ve mesajlarımda dolu konu acıyorsunuz, cevap veriyorum ve okumadan cevap yazıyorsunuz ve okumadığınız yazıma karşılık olarak sinirlenmeme öğüdü veriyorsunuz, ardından tekrar rumuzumu ve mesajlarımı kullanıyorsunuz ve yine ardından kisisellestirmememi söylüyorsunuz.

Hakikaten saka yapıyorsunuz. Aklı basında birinin yapacagı isler değil bunlar.

@webbie, Yapıcı olmak isteyen birine o kadar anlattığım halde evrim üzerinden sataşmanın aanlamı yok. Artık cevap vermeyeceğim bu tür cahil ithamlarınıza ki size gerekeni yazdım. Başkaları konuşsun. Sizden alıntılamamın sebebi normalde ceza almış bir arkadaşımızın cezasının ifşa edilmesine sebep oldunuz.

Ceza açıklaması yapılmasa yönetici ve iron itham altında kalacaklardı. Hakarete uğradıkları halde bir de itham ettiniz onları. Onların moralinin ne kadar bozuk olduğunu anlayın. Bakın İron konuya mesaj atmadı bile. Eminim ki çok küskün ve dargın.

Bakın yazdıklarımı herkes okuyor. Kimin aklı başında olduğunu görüyor.

Şu KB de insanların özgürce fikirlerini ifade etmesini önlemek adına elinizden geleni yaptınız. Aklı başında düşünürseniz her mesajınız hakaret.

Anlıyorum ki insanları bu şekilde yazarak susturacağınıza inanmışsınız. KB ye gelenleri bu şekilde mi koruyacaksınız kendi kafanıza göre.

Ayıptır buradaki herkesi kendi kafanıza göre dışlamayın. Yönetimi baskı altına alıp belli kişilere ceza verilmemesi için amaçlı olarak çabaladığınızı anlıyorum. Bazı kişilerin de genel olarak yönetime şikayet ederek dışlatılması için çabaladığınızı anlıyorum.

Karşınızdakileri belli bir grupta toplamayın. Benim Carmanjadan İron un benden farklı olduğumuz noktalar var. Haşhusla benzer noktalarım var. Farklı noktalarım var. Ötekiler berikiler diye bölmeyin forumu.

İron ayet yazayım tartışayımdan çok birisi yazdığında savunmaya çalışan birisi. Smıley kullanıyor ikaz ettim pm den . Yoksa şeker gibi adam bana göre. Siz tartışma ortamında kendinize yakın olan neommye kırma karşındakini sakin ol cahil vs hakaret etme yazzdınız mı hiç sanmıyorum.

Burada sizden alıntı yaptım başka türlü anlaşılmıyor konu. Yapıcı olalım diye. Halen uzun mesaj ile başkasının sırtına basıp altta kalmadan yükselmenin peşindesiniz.

Yapıcı ve arayı bulucu sözler sarfedin lütfen. Ama yapamazsınız. Sizin kafa yapınıza yakın olmayanlar için iyi davranın onlara demek sizin için olamayacak bir şey.

En azından artık beni küçük düşürmeye çalışan mesajlarınızı bu konuda bırakın. Bakın şikayette etmiyorum aklımın başında olmadığını ifade eden hakaretinizi. KB üyelerine şikayet ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

Hocam sizin için söylemiyorum ancak Harun yahya gerçekten refearns alınmamalı. Zira adamın ahvali ortada. "Dervişin fikri neyse zikride odur"

Aslında bu sorun bilimin çözüm olacağı düşüncesi. Bence bilim hiçbirşey için tek başına çözüm değildir. Ancak dinde her söze sokulabilecek bir yapı değildir. BUnun ayarını vermek gerçekten zor ki zaten forumdanda anlaşılıyor.

HY söyledi ispat edildi diyen yok abdullah. Konuyu kapatmıştım ama siz yazdınız kısa bir açıklama yapayım. Fotoğrafçılık bölümüne takıldım uzun zaman. Bu yüzden makinaların enstantane diyafram ayarlarını bilirim. Gözün ve makinanın bu ayarları arasında çok farklar var. Gözün öyle tesadüfi mutasyon hataları ile meydana gelme ihtimalini demiyorum. Geceleyin en iyi makina aptallaşıyor. Diyafram ayarları görme hızı konusunda gözle makinayı kıyaslamak bile olanaksız.

HY sitesinde bunu anlatan video buldum. Dikkat ederseniz kendim yorumladım tartıştım. Söylediğimi anlatmak için de videoyu arkadaşlara gösterdim. Beğenen de oldu beğenmeyende . Beğenmeyen netliğine kafayı taktı. İçeriği güzeldi. HY de belliki Dünya çapında belgesel kanallarında almıştı videoyu.

Alıntının nasıl olduğunu anlamışsınızdır umarım. Webbiennin iddia ettiği gibi muhteşem prof Arnodl evrimi çürüttü HY sitesinde falan demedim. Kendi yorumumu yaptım doğru veya yanlış. Bak webbie HY den alıntı yaptığım fikrini de bıraktı. Sonuçta benim koskoca evrim konusunda çok az yerim vardır. Çok çok uzun zamandır da girmediğim bir konu. Sizinle de aynı düşünceye sahibiz bu konuda sizi de izledim evrim konusunda.

Bir örnek daha vereyim alıntıya. Mıller itiraf etti falan HY de bir yazı var. Burada itiraz eden çıktı. HY itiraf denilen sözlerin söylendiği sanırım konferans notlarının yazıldığı kitabın fotokopileri vardı. Uyduruk olsa bu fotokopi hemen açıklardı Dawkins veya adamları.

Bu alıntı meselesi HY dedi inanalım kankalar türünde olmadı ve sayılı alıntı yaptım. Kabul de gören şeyler bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 9 Ağustos 2012; 13:18:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

Hocam sizin için söylemiyorum ancak Harun yahya gerçekten refearns alınmamalı. Zira adamın ahvali ortada. "Dervişin fikri neyse zikride odur"

HY söyledi ispat edildi diyen yok abdullah. Konuyu kapatmıştım ama siz yazdınız kısa bir açıklama yapayım. Fotoğrafçılık bölümüne takıldım uzun zaman. Bu yüzden makinaların enstantane diyafram ayarlarını bilirim. Gözün ve makinanın bu ayarları arasında çok farklar var. Gözün öyle tesadüfi mutasyon hataları ile meydana gelme ihtimalini demiyorum. Geceleyin en iyi makina aptallaşıyor. Diyafram ayarları görme hızı konusunda gözle makinayı kıyaslamak bile olanaksız.

HY sitesinde bunu anlatan video buldum. Dikkat ederseniz kendim yorumladım tartıştım. Söylediğimi anlatmak için de videoyu arkadaşlara gösterdim. Beğenen de oldu beğenmeyende . Beğenmeyen netliğine kafayı taktı. İçeriği güzeldi. HY de belliki Dünya çapında belgesel kanallarında almıştı videoyu.

Alıntının nasıl olduğunu anlamışsınızdır umarım. Webbiennin iddia ettiği gibi muhteşem prof Arnodl evrimi çürüttü HY sitesinde falan demedim. Kendi yorumumu yaptım doğru veya yanlış. Bak webbie HY den alıntı yaptığım fikrini de bıraktı. Sonuçta benim koskoca evrim konusunda çok az yerim vardır. Çok çok uzun zamandır da girmediğim bir konu. Sizinle de aynı düşünceye sahibiz bu konuda sizi de izledim evrim konusunda.

Bir örnek daha vereyim alıntıya. Mıller itiraf etti falan HY de bir yazı var. Burada itiraz eden çıktı. HY itiraf denilen sözlerin söylendiği sanırım konferans notlarının yazıldığı kitabın fotokopileri vardı. Uyduruk olsa bu fotokopi hemen açıklardı Dawkins veya adamları.

Bu alıntı meselesi HY dedi inanalım kankalar türünde olmadı ve sayılı alıntı yaptım. Kabul de gören şeyler bunlar.

Hocam dur kızma

Ben Hy referans olmamalı diye yazarken size atfen yazmadım. Öncelikle bunu belirtmek isterimki yazdıklarınızın hy ile alakadar değil, bazen haksızlık yapıldığı ortada. Seni çok iyi anlıyorum kardeş. Çok iyimser yaklaşmaya çalıştığınında farkındayım. Böyle durumlara karşılık vermemek kalitenizi ortaya koyacaktır.

Ayrıca olayların çözümü açısından şuan için biraz daha sakin olmak gerekli...

• quote:

Orijinalden alıntı: II.Abdulaziz

quote:

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

quote:

ar_tryk, hangi eliniz şikayet butonu üzerindeyse, lütfen çekin artık. Hayatınız, beğenmediğiniz mesajları şikayet etmekle geçiyor ve çocuk gibi ağlıyorsunuz.

Haklısınız, burası Kültür-Bilim ve benim şikayetçi olduğum konuda sizin de çok büyük payınız var. İnatla ve müthiş bir iradeyle hiç anlamadığınız Evrim konusunda yazıp duruyorsunuz ama yazdıklarınız kaynağı dünyada sadece dalga geçilen ve hiçbir geçerliliği olmayan biri ve onun müridleri. Bana diyorsunuz ki "Hayır efendim, ben o siteden almıyorum." ve ben de diyorum ki, o siteden ya da başka bir siteden alıp almamanız önemli değil, yaptığınız şey anlamsız ve mantıksız, çünkü kaynağınız bilimsel değil. Bu forumda Evrim konusu ile ilgili yazdığım ve tekrarlayıp durduğum yegane şey "Bir tane dünya çapında tanınmış akademik kurumdan bilgi getirin" bundan başka bir katılımım yok, ama siz ve diğer Evrim karşıtları inatla aynı şeyleri tekrar edip duruyorsunuz.

Benim söylememle herhangi birşey değişecek mi, tabii ki değişmeyecek. Burada uzman olmayan ve sadece Evrim konusuna ilgi duyan insanların sizin sorularınıza cevap veremiyor olması, ki gördüğüm kadarıyla cevap verdikleri durumlarda bile herhangi bir işe yaramamakta, size göre Evrim Teorisi'ni çürütüyor olabilir ama zaten buna ihtiyacınız olmamalı, çünkü siz Evrim Teorisi hakkında bilgi peşinde değil, onu çürüttüğünüzü görme peşindesiniz. Bunun aksi bir durumda, gerçekten Evrim konusuna merak salmış olsaydınız, birçok akademik kurum ya da akademisyenden bu konuda faydalanabilirdiniz. Özetle, derdiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir.

Biraz dürüst olun, bugüne kadar kaç tane Evrim Teorisi ile ilgili kaynak okuduğunuza, bu kaynakların geldiği yerlere, kaynakları hazırlayanların vasıflarına bakın ve eğer halinizden memnunsanız, bu sizi ilgilendirir ama buraları bunlarla kirletme hakkınız yok. Siz Evrim Teorisi'ni çürütmeye çalışadurun, hastaneye işiniz düştüğünde size uygulanan tedavilerin çoğunun temelinde bu tür (size göre) din karşıtı bilgilerden faydalanıldığını bilin ve yine gitmeye devam edin lütfen.

Narissa konusuna gelince,
    Kendisini tanımam ve hayatımda ilk defa rumuzunu gördüm. O kadar şartlanmışsınız ve o kadar kinlenmişsiniz ki, benim üzerimden konu açıyorsunuz, genele konuşan birinin söylediklerini üzerinize alınıyorsunuz ve küfretme alışkanlığı son haddinde olan, insanları tehdit ettiğini sanan ve durmadan ceza yiyen birini, sırf benimle ağız dalaşına girdiği için savunmayı doğru buluyorsunuz.

İnanın bana, çoğu yerde ben de küfretmek istiyorum çünkü biri çıkıp imzasına "Tüm ateislerin ataları maymundur" diye yazıyor, bir diğeri çıkıp "Kızılbaş dölü" diye küfrettiğini sanıyor, bir diğeri her konuda konuşabilecek yeteneğe sahip olduğu için bilgiye ihtiyacı olmadığını düşünüyor, biri işi gücü bırakmış benimle uğraştığını ve bana ağzımın payını verdiğini düşünüyor. Bu örnekler daha da çoğaltılabilir, ama ait olduğunuz grup sizi belirler. Sizinle aynı tarafta olduğunu düşündüğünüz ve bu nedenle de arka çıkmaya çalıştığınız, onlarla münakaşaya girdiği için insanlara tavır aldığınız grubu kendinize yakıştırıyorsanız, bu sizin bileceğiniz iştir.

Ben size "Saf" demiştim ve bu laf üzerine, devamlı olarak bana çıkıştınız ve size hakaret edemeyeceğimi söylediniz. Size daha sonra o yazıyı sizin bir şekilde yanlış anladığınızı, benim o cümlemde anlaşılan şeyin, ki cümle kurmakta kötü değilimdir, iyi ve temiz yürekli olduğunu söyledim ama o kadar kinlenmişsiniz ki, sanırım ya o mesajı atladınız ya da doyamadınız ve içinizde kalanları kusmak istediniz. Hangisi olursa olsun, siz rahatlayın yeter ki.

Benim bu bölümden istediğim şey, insanların bilmedikleri konularda sırf şartlanmışlıklarından dolayı fanatizm içeren mesajlarla konuları kirletmemeleriydi ve siz her ne kadar kızsanız da, sizin inancınıza laf söylendiğini ve bunu da buradaki müdavim arkadaşlarımızın yaptığını söyleseniz de, aslında siz ve grubunuzun yaptığı da aynı şeydir. Bütün gün sadece materyalizme ve Evrim Teorisi'ne yönelik asılsız, bilimden uzak ve kaynağı safsatalar olan şeylerle forumu kirletiyorsunuz ve karşınızdaki insanlara, onların inançlarına hakaret ediyorsunuz.

Daha kolay anlaşılması için aynı durumu tersten ele alalım isterseniz;
    Ben bugün bir konu açayım ve içerisinde tanrının yokluğuna dair kanıtlar sunayım ve sorularımla bunu tekrar edip durayım. Bana saçma gelen yerleri hakkında devamlı yazılar yazayım ve buradaki amacım sadece dinin anlamsızlığını ortaya koymak olsun ve kaynak olarak da sadece din karşıtlarının kaynaklarını kullanıp dini kaynakları asla işin içine sokmayayım ve bunu yıllarca yapmaya devam edeyim. Sizce bunu yapmak zor mu? Yapacak kapasitesi olan insanların burada olmadığını mı düşünüyorsunuz? Böyle bir duruma ne kadar sabredebilirsiniz?

Savunduğunuz insana tekrar bakın lütfen; Küfretmediğini söyleyip, küfürden dolayı durmadan ceza alan, tehdit etmediğini söyleyip tehdit mesajı buraya konulduğunda "küçücük bir latife" diyen bir insandan bahsediyoruz ve siz şu anda onun üzerinden burada politika yapmaya çalışıyorsunuz. Ben baştan söyledim, Neommy küfredecek olursa alenen eder ve o konuda kendisinden haremde fuhuş yapıldığına dair belge istemek kadar aptalca bir çıkmaza giren kişiye bir kitap kapağı ile yanıt vermişti. İşin suyunu çıkaran kişi burada haremdeki fuhuş üzerine yazılı kanıt isteyen kişidir, Neommy değildir.

Bizim tepkilerimiz sizinkine göre neden serttir hiç düşündünüz mü?
    Biz okuyoruz, düşünüyoruz ve paylaşmaya çalışıyoruz. Burada yazanlar bende çok değişikliğe neden oldu ama görüyorum ki özellikle bir kesim senelerdir sadece aynı şeyleri yazmak için buradalar. Okumaya, öğrenmeye, paylaşmaya değil dayatmaya gelmişler ve hedeflerinin biz olmadığımız da apaçık ortada. Daha ülkesinin kurucusunun adını bile söylemeye korkan, ondan ve onun gibi düşünenlerden nefret etmeye programlanmış insanlara laf anlatmaya çalışıyoruz. Daha doğrusu buradaki kirli propagandanın önüne geçmeye çalışıyoruz.

Sevgili Narissa, sizin söylediklerinize gelirsek;

Benim burada olma nedenim sizin bahsettiğiniz insanlar değil. Benim burada olma nedenim daha genç insanlardır. Burada günlerce İsmet İnönü'yü karalama kampanyaları düzenlendi ve tek neden olarak "Milleti bir parça ekmeğe muhtaç etti" cümlesi kullanıldı. Bu cümleyi ortaya çıkaran kişi, kendisinden sonra gelen Menderes'ti. Ancak bu cümleyi söyleyenler, bildikleri halde şu cümleyi söyleme ihtiyacı duymazlar. "İnönü o ekmek dilimi karşılığında İkinci Dünya Savaşı'na girmeyen çok ama çok az ülkeden biri olmamızı sağladı"
    İşte bizim burada varlık göstermemizin nedeni ikinci cümleyi kurmaktır. Kurtuluş Savaşı sırasında da bu ülkeyi satanlar vardı, yine var. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni anlamlı kılan durumun kaynağı da bu insanlardır. Emek harcamadan sahip oldukları hakların değerini doğal olarak bilmemekteler ve yarını güzel geçirmek adına torunlarından yiyecekleri lanetleri umursamamaktadırlar.

Kocaballi, biraz da size söyleyeceklerim var;
    Bu konu burada kalmalı, çünkü bizi ilgilendiriyor. Kural uygulamamalısınız çünkü biz problemlerimizi başka yerde çözmeyiz. Ancak, benim açtığım konuya gösterdiğiniz ilgi ve hız takdire şayan iken, bu konu aynı şekilde olup burada kalabiliyor ve sizden bunun için bir cevap bekliyorum. Ama sakın benim üzerimde hareket edip bu konuyu da benim konumun olduğu yere göndererek tepkileri bana yöneltmeyin, çünkü burada hatalı olan ne benim ne de ar_tryk. Ortada iki tane benzer durum var ve bizim davranışlarımız ar_tryk ile aynı iken sizinki değil. Benim sizden beklediğim bir açıklamadır, başka birşey değil.

webbie
    bit kadar dahi aklı olan her kişi senin haklı olduğunu görür.
    Fakat karşındakiler akılsız değil. Fanatik...
    Boşuna elinizi yorduğunuzu düşünüyorum...
    Baki selamlar...

Peh !
    Yaklaşıma bak.
    ben de atom parçacığı kadar aklı olan sizlerin haksız olduğunu anlar diyeyim işin içinden çıkayım.
    Sizlerin yanlışı kendi doğrularınızın başkalarının da doğruları olduğunu sanmanız ve ironik bir biçimde asıl fanatiğin sizler olmanızdır.
    Kendinizinkinden başka düşünceye tahammülü olmayan, elinizden gelse sizden farklı düşünceye sahip kişilerin sesini kısmak isteyecek, dünya kendi etrafınızda dönüyor zanneden kişilersiniz.

Bize göre doğruluk insandan bağımsız bir şeydir. Bu yüzden şu insanın doğrusu bu insanın doğrusu olmaz. Bunu kabul etmeyiz.

Fakat size göre doğruluk yukarda alıntıladığım yazınızda da rahatça görülebileceği gibi insana bağımlı bir şeydir. İnsandan insana değişir bir şeydir.
    Sonra bu ön kabulle bir de nesnellikten bahsedersiniz...

Ayrıca bize göre insana bağımlı olan şey doğrular değildir fakat inançlar ve gerekçelendirmelerdir. Yani bize göre şu insanın doğrusu bu
    insanın doğrusu olmaz, fakat şu insanın inancı ve bu kimsenin inancı olur. Ayrıca bize göre şu insanın doğrusu bu insanın doğrusu olmaz fakat şu
    kimsenin gerekçelendirmesi ve bu kimsenin gerekçelendirmesi olur.

Son olarak dünya bizim etrafımızda değil, güneşin etrafında döner. Görüşürüz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 9 Ağustos 2012; 14:39:55 >

• quote:

Son olarak dünya bizim etrafımızda değil, güneşin etrafında döner. Görüşürüz....

İnanılmaz tesbit. Tebrikler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: II.Abdulaziz

quote:

İnanılmaz tesbit. Tebrikler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carmanja

quote:

quote:

Çingene çalmış, Kürt oynamış...

http://forum.donanimhaber.com/m_64091001/tm.htm de.

Çingene benim galiba Carmanja da Kürt.

Seviyeyi herkes görsün. Şikayet tuşuna bastım uzun zamandır basmamıştım. Sonra vageçtim. Üyelere şikayetim

Kürt değilim ancak Kürt olsaydım bundan gurur duyardım. Kürtler dünyanın en misafirperver, namusuna düşkün insanlarındandır. Ayrıca ben kendilerini Selahattin Eyyübi'nin ve Bedüizzaman'ın torunları olarak görüyorum. Dolayısı ile arkadaşın söylediğini iltifat olarak algıladım. Ayrıca çingeneler de çok neşeli, eğlenceli, kendi halinde ve gururuna düşkün insanlardır.

Bizim için önemli olan, kişinin milliyeti/kavmi değil, samimiyetidir, Allah korkusu ve sevgisidir.

Ben onu "dağınık, neyin ne olduguğunun belli olmadığı bir ortamı, kısacası kargaşayı" vurgulamak için kullanılan bir deyim diye biliyordum. Edebiyat derslerini boşuna görmüşüm bak, arkadaş gurur duymaya falan başlamış...

Ha bu arada ben de Geliboluluyum, kanımda vardır biraz da çingenelik. Ben de bununla gurur duyuyorum, ne olacak şimdi?

Demogojide sınır tanımıyorsunuz vesselam...

• quote:

Yeni Türkü kısa tutmayı bırakın başkaları konuşsun diyorum. Bu konuda evrim konuşmak zorunda kalıyorum. Ben de yapıcı olunsun diyorum ısrarla.

Aynı hakaretler devam ediyor.

Yukarıda biri evrimin masal olduğundan bahsetmiş mesela. Başkalarına da yapıcılık önerilerinde bulunmayı düşünüyor musun?

Bir yapıcılık ornegi de sizden

quote:

Artık cevap vermeyeceğim bu tür cahil ithamlarınıza

Sizler mi komiksiniz, yoksa ben mi yanlıs degerlendiriyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 9 Ağustos 2012; 16:45:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

quote:

Yeni Türkü kısa tutmayı bırakın başkaları konuşsun diyorum. Bu konuda evrim konuşmak zorunda kalıyorum. Ben de yapıcı olunsun diyorum ısrarla.

Yukarıda biri evrimin masal olduğundan bahsetmiş mesela. Başkalarına da yapıcılık önerilerinde bulunmayı düşünüyor musun?

Öyle derseniz yanarsanız.(Sahtecikten ) Diyecekleri: Evrim senin inancın mı? Demogojide üstlerine yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

quote:

quote:

Öyle derseniz yanarsanız.(Sahtecikten ) Diyecekleri: Evrim senin inancın mı? Demogojide üstlerine yoktur.

Yahu farzetsinler ki çok değer verdiğim bir konu ve böyle 'masal' gibi yaklaşımlar beni irrite ediyor. Ben de gerçek masalları örnekleriyle açıklayayım mı burada?

Dinle ilgili başlık açan ve hakaret eden bir ateist varsa uzaklaştırılsın. Lakin benim gördüklerim arasında "ateistler neden inanmıyor' gibi başlıklarla dindarlar tarafından açılan başlıklardır.

Ha bir zatı muhterem de ateistlerin internetten falan düşüncelerini yazamadıklarından bahsetmiş. Onu adam yerine koyan olsa cevap verir, konmadığı için kimseden çıt duymuyor.

Herkes kendini ne kadar çok önemsiyor...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

quote:

quote:

Yahu farzetsinler ki çok değer verdiğim bir konu ve böyle 'masal' gibi yaklaşımlar beni irrite ediyor. Ben de gerçek masalları örnekleriyle açıklayayım mı burada?

Dinle ilgili başlık açan ve hakaret eden bir ateist varsa uzaklaştırılsın. Lakin benim gördüklerim arasında "ateistler neden inanmıyor' gibi başlıklarla dindarlar tarafından açılan başlıklardır.

Ha bir zatı muhterem de ateistlerin internetten falan düşüncelerini yazamadıklarından bahsetmiş. Onu adam yerine koyan olsa cevap verir, konmadığı için kimseden çıt duymuyor.

Herkes kendini ne kadar çok önemsiyor...

Ben de uzaklaştırılacağım az sonra Birkaç kişinin din hakkında sözlerini paylaştım diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• burası küfür konusu olsun, herkes burda yazsın namelerini, ama dışarı taşmasın, diğer konulara yazık olur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Drazy

şahsi konu açmayın lütfen

Konu KB yi dinci basmasına verilen örneği yansıtıyor.

quote:

Şu anda yazacaklarım, sadece kendi düşüncelerimdir ve hiçkimsenin önemsemesine gerek de yoktur.

Uzun zamandır bu bölümün bir şekilde düzelmesini umarak birşeyler paylaşmaya çalışıyordum. Daha doğrusu, uzun zamandır bu bölümün birkaç cemaatin dezenformasyon alanı olmasına engel olmaya çalıştım. Bunu yapmaya çalışan sadece ben değil, adlarını vermeye hakkım olmayan birçok üye var ve artık en azından ben yoruldum. Yorulduğum şey cumhuriyeti, Atatürk'ü ya da cumhuriyetin değerlerini savunmak değil, buraya dışarıdan müdahale eden, birilerinin elinde oyuncak durumunda olan ve kim olduğunu çıkıp söylemeyen bir ya da daha fazla yöneticidir.

Farkındaysanız artık bölümün müdavimlerinden neredeyse hiçkimse hiçbir konuya yorum yazmıyor ya da yeni konu açmak için herhangi bir çaba harcamıyor. Yapılan tek iş, birilerinin cumhuriyet, Atatürk ya da laiklik gibi kavramlara olan nefretini, organize bir şekilde burada özellikle genç insanları kandırmaya çalışmalarını ve bunu başarmak uğruna hiçbir yalandan kaçınmamalarını engellemeye çalışmaktan ibaret.

HY denilen ne iş yaptığı belli olmayan, nereden para kazandığı bilinmeyen, hiçbir bilim dalıyla uzaktan yakından alakası olmayan şahsın adamlarının, ki daha doğrusu genç beyinlerinin hergün açtıkları konular dururken, bilimsel temelli her konuya din ya da tanrıyı dahil eden insanlar ortalıkta cirit atarken, iktidar partisinin teşkilatında yer aldığını açıkça söyleyip burayı propaganda alanına çeviren insanlar elini kolunu sallaya sallaya gezerken, belirli alanlara ilgi duyan, söylediklerini bir şekilde bilimsel kaynaklara dayandıran insanlar sırayla cezalandırılıyor.

Bir arkadaşın deyimiyle buradaki "Konu Dışı Aparatları" nedeniyle ne meraklı olanlar ne de bilgisi olanlar hiçbirşey paylaşamaz hale geldiler. Bir yazı yazmadan önce en az 2-3 saat araştırma yapıp buraya özgün yazı yazanları, "Bence böyle aga" diyenlere kurban eden yönetim buna dur demeye niyetli değil gibi görünüyor, çünkü bu benim meçhul yöneticiyle ilgili ilk şikayetim değil ama ne o ne de diğer yöneticilerden herhangi biri çıkıp da bu durumu aydınlatma ihtiyacı duymuyor.

Buradan herkes üzüm yiyor, ama bağ bizim değil sizin. Burayı birkaç kargaya talan ettirirseniz, bizden çok siz zarar görürsünüz ve görüyorsunuz. Bilim, kültür, cumhuriyet ya da Atatürk sizin umrunuzda olmayabilir, ama benim umrumda ve şu anda buradaki birbiriyle bağlantılı üyeler ve ellerindeki yönetici nedeniyle biz yıpratıldık ve meydan yavaş yavaş hayatında hiç kitap okumamış, tek gazete ile tüm yaşamını idame ettiren bireylerin mahalle kahvesine çevirdikleri bir ortama döndü.

Bugün Neommy forumdaşıma ceza isteyen yönetici, lütfen bana da ceza talebinde bulun. Ceza alma nedeni herneyse, ben onunla aynı şeyi düşünüyorum. Onunla aynı şeyi düşünmek, bölümdeki her konuya hiçbir bilgi katmayan daha doğrusu hiçbir konuda bilgisi olmayıp burayı Konu Dışı bölümüne çevirip günde 200 tane yorum yapabilen bilgisizlik abideleriyle aynı olmaktan ve ceza almamaktan çok ama çok daha değerlidir.

Eğer üst yönetimden biri şikayetleri ve ceza talep eden yöneticileri incelerse, artık eminim ki aynı isimlerle karşılaşacaktır ve aradaki bağı da kurabilecektir. Eğer halinizden memnunsanız, siz bilirsiniz. Ne ben buraya mahkumum ne de buranın bana ihtiyacı var.

Son olarak tekrar etmekte fayda görüyorum; Neommy ceza almadan önce, forumu bıraktığını, çünkü artık bıktığını söylemişti ve şimdi ben de onun yaptığı ve ceza almasına neden olan şeye ortak olduğumu, aynı şeyleri düşündüğümü söylüyorum. Lütfen bana da ceza verin, ama yönetici olarak burada dolanan kişi, mümkünse kim olduğunu söyle ve biz de kimin bölümü bu hale getirmekle sorumlu olduğunu bilelim.

Doğru söylemiş neden garipsediniz?

O İron denen arkadaşınız Behtrezen ile kanka olduğu için ceza vermek ile bile tehdit ediyor insanları neyin kafasındasınız ki siz sonra neden birbirinize hakaret ediyorsunuz.''Adaletin olmadığı yerde Anarşizm başlar''

• Ben Dine masal dediğimde ceza alayım.Dindar gelip Evrime Masal dediğinde ceza almasın Adaletinizi oturduğunuz yerilemi yapıyorsunuz ?
  • Kutsal ile bilimsel bir gerçeği ayırt edemeyen bir insanın kimsenin adalet duygusunu yargılamaya hakkı yok bence.
  • Körler sağırlar birbirini ağırlamış.
  • yeni bir forum açıp kültür bilim ve konu dışı üyelerini mi çeksek ne yapsak Herkes yöneticilerden şikayetçi

• quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay_Turk

Ben Dine masal dediğimde ceza alayım.Dindar gelip Evrime Masal dediğinde ceza almasın Adaletinizi oturduğunuz yerilemi yapıyorsunuz ?

İfade sert olsada sonuç bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay_Turk

Ben Dine masal dediğimde ceza alayım.Dindar gelip Evrime Masal dediğinde ceza almasın Adaletinizi oturduğunuz yerilemi yapıyorsunuz ?

İfade sert olsada sonuç bu

Geçmişte yaşadıkları insanı sinirli yapıyor yoksa Futbol bölümünde böyle üslübum yok benim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.